"A táblácskákat a Gura Luncii régészeti lelőhelyen kevéssel a munkaidő előtt találták meg az ott dolgozók, amikor a régészeti ásatások vezetője, Nicolae Vlassa professzor már nem volt a helyszínen. A táblácskák eredeti fekvéséről a feltáró árokban nem készült fényképfelvétel. Később az eredetileg égetetlen agyagtáblácskákat a Kolozsvári Régészeti Múzeum kemencéjében kiégették, így a későbbi kormeghatározás lehetetlenné vált."
"A tatárlakai jelek széles körben kimutatható párhuzamainak az a magyarázata, hogy a csillagképek jeleit az emberiség már a kőkorban megalkotta s ezek általánosan ismertek voltak a kőkori Eurázsiában"
Igen valóban, 1 kiváló történész mondta, mikor állásfoglalásra kérték 1 vitában, h nem lehet azt se biztosra állítani, h Magyarországon a középkorban nem kis zöld manók éltek :)
Csak ízelitőül, hogy egy kicsit barátkozz a témával. :D
Adam Falkensteinnek, a Heidelbergi Egyetem asszirológus professzorának 1965-ös tanulmánya szerint Tatárlakán egy olyan írásbeliség létezett, amely sumer hatásra jött létre
Szerintem érdemes lenne kicsit elmélyültebben megismerkedned a témával (nekem is:).
Mincs annyi közös múlt, mint ahányan vagyunk. Közös múlt csak egyetlen egy létezik. A többi nem közös. És főleg máshol vannak a gyökerei. Márpedig a magyar nép története bizony CSOPORT-történet. Mint minden más népnek nemzetnél is.
Csupán az idóta globalisták képzelik magukról, hogy majd, csak úgy , törvényekkel el tudják törölni a múltat és valamennyi emlékt, hogy a teremző Isten helyére álljanak: "Vagytok, mert én vagyok!"
A tények azonosak az elképzelések különbözőek (azok mesék ám).
A kő biztos leesik.
tehát vannak tények amik igazak.
nincs emberi rassz és etnikum, kicsi a genetikai szóródás,
vannak viszont különböző emberi kulturák
a magyar tehát kultura, a magyar nemzet pedig azon emberek, akik a magyar kulturát mivelik...pl általában a cigányok a zsidók és más kisebbségek is ezt mivelik tehát a nemzet részei, Ez tudomány. Ilyeneket kell tanitani.
Mi az emlék? Pl a legnagyobb fizikusok kijelentették kb hogy atomenergiát nem lehet hasznositani, ez 1 emlék. Mert akkor mik az atomerőművek, és Nagaszakira mi esett le, és mikkel kisérletezett legutóbb India és Pakisztán.
A történelem is tények sorozata. A mesék és az emlékek meg művészet.
PL. Semmi bizonyitékot nem hallottam még Jézus létezésére. de a képzelet szerint akár 2 is volt (egypetéjű ikrek) némely mese ezt igazolja, viszont az evangelisták léteztek mert irásbreli emlék maradt fenn tőlük, állitólag Judás is irt 1 evangéliumot, bár mind arról irtak, de tény nincs 1 sem.
Tehát ha nem urassz félre akkor a fejedre esik a kő vagy alma, na ez a tény. Jó ha elhiszi az ember. emlékekbe mesékbe is lehet hinni meg nem is.
Ezek szerint nem a tankönyvírót, hanem a kisdiákokat kéne kioktatni, mégpedig a történelem tanároknak, ahelyett, h SS egyenruhában feszítenek v szakkönyvet írnak olyan kérdésben, amiről lövésük sincs.
//"..A letelepedett magyaroknak is volatk rabszolgáik, ezeket azonban senki sem hasonlította össze az amerikai rabszolgasággal, értelme sem lenne..."//
Erről nem engem kellene kioktatnod, hanem a tankönyvírókat!
Mert ugyebár a mostani kisdiák a rabszolgaságnak még a fogalmát is csak a négerek sorsából ismeri, a törzsek, nagycsaládok család-cseléd viszonyáról már elfelejtették tájékoztatni őket.
Az Ótestamentumot pedig már nem tanítják hivatalosan sehol sem, hogy legalább a házanépe fogalomból megsejthessen valamit.
//"...Te4hát mik a tények Etelköz mint utolsó emlék a régmultból, ez tudományos, a többi zagyva mese..."//
Emlék és tudomány nem mindig összeegyeztethetetlen, csak akkor, amikor a tudománynak hamis koncenciói vannak, melyekhez mereven tagaszkodik akkor is, amikor a feltárt dokumentumok ellentmondak a koncepciónak.
Nos, éppen ezt a "tudományos" vaslakalaposságot tartom áltudománynak.
A tudományt nem lehet bebetonozni, mer akkor megáll a fejlődésben, üres dogmává válik: A föld lapos tányér és punktum.
Nekem mindegy, mit hozott felszínre a régészet és az egyéb kutatások, de az igazat akarom hallani a párszáz éves "modern" történelmi maszlag helyett.
Csakhát a tegnapról is mást állítanak a pol'történészek, mint amit személyesen átéltem, vagy amit a videókamerák rögzítettek.