Sajnos sokszor nem lehet kikerülni a permetezést,de próbáljunk tanulni egymástól!Ha hozzáértéssel csinálja valaki,akkor szinte"művészet".Kártevő gondok+megoldások,módszerek,eszközök...Szóval minden!
Sziasztok egy kérdésem lenne alma és szilva permetezéshez kaptam signum és mospilan szert a kérdésem az hogy ezekhez lehet, érdemest adni nonit van itthon nekem köszönöm
Igen. Erre én is gondoltam. 10 liter vízzel töltöttem föl próbaképpen, így stabilnak tűnt. A régi karosat csurig töltöttem még tavaly(kb 20 liter). Kukoricát akarok gyomirtózni, most jár 4 sziklevélnél, 8-ig lehet. Viszont ez kényelmesebb lesz, igaz dupla kör, de egyletesebben terít. Mégegyszer köszi a segítséget!
Köszönöm. A problémám a szűrővel volt, nem mertem nagyon passzossan megnyomni, gyenge műanyagnak tűnik a tartály a régi vegyépszereshez képest. De aztán mégis sikerült. A többi már pikk-pakk. Köszi mégegyszer!
A töltőtől jobbra látható kis szűrőt a tartály aljában lévő kis lukba kell bele dugni, ahol a szívattyú szívja a permetlevet a tartályból. Oda nem jár semmi tömítő gyűrű. Egyszerűen csak passzosan bele van dugva. Legalább is, az én "CSAK" akkusomnál. A sárga "lópikula" ránézésre a permetezőszár tartója lehet, bár nem nagyítható eléggé a fotód, ezért nem biztos, hogy jól látom. Ha az, akkor azt a tartály felső oldalán kialakított képződményre kell felülről rácsúsztatni, és ebbe lehet a permetező szárat bele pattintani. De mint írtam, nem látni elég jól a fotódon...
Szia! Igen. Én is így kerestem rá, mégis főleg webshopok oldalait dobja csak ki, többek között azt is ahonnan rendeltem. Más ötlet esetleg? Az a legnagyobb bajom vele, hogy a szűrőt nem tudom a belsejébe belevarázsolni. Pár nap és már gyomirtóznom kellene a kukoricámat, már most 4-5 sziklevélnél tart...
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy kis konyhakertem pár gyümifával, és adott egy akkus permetező, nevezetesen KrafTech KT/SPRA-16BT AKKU16LP Akkumulátoros Permetező 16Liter . Eddig a retró sárga-piros karosat referáltam, de ő kilyukadt a 30 év alatt, és gondoltam akkor rendelek már egy modern akkusat. Vagyis túinvan, mivel kézipumpa is van hozzá. Meg is jött, de el is akadtam az összeszerelésében. Tudom h kínai, de leírás nincs, és a neten sem találok hozzá. Pl a szűrőbetétjét nem tudom a belsejébe rögzíteni. Talán hiányos lenne? Gondolom azért mert a fotón látható sárga kis lópikulából is csak 1 db van, sztem kettő kellene. Tudtok segíteni valamelyes infómal az összerakásáról? Köszönöm előre is!
az jutott még eszembe, hogy ha veszek, akkor lehet, hogy az akkut feltöltve tartom mindig és télre kiveszem majd belőle, hogy ne a hidegben legyen. Talán ezzel hosszabbítok valamennyit az akku élettartamán
utánanézek. Végül is kipróbálom a hátról permetezést de ha súlyos lesz akkor van egy kis molnárkocsim, majd meglátom, van-e értelme ráraknom. Most már csak azt kell megnéznem, hogy hosszabb 4 méter körüli tömlő van-e hozzá. Mert akkor a töltet maradna a földön a molnárkocsin én meg szaladgélnék a fa körül a hosszabb tömlővel :-)
Ilyen gépem van + vettem hozzá egy nagy szájú 60 literes ballont abból szívja ,egy molnár kocsi szerűségen húzom ahová kell ! A permetezőfejet a 61cm-est kell venni hozzá amit hátúlról lehet tekergetni a porlasztást lehet vele szabályozni teljesen jó szerkezet ! Agrimotor a gyártó ! A permetező szivattyúját lehet külön is venni komplett ami meghajtható bármilyen villany motorral is !
