Igen tényleg aranyos csak hogy akitának hívtad:).Remélem talál valami jó gazdit!
Thera:
Igen az enyém is elég antiszoc.,de nem egy vérengzős fajta egyébként(inkább ijesztgetni szeret:))Bár mostanában kicsit elbizonytalanodva mondom hogy nem harap amikor kérdezik.
Nincs véletlenül egy kallódó kép amit feltehetnél ide(természetesen az akitádról) :)
Nem tudom, nem értek a fajtához, Te biztos jobban. Valószínű nem fajtatiszta a kutyus, de lehet, hogy csak sovány. Ez a menhelyek összefogó oldala. Szép kutya, azért tettem be ide, hátha valakinek, akinek nincs sok pénze kutyát venni, megtetszik és örökbe fogadja.
Csak ha meglátnak egy másik kutyát vagy valami vadat ,akkor az összes dolog amit eddig tanult valahogy kimegy a fejükből.Mi meg csak állunk és kiabáljuk a nevüket...
Van (Akitra Inu). Büszke járás, hűség, bárhova megyek az udvaron követ. Ha a lakásban vagyok akkor fekszik a lábtörlőn. Voltak a családban vizslák, schnauzerek, de egyik se volt ilyen.
A vakarózás az gondolom azért lehet mert meg van dagadva a nyirokcsomó,,,vagy most lehet hülyeséget írok de ami a kutya hasán van(olyan mintha cicije lenne).asszem 4 van belőle.Elvileg lehet fülgyulladás vagy bármi.Royal canint eszik az enyém ,de evett már minden féle tápot,valszeg nem az az okozója.Most teljesen vegyesen étkezik,de a rizs +hús combó a kedvence:)Télen még csakcsak elvan de nyáron minden 2 hétben orvosnál vagyok vele.(sőt töb b orvosnál is)mostam ilyen olyan atkaölő samponnal is,de hatás és eredmény nélkül. Gondolom a tenyésztőtőlkéne megkérdezni de sajnos akitől én vettem nem túl segítőkész. Tény hogy az ember szíve szakad meg amikor csak nézni tudja ahogy szenved...Ha talál valaki valami megoldást erre azt én is szívesen veszem. Ja meg persze van még az allergiavizsgálat az kb 50eft.
várjál vele ne zárd külön öket legyél velük tobbet és fegyelmezd egy kicsitt többet nekem egy hétig volt morgás és vicsorgás utána elfogata a két "öreg " az ifju akitát
üdv egyyáltalán nem még a kaján sem volt soha vitamég a macskákkal sem mostiscsak az a gond hogy a kicsi oda morog a szukának ha az sokáig kisérgeti és akor oda mar keményen a szuka de a kőjök meg nem adja meg magát hanem felveszi a kesztyüt attol félek nehogy a szuka meg marja igaz csak 2 napja vannak eggyüt én külón zárni nem szeret némöket az udvar 1 hektár külterületen lakom máskor is volt 3-4 kutyánk különböző nem és fajta de sajna kiöregedtek
sziasztok egykis tanács kéne van egy 8 honapos amerikai akita szukánk egy tacsival és 3 macskánkal nött fel eddig semmi gond nemvolt velük játszanak eggyüt esznek kaptunk egy 10 hetes gyönyörü kis kant és gond hogy nagyon agressziven viselkedik a szuka a kölyökkel (igaz most van a kislány tüzelés alatt) ha valaki tud hasznos tanácsot előre is köszönöm 30/3851353
Hi kis segítség kellene van egy 12 hetes amerikai akita kanom szépen fejlődik de több táp kipróbálása után is vakarózik valaki ajánlana valami jo tápot ( eddig Crancy Junior lazac + rizs, Pro Plan Puppy Csirke + Rizs) a tenyésztője Pro Plan adott neki. olvastam hogy szója érzékenyek de a csirkéről nem hallottam semmit. elkéne a segítség ( nem bolhás)
A gond az "Amerikai"-val van. Ha csak Akita lenne, többen írogatnának. 10 éve választották külön az Akit Inu-t az Amerikai Akitától. Amúgy sem egy gyakori fajta. Nekem két Akita Inum van, egy csíkos szuka és egy vörös kan......
Nem találtam még ilyen topikot, ezért gondoltam hogy nyitok egyet. Azért is nyitottam, hogy itt az újdonsült és a régi akita tulajdonosok, írhatnak egymásnak tapasztalataikról, gondjaikról is.
Mellesleg, ha valaki tudna, magyar vagy angol nyelvű könyvet, akitákról, akkor szívesen megvásárolnám. Előre is köszi.