Keresés

Részletes keresés

Texas Chris Creative Commons License 2009.04.06 0 0 176
Szia jamamai.

Én a közelben lakom, Nagykanizsán. Ha gondolod kapcsolatba léphetünk.

Üdv. Chris
Előzmény: jamamai (174)
edocska75 Creative Commons License 2009.04.06 0 0 175
Bp. 17 ker
Előzmény: jamamai (174)
jamamai Creative Commons License 2009.04.04 0 0 174

Szia!

Merre laksz? 

Lentibe lakom.

Üdv!

Előzmény: edocska75 (173)
edocska75 Creative Commons License 2009.04.04 0 0 173
hahóó nyuszós társaság :)
cserenyuszó van??
Előzmény: edocska75 (170)
stangli2 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 172
Nagyon szép a szinük! A picik orra zabálni való!
Előzmény: Texas Chris (171)
Texas Chris Creative Commons License 2009.04.03 0 0 171
Szia Szasz57né.

Bocsika, de eddig ezen a nicken a Sanyi bácsival konzultáltam, legalábbis azt hiszem.
Ezek nem óriások, hanem közepes testű fajta 4,5 kg-ak kifejletten, Német világos nagy ezüst a neve. Gratulálok a kecske és nyúl szaporulathoz.
Előzmény: szasza57 (167)
edocska75 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 170
sziasztok!

van valakinek esetleg egy fiatal pasi nyuszója? (persze ami már ivarérett)? cserélni szeretnék,adnék érte egy csajszit :) sűrgös lenne
tamassy Creative Commons License 2009.04.01 0 0 169

Az az 5 hét az 6.

6 hetes kortól lehet oltatni.

Előzmény: anehm (162)
szasza57 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 168
Szóval nehezen kezdődöt...
Valahogy igy:
http://eletmodvirtushu.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=59125
meg igy..
http://eletmodvirtushu.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=61036

De már sínen van a dolog..tapasztaltak leszünk lassan.
szasza57 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 167
..né vagyok és Ancsa.. nincs mit tenni!! hihi
Született 9 db kecskegidám..és nyuszik..két anya van..esszük..nőnek..
Ma volt egy óvodás csoport nálunk kecsót és nyuszit simogatni..ismerkedni..
Aztán majd jönnek még..
Nem hiszed..most nekem is lett ilyen ezüstös színű kisnyuszim.
A nagy nyuszi..az egyik visszaüt valahova..he hova??

Ezek nagyon szépek..Ez nem ÓRIÁS..vagy igen?
Texas Chris Creative Commons License 2009.04.01 0 0 166
Szia Sanyi bácsi.
Mi van veled, nagyon el tüntél. Mi a helyzet a nyulakkal, jószágokkal?
Előzmény: szasza57 (164)
Texas Chris Creative Commons License 2009.04.01 0 0 165
A kedvenceimről pár kép.
szasza57 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 164
Hali !!
Beindult a nyuszifórum látom..klassz!
Nyuszi képernyővédő valakinek?

http://www.kepernyovedok.com/Screensavers-Allatok/kepernyovedo-nyuszi.htm

Texas Chris Creative Commons License 2009.03.26 0 0 163
Köszönöm a gyors választ, erre számítottam.
Előzmény: anehm (162)
anehm Creative Commons License 2009.03.25 0 0 162

Szia!

Elméletileg 5 hetes kortól lehet beoltani őket, az oltás egy évig nyújt védelmet. DE!!! A myxomatosist vérszívó rovarok terjesztik, általában szunyog. Ezért ha a nyulad mondjuk decemberben kicsi, mikor nem jellemző a szunyog, akkor nem kell kapkodni az oltással. De ha mondjuk márciusban, mikor már élednek, mint most is már elég sok van, akkor ne várj sokat vele. Jövőre már jobb lesz, mert védett lesz, a lényeg, hogy az éven belül legyél. Egyesek szerint nem megy át a védettség a kicsinyekre, szerintem meg valahogy mégis csak, mert oltott anyák kicsinyei sem szoktak megbetegedni. Ugyhogy ha a szóbanforgó nyúl anyja oltva volt, nekem az a tapasztalatom, hogy nem betegszenek meg. Én ritkán adom az oltást 5 hetesen, általában összevárok többet.

Előzmény: Texas Chris (161)
Texas Chris Creative Commons License 2009.03.25 0 0 161
Szia anehm.

Azt szeretném megkérdezni tőled, hogy a kis nyulakat mennyi idős kortól lehet beoltani, persze amit tovább tenyésztésre meg akarok tartani????????
Előzmény: anehm (158)
anehm Creative Commons License 2009.03.24 0 0 160
Az igazság az, hogy az idén még nem vettem meg, pedig már ideje lenne. A tavaji árára már nem emlékszem, mivel több mint egy éve volt. De arra emlékszem, hogy nem drága.
Előzmény: stangli2 (159)
stangli2 Creative Commons License 2009.03.23 0 0 159
Megkérdezhetem, hogy mibe kerül egy ampulla?
anehm Creative Commons License 2009.03.23 0 0 158

Sziasztok!

A myxomatosis elleni oltásról annyit, hogy én állatgyógyszertárban szoktam venni, még soha nem kértek receptet. 10ml-es az oltás, az 20 nyúlnak való, ebből következik, hogy 1 nyúlnak 0,5 ml az adagja. Mivel csak frissen feloldva jó, érdemes más nyulasokkal összefogni a megvételnél, persze csak akkor ha valakinek nincs 20 nyula, így nem kell a maradékot kidobni. Hallottam már, hogy állatorvos hűtőből veszi ki a feloldott cuccot, és azzal olt. Vigyázat, ez tilos. A vakcina csak feloldás utáni azonnali használatra való, nem tárolható.

