Keresés

Részletes keresés

Vasgerinc Creative Commons License 2009.01.28 0 0 36
Nem esnék én kétségbe, ha megszűnne a munkahelyem, lehetőség van bőven. Viszont nehezebb dolgom lenne, mint most.
Előzmény: Törölt nick (25)
aquar Creative Commons License 2009.01.28 0 0 35
Álmok, álmok :-)

Nekem sok szabadság jutott a magánéletemben. Így alakult. De a megélhetés elvette a szabadidőmet. Lehetőségeimet aránylag jól kihasználtam. Gazdag nem lettem, de tisztességgel élhettem és nyugodtan alhattam. Mára már ott tartunk, hogy a jelenlegi helyzet mindent elvesz tőlünk. Pedig nekem példát is kellene mutatnom, de megnyomorítanak.
Ha látnád a tulajok APEH-tól rettegését. Nem kell ahhoz csalni lopni, elég a mindennapi dilettantizmus, a mesterségesen felduzzasztott admisztráció, amikor az aparátus az ember fenekében is a porszemet keresi, hogy aztán milliós bírságokat varrhasson a nyakába. Tegnap már bedobozolták a naplókat az elszállításhoz ellenőrzésre :-(
Megoldatlan helyzetek tömkelege, a gyerekeket ide-oda lökdösik a felszámolt iskolákból, az oktatási minisztérium ügyeletes elvtárs ivadéka pedig sz@rik mindenre :-(
Előzmény: Törölt nick (31)
aquar Creative Commons License 2009.01.28 0 0 34
Engem is. Ezzel kell élni.
Téged milyen értelemben, mélységben foglalkoztat?
Előzmény: bárhogyleszugylesz (30)
aquar Creative Commons License 2009.01.28 0 0 33
:o

A szöveg, a fene bele, összecsúszott :-((
Pedig a képekhez szortírozva sokkal jobban mutatott volna, és szemléletesebb lehetett volna. Volna, volna - ez van :-((
Előzmény: aquar (32)
aquar Creative Commons License 2009.01.28 0 0 32
A képeket itt is le kell kicsinyíteni a beszúráshoz.
Ha a részletek is fontosak, akkor 800x600-as méretet használok.

Itt az ufólábú Jancsi:

A kertvége rendezés előtt:

A kertvége rendezés után:

Itt már jól látható, hogy a fák mennyire összevissza, gondozatlanul nöttek.
Tegnap, amikor kimentem, még a fenyök között lévő két öreg szilvafát is kijelöltem. Bár ne tettem volna, mert a férjem aznap vágta a nagy fenyőt s képes volt még azt a táncos derekút is kicsapni. Nyögött is este szegény, hisz csak simán fejszével vágta.
Előzmény: aquar (27)
bárhogyleszugylesz Creative Commons License 2009.01.28 0 0 30
Az elmúlás, az foglalkoztat.
Ez a nap is elmúlt.
aquar Creative Commons License 2009.01.28 0 0 29
Az erszényedbe vagy a karosszériádra?
Előzmény: Törölt nick (7)
aquar Creative Commons License 2009.01.28 0 0 28
:D
Tudod ugye, hogy mit szokás erre mondani ;-)
Tegyél róla, hogy ne így legyen, aztán mindjárt szebb lesz a világ :-)
Előzmény: Törölt nick (8)
aquar Creative Commons License 2009.01.28 0 0 27
A hétvégére megint jön a hideg :-(
Meglátjuk, hogy a Jancsi hogyan szuperál :D
Igen mókás azon a felcsavarozott hosszú lábakon. Ennek ellenére stabil és jól kifűti a teret. Az eléggé nyirkos, minden szigeteléstől mentes pinceelőtér falai szépen száradnak.

Tegnap volt egy kis szabadidőm, így napközben is ki tudtam menni a kertbe.
Eléggé siralmasan néz ki most minden. A megfagyott föld felülete latyakban úszik. Füvesíteni kell a járófelületeket. Az előtérbe belépve már barátságosabb volt a helyzet. Vígan durúzsolt a Jancsi és enyhe finom fafüst illat fogadott.

Mindig, amikor ide belépek, eszembe jut, hogy milyen kevés is elég lenne ahhoz, hogy az ember nyugalomban és békében élhessen. Időnként ki kell lépni a napi komfortból ahhoz, hogy az ember értékelni tudja az önmaga által teremtés szépségét és nehézségeit, hogy az áruház polcairól levett termékek értékét ne csupán forintban vagy egyéb pénznemben tudja mérni, hogy minden, amit szeretnénk elérni, vagy már elértünk, a valós helyükre kerüljenek.

Tudom, hogy a mindennapok mókuskerekéből nem lehet csak úgy kiszállni, de meg kell próbálni megtalálni azokat a pontokat, ahol a lehetőségek adják magukat, különben elfolyik az életünk s a végén majd állunk a felismeréssel, hogy valójában nem is éltünk, mert nem tudtunk élni.

Előzmény: Törölt nick (26)
aquar Creative Commons License 2009.01.27 0 0 24
Az első 2 pont bizonnyára igen sokunkat izgat mostanság.
Ami a vezéreket illeti nekik sem előtte sem utánna megélhetési gondjaik nincsenek. Pedig nem ártana, akkor biztosan másképpen állnának hozzá sokmindhez.
Előzmény: Vasgerinc (1)
aquar Creative Commons License 2009.01.27 0 0 23
Ügyetlenkedtem és elszállt. Valószínű törölhető
Gyorsan nyitottam egy másikat ugyanazzal a címmel.

Nekem is itthon van a férjem. Kényszerpihenő. Már nagyon vártam ezt az időszakot. Ilyenkor ő süt főz nekem hétközben. A hétvége az enyém. Szerencsém van hogy szeret ő is sütni főzni, így mindig meglepjük egymást valami finomsággal.
Ma csirketöprtyűt süt. Már félnyersen jól laktam. Szóval itt nemigen lehetne fogyózni.
Jó mindig az ételillatos konyhára hazajönni. Különösen, hogy egésznap szinte étlen szomjan vagyok.

Holnap disznőölésre megy a barátainkhoz. Biztosan lesz meglepi bőven. Házi, sóban érlelt nyerssonkát csinál majd, amilyet otthonról hozott.

Már írtam H-nak még tegnap :-)
Előzmény: Törölt nick (21)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.01.27 0 0 22
Nehézipar.
Előzmény: Törölt nick (10)
Derek Creative Commons License 2009.01.27 0 0 17
A magyar nevuket nem tudom, van aminek nincs is: redfish,speckled trout(tengeri sullo), freshhwater catfish,sailcat vagy gaftop,black drum, flounder(lepenyhal),croaker,ezek a leggyakoribbak
Előzmény: Törölt nick (15)
aquar Creative Commons License 2009.01.27 0 0 16
Nem, csak egy jó helyet kerestem, ahol egy páran, akárhányan jókat beszélgethetünk józanul mindenről, amihez éppen kedvünk van.

Nem volt időm valami jó kis bemutatkozót írni magamról, de ami késik az nem múlik :-)
Előzmény: Törölt nick (2)
Derek Creative Commons License 2009.01.27 0 0 14
telen is lehet horgaszni MO-on,horgasznak is sokan, pl a dunan a menyhalazas kimondottan teli horgaszat,de en az utobbi 17 evben a Mexicoi obolben es a Mississippi deltajaba jarok es itt telen van az igazi szezon, valojaban egesz evben szezon van,csak tudni kell hova menni.
Előzmény: Törölt nick (12)
WYW Creative Commons License 2009.01.27 0 0 13
Mi újság, mi újság?

Majdnem esik a zeső! Úúúútálom.
Derek Creative Commons License 2009.01.27 0 0 11
Engem speciel a hetvegi idojaras,.hogy lehessen menni pecalni
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.27 0 0 9
Na igen.
Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.27 0 0 8
Engem a pina érdekel leginkább.
Előzmény: aquar (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.27 0 0 7

Kéne még havonta vagy két kiló.

Kajdács Lörincz Creative Commons License 2009.01.27 0 0 6

Az nem kidobott pénz.

A képviselőket időnként helyre kell tenni ,mert elszalad velük a ló.

Előzmény: BENTA (4)
WYW Creative Commons License 2009.01.27 0 0 5
Semmi különös.

Ugyan kissé csalódott vagyok mert megint úgy ment el egy hétfő, hogy nem váltották le a kormányt, de spongyát rá, lesz még hétfő.
BENTA Creative Commons License 2009.01.27 0 0 4
Egyébként nálunk a faluban népszavazás lesz. Kicseszünk az ablakon 750.000 Ft-ot. Mindezt azért, mert 8 azaz 8 darab önkormányzati képviselő az utca lakóinak határozott ellenzése, illetve népi kezdeményezés 900 aláírója ellenére is ragaszkodik 3 utca átnevezéséhez. Mert nekik úgy tetszik. A népszavazás egyébként nem az utcanévről szól már, hanem arról, hogy megengedjük -e, hogy a képviseletünkre választott entitások leszarják az őket megválasztók akaratát.
BENTA Creative Commons License 2009.01.27 0 0 3
Pécsre rájár a rúd. Először Toller dől ki, most pedig Tasnádi Péter került intenzív osztályra. Nagyon sajnálom, és szurkolok neki.
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2
Moderátor vagy? ;-)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.01.27 0 0 1

1. Megmarad e az állásom.

2. Milyen lesz az új költségvetés.

3. Mikor takarítja már ki végre az ország magából azt a szemét bandát, aki az országot irányítja.

Előzmény: aquar (0)
aquar Creative Commons License 2009.01.27 0 0 0
Obama háborúit olvasgatva érdekes összegzés olvazható:

"Afganisztán ugyanis úgy jött létre, hogy az oroszok északról, a britek délről közelítve próbálták meghódítani az indiai szubkontinenst. Az orosz birodalom bekebelezte a mai Üzbegisztánt, Türkmenisztánt, Tadzsikisztánt és Kirgizisztánt. A britek bekebelezték a mai Pakisztánt. A legtökösebb [5]üzbég [6]ekből, türkménekből, kirgizekből, [7]tadzsik [8]okból, [9]hazarák [10]ból, illetve [11]pastu [12]kból és [13]beludzs [14]okból, azaz azokból, akik nem hódoltak be, lettek azok, akiket az egyszerűség kedvéért afgánoknak hívunk."

Obama háborúja I.

Kíváncsi vagyok, hogy Obama milyen tökös legény lesz az új posztján ;-)
aquar Creative Commons License 2009.01.27 0 0 topiknyitó
Hm. rendezgetés közben úgy látszik, hogy sikeresen töröltem a korábbi topicot. :-(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!