Keresés

Részletes keresés

szedlacsek2 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 232
Az MDF szerint Veres lefejeli a vállalkozókat

MTI, 2008. szeptember 3. 11:26

A Magyar Demokrata Fórum álláspontja szerint Veres János legújabb adó-akciótervével nem tesz mást, mint a tévékamera után lefejeli a magyar vállalkozókat is. A mai kormányülésen tárgyalásra kerülő, a magyar vállalkozókat, vásárlókat eleve bűnösnek, csalónak feltételező adótörvény-módosítás tervezetekkel az MDF nem ért egyet, mert a kormány alapvetően rossz irányból közelíti meg az adóreform kérdését - írja az MDF közleményében.

Az MDF szerint a kormányzat ahelyett, hogy valódi adócsökkentéssel, az állami kiadások érdemi mérséklésével és átláthatóvá tételével igyekezné az adózók bizalmát visszaszerezni és az adómorált növelni, éppen ellentétes eszközökhöz nyúl. A kisebbik ellenzéki párt szerint a Gyurcsány-kabinet ismét hozzá nem értéséről tett tanúbizonyságot, amikor a méltányos közteherviselés megteremtése helyett csendőrmódszerekkel igyekszik fizetésre szorítani a rendszert megkerülőket.

Az MDF szerint abszurd, hogy a közértből hazajövet is attól tarthat bárki, hogy blokk híján befizettethetik vele a vásárolt kenyér vagy tej áfájának összegét, hisz ki tudja, hogyan jutott hozzá. A demokrata fórum közleményében azt írja, hogy Veres János és minisztertársa által megtárgyalásra kerülő csomag a politikai gyávaság újabb iskolapéldája, hiszen az adó- és szociális rendszer érdemi reformja helyett, üldözési hadjáratot kíván indítani az egyébként is lehetetlen helyzetben lévő magyar vállalkozások, sőt lassan a magyar fogyasztók, vásárlók ellen is.

Az MDF szerint a gazdaság fellendítése, a magyar középosztály megerősítése érdekében valódi konzervatív fordulatra van szükség az adópolitikában is, amely nem csalóként, hanem partnerként tekint a magyar vállalkozókra, adófizetőkre, amely a méltányos, a tisztességes, és az igazságos közteherviselésen alapszik. Herényi Károly, frakcióvezető
Djapor96 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 231
Abba nem köthetnek bele, hogy nem a te nevedre szól a számla, mert te valaki megbízásából is eljárhattál.... Csak hát ugye le kell ezt majd papírozni???
Előzmény: Tenorista muszlin (215)
Djapor96 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 230
Ja, vagy amikor már 3/4 órája nem hozták ki a megrendelt kaját és lépni akarok, akkor ki fogja visszaadni a pénzt?

Lehet, hogy olyan társadalmakban, ahol nem a vevő átvágása, lehúzása a sikk, ott ez mehet, de nálunk tuti nem.

Habár az biztos, hogy a külföldieknek kiállított utólagos tulszámlázás-fenyegetőzés-rendőrhívás... történetek elmaradnak.
Djapor96 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 228
jaja, csak mi Európában élünk. Itt évszázadok óta úgy megy, hogy beülsz-rendelsz-eszel-fizetsz.

Ha visszaküldöm a kaját, mert szőrszálat találtam a levesbe, akkor majd én fogok kuncsorogni, hogy adják vissza a zsét???

Az a baj, hogy ezzel nagyon sok vendéglátó egység vissza fog élni!
Előzmény: Linux fan (222)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.03 0 0 226

Tegnap jártam az egyik fővárosi termelői piacon. A faxom tele van velük, hiába ott a pénztárgépecskéjük, bacnak blokkot adni. És seperc alatt gyorsabban számolja ki a kis agyuk a 3-4 tétel zöldség és gyümölcs árát.

Többet nem megyek ki!

Előzmény: M63 010 (217)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.03 0 0 225
Ez a "szegények" problémája :))
Előzmény: KiforditottSuba (219)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.03 0 0 224

Igen, külön számlát hoznak ki róla.

Nehogy azt higyjétek már, hogy abszurd dolgok ezek. Máshol is dolgoznak a csalások ellen. Csak itt igazán soha nem volt kontroll.

