Nem kellene hagyni, hogy további egy évet eltöketlenkedjenek azok akiknek óriási szerepe van abban, hogy itt tart az ország! Az Európai uniós választásokkal egy időben a parlamentről is dönteni kell és lehet! Ezt békés utcai demonstrációkkal elérhetjük! Ne hagyjuk, hogy a titkos alkuk eredménye további egy évvel meghosszabbítsa Magyarország kilátástalan vergődését! Ha kell menjünk az utcára és követeljük a választásokat!!
A választás időpontját 90 nappal korábban kell bejelenteni. Fogy az idő. Ha az év vége felé buknak meg a szocik, már gond nélkül kihúzzák 2010 áprilisáig...
Az EUs választással egyidőben meg lehet tartani az előrehozott parlamenti választásokat, hogy egy erős legitimitással bíró kormány minél előbb hozzákezdhessen a rendteremtéshez.
Látod, ezért kell az előrehozott választás. Ha itt éltél ebben az országban és már 56 előtt is, akkor tudod, hogy már 90 előtt is ismertük őket és kikerültük a velük való minden kapcsolatot ( a tisztességes baloldali beállítottságú párt tagok, - mert ilyenek is voltak- ezeket még tőlünk is jobban utálták, mert belülről ismerték őket - ) Légy nyugodt, pontosan tudjuk majd, hogy kire ne adjuk a szavazatainkat. (ha olyanokat indítanak, akkor el sem megyünk majd szavazni - légy nyugodt, ezt ők is tudják rólunk- ) Szerintem, ebben a megviládgítással az "ők"-el semmi probléma nincs. Évtizedek óta ismerjük egymást és éppen ezért kerüljük a találkozást.
Ezzel csak azt érheted el, hogy a parlament napirendre vegye az önfeloszlatásról szóló javaslatot.
Tízmillió aláírás sem lenne elég, hogy meg is szavazza. Ez sajnos egzisztenciális kérdés, 38x ember ebből él nem is akárhogy, legalább a felük retteg, hogy soha többé nem lesz képviselő, nyilván főleg a kormány- és kispártiak. Nincs az a hatalom, hogy saját maga (f)eloszlatására szavazzon.
Rájöttem, hogy a legeslegjobban az SZDSZ-t útálom, valamint ezt a korábban szimpatikus Fodort, aki olyan mint egy f.... . Fújja a hülyeségét az ország érdekéről,ami egy hatalmas hazugság. Az egész az SZDSZ érdeke, hogy még 1 évig lopkodjanak tovább. Eltelik megint 2-3 hónap, lesz valami báb min.elnök, pár hét alatt választ minisztereket, eljön a nyár, majd akkor írnak valami programot, amit majd szeptember közepén elkezdenek tárgyalni.
Decemberben kellett volna ogy-t oszlatni, most lehetnének a választások, és már előbbre lennénk.
De Fodor Gábor tudja mi az ország érdeke. Nem tudom jövőre a bukása után milyen állást kap, mert szerintem mindenre alkalmatlan.
Az egyetemleges felelőtlenség korszakát éljük! Teljesen mindegy az országnak, hogy a hülyeségtől megy tönkre vagy az árulástól. (Egyébként egy internetes aláírásgyűjtésre 1-2 hónapon belül meglenne vagy 4 millió aláírás, az ogy. feloszlatásáért...)
Már az "ők"-kel is gond van, hiszen feltételezed, hogy a dúvadak kizárólag az MSZP-ben találhatóak meg. Leváltva tehát a mai kormánypártot, előttünk a Kánaán. Pedig nem. Szép egyenletesenen terítve vannak az összes politikai erőben. Szvsz már a Jobbik sem szűz... :(
Ami pedig a múltat illeti, én is éltem ... itt ... és már '56 előtt is.
Amit még a cuclizmusban sem mertek megtenni, ( a gyermekeinknek mentek neki ) azt 90 után, gondolkozás nélkül megtették.
Ez a garnitúra ezerszer veszélyesebb, mint a kádári őseik, pedig azokat sem kellett félteni. Gátlástalanságuk, hataloméhségük nem ismer határokat, nincsen nekik semmiféle értékrendjük és emberi mércéjük. Céljaik elérésében semmi nem számít nekik, egy ember,egy család, egy ország. Nem érdekli őket!
