Egy egész országot (sőt kettőt) háborít fel az eltűnt francia diáklány ügyében tanúsított hatósági magatartás. Az apa, Francis Bretnacher azonban besokallt: emberrablás, fogva tartás és személyes szabadság megsértése miatt december 30-án tett feljelentést a budapesti, majd 31-én a párizsi ügyészségen. Hajrá Párizs!
Blikk: Körözik Ophélie olasz barátját a zsaruk 2010-08-23 04:51:00 Pierre Paolót és barátait az olasz hatóságok még nem tudták kihallgatni.
BUDAPEST—RÓMA — Fordulat Ophélie Bretnacher (†22) ügyében! A Blikk információi szerint közel egy éve nem találják az olasz hatóságok a rejtélyes körülmények között elhunyt lány szerelmét, Pierre Paolót és azt a két, ugyancsak olasz állampolgárságú férfit, akik megtalálták a diák táskáját. Úgy tudjuk, az olaszok ellen már körözést is adtak ki, mivel ez idáig nem sikerült őket kihallgatni.
Mint arról a Blikk beszámolt, a 22 éves diáklány az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra. Utoljára 2008. december 4-én éjjel, egy belvárosi szórakozóhelyen látták, ahonnan hazaindult. Holttestére február 12-én hajósok találtak rá. Az ominózus éjszakát, mint az a tanúkihallgatásokból kiderült, Ophélie azzal az olasz fiatalemberrel töltötte, akibe szerelmes volt, de a talján fiú nem viszonozta érzéseit. Az eltűnés másnapján Pierre Paolo elhagyta Magyarországot előre megváltott repülőjegyével.
– Az ügyben a Fővárosi Főügyészség jogsegélykérelmet küldött az olasz igazságügyi hatóságok felé annak érdekében, hogy a diáklány eltűnésekor Magyarországon tartózkodó, de azóta már Olaszországba visszautazott személyeket az olasz hatóságok tanúként kihallgassák – erősítette meg információinkat Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője, aki hozzátette, hogy a francia diáklány halála ügyében a nyomozás továbbra is folyamatban van. Az olasz hatóságok ez idáig nem jelezték, hogy megtalálták-e az említett olaszt és azt a két honfitársát, akik megtalálták a lány táskáját.
Úgy tudjuk, azért keresik őket, mert ellentmondások vannak az általuk korábban elmondottak és az azóta elkészült szakértői vélemények között. Azt, hogy ez esetleg a gyanú árnyékát veti-e rájuk, nem tudni, de tény, hogy a hatóságok 21 hónapja nem zárják le az ügyet. Az elhunyt lány édesapja, Francis Bretnacher továbbra is azt mondja, hogy lányát valaki meggyilkolta.
A Blikk szerint azért körözik az olasz hatóságok Pierre Paolót, a 2008 decemberében Budapesten elhunyt francia diáklány barátját, mert még nem tudták kihallgatni.
"A Blikk azt írja, hogy közel egy éve nem találják az olasz hatóságok a rejtélyes körülmények között elhunyt Ophéie Bretnacher szerelmét, Pierre Paolót és azt a két, ugyancsak olasz állampolgárt, akik megtalálták a diáklány táskáját. A lap szerint az olasz hatóságok körözést is adtak ki rájuk, mivel ez idáig sem sikerült kihallgatni őket.
A tanúvallomások szerint eltűnése éjszakáján Ophéie Bretnacher Pierre Paolóval töltötte, akibe szerelmes volt, ám a fiú nem viszonozta érzéseit, írja a Blikk. Az eltűnés másnapján az olasz fiatalember elhagyta Magyarországot előre megváltott repülőjegyével."
A teljes cikk: http://index.hu/bulvar/2010/08/23/korozik_ophelie_olasz_baratjat/
Blikk: Egy éve eltűnt Ophélie szerelme 2010. augusztus 23., hétfő, 8:08
Csaknem egy éve nem találják az olasz hatóságok a Dunába fulladt francia diáklány, Ophélie Bretnachter egykori szerelmét - írja a Blikk. A lány halálának másnapján olasz barátja elhagyta Magyarországot, a magyar hatóságok pedig szeretnék kihallgatni.
