Eddig nem jutottam el ide menetrendváltás óta...de már jó ideje tudom, hogy megint azt veszik el, ami kihasznált...gondolkozás nélkül. 19804/07 is a vonal egyik legkihasználtabb járatpárja, persze, hogy DEL-t kap.
Pedig egy vonatot sikerült ismét szép csendben kinyírni...... 8801/8802 immáron jobbára csak Pécs-Khely-Pécs. Szeptember végéig "C" napokon még felmegy Cell-be. Többek között az off 29-re a 971-es gyorsra is ellőtték a csatlakozást Ukk felől.. Megcsináltuk...:(
Filmsztár halad 09.07-én a 8801-el, Becehegy és 'Györök között..:-)
Szép lehetett. Én sajnos 1992-ben születtem, és lemaradtam ezekről a dolgokról, de persze így is van sok szép emlék a 90-es évek végéről. Pl. pielstick motoros dácsiás személyvonatok, szergejes pécsi, és szombathelyi sebesek :) Bár ebben az időszakban már nem igazán volt 10 kocsis vonat Tapolca-Keszthely között. :( 2004 nyarán a Tihany IC (Bp. Déli-Tapolca-Keszthely) volt 9 kocsis, és a 8801/8802 néhányszor 9-10..
Emlékeztek még a régi szép időkre a 80-as években , mikor nyáron minden nap ment a tapolca -miskolci 10 gyorsvonati kocsis szerelvény a szergejjel és a tapolca-pécsi 8 kocsis by szerelvény szintén szergejjel . Mikor a vonyarci strand régi részén a fűzfák kellemes árnyékában hevertünk , tudtuk mindig a pontos időt óra nélkül . Ha a miskolci kúszott be a hosszú szerelvényével , ami szinte a gyalogátjáróig húzott ki , hogy beférjen a peronon , akkor volt fél három , amikor a pécsi vonat állt be , akkor pedig már öt óra volt , tehát szedelőczködni kellet , hogy uzsonnára hazaérjünk a nyaralóba .
Hol vannak már tapolca-keszthely között a szergejes vagy nohabos hosszú vonatok ?................
Ezek a classic-szergejes Dombóvár-Celldömölk-rendező teherek a Murakeresztúr-Gyékényes vágányzár miatt jöttek erre, semmi köze az egyes vonali árvízhez! Egy terelt teher 06.22-éről.
Az 5609 abban a fekvésben, ahogy idénre a START megálmodta valóban nem fér be. De ebben a fekvésében az egész Miskolc-Balaton relációban rossz helyen megy nagyon...
A délelőttiről nem a Bz-re, hanem a 16809-re vagy a 15209-re kell átszállni, délután viszont másfél órával előtte kell kijönnie annak Keszthelyről, aki mégis ezzel menne.:)