Tényleg? Eddig nem nagyon ment. Megmondom mi kellene ide. Egy olyan jó kis balkáni csetepaté! Fegyverezzük fel a gárdát, oszt uccu neki, meglátjuk mi jön ki belőle. Vagy esetleg várunk még 1 évet. Na, melyik a jobb megoldás?
Sajnos nem "erősek", hanem aljasok voltak. Amit még a cuclizmusban sem mertek megtenni, ( a gyermekeinknek mentek neki ) azt 90 után, gondolkozás nélkül megtették. ( több ismerősömnek "egész életére "tolókocsiba" ültették az egészséges gyermekét! és volt pofájuk, a szülő elé állni és a képébe mondani "ők időben figyelmezették, hogy hagyja abba amit csinált")
Melyik szülő áldozta volna be ezek után a féltve őrzött gyermekét? (( 14 évembe tellett, hogy tisztázzam magam abból a "mocsokból", amibe ezek megpróbáltak bele rángatni. Hosszú éveken keresztül, életveszélyesen fenyegették a családomat.) Sajnos, nem egyedül voltam így ezzel ebben az országban, megnyugtatlak. Ezektől "aljasabb emberekkel" életemben nem találkoztam. Ezt fogják tenni még az unokáinkkal is, ha most nem állítjuk meg őket.
Mert Neked a közvéleménykutatók jól megmondták, hogy egy új bagázs nyer(ne). Ha pedig a választási eredmény alapján egy Fidesz-MSZP vagy MSZP-Jobbik koalíció kerül hatalomra ... mérgedben lebontod a Gellérthegyet. :DDD
Most elmegy két hónap azzal, hogy egy kamarillakormány folytassa gyurcsány háttérirányításával a semmit. Nem lesz egy éve sem bármit csinálni. Nincs legitimitása. Nincs támogatottsága. Kamikazekormány lesz. Kizárólag az előrehozott választások adhatnak felhatalmazást ahhoz, hogy egy új - és a mostani bagázshoz nem köthető - kormány próbálja kijavítani azt, amit gyurcsányék tönkretettek.
A "nagymama" itt egy utalás volt (a valutakeret miatt vitték) és nem személyeskedés. Téged és a felmenődet természetesen semmi okom bántani. Ha félreérthető volt, megkövetlek.
Bizony, erősek voltak ... és ügyesek. Nem lehet úgy csinálni, mintha '90-ben lezajlott volna egy forradalom. Egy ócska alku sikeredett és az eltelt húsz évet nem lehet meg nem történté tenni. Valószínűleg mára az ügynöklsta nyilvánossá tétele sem változatna már nagyot a kialakult világon. Rókáznánk egy nagyot, felismerve néhány átkúrásunkat ... és egyetlen problémánk sem lenne gyógyír. :(
Ilyen az alkotmányunk (és nem biztos, hogy ez így rossz). Lásd Budapest vezetését (ne a személyre figyelj!!!), ahol közvetlenül választ a polgár "kormányzót", de nincsen mögötte saját képviselői többség. Béna kacsa.
Képzeld, nem "gorenjéért" mentem. ( a nagymamám már akkor sajnos nem élt, ne vedd őt a szádra. tisztességben megöregedve nevelte a gyermekeit, az unokáit és soha nem politizált )
Megpróbáltuk, nem is voltunk kevesen, csakhogy ez a "rablóbanda", ahogyan azt most is teszi (csak akkor titokban) ránk uszította a beépített "smasszereit". Miért is nem lehet még ma sem nyílvános az a sokat emlegetett "ügynök lista"? - a lényeges részeket, már 90-re mind megsemmisítatték, a maradéktól is enynire félnek? -
Ki akadályozott meg abban, hogy ('89-) '90-ben valódi rendszerváltást csinálj? Nem a Gorenjéért kellett volna Bécsbe szaladnod a nagymamával, hanem itthon igazi fordulatot kikényszeríteni. De nem hittél az egészben, annak örültél, hogy a bolsik egy kis friss levegőt engedtak be ... és igyekeztél kihasználni, amíg nyitva a kapu. Most utólag szeretnéd azt a forradalmat lejátszani, ami akkor elmaradt. Késő bánat.
Igen, a T.ház demokráciafelfogásával lehet némi probléma. Szerintem erős változás is lesz a T. Ház összetételében, mert ezt a magatartást nem honorálja a választó.