Leghorn Creative Commons License 2009.03.22 0 0 157
Köszi
stangli2 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 156

Szerezz neki partnert..

Szerintem a törpenyuszisban jobban tudnak neked segíteni..

Leghorn Creative Commons License 2009.03.22 0 0 155
Üdv:
Új vagyok itt, és azt szeretném kérdezni hogy van egy bak nyuszim ( Húsvét utáni héten kaptam ) most lesz 1 éves, és mivel már ivarérett egyre nagyobb késztetést érez a kezek, lábak iránt. Nem szeretném ivartalanítani, ezenkívül van megoldás?
Köszi
gykari Creative Commons License 2009.03.12 0 0 154
Valamit kihagytál: ez a tanulni vágyó gazdi azt is tanulja meg, mi a különbség egy plüssállat és egy élő között.
Előzmény: langoszta (153)
langoszta Creative Commons License 2009.03.11 0 0 153
Kedves Andy!

Ne is hallgass gykarira, aki szégyellhetné magát, hogy egy jószándékú, tanulni vágyó, igyekezô gazdit így ledorongol, ráadásul teljesen alaptalanul. A tiéd törpenyúl, és természetes számára, hogy a ketrecében egy kijelölt helyre ürít, tehát igenis használ WC-t. Annyi a teendô, hogy amíg ezt a sarkot ki nem jelöli, a ketrecben kell tartani, nehogy a lakás egyéb területeit szemelje ki erre a célra. Be kell készíteni neki egy nyuszi illemhelyet (állatkereskedésekben kapható) forgáccsal kibélelve. Elképzelhetô, hogy nem fog rögtön belemenni, hanem egy másik helyet tisztel meg, ekkor azt föl kell törölni egy papírtörlôvel, és bedobni a törlôt a WC-jébe. Nálunk a most befogadott, 9 hónapos nyuszi 1 nap alatt megtanulta, hogy mit akarunk tôle, de a többi nyuszink is abszolút szobatiszta. Fontos, hogy a ketrec egyéb területein ne legyen olyan "anyag", amit alomnak tekinthet, tehát forgács és széna valamint egyéb puha matériák csak a kis wc-jében legyenek. Ha továbbra is az a szimpatikus neki, ahová legelôször pisilt, hiába illatozik a wc-jében a használt papírtörlô, érdemes áthelyezni a wc-t a számára szimpatikus sarokba.
A nyuszik valóban szeretnek rágcsálni, de ez megakadályozható, ha bekenegeted a féltett felületeket bármilyen illóolajjal. Így még a lakás is illatozni fog, a kis kedvenc pedig kapjon egyéb rágcsálni való játékokat, amik fából készültek.
A barátkozást ne erôltesd, vannak egészen félénk nyuszik. Várd meg, amíg odamegy hozzád, de egy párszor te is megpróbálhatod megsimizni, lehet, hogy rájön, hogy ez milyen jó dolog. Sokszor ülj le hozzá a földre, amikor kint sétál, és várd meg, amíg kialakul a kapcsolat. A nyuszi nem kutya, rendkívül érzékeny és óvatos, lévén zsákmányállat, így idôbe telik mire el tudod nyerni a bizalmát. Utána viszont remek kis társ válik belôle.
Ha bak nyuszid van, akkor érdemes az ivartalanításon elgondolkozni, mert fôleg ilyenkor tavasz felé nagyon megviseli ôket a párzási ösztön, rendkívül izgatottak, és ilyenkor hajlamosak a wc-jükön kívül is jelölgetni.
Előzmény: \"Andy\" (147)
gykari Creative Commons License 2009.02.22 0 0 152
Ha akár csak egy gondolatnyit ismernél a nyúl alaptermészetéből, akkor nem kínoznád lakásban! Nem lehet megtanítani, hogy a WC-be kakiljon, és azért rágja a nádbútort, mert nyúl! Adtál neki valamit, amit rághat? Szerencsétlen állat...
Tarts inkább sziámi macskát!
Előzmény: \"Andy\" (147)
stangli2 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 151
Szia! Én nem befelé, hanem kifelé állással találkoztam, és gyengék voltak a melső lábai, nem bírta megtartani magát. De felnevelődött minden gond nélkül, viszont nem vontam tenyésztésbe, megettük.. Szerintem fejlődési rendellenesség lehet.  Ne vond tenyésztésbe, ne örökítse a hibás génjeit.
jamamai Creative Commons License 2009.02.19 0 0 150

Üdv!

Találkozott valaki azzal a jelenséggel,hogy a nyúl mellső lábain a lábfejek befelé  

állnak? Ez születési rendellenesség, vagy örökölt?

Üdv!

lejer Creative Commons License 2009.02.16 0 0 149

sajna nem ez volt a kérdésem. írhattam volna azt is ,hogy 0,2 dl.

mindegy  milyen mértékegységben írom, a lényeg az , hogy soknak tartom.

azért köszi az hozzászólást.

üdv

Előzmény: Tiara92 (146)
73vik Creative Commons License 2009.02.16 0 0 148
Köszi a válaszod.De minden évben be kell oltani az anyákat és bakokat is nem?
Előzmény: Tiara92 (144)
\"Andy\" Creative Commons License 2009.02.16 0 0 147
Sziasztok!
Ma lesz 6. napja,hogy(oroszlánfejű, kosorrú, törpe, bak nyuszó) cucu velünk van.Egy kicsit aggódok mert még mindig nagyon vadóc.Magától eszébe se jut,hogy odajöjjön és ha én közelítek akkor vagy elugrál vagy lelapul a földre és valami szükséges rosszként elviseli,hogy megsimogatom.Ez természetes,fog változni és mit tegyek?Van egy ