Keresés

Részletes keresés

gabocza1 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 215

Én nem gondolok semmit... :) Vagy már Téged is? :)

Előzmény: Törölt nick (214)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.30 0 0 214

Azért nem vagyok én annyira fiatal, hogy ennyire értetlennek gondolj. ;-)))

Előzmény: gabocza1 (212)
gabocza1 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 213

idősebb...:(

Előzmény: gabocza1 (212)
gabocza1 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 212

A kislányom is lehetett volna, de Ő most az ángilusoknál fözöcskél...:( Ha időssebb leszel, még megérheted, hogy az asszony is apának, később papának, levégül vén szarosnak szólít!:) (legutóbbiról kérdezd meg Spacit!)

Előzmény: Törölt nick (211)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.30 0 0 211

Most akkor arra a kabaréklasszikusra utalnék, aminek az a slusszpoénja: "...én vagyok a saját unokám!" :-)))

Előzmény: gabocza1 (209)
big-dewil Creative Commons License 2011.01.30 0 0 210

méltem.

Előzmény: gabocza1 (209)
gabocza1 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 209

A zasszony...:)

Előzmény: Törölt nick (208)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.30 0 0 208

És vajon ki volt az a "valaki", aki téged apának szólított? :-)))

Előzmény: gabocza1 (207)
gabocza1 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 207

Épp egy félnótás topictársunk lemezjátszóját(?) csöszötölöm, - valami nagy barbár túrhatta előttem :( -, mikor bekiabál valaki a konyha felől: apa ebéd! Mit tehettem, kimentem...

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.30 0 0 206

Jesszus, mi van akkor, ha te valakire tényleg haragszol?! :-o

Legalább egy vérhas, mi?! :-DDD

Előzmény: spacc (204)
krizsi_l Creative Commons License 2011.01.30 0 0 205

Kivettem a fagyasztóból......

egy kis vadmalac apróhúst, csontos darabkákat. Főztem belőle egy egyszerű pörköltet. Babér, boróka, kömény, bors, paprika, sűrített paradicsom. Mikor már majdnem kész volt kapott fél maréknyi előáztatott vargányát, kevés Egri bikavért. Nokival, savanyú paprikával egész ehetőre sikeredett.

Ez volt tegnap. Ma csak egy kis itthon készült pizza.

Előzmény: Jolida (200)
spacc Creative Commons License 2011.01.30 0 0 204

yówan waze! Hogy jönne rád a kólika.....   és még dobsz rá egy lapáttal is, holmi wérnarancs, meg axtalalatti....

Fehér ember nem felejt....

Előzmény: Jolida (200)
Jolida Creative Commons License 2011.01.30 0 0 203

Tudtam én, hogy nem kell nekem ellenség. :-)

Előzmény: big-dewil (201)
big-dewil Creative Commons License 2011.01.30 0 0 202

Ennyit a borzalmas pacalrol.

 

Ja én meg hagymát megpiritottam, hust kiklopfoltam, és hirtelen megsütöttem a hagymán, majd egy deci wizzel felöntöttem, hegyes zöldpaprikát és paradicsomot rászeltem, majd némi fokhagymáwal izesitettem. Födö alatt jol megpároltam, kétféle pirosarannyal megxinesitettem, 60 dkg gombát ráxeltem, mig párolodott tejfelt behabartam kewéske liszttel, majd hozzáadagoltam, egyet rottyant és kéxen is lett a sertés bakonyi paprikás.

Mellé köretnek zubogo wizben galuskát föztem, kiporcioztam két xelet husiwal jo sok mártással kitálaltam, friss tejfelt és petrezselymet wágwa dixitettem. Tokaji szomorodniwal öblitettem. Jo étwágyat.

big-dewil Creative Commons License 2011.01.30 0 0 201

Hétfötöl felwexlek xakácsnak.

Fizetség gyanánt hallgathatod esténként a Dynakot és igérem, h nem baszogatlak közben azzal, h holnap mit kö megcsinálj itthon. )))

Előzmény: Jolida (200)
Jolida Creative Commons License 2011.01.30 0 0 200

Lassan blogot indíthatnék, mert többnyire csak én írok ide érdemit. :-)

 

Kivettem a fagyasztóból .... ezt csak Spaci kedvéért írtam így, mivel pénteken tettem be. :-)

 

Rám mosolygott egy szép hatvan dekás tokhal (lehetne kecsege is) a C.rában, úgyhogy beleszerettem és elhoztam. Ez az ideális nagyság, felette (kiló, másfél kiló) már sanszos a zsírosodás.