Előzmény: M63 010 (218)
ági anyu Creative Commons License 2008.09.03 0 0 223
Utánakérdeztem - az olaszoknál tényleg él ez a rendszer - meg kell tőlük kérdezni, ők hogyan csinálják
Előzmény: Djapor96 (221)
Linux fan Creative Commons License 2008.09.03 0 0 222
Új-Zéland: a bejárati pultnál kell rendelni, rögtön fizetni, aztán helyet foglalsz és majd kiviszik a kaját. Ha kérsz még hozzá, akkor visszafáradsz a pulthoz, újabb fizetés és újabb számla.

Japán (már amennyit láttam belőle; a jakuzák biztos más elbánásban részesülnek): kihoznak egy számlát a rendelés után, ha bármit kérsz még, akkor visszaviszik a papírt, hozzáírják valahogy a géppel, és megint kihozzák. Ha még háromszor kérsz, akkor szó nélkül megcsinálják mindannyiszor (teszteltem :). A végén a pulthoz viszed a cetlit és fizetsz.

Egyik rendszer se valami bonyolult, és azonnali számlát produkál.
Előzmény: M63 010 (218)
Djapor96 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 221
Csak azt nem tudom, mi lesz ha kijövök a bótbol az éppen "lealkudott" fúrógéppel, amit vettem, megállít az APEH és azt mondom, "jah nem itt vettem, hanem már két napja, csak nem akartam a kocsiba hagyni nehogy feltörjék"

Vagy ha tényleg így történik, mert nem akarom a zsír új laptopomat az autóba hagyni, ezért beviszem magammal a számtech üzletbe, ahol végül nem veszek bele memóriát, majd kijövök és követelik rajtam az 1 napos laptop számláját?
szedlacsek2 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 220
És mit csináljon az, aki a büdös életben soha nem hajlandó az OTP-nél számlát nyitni?
Előzmény: Replay (211)
KiforditottSuba Creative Commons License 2008.09.03 0 0 219
Mi van akkor, ha pl. medencét készíttetek az udvaromon. Akkor az ellenőrök bejöhetnek megnézni, hogy van-e számla róla? Ha bejöhetnek, akkor talán úgy tudom elkerülni a munkásoktól a számlakérést, hogy a családi házamat eladom a cégemnek, ezzel viszont már az ÁFÁ-t is vissza tudom igényelni, tehát elveszítette a célját a számlakérés.
M63 010 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 218

És mi van, ha még rendlelsz mellé desszeretet? Akkor külön számla van? És kétszer fizetsz? Vagy hogyan van ez?

Más országban is csak a végén hozzák.

Előzmény: Törölt nick (159)
M63 010 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 217

Próbáljon meg valaki a kínai piacon számlát kérni. De szerintem semmi gond, mert az alkotmánybíróság, de szerintem még a szadesz is meg fogja ezt fúrni. Vajon Brüsszelben mit szólnak majd hozzá?

alienfromspace Creative Commons License 2008.09.03 0 0 216

Állami hivatalokban az apparátcsikok szinte szomjúhozzák a baksist, ez a magyar gazdasági rendszer egyes számú alapaxiómája: "lököd a baksist vagy elméssz a p.csába".

Tulajdonképpen csak azon lepődtem meg hogy a kínaiak ezt milyen alapvető természetességgel kezelik, úgy bánnak a pénzéhes magyar tisztviselőkkel mint egy állatidomár a vadállattal. Valójában arról van szó hogy a kínai kultúrában ősi hagyományai vannak a barbár népekkel való érintkezésnek, kínaiak megtanulták kezelni a mongolokat is, akiknek hagyományai és primitív kommunisztikus lelkülete nagyon hasonló a magyarokéhoz.

Előzmény: Catella (212)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.09.03 0 0 215
Az a kérdés, hogy ilyenkor elkérik a személyit a vásárláskor? Ez komoly? Vagy csak kérdeznek egy nevet??
Ha meg nem az én nevemre szól, akkor meg később engem fog az APEH büntetni, amikor kilépek a boltból, mert félrevezettem a pultnál álló nénit? :D
Előzmény: szedlacsek2 (76)
WSOM Creative Commons License 2008.09.03 0 0 214

A te stratégiád:

Keltsünk olyan látszatot  közvéleményben, hogy az adóhatóság prioritása :"szivassunk meg mindenkit aki él"

A stratégia célja: hiteltelenítsük a zapokot a köz szemében. Tehát ha intézkedik az adókerülőkkel -pl. a stratégia alkotójával - szemben, akkor  a büntetésérvényesítés akadályozásának egyik hatásos eszközeként a bizonytalanság állapota, a lebegtetés mindig jól szolgál.