Három éve vettem egy sárga, kínai akkus háti permetezőt, talán az Obiban.
20ezer körül lehetett. Egy töltéssel még most is bír egy fél napi folyamatos használatot, tavaly kényszerűségből 1,3 h szőlőt fújtam le vele (elromlott az önjáró - a peronoszpóra meg jött)
Jelenleg egy darab 5 literes kis kézi permetezőm van, de most már kín vele a permetezés ezért motoros permetezőt szeretnék venni és nézegetem a kínálatot. Arra gondoltam, hogy motorosat veszek de nem akkusat, mert az akku úgy is elromlik, illetve arra gondoltam, hogy nem háti permetezőt vennék, hanem húzhatósat, amit 230V-ról megy. A talaj egyenletes (fű), illetve a 230 voltos hosszabbítót jobban elviselem, mint a 20 kg-os tartályt a hátamon és ha létrára kell mennem, akkor is könnyebben felmászok tartály nélkül.
A telken kb 10 gyümölcsfám van, közöttük fű van, tehát nem lenne probléma a tologatás
Eddig a Froggy Baby-t és a Froggy E20-at néztem ki. Egy kicsit sokallom az árukat, 50 ezres kategóriában gondolkozom és a Baby 10 literes tartálya is jó lenne, de félek tőle, hogy a 48 wattos motorja kevés lesz (a leírás szerint 3 bar az üzemi nyomás). Szándékozom venni hozzá egy két méteres szárat (a cseresznye fám már olyan 6 méter magas) és nem tudom, hogy a 3 bar elégséges-e a magassághoz (plusz ha felállok egy 2 méteres létrára, akkor az már 4-5 méter).
Sajnos nem találtam más hasonló permetezőt, ami ilyen tologatós, húzogatós lenne, illetve véleményeket ezekről egyáltalán nem. Ez vajon miért lehet? Mert az ok, hogy szőlőültetvényben kb használhatatlan tologatni de egy hobbikertben, ahol a fák között sík fű van ott nagyon praktikus vagy legalább is én mint teljesen amatőr azt gondolnám. Ti mit gondoltok?
10 macskánk van ! De kintiek még egy sem halt meg a vegyszerek miatt ,de gyomirtót sosem fújok ! A macskák sok gyógyszerre alergiások rá kell számolni pár napot az élelmezési várakozásra a biztonság kedvéért .
Nem tudom, idevaló e a kérdésem, de ha tudjátok légyszíves válaszoljátok meg: totális gyomirtózva lett a füvesített terület egy része. Mikor engedhetem ki biztonsággal a cicát az udvarra? Szokott füvet enni, azért kérdezem. Köszönöm.
Kezdő kertészkedő vagyok, szóval előre is elnézést, ha bugyutának tűnik a kérdés. A por alakú permetszerek zárt tasakban mennyire bírják a fagyot? Kint hagytam 1-2 tasak Mospilan-t a műhelyben a télen "száraz, hűvös helyen". Mondjuk viszonylag enyhe volt az idei tél, de előfordulhatott -3, -4 fok néha a műhelyben is.
Én egy Evika DJ100 vagy HECHT 410 permetező közt gondolkodom (esetleg 16 a literes vátozatukon). Utóbbiról jókat halottam, viszont az előbbi picit szimpatikusabb. Van vele valakinek tapasztalata esetleg?
Nem tudom milyen teljesítményű szivattyúja volt a gépednek, de kis dugattyús szivattyút lehet venni külön is olyan 20 bárt tud, negyed colos forma csövön szív ,6mm nyomócsövön nyom 20 méterre még bőven van nyomása . Meglehet a te gépedet is tudná etetni egy vastagabb nyomó csövön .