 

Lefagyasztottam (másfél napot nem áll el a sima hűtőben), szombat este kiraktam a normál hűtőtérbe, reggelre pont kiengedett. Forrásban levő sós vízben egy percig lóbáltam, majd hideg vizes zuhany. Így szépen le lehetett húzni a bőrét. A gerinchúrt nem húztam ki, csak elvágtam a feje mögött.

 

Egy nagy sűrített paradicsom konzervet bazsalikommal, kakukkfűvel, sóval, fél citrom levével összekevertem és rákentem a halra. Így állt fél órát.

 

Egy fél édes köményt, két szál újhagymát, három gerezd fokhagymát és egy vérnarancsot (az eredeti recept citrommal van, de az ment bele már elég) felvágtam, betömködtem a hasába, raktam köré még édes köményt, rácsavartam egy fél narancsot, egy deci bort (lusta voltam fehéret bontani, úgyhogy valami chilei asztal alatti), negyven perce ment be (némi vajjal a hátán) az előre melegített sütőbe.

 

Amíg sült, elkészült a köret. Egy csomag spárga (sajnos mirelit, mivel ilyenkor nincs szezon) előfőzve, vajon, kevés borssal megpárolva, besamel mártás (citromlével dúsítva!) rálöttyintve, kis kupac rizs mellé.

 

Utána némi villányi veres, mivel a fehéret nem kultiválom. :-)

Főlökött Creative Commons License 2011.01.18 0 0 199

Nagyon lemaradt ez a topik :)

 

Vegyünk egy kukoricát / méretest ! /, amiből sok mindent lehet csinálni :

 

krizsi_l Creative Commons License 2011.01.10 0 0 198

High - end italozás :)

Főlökött Creative Commons License 2011.01.10 0 0 197

Mivel meleg, gyorsabban párolog :)

 

Én beszereztem egy olyan gépet, mely hasonlít a fagyigépre. Csak ez melegen tartja a forraltbort a beállított hőfokra és folyamatosan keveri. Ugyanolyan csapja van szűrővel, mint a sörcsapnak :)

Ha hűtésre állítom, max jégkém formában fogyasztjuk :)

Előzmény: kékszemű (196)
kékszemű Creative Commons License 2011.01.10 0 0 196

A hétvégén forraltbort főztem. Nagyjából szokásos forraltbor, annyi trükkel, hogy nem sima, hanem nádcukor kerül bele és egy kis méz. A fűszereket, cukrokat, déligyümölcsöket nem a borral forralom, hanem egy kis vízzel. Teszek bele borsot is (szegfőborsot és feketeborsot is!), amitől jó pikáns ize lesz.

 

Ha főt jópár percig, akkor leszűröm és ekkor kerül a fűszeres lébe aszaltszilva és a bor, amivel már nem forralom, hanem csak 80-85 fokig melegítem, hogy erősen forogjon a keverék a lábasban.

 

Az a nagy baja, hogy nagyon gyorsan elfogy :-(((

Jolida Creative Commons License 2011.01.10 0 0 195

Ó Te szegény!

Mily sanyarú sors... :-)

Előzmény: krizsi_l (194)
krizsi_l Creative Commons License 2011.01.10 0 0 194

A többi részéből kolbászt töltöttek vagy pörkűtett főztek :) Nekem + ez jutott. Hiába, az élet nem habos torta :)

Előzmény: AudiJo (190)
krizsi_l Creative Commons License 2011.01.10 0 0 193

Még lustább. A zasszony előszedte :)

Előzmény: spacc (191)
Főlökött Creative Commons License 2011.01.10 0 0 192

Nem igazán, mert az már rántott husi. Kirántotta a hűtőből :)

 

Vadásztálat egyszerűbb összehozni :)

Előzmény: spacc (191)
spacc Creative Commons License 2011.01.10 0 0 191

Nagy Fausztuszt! Annál lustább, eccerüen benyúlt a fagyasztóba, mint Jolida.... :DDDD

Előzmény: AudiJo (190)
AudiJo Creative Commons License 2011.01.10 0 0 190

Mer' kergetted a szarvasborjút azér' a kis hátszínér'?:)))

AJ

Előzmény: krizsi_l (189)
krizsi_l Creative Commons License 2011.01.09 0 0 189

Gombával párolt mustáros, kakkukfűves szarvasborjú hátszin rizzsel. Pihegek.

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.09 0 0 188

Csak aggódtam, hogy ezentúl nem lesz halálhörgés, siralom. :-)

Előzmény: Audi80Avant (187)
Audi80Avant Creative Commons License 2011.01.09 0 0 187

:-)) virágdoki is back !

Előzmény: Törölt nick (185)
Jolida Creative Commons License 2011.01.09 0 0 186

Egészségedre! :-)

Előzmény: Törölt nick (185)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!