Nem tudom ki írta, de lassan kezeltetnie kellene a Gyurcsány fóbiáját.
neked van Gyurcsány fóbiád, ha a "Feri" és "Gyurcsányi" nevekről a Miniszterelnök Úr jut eszedbe. A cikk épp arról szól, hogy a mi drága miniszterelnökünknek fűződik a legtöbb érdeke ahhoz, hogy kiderüljön, ki lehet ez a két titokzatos személy, aki őrá veti a gyanú árnyékát. Ha kiderülne, ki(k) ez(ek) a személy(ek), onnét kezdve Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök Úr hófehér galambként szálldoshatna a Parlamentben.
A miniszter politikai felelősséget visel, nem dolga belepofázni a napi ügyekbe, főleg nem a pályázati ügymenetbe.
Ja, a miniszter felelőssége csak annyi, hogy JÓL MENJENEK A DOLGOK. Ezért oszt vagy belepofázik az ügymenetbe, vagy alkalmas munkatársakat választ magának. És meg fogsz lepődni, de Gyurcsány mindkettőt tette. A bibi ott van, hogy mire kell Gyurcsány mellett alkalmasnak lenni.
„A PSZÁF volt elnöke, Szász Károly megveretését követően a Nemzetbiztonsági Hivatal megbízásából a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat lehallgatta a Kulcsár Attila és több, az ügyben érintett személy telefonját. Kulcsár a botrány kirobbanását követően nagy számban bonyolított hívásokat. Az egyik kiszivárgott jegyzőkönyvrészlet azért kapott nagy nyilvánosságot, mert Kulcsár és a K&H-ügy másik ismert figurája, Bitvai Miklós, az Állami Autópálya Kezelő Rt. vezetője egy ’Gyurcsányi’ nevű embert emlegetett. Bitvai ugyanis azt mondta a brókernek, hogy beszélt Bodnár Zoltánnal, az Állami Autópálya Kezelő Rt. vezetőjével, aki "Gyurcsányi" segítségét fogja kérni. Bodnár ’szól a Gyurcsányinak, hogy szar lehet belőle, mert a papírjaim nem egészen jók’.”
Mindezt 2005. május 3-án írta az Index.
Maga a telefonbeszélgetés 2002 nyarán játszódott le. Az esetből parlamenti felszólalás is lett: „Ki az a Gyurcsányi?” címmel Demeter Ervin próbálta föltárni a rejtélyt.
Később a dokumentumokat megsemmisítették, ebből is perpatvar lett. „Megsemmisítették azt az 595 lehallgatási jegyzőkönyvet, amelyet a Kulcsár-ügy kirobbanása előtt készített a titkosszolgálat, nyilatkozta Répássy Róbert fideszes képviselő. Az ellenzéki politikus szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője az éves beszámoló során egy kérdésre válaszolva árulta el, hogy már nincsenek meg a brókerbotrány érintettjeinek telefonbeszélgetései” – írta a sajtó.
Mondhatni: szerencsére valaki – vélhetően egy biztonsági intézmény lelkiismeretes tagja – előzőleg már föltette a netre a jegyzőkönyvet, így az nyilvánosságra került.
Mindamellett azóta is csak találgatások zajlanak: ki lehet az a „Gyurcsányi”?…
Találgatások vannak, ötletek fölmerülnek, de biztosat senki nem tud.
Akire a legjobban gyanakodnak, az pedig hallgat.
Igaz, a kérdések is abbamaradtak.
Demeter Ervin sem, Baló György sem kérdezte meg, pedig mindkettőnek módja lett volna rá többször is.
Most újabb titokzatos személy alakja ködlött fel a nyilvánosságban.
A Gondola írta november 11-én, hogy egy különös telefonbeszélgetés zajlott le 2005. szeptember 12-én. Zuschlag János egy „Feri” nevezetű emberről beszélt. „A Ferin tényleg felb...tam az agyamat, tehát azon, hogy érted, hogy éreztem két hete is, hogy gyakorlatilag mindent rám akar kenni.” Hozzátette: "És még meg vannak sértődve, hogy védekezek, és alkudni akarok. Érted. Én meg nem is értem, én a Ferinek elmondtam, hogy b...d meg, neked négymilliárdod volt." Zuschlag szerint a bizonyos Feri nem érti, hogy „hogy ez egy pénzből és erőből működtetett rendszer". Még figyelmeztette is a rejtélyes személyt: „jó, Feri, meglátjuk majd négy év múlva”. Majd Zuschlag azt is tisztázta: „Én most húzom a dolgot, amíg nincs alku, addig megpróbálom kihúzni.”
A két telefonbeszélgetésből úgy sejlik, hogy a magyar politikai életben működik két fickó, akik különleges műveletekre képesek. Vélhetően gátlások nem korlátozzák őket e műveletekben.
Az egyik fickót – legalábbis a politikai alvilágban – úgy hívják, hogy „Gyurcsányi”.
A másikat úgy, hogy „Feri”.
Demokráciánk megtisztításáért, a jogállam helyreállításáért, az alkotmányosság megszilárdításáért fontos lenne, hogy legalább az egyiket – akár „Gyurcsányit”, akár „Ferit” - azonosítsuk.
Ez éppen úgy érdeke Pető Ivánnak, mint Navracsics Tibornak, valamint Dávid Ibolyának és Gyurcsány Ferencnek.
Sőt – ha komolyan veszik az Uniót - Sakozynek vagy Barrosónak is tiszta képet kellene kapnia erről a különös európai talányról.
"Who the fuck is Feri? Who the fuck is Gyurcsanyi?"
A zorbán külön büntetést érdemelne azért, mert az orbánbányákokban szőtt maffiaterveit olyan fedőnevű pribékekkel hajtatja végre, amely nevek a gyanútlan, hibás asszociációkra hajlamos hallgató előtt a Miniszterelnök Urat jelenítik meg kényelmetlen kontextusban. Mert a zorbánnak semmi se szent.
"Hogyan lehet egy több órás tárgyaláson elkerülni azt, hogy a tárgyaláson bárki, pl bíró, ügyész , védő megkérdezze a Cusitól, ki is az a sokat emlegetett Feri?"
Valószínűleg ugyanazok, vagy ugyanolyan érzékenységi küszöbre trenírozott tanultak kérdeznek, akik az 50 milliós kármegtérítés forrását is ilyen intenzíven firtatták.
Akkor honnét tudta, hogy gondok voltak ZJ anyagaival??? Ha tudta, akkor már csak a politikai felelőssége miatt is lépnie kellett volna.... Hogy az ne válljon büntetőjogivá is...
És úgy tűnik, nem elég alaposan hallgatták meg....
Abból, hogy GYF egyértelműen tudott arról, hogy Zuschlagnak az általa vezetett minisztériumhoz benyújtott pályázatai legalábbis nincsenek rendben. (Lásd: Lados vallomása a közös vacsoráról.)
Ha nem ellenőrizte le, akkor ebben mulasztott, ha leellenőrizte, akkor pedig azért, mert nem tett további lépéseket. Ténykedésének pontos büntetőjogi tényállás-minősítéséhez pár kérdést még fel kellene tenni GYF-nek az ügyészség részéről. A hűtlen kezelést sem zárom ki az eddigi infók alapján.
Belefásultak az emberek a kisz-diktatúrába. Szerintem ha ma kerülne nyilvánosságra az őszödi beszédhez hasonló szöveg, már csak legyintenének, á, úgysem lesz következménye.
Ahogy korábban írtam, sztem Zuschlag ominózus telefonbeszélgetésében a partner a 4 milliárdos Feriről a két általad is megjelölt valamelyike lehet. Újhelyi korábban nagyon egyetértett egy Gyurcsány elleni bizalmi szavazással, be is ugratták....
2007 januárjában .... kérdezte Katus Zuschlagtól, aki válaszképpen azzal próbálta megnyugtatni a harmadrendű vádlottat, hogy „semmi nem lesz belőle”; és „a rendőrség kurva korrektül áll a történethez, ők már kurvára le....ák az egész ügyet” – válaszolta Zuschlag. Lados István korábbi vallomása szerint Zuschlag azzal nyugtatta meg őt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon 2005-ben indult nyomozással kapcsolatban, hogy a „megyei rendőrfőkapitánnyal egyeztetett”, és csak két mellékkörülményre vonatkozóan tesznek fel majd kérdéseket a kihallgatásakor. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség 2007 februárjában a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságtól magához vonta az addig csak a felügyeletével folyó nyomozást.
1. Ki volt a 2005-2007-es időszakban a megyei rendőrfőkapitány, ill. az ügyben eljáró nyomozó?
2. Hány rendőr-bűnsegéd gyanúsított van letartóztatásban?
"a párt kib...t sok pénzt elvisz, ahhoz képest semmit sem hoz vissza"
Ez inkább beszédesebb. És ráadásul meg is egyezik az ügyet kirobbantó kandi kamera felvételén elhangzottakkal, miszerint a pályázati pénzek megnyerésekor az MSZP-nek kell jattolni a nyerteseknek.
Na akkó' neked is elmondom: Zuschlág a 4 milliárdos (Baja, vagy Juhász, vagy Gyurcsány/i) FeriRŐL beszél valamelyik általam tippelt személlyel. Meghallgattad egyáltalán azt a beszélgetést, vagy csak itt értetlenkedsz?
Nincsen négymilliárdom, jelentem" - mondta Juhász Ferenc
Húha, ez a kijelentés maga felér egy árulással! Ez a hűtlen Juhász ahelyett, hogy magára vállalta volna a Feri szerepét, gyakorlatilag ujjal mutat Gyurcsányira. Bár tkp. azt se tudjuk kicsoda, így mégse akkora a baj:-)