Hatalmas médiahátszél hírdette ma, hogy Orbán leül Gyurcsánnyal.
Az igazság az volt, hogy Gyurcsány felhívta Orbánt és azonnyomban sajtóértekezletet tartott. "
"Azt a játékot, hogy fogjunk össze, és a megszorításokat közösen nyomjuk le az emberek torkán, nem tudom elfogadni. Egy radikális, jelentős és teljes gazdaságpolitikai fordulatról azonban szívesen tárgyalunk" - mondta a volt miniszterelnök. Hangsúlyozta: olyan reformokhoz nem adja a nevét a Fidesz, amelyek nem az emberek érdekeit szolgálják."
Nem akart Orbán együtt fényképezkedni Gyurcsánnyal....
Még ebből is kihozta volna a szélbal média, hogy Orbán is egyetért a népnyúzással... A költségvetést elfogadták a hatalom foglyai, másnap meg már teríteni is akarná Gyurcsány a felelősséget a sarcolásért.... A baj az, hogy gyurcsányék exitusa egy nagyon lassú és ártalmas folyamat...
Hülye volna. Ki az a barom, aki konkurenciát erősíti? Mintha én reklámoznám a kereskedelmi ellenfelemet. Vedd meg nála, jobban csinálja mint én, faszábbak a dolgozói, stb.
Gyurcsány van kormányon, s eddig faszakodott, semmit sem csinált. Magam jobban csináltam volna, pedig nincs mögöttem haszontalan és túlfizetett állami apparátus.
Normális programot kell tálalni, s nekiszegezni a jobboldalnak. Csökkenteni akarom a segélyeket, a nyugdíjakat, törölni a korkedvezményes nyugdíjakat visszamenőleg, s ebből adókat minimalizálni, gazdaságot felpörgetni.
S ha ezt a jobboldal meggátolja, akkor azonnal lemondani, tessék, csináljátok a 14-ik havit.
Akkor végre új politkai erők jönnek, úgy 2014 tájékán....
Sikerült szétverni a magori egységet, pedig abba szülletünk.
Mehetsz vissza az általánosba...:}}
Ki volt az, aki az akkor honos hitet, a fél országot idegen hatalom segítségével kiirtva, olyan ideológiát kényszerített a népre, amit az egész ország utált?
I., vagy Szent István.
Kik gyilkolták családtagjaikat évszázadokon át?
Hát az Árpád-ház.
Kik álltak lábhoz tett fegyverrel, végignézve Mohácsnál a török győzelmét a törvényes király felett ?
Hát a magoriak...:}}
Mostan Mihályunk Szapolyait szeretne játszani, de csodálkozni fog még a végén...:}}
Radikális, jelentős és teljes gazgaságpolitikai fordulat......épp' ezt kellett volna kifejtenie, és utána ujjal mutogatni Gyurcsányra, hogy nem tudja megcsinálni....))) megint lebőgött a Jel.....)))
Ami a haza árulását illeti, talán várjuk meg a Kékesi űgy végét.
Ami a nemzetárulás kérdését illeti arra meg tekints át a határokon. Sikerült szétverni a magori egységet, pedig abba szülletünk.
Az ország tönkretételéről semmi konkrétumot nem hallottam, csak bérnövekedést, a nyugdíjjak a szociális ellátások növekedését, a sztrádák hosszának növekedését, a hidak számának növekedését, és az életszinvonal növekedését.
10 gazdasági mutatónkból csak háromban vagyunk rosszabbak a testvéri országokhoz képest, és olyan magas fokon, olyan magas szinteken integrálódtunk Európába, hogy talán még jól is jövünk ki ebből a gazdasági válságból, mert ez az EUban több országnak érdeke, mint amennyinek nem.
Gyurcsány manapság nem hazudik. Öszödön világosan megmondta, hogy elege van a hazugságokból és felajánlotta lemondását is. Mivel pedig Csák Máték földje vagyunk, sajnos a hatalommal visszaélőket nehéz lesz eltávolítani az elitből. Ezekből azonban mind a két oldalon akadnak. Azt is elimerem, hogy ezen a téren fedezik egymást.
Te még soha nem mondtad, hogy a fene egye ezt a kurva országot?
Mert én nem csak Gyurcsánytól hallottam.
Ha a nemzetiségek személyi igazolvánnyal való ellátásának kudarcára gondolsz, annak nem Gyurcsány az oka. Sokba került volna az az egészségügynek, a szociális alapoknak és pl a magyar munkanélkülieknek. orbánék - ahogy azt később Navracsics elszólta - stabil jobboldali szavazókat láttak a határokon túl élőkben.
Ha pedig szavazati jogokat is adtak volna, akkor mindenből adnunk kellett volan. ez már csak így van a demokratikus államokban.
Semmiféle büntetőjogi felelősség alól nem térhet ki senki. De azzal kapcsolatban szkeptikus vagyok, hogy bármelyik oldalon nagy fejek hullanának. A politikai elit biza nem az erkölcs és etika mintaképe sem nálunk, sem más demokráciákban.
Ahogy ez a felső tízezerre is igaz.
Az meg nem nagyon érdekel, hogy orbán fejére mit ölvashatnék, mert nincs rá időm, 'oszt jónapot.
a Fidesz Uj Magyarorszag tervetol lennel paff baratom ..... gondolom olvastad .... na attol aztan padlot fognal ... te meg en leulunk es irunk olyat .... kb 2 este alatt ... na most ez az ellenzek majd megold mindent nem ?? nekem egyik sem kell
polgarok hat nem ertitek ???? nem talakozok Ferivel mert jot akarok nektek .... kivonulok a parlamentbol mert jot akarok nektek .... hhaaaat nem ertitek polgarok ?!?!
Jól csinálod. Néhány hónapja én is "ballibként" írtam (sokan még emlékeznek, sőt egy-egy hozzászólásom bekerult az Érvek, amitől paff leszel topicba is)
Jót nevettem a hozzászólásodon, de én mint tapasztalt róka, tudom, hogy milyen megpróbáltatásokon mentél keresztül, míg összehoztad ezt a hozzászólást.
Meggondoltam. Mégiscsak Karácsony szent ünnepe jő, legyen Neked is áldott Karácsonyod, kivánságodat teljesítem:
"Egy radikális, jelentős és teljes gazdaságpolitikai fordulatról azonban szívesen tárgyalunk" - mondta a volt miniszterelnök.
Mindenki tudja, hogy ilyet gyurcsányék nem akarnak. Tárgyalni sem akarnak róla valószínüleg, hacsak nem a reklám kedvéért: Orbánnak megmondtam, ő egyetértett. Másnap, vagy a Fideszt ismerve egy hét múlva, egy fideszes szóvívő cáfolná, hogy szó sincs róla, Orbán nem... Erre a játékra semmi szüksége az országnak, csak kizárólag Gyurcsánynak...
Felejtsük el neki az ország tönkretételét? Hazugságait. Országgyalázásait? Nemzetárulását 2004. december 5-e alkalmából, a nemzet egy része elleni hazug uszítását?
Abban van igazad, hogy ezek nem egyszerűen lebőgések. Sokkal több annál. Kiváncsi lennék majd a büntetőfeljelentések sorsára...
míg a nyugati világban az emberek jóval magasabb életszínvonalon éltek, addig hagyták, hogy vezetőink (kommunisták és ifjúkommunisták) aknazárral őrizve egyik napról a másikra tengessük életünket.
Megpróbálták, csak a Nagy Testvér nem hagyta, illetve a Nyugat meg leszarta őket.
Vagy még nem tartotok ott az iskolai törikönyvben?
Kár.
Ja, és nem a Mihály zavarta ki az oroszokat, azok már áprilisban húztak kifele.
Orbán semmit nem érdemel a híveitől, főleg nem bizalmat. Eddig egyszerűen nem járt be a parlamentbe, pedig hol kellene, ha nem ott szembenézni Gyurcsánnyal. Gyáva.
Jól látszott ez első csúcstalálkozón, mikor egy választási beszédet mondott, valami rettenestes propagandát, számok, adatok, tények nélkül.
Eddig - a gazdasági válság kezelése kapcsán - Gyurcsány Ferenc nem hibázott. Pontosabban a csapata, mert neki még van néhány száz szakértője, Orbán Viktornak meg nincs.
Nyilván nagy könnyebbséget jelent a közeljövőbe az új gázárszámítási metódus, amit a Gazprom most jelentett be. Ez biza 30%-os termelői gázárcsökkentést is hozhat vagy többet.
Gyurcsány Ferencnek pedig nem szerencséje van, hanem esze. Amig Orbán Viktor kikerülve az Egyetemről - gyakorlat és munkavégzés nélkül, bevonult a parlamentbe - addig ő csinált egy vállalatbirodalmat.
Amikor elkezdte a visszabérlést, akkor megtámadták. Azóta pedig a Posta, a MÁV meg a jó ég tudja még ki nem, éppen a visszabérlést tekinti sikeres útnak.
Most pedig, - Orbán Viktor - azzal, hogy elutasította Gyurcsány Ferenc meghívását, kilépett a szakadék szélére. Eddig beszélhetett arról Orbán Viktor, hogy van jobb megoldás a válság kihívásaira, mint ahogy azt a kormány kezeli.
Most kellett volna erről számot adnia.
Nem tudta elfelejteni Gyurcsány Ferenccel szervezett találkozásának - az atvben - következményeit és félelmében beérné az örökös ellenzéki vezető poziciójával is, de már a jobboldalon sincs mindenkinek szüksége rá.
Alternatívája nincs és ha még sokat rontja ott a levegőt az egész magyar konzervatív polgári jobboldallal tól ki, az összefogásukat veri szét.
Ráadásul a baloldalon van alkalmas személy is Gyurcsány Ferenc helyére. Ő pedig Bajnai Gordon. Az még azonban egyáltalán nem biztos, hogy Gyurcsánnyal leszámolt volna az MSZP.
De egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy menyerik a 2010.-i választásokat, akár Gyucsánnyal, akár Bajnaival.