Előzmény: 0.5bit (199)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.09.03 0 0 213
No, kb erről van itt szó...
Előzmény: Törölt nick (19)
Catella Creative Commons License 2008.09.02 0 0 212
Addig, amíg állami hivatalokban csak kp-t fogadnak el (még bankkártyát sem), addig nincs miről beszélni. Nekem rendszeresen kell földhivatali térképeket, tulajdoni lapokat venni, de csak kp-re adják:(
Előzmény: 0.5bit (200)
Replay Creative Commons License 2008.09.02 0 0 211

A Nagybanin régóta működik OTP, a honlapjuk szerint hajnal 4-től van nyitva 13.30-ig. Ha a téli nyitvatartás van a piacon (5 órától), akkor gondolom ők is késöbb nyitnak.

Amugy van abban igazság, hogy átutalásra a legtöbb termelő vagy nagykereskedő nem adna árut, na nem azért, mert ha kp-ra adja el, akkor kibújhat az adófizetés alól.  Hiába van egy számlán 8 vagy 15 vagy 30 napos fizetési határidő,  nagyon sokan nem fizetnek  időben. Nekem is van olyan vevőm, akinek átutalásra soha az életben nem adnák árut, ha tud kp-ben fizetni viheti, ha nem, akkor majd viszi más. Sok vállalkozás nem engedheti meg magának, hogy több tizmillió forintja legyen kinnlevőség formájában.

Előzmény: jancsika35 (202)
geszthi Creative Commons License 2008.09.02 0 0 210
MNO / 2006. március 23.

Jarai Zsigmond a Magyar Nemzeti Bank elnöke kiemelte: a kampányoló politikusoknak meg kell mondaniuk az embereknek, hogy túl nagyok a jóléti kiadások, a munkanélküli segély, a szociális, a gyermekek után járó hozzájárulás, miközben az állam túl sok embert foglalkoztat és az adók behajtása nem elég szigorú.
Előzmény: n206 (6)
KiforditottSuba Creative Commons License 2008.09.02 0 0 209
A mezőgazdaság, időjárás, emberi természet, stb. kell legyen annyira rugalmas, hogy alkalmazkodjon a rugalmatlan szabályokhoz :-(
Előzmény: jancsika35 (207)
sajnos boka Creative Commons License 2008.09.02 0 0 208
hát a nemzet felvirágozásáért elég csekély áldozat a fonyadt, pirosodó paprika, nem?
Előzmény: jancsika35 (207)
jancsika35 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 207
Jó csak ez a paprika dolog úgy működik, hogy a termelő reggel korán nekiáll szedni, délután hatra leszedi, este tízre felér vele, én megveszem, és minél előbb elkezdjük feldolgozni, mert ugye gyorsan romlik, pirosodni kezd, fonnyad, stb. Akkor éjjel kéne szedniük, hogy beleférjünk a 8-15 órába. Van még mit finomítani a rendszeren.
Előzmény: 0.5bit (206)
0.5bit Creative Commons License 2008.09.02 0 0 206
Lesz a nagybanin egy éjjel is nyitvatartó bank?

+ megjegyzés: ezek után 8.00-15.00-ig veszed át a paprikát, legalább nem kell korán kelni.
0.5bit Creative Commons License 2008.09.02 0 0 205

Ha hegy nem megy Mohamedhez, hát Mohamed megy a hegyhez.

Ezek után a nagybani helyett az V. kerület Nádor utcát* javaslom paprika átvételhez. Nem messze van a parlamettől így nemzetünk nagyjai is láthatják, hogy mindenki igyekszik fehéredni...
:)

* Feltéve ha OTP-nél vezetett számla estén.
sajnos boka Creative Commons License 2008.09.02 0 0 204
"De azért vagyunk pár százezren akinek nincs miért tartania az APEH-től :) "

Te Skandináviában élsz?
Előzmény: Törölt nick (188)
0.5bit Creative Commons License 2008.09.02 0 0 203
Pl. OTP-nél: Bankközi azonnali (VIBER) forint átutalás

"Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a VIBER átutalás díja a belföldi forint átutalás díját jelentősen meghaladja (jelenleg: 0,5%; minimum 10.000 Ft, maximum 100.000 Ft )! A pontos tranzakciós díjakat üzletáganként a mindenkor hatályos Hirdetmény tartalmazza."

Az átutalás kezdeményezése banki munkanapokon 8 és 15.00 óra között történik.
jancsika35 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 202
0.5bit Creative Commons License 2008.09.02 0 0 201
kimtek = kimentek

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!