Betelt a pohár: alapvető jogokat sért a transzparensek cenzúrája
Alapvető demokratikus jogot sért az az intézkedés, hogy előzetes cenzúrára rendelik a labdarúgó-mérkőzésekre készülő transzparenseket – mondta el az MNO-nak Boros Bánk Levente.
Bár az effajta döntések nem okoznak meglepetést, a Ferencváros Szurkolók Szövetségének alelnöke úgy fogalmazott: „betelt a pohár”, és a jövőben szervezetten kívánnak fellépni a véleménynyilvánítás korlátozása ellen.
Ne izguljad magad halálra, mert most részben egyetértek veled. Én sem vagyok semmiféle tiltásnak a híve, a szurkolók határozott nemzet- és társadalompolitikai nézeteiket hadd fejthessék csak ki szabadon, osztán ha ez, what a surprise, mégiscsak zömmel ótvaros zsidózás lenne, akkor tessenek őket hatóságilag szarráverni és kibaszni a stadionból, teljesen demokratikusan, ahogyan azt a szlovákok már feltalálták. Nagyon hatékony módszer.
a csocselek barminemu jogat leszarom, az en szememben lemondtak rola azzal, hogy csocselek lettek, es minden allami szervtol, rendezvenyeken pedig a rendezvenyt biztositoktol kovetelem, hogy ezeket takaritsak el a szemem elol, aztan tolem ott hoborognek diktaturarol ahol akarnak
Kérdés, hogy a leleményes magyar gyerek meg tudja-e csinálni, hogy hozott anyagból a helyszínen készít transzparenst. Az én tippem, hogy igen. Ha így van, akkor így értelmetlen cirkusz az egész.. .P
A csocseleket kellene eltavolitani mindenhonnan, akar sportrendezvenyrol, akar allami unnepsegrol, koncertrol vagy barhonnan mashonnan ahol kulturemberek talalkoznak.
"Amint lapunk is beszámolt róla, csütörtökön előzetes ellenőrzésre kell vinniük a szurkolóknak azokat a transzparenseket, amelyeket az április elsején megrendezésre kerülő Magyarország–Málta vb-selejtező labdarúgó-mérkőzésen szeretnének lobogtatni."
("Magyarozás" ebben az országban csak az idióták fantáziáiban létezik.)
Na még egyszer: a sportesemény rendezőinek kötelességük a sportszerű magatartásra ügyelniük. Ez azt is jelenti, hogy mindent távol kell tartaniuk a pályától, ami kívül esik a sporton.
Én a szurkolók helyében biztos megcsinálnám, ugrálás, stb minden ugyan úgy, de egy hang nélkül, tátogva :-) Aztán csodálkoznának a máltaiak, hogy "miért ment el a hang a közvetítésről?!"
A rendezőknek joguk van meghatározni a pálya/mérkőzés rendjét. Persze, azt nyilvánosságra kell hozni, s annak ismeretében a csürhe eldöntheti, vásárol-e jegyet.
Olyan alkotmányos alapjog, amely sporteseményeken való politikai véleménynyilvánításra, zsidózásra stb. vonatkozik, nincs.
A szólásszabadság nem azt jelenti, hogy bárhol bármi elmondható.
Soha nem felejtem el: a 80-as években ha egy lengyel csapat bárhol a vasfüggönyön kívűl lépett pályára, bármely labdajátékban, sportágban, a lelátók tele voltak "Solidarnosc" és Walesa tacepaókkal... Érdekes módon egyet nem rakattak el...