" A bankközi hiteleket drogkereskedelemből és más törvénysértő tevékenységből származó pénzből fedezték, állítja az ENSZ drogügyi illetékese."
Na mit mondtam ? Akkora nyereséget amekkorával a bankok dolgoznak, a legális gazdaság nem tud kitermelni.
A hír tegnap jelent meg az origón. Arról szólt, hogy a bankok egy része tavaly úgy kerülte el a csődöt, hogy a "piacon" lévő egyetlen likvid (azonnal bevonható) forrás (drogpénz) kisegítette. Érdekes lesz, amikor ez a pénzbefolyás elkezdi érvényesíteni az érdekeit. :((
A veszélyesség mértéke arányos az okozható kárral. És ennek megfelelő biztonsági intézkedéseket kell tenni. Ha a helyi boltban átvernek a pimpós kenyérrel az egy dolog.Ha a szupermarket teszi ugyanezt rendszeresen az egy másik. Igen a világ veszélyes hely. A kérdés az, kell-e valamit tenni vagy megvonjuk a vállunkat és azt mondjuk: ilyen az élet.
Mer' ugye a többi hivatás űzői ezzel szemben maga a megtestesült erkölcs és visszafogottság. Senki meg sem kísérel soha átbaszni minket benzinkútnál, bótban pimpós áruval, telefonnal, internettel, ésatöbbi. Öreg, a világ egy veszélyes hely, mindig is az volt, és aki ennek az ellenkezőjét elhitette veled, az becsapott, többet ne fogadj el tőle tanácsot, nem igaz, hogy bírsz létezni a seggedbe dugott fejeddel örök időkig.
Hááát. Elképzelésem sincs. :DDDD Jó, azt elismerem hogy a magyar bankárok kiemelkedő erkölcsiségű és intelligenciájú emberek, akiknek eszükbe sem jutna a gazdaságban betöltött pozíciójukkal visszaélni. Vannak akik azt gondolják, hogy a többség egyszerűen túl sokat szakít ki a kezei között átfolyó pénzekből, de én biztos vagyok benne hogy kemény munkával gyarapodnak. Sajnos máshol a világban vannak gyarlóbbak is, akik nem átallanak illegális eszközökhöz nyúlni befolyásuk növelése vagy a balfogásaik leplezése érdekében.
ha nem is egycsapásra, de előbb utóbb.. lásd svájci heroinfenntartó program hatását a feketepiacra... az orvostól megkapja a heroinfüggő az adagját...ezért nem megy dílerhez és nem hagy nála x eurót... a díler nem tud megélni a dílerkedésből...ezért nem is fog dílerkedni....
elárulnád h a "hitelfedezet", a "nyereség" és "bankmegmentés" fogalmak hogyan kapcsolódnak narkóhoz? de inkább pihenj még egy kicsit, vagy olvass könyvet.