Újabb fordulat történt a Dunába fulladt francia diáklány, Ophelie ügyében - írja hétfői számában a Blikk. A lap értesülései szerint az olasz hatóságok csaknem egy éve nem találják a rejtélyes körülmények között elhunyt fiatal szerelmét és azt a két ugyancsak olasz férfit, akik megtalálták az áldozat táskáját.
A tanúvallomások alapján a Blikk szerint kiderült, a lány az említett fiatalemberrel töltötte eltűnése éjszakáját. A férfi másnap elhagyta az országot előre megváltott jegyével. A Fővárosi Főügyészség jogsegélykérelmet küldött az olasz igazságügyi hatóságnak, hogy az érintetteket az ottani rendőrség kihallgassa tanúként - ezt Skoda Gabriella, szóvivő is megerősítette.
A Blikk szerint körözést adtak ki ellenük, mert mostanáig sem sikerült őket kihallgatni. Információk szerint azért keresik őket, mert az általuk elmondottak és az azóta elkészült szakértői vélemények között ellentmondások vannak. Az ügyben egyébként 21 hónapja folyik a nyomozás.
Ophélie Bretnacher ösztöndíjjal tanult Magyarországon. A 22 éves lányt utoljára 2008. december 4-én éjjel egy szórakozóhelyen látták, ahonnan haza indult. Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával a Lánchídon találták meg eltűnése éjszakáján. A térfigyelő kamerák által rögzített utolsó felvételek, amelyeken látható a lány, éjjel háromnegyed háromkor készültek a Roosevelt térnél. Holttestére tavaly február 12-én hajósok találtak rá a Duna XXI. kerületi szakaszán.
Az elsődleges igazságügyi orvos szakértői vélemény alapján a nő halálát fulladás okozta, idegenkezűségre, bűncselekményre utaló nyom nem merült fel. A lány holttestét tavaly márciusban adták ki Franciaországnak, ahol újabb boncolást végeztek el, és ismét megállapították, hogy a halált fulladás okozta.
Ophélie halálsikolya újra felhangzott a Lánchídnál
2010.03.11.
SIKOLYPRÓBA - A Legfőbb Ügyészség utasítására a BRFK ismételten helyszíni bizonyítási eljárást végzett Ophélie Bretnacher ügyében szerda hajnali két órakor a Lánchíd mindkét oldalán. A Bors értesülései szerint a francia diáklány eltűnésekor a budai oldalon egy személy sikítást hallott a pesti oldal felől.
– A lány eltűnésének időpontjában két hajléktalan a lánchídi aluljáróban veszekedett. Egy férfi és egy nő. Mindkettőjüket tanúként hallgattuk ki. A franciák megkapták a felvételt, de nem volt jó nekik. Olyan technikai kívánalmakat támasztottak ezzel kapcsolatban, amelyek nagyon nehezen kivitelezhetők – nyilatkozta korábban a Borsnak Bodnár Zsolt dandártábornok, a BRFK bűnügyi helyettese. A francia hatóságok emellett kérték a magyar kollégáktól a diáklány sikolyát is, amit szintén megkaptak, de információnk szerint az a felvétel sem volt nekik jó. Így megismételtették az eljárást a BRFK-val.
A tegnap éjszakára az időjárási előrejelzés hasonló körülményeket ígért, mint amilyen 2008. december 4-én hajnalban, a lány eltűnésekor volt. Ismeretes: a 22 éves lány egy Dohány utcai szórakozóhelyről indult haza albérletébe. Az utolsó felvételeket egy Roosevelt téri térfigyelő kamera készítette róla. Kézitáskáját, benne iratait és mobilját a Lánchídon találták meg. Ophélie tavaly februárban került elő holtan a csepeli szabad kikötőből.
Hajnali két órakor tucatnyi rendőr lepte el a Lánchíd környékét, és lezárták a pesti és a budai oldalon is a gyalogosjárdákat. Ezzel egy időben egy fekete színű mikrobusz, melynek a tetejére hangszórókat erősítettek, lassan legurult a pesti rakpartra. A dermesztő éjszakában a Duna illatával megtelt fagyos szél egyszer csak kétségbeesett sikolyt hozott magával. A pesti rakparton parkoló mikrobusz tetején álló hangszórókból jött a hang, és ezzel párhuzamosan a budai oldalon azt hallgatták, hogy hallatszik- e a sikítás.
A nyomozók tegnap éjszaka több helyszínről is végeztek sikolypróbát: miután a pesti rakparton a híd mindkét oldaláról elvégezték a tesztet, visszatértek a hídfő bejáratához, és ott bekapcsolták a női sikítást hallató hangszórókat. Majd lassacskán, a hídon 50 méterenként haladva újból és újból elvégezték a próbát.
Francis Bretnacher a Borstól értesült, hogy több hónap tétlenség után lánya ügyében ismét nyomozati cselekmény történt. Az édesapa egy hónappal ezelőtt ismételten feljelentést tett a párizsi ügyészségen, ezúttal már gyilkosság miatt. – Ez egy nagyon hosszú procedúra lesz, egyáltalán nem számítok gyors eredményre. Abban reménykedem, hogy egy nap mégis kiderül, hogy milyen körülmények között halt meg a lányom.
Az ital az nagyon nem jellemző rám, tán havonta valamennyi...
Az igaz hogy mindenkire másképp hatnak az események, máshogy dolgozza fel, ez tényleg személyiségfüggő.
Nem zárom ki hogy öngyilkos lett csak valahogy nem áll össze az se (igaz hogy nem biztos hogy egy öngyilkos tettében tudunk logikát találni, én soha nem voltam még a közelében se, pedig keresztülmentem rázós élethelyzeteken..... Van akinek viszont komolyan megfordul a fejében, van aki meg is teszi.)
Az elrablás verzió tényleg még annyira se áll össze mint az öngyilkosság, ha nem volt követelés, ha nincs semmi külsérelmi nyom, még a kabátja is ugyanúgy volt rajta, még a nyaklánca is rajta volt) Ha megölik, szerintem nem törődnek ennyire a látszattal, fejbelövik és kész.... ha akarják el lehet tüntetni a holttestet úgy hogy az életbe senki meg nem találja.
ezekrol a korulmenyekrol erdekes modon mi sem tudtunk!!!
minden korulmeny mindenkire maskeppen hat. tehat ami teged erosit azt mast lehet hogy gyengit. azt sem tudjuk hogy mennyi ital szokott BENNED elofordulni.
mindenesetre ha igaz az allitas akkor
1., ophelie eltunt es a dunaban talaltak meg. idegenkezusegre utalo nyomot nem talaltak
2., a szallasadotol olyan korulmenyek merultek fel amik csaladi problemakra utaltak.
te mire gondolnal? hogy orosz ejtoernyosok idejottek es elraboltak opheliet es kulserelmi nyomok nelkul meggyilkoltak es dunavizben egy kadban megfojtottak, kivegeztek, mindezek elott, kozben, mellett nem ertesitettek a celszemelyt hogy mit kivannak tole? hat igen valoszinuleg ez a leglogikusabb!
Szerintem ez a lelkiállapot pont ellentmond az öngyilkosságnak, kitervelte magának hogy ittmarad és bébiszitterkedik, nem kell a bécsi állás, nem kell a francia vőlegény, b@..@ meg a papa és mindenki akinek nem tetszik, szerintem ez pont az a lelkiállapot amikor az ember k...a erősnek érzi magát. (tapasztalatból mondom, én épp az otthonról elszakadásnál tartok, és bizony a család nálunk is elég érdekes....)
szerintem már a francia rendőrségnek is tele van a töke B. papával. arról persze hallgat a papa, amiről Ophelie magyar szállásadója, a doki nyilatkozott, miszerint Ophelie többször is beszélt vele arról, hogy maradhatna, lakhatna-e továbbra is ott náluk, mert Mo-n szeretne még maradni és nem hazamenni. az apjával is közölte ezt telefonon, aki nem járult hozzá, sőt dühös is volt emiatt a lányára. O-t ugyanis várta a papa által szerzett bécsi állás és a francia vőlegénye otthon. vajon miért akart nálunk maradni és bébiszitterkedni továbbra is. a papának ezen kellene elgondolkodnia.
ez a szegény lány szánt szándékkal ment neki a Dunának.
ha jol ertelmeztem 'szokasos' utvonala a szorakozohelyrol az ELLENKEZO iranyba indult volna el. tehat akkor mi is ez a 'megvaltoztatas' es esetleges kovetes?
a korut fele kellett volna indulnia es a nyugati fele tarto villamosra, buszra felszallni a ii. keruleti lakasba igyekezven!
Nagy kár, hogy B. papa még mindig nem állt elő azzal az eddig elhalggatott adattal, ami alapján megalapozott gyanúja van az emberrablásra. Ugyanis attól még, hogy valamilyen indokkal esetleg megölnek (vízbe fojtanak) valakit, még nem következik, hogy előtte elrabolják. Az emberablás követelési oldala holvan? B. papa tud valamilyen követelésről, ami miatt emberrablás az ügy kezdete? Akkor hajrá, elő vele!
"A család elsősorban arra szeretne választ kapni, vajon a szórakozóhelyről hazafelé tartó diáklány nem azért változtatta-e meg szokásos útvonalát, mert követték."
Na ezt már egy párszor kitárgyaltuk. Akit követnek, nem valószínű, hogy késő éjjel, elhagyott kis utcákban próbál megszabadulni üldözőitől. Legalább is én a viszonylag nagy forgalmú utakon maradnék. Sőt, Ophelie a szokásos éjszakai buszának Deák téri megállója mellett is simán elmegy, szokásával ellentétben már ott, vagy még korábban a gyaloglás mellett dönt. Az viszont valóban furcsa, hogy B. papa ennyi idő után még mindig el van zárva egy csomó információ elől.
Emberrablás és szándékos emberölés gyanújával feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a párizsi ügyészségen a Budapesten tavaly eltűnt, majd két hónappal később a Dunában megtalált francia diáklány, Ophélie Bretnacher apja - írták szerdán a francia napilapok.
Azóta sem értem, hogy 1) miért keresték mint tanút a Madách téri taxist 2) miért nem sikerült őt megtalálni 3) miért nem hozták nyilvánosságra a Zrínyi utcai felvételeket 4) miért vágták meg a Roosevelt téri felvételeket 5) kié az a táskaszerűség a korláton, ami egyetlen képkockán látható.
off
A Madách téri felvételeken lehet látni egy motort, ami a sarki becsületsüllyesztő előtt parkol a járdán. Azóta jártam arra kb 4-5-ször és mindig ott van ugyanazon a helyen. Az egy térplasztika, vagy valamelyik törzsvendég járgánya?
Az ilyen alacsony nívó nem birizgálja a felsülésszámláló mechanikáját. Az nem az önmagából kivetkőzést számolja, hanem a gondolati megbicsaklások azon vállfaját, amivel a delikvens, a kiötlője, nem mer szembenézni. Mennyit is mutat a műszer?
Vagy már kínoztak a passzátszelek, amit tudvalevőleg te eregetsz?
Te kérdezted az ügyészséget és a franciákat? Ha nem akkor előbb magadnak tedd fel ezeket a fasza kis kérdéseket és utána merjed kinyitni a pofádat.
Továbbra is fenntartom, hogy te és a véglény-társaid hivatásszerűen járnak topikról topikra és semmi más céljuk nincsen, mint provokálni és szétzülleszteni a folyamatban lévő eszmecserét. És emiatt egy normális fórumon már régesrégen örökre kizárták volna minden eszközzel a lehetőségét, hogy új hozzászólást tehess. Úgyhogy megismétlem, amit már többször kénytlen voltam: fogd be és húzz ebből a topikból!
A rendőrök sokmindenre nem gondolnak mostanság. Az emberrablás kapcsán az ügyészséget kérdezd, ők miből vélelmezik az emberrablást. A franciák?
Továbbra is rossz a logikád. Egy konkrét eset rébuszosságát nem lehet feloldani statisztikai adatokkal. A konkrét eset felderítésekor más esetek tapasztalatait fel szabad, sőt fel is kell is használni, de a felderítés munkáját nem spórolhatjuk meg a grafikonokra mutatva.
Moszkva energetikai "politikáját", pontosabban hadviselését meg érteni kellenék. Érteni kellenék, hogy mit mesterkedik itt Európában. És milyen érdekeket sért ezzel.
megiscsak az adatok elemzese utan a rendorok valahogy nem gondoltak emberrablasra.
ja es a holttest is megkerult, azon sem voltak emberrablasra utalo nyomok. megis mibol gondolsz emberrablasra?
hogy a lany utjat (illetve a dublor utjat) kovetni lehetett vilagosan a lanchid fele, pedig nem is arra kellett volna mennie? vagy hogy sokat ivott? az emberrablok itattak vele sokat?
hany olajceg van, az olajcegeknek hany gyereke van es hanyat raboltak el? magyarorszagon az utobbi 3 evben hany emberrablas volt? csak egy kis statisztika.