Keresés

Részletes keresés

Uff Creative Commons License 2008.12.13 0 0 104
Ha már lúd legyen kövér: követeljük, hogy az adónkból fizessék meg a katonai objektumokat védő őrző-védő cégek őrzés-védelmét más őrző-védők megbízatásával.   Mert az őrző-védők is csak emberek, nekik is kijár az őrzés-védelem. Követelem, hogy emeljék meg az adók mértékét, és fizesse meg a qrmány az áldozatos munkájukat.  
geszthi Creative Commons License 2008.12.13 0 0 103
MIT nem lopkodnak magyarhonban egymastol a cegek?1

Eleg a ket TV-t megnezni, minden egyes dolgot koppintanak egymastol mar a legeleje ota!

Ilye ocsamany modon valo koppintas nincs meg egy a vilagon.
Előzmény: Ati356 (8)
geszthi Creative Commons License 2008.12.13 0 0 101
DEFEND Kft , valaki?

Előzmény: Ati356 (-)
Dobri Creative Commons License 2008.12.13 0 0 97

Azért az ápolónőkről se feledkezzünk meg!

Meg hát ott vannak a "hivatásos"nők akik szükség esetén segítenek a megfáradt,hiányban szenvedő katonákon!

Előzmény: Zicherman Istvan (92)
meghallhatom Creative Commons License 2008.12.13 0 0 96
Amilyen a mai honvedseg nem csoda hogy nem tudjak magukat megvedeni.
maonika Creative Commons License 2008.12.13 0 0 95
"a kiképzőm mondta ezt, majd később lefordítottam magyarra"

Voltál katona a szovjet hadseregben?
Előzmény: Zicherman Istvan (83)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.13 0 0 94
Incal néven volt egy ilyen cég Detken, de felszámolták.
Előzmény: Ati356 (8)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.12.13 0 0 92
Ne vedd zokon, de nem értek Veled egyet!
..............
Nem veszem zokon.:) Fura lenne, ha mindenki mndenben egyetértene.

.................
Egy hadseregnek, bármilyen pici is az, teljesen önellátónak kell lennie.
...................
Vágyálom. A világon soha sem volt, nincs, és belátható időn belül nem is lesz olyan hadsereg, amely önellátó lenne. Még a hajdú, kozák, ranger-telepek, vagy középkori lovagi, illetve szamuráj gazdaságok sem voltak teljesen önellátóak.

......................
Nem függhet a civilektől.
......................
Sajnos DE, mivel a civil szféra és a társadalom támogatása nélkül egy hadsereg hanyatlásra, pusztulásra és degradációra van ítélve. (Ráadásul a társadalomból is kivész a normális önvédelmi vagy életbenmaradási reflex.)

...........................
Ha csak civil szakácsuk van akkor az étkeztetés a gyenge pontja a haderőnek.
Az a civil lehet a lehet az ellenség felderítője/katonája is.
Béke időben ennek kicsi az esélye. De a katonákat nem is béke időre tarja a társadalom.
............................
Elméletben igaz, a gyakorlat viszont bizonyítja, hogy ez egy jól működő, és kölcsönösen hasznos szimbiózis - a hadsereg nem csak nyeli a társadalom pénzét, de civil munkahelyeket is teremt.

...........................
Hogy mennek a frontra szakács nélkül?
..........................
Simán!:) (viccnek szántam).

.................
Vagy legyen civil szakács az egyenruhás mellett? Mi még? Civil őr a katona mellett, civil rádiós a katona mellett, civil tűzszerész a hivatásos mellett, civil vadászgép pilóta...
...................
Ezt majd az ügyeletes, adott témakörben illetékes szolgálat dönti el. Már mint azt, hogy mely modellt kívánják követni.
Amúgy meglepően sok civilre van szüksége egy hadseregnek. Most nem beszélek olyan alapvető ,,átfedő" szakmákat, mint a gépkocsivezető vagy elektrtechnikai mérnök. Csak hogy pár példát mondjak: civil nyelvészekre van szükség a tolmácsok kiképzésére, illetve ők adják sok esetben a tolmácsokat; több ritka civil szakma űzőjére is szükség lehet - szerves mérgek szakértői, vegyészek, orvosok, biológusok, talajszakértők és földmérnökök, könyvelők, szállítási szakemberek, média- és propagandaszakértők, pedagógusok. Nagyon sok katonai szakértő és volt, harcedzett katona jelenleg szintén civil - rájuk is szükség van.
Jóval összetettebb a kép, mint sokan gondolják.:/
Ezért is nélkülözhetetlen a hadsereg társadalmi támogatottsága.
Előzmény: BringasLevy (89)
BringasLevy Creative Commons License 2008.12.13 0 0 89
Ne vedd zokon, de nem értek Veled egyet!

Egy hadseregnek, bármilyen pici is az, teljesen önellátónak kell lennie. Nem függhet a civilektől. Ha csak civil szakácsuk van akkor az étkeztetés a gyenge pontja a haderőnek.
Az a civil lehet a lehet az ellenség felderítője/katonája is.
Béke időben ennek kicsi az esélye. De a katonákat nem is béke időre tarja a társadalom. Hogy mennek a frontra szakács nélkül?
Vagy legyen civil szakács az egyenruhás mellett? Mi még? Civil őr a katona mellett, civil rádiós a katona mellett, civil tűzszerész a hivatásos mellett, civil vadászgép pilóta...

Mégis hol a határ, miért éppen ott?
Előzmény: Zicherman Istvan (75)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.12.13 0 0 88
Létezik még, de a nem-irodista helyeken már jóformán csak elkötelezettek, megszállottak és mazochisták szolgálnak.
Előzmény: Törölt nick (85)
Tamás Creative Commons License 2008.12.13 0 0 84

Asszem főhadnagy.

Amúgy én általában szoktam vészmadárkodni, úgyhogy ez nem jelent majd újdonságot. :-DD

Előzmény: Zicherman Istvan (81)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.12.13 0 0 83
Kösz.:)
Az én mondókámat hallom.:)
(Annak idején a kiképzőm mondta ezt, majd később lefordítottam magyarra. Látom jól beleillik a környezetbe.:))
Előzmény: LUCzI FERencz (80)
Ati356 Creative Commons License 2008.12.13 0 0 82

A 200 E Ft-ot átlagban és bruttóban írtam a 720E-et pedig nettóban, azaz bruttó 864000 Ft-ot fizet az állam, amiből a biztonsági őr kevesebb mint 20%-ot kap meg bruttóban!!!

Akkor inkább vegyen fel a katonaság embereket, akiket katonai objektum örzésére képeznek ki!

Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.12.13 0 0 81
Majd rájön!:))) Ne légy illúzióromboló.:))) Majd a végén még te leszel a hibás, hogy vészmadárkodttál.;)
(Apropo, milyen beosztásban (rangban) kezd a kedves kolléga?).
Előzmény: Tamás (78)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2008.12.13 0 0 80
Az a nemzet, amelyik nemtudja eltartani a saját hadseregét, előbb-utóbb rá fog kényszerülni, hogy eltartsa a másét.
Tamás Creative Commons License 2008.12.13 0 0 79
Úgy tudom, nem sebesült meg nagyon. Csak amolyan jelzésértékkel... :-DD
Előzmény: Antisystem (76)
Tamás Creative Commons License 2008.12.13 0 0 78

Ez a civil társadalomnak egy igen súlyos téveszméje - már mint a katonák ,,hatalmas fizetései".

Aha. Egy kiváló kollégám két irodával odébb most öltözött be. Na vajon miért... Nyilván a dupla pénzért, ugyanazért a melóért. Súlyos téveszme? Majd szólok neki, hogy bukta, mert az index fórumozók szerint nem úgy van. >:-DDDD

Antisystem Creative Commons License 2008.12.13 0 0 76

Ahhh... tábornok egybe maradt?

ÜdV

Előzmény: Tamás (73)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.12.13 0 0 75
Én úgy vagyok vele, hogy békeidőben a katona saját szakmájával foglalkozzon (amibe z őrszolgálat ellátása is beletartozik), de az sem árt, hogy ahol lehet, ott polgári alkalmazottak segítsék a munkájukat - szakácsok, szakik, stb. Akár biztonsági őrök is. De valóban NE 720 ezer/hóért.
A katonai fórumcsoportban a katonák véleménye, hogy az összeg töredékéért (HA AZT IDŐBEN MEGKAPNÁK (és nem úgy, mint jelenleg)) incs az a atona, aki nem vállalná el szívesen. Jelenleg meg az van, hogy a nekik járt pénzeket nem mindig kapják meg időben vagy teljes mértékben. Nehogy azt hidd, hogy megkapják ,,a 200 ezret/hó".
Ez a civil társadalomnak egy igen súlyos téveszméje - már mint a katonák ,,hatalmas fizetései".
Előzmény: Ati356 (70)
Tamás Creative Commons License 2008.12.13 0 0 74
Igazából szerintem csupán azért nem látszunk egyetérteni, mert te stratégiai szinten vitatod a rendszert, én meg a taktikain igazolom. :-DDDD
Előzmény: Zicherman Istvan (71)
Tamás Creative Commons License 2008.12.13 0 0 73

az amerikai katonákat hasonló elven követték mindenféle ilyen örző-védő cégekből verbuválódott "magánhadseregek", és bizony ezek viselkedtek a legocsmányabb csürheként

A legnagyobb baj nem ez volt, hanem az, hogy sokáig a Nemzeti Gárda kötelékeit dobálták át nagy mennyiségben, magyarul pont olyanokat, akiknek aztán tényleg semmi kedvük nem volt a világ végén héroszkodni. A Blackwater és társai mennyiséget nem annyira, inkább csak minőséget hoztak a buliba, már negatív értelemben, az atrocitások (amiből azért olyan sok nem volt) mellett a kedvenc, annyira nem sűrűn emlegetett sikerük, hogy az iraki háború eddigi egyetlen amerikai sebesült tábornokának őrzését is ők látták el, ez innentől komoly referencia... >:-DD

Előzmény: Antisystem (66)
Antisystem Creative Commons License 2008.12.13 0 0 72

Ebben a megközelítésben benne van annak az esélye, hogy mire kitör a hadihelyzet, a hájas biztonsági őrön átverekedve - vagy mondjuk civil konyhásként - már rég harcképtelenné tetted az alakulatot. (mondjuk Magyarországon ez tényleg teoretikus, a mai magyar haderő így se meg úgy se lenne képes megvédeni Magyarországot semmiféle ellenséges haderő ellen. Még jó, hogy megtámadni se akar senki...)

ÜdV

Előzmény: Derek (68)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.12.13 0 0 71
Készülni pedig akkor szoktak rá, ha van reális fenyegetés.
...................
Amikor fenyegetés van - már rég késő.

.....................
akkor, ha készül rá a struktúra.
....................
Tökéletesen egyetértek. Ebben a mondatban két kulcsszó is megtalálható - a KÉSZÜL és a STRUKTÚRA (azaz szervezetten működő rendszer).

......................
A HM-et meg inkább haggyuk... :-DDD
......................
Valóban...:DDDDD
Előzmény: Tamás (69)
Ati356 Creative Commons License 2008.12.13 0 0 70
Én azt mondom, hogy igenis békeidőben is katonák őrizzék a 200Ezres fizujukért a katonai objektumokat, és ne 740E+áfáért két kormányközeli bratyicég!
Előzmény: Derek (68)
Tamás Creative Commons License 2008.12.13 0 0 69

Pedig igen sikeresen lehet alkalmazni. Már a kezdetek kezdetén...

Igen, akkor, ha készül rá a struktúra. Készülni pedig akkor szoktak rá, ha van reális fenyegetés. Mivel jelenleg ilyen nincs, szerintem felesleges lenne számonkérni...

A HM-et meg inkább haggyuk... :-DDD

Előzmény: Zicherman Istvan (65)
Derek Creative Commons License 2008.12.13 0 0 68

emberek ne hulyeskedjunk mar egy katonai objektum orzese nem arrol szol,bekeidoben,hogy valami ellenseges tamadas ellen megvedje,hanem arrol hogy civilek es nem odavalok ne boklasszanak ott, ahol semmi keresnivalojuk. Ha meg hadi helyzet van akkor azt katonak vedik megfelelo szamban,ha van erre eleg katona.Nem valami hajas biztonsagi orok

Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.12.13 0 0 67
Milyen kiképzést kapnak a katonák, ha az őrzés nincsen benne?
......................

Elméletileg igen sok minden szerepel a listán, ami szükséges lenne a missziók ellátásához, illetve a harckészség fenntartásához.
Előzmény: BringasLevy (62)
Antisystem Creative Commons License 2008.12.13 0 0 66

Nincs ebben semmi meglepő, egy hivatásos haderő így szokott kinézni.

Ja, ez az a példa, amit láttunk Irakban, és nem kellene követni, még mutatóban se. Ugyanis ott az ment - gondolom tudod - hogy az amerikai katonákat hasonló elven követték mindenféle ilyen örző-védő cégekből verbuválódott "magánhadseregek", és bizony ezek viselkedtek a legocsmányabb csürheként, követték el a legtöbb háborús bűntettet, mert agy majdnem nulla, kiképzés majdnem nulla, csak ahhoz értenek, hogy lődözni bármire, ami mozog...

ÜdV

Előzmény: Tamás (61)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.12.13 0 0 65
Az ország területét érő támadás első időszakában - különösen ha az váratlanul érkezik - nincs más dolga a haderőnek, mint azt a lehetőségekhez képest feltartóztatni. Ez ilyenkor még nem sokkal több, mint "lőszerpazarlás", és "hősies halálok", ahogy te mondod.
....................
Ha már békeidőben ésszerűen építik fel a nemzeti honvédelmi stratégiát (és nem csak papíron mutat szépen a tervezet), akkor már külső támadás esetén sem ,lőszerpazarlás" vagy ,,hősihalál" csupán a dolog.
Bár, ez nagyon sok munkát és odafigyelést igényel, no de könyörgöm, ez lenne a HM munkájának a lényege, nem pedig azon marakodni, hogy kinek jutott az irodájába szobabicikli vagy kakaóvédett számítógép...

.......................
Szakasz-szintű harcászat és a többi csemege ritkán a kezdeti védelem sajátja.
.........................
Pedig igen sikeresen lehet alkalmazni. Már a kezdetek kezdetén...
Előzmény: Tamás (56)
BringasLevy Creative Commons License 2008.12.13 0 0 64
Na persze őrizni így is lehet...

De hogy fogja a katona álcázni magát stressz helyzetben, ha béke időben sem tanul meg nyugton maradni és figyelni?
Előzmény: Tamás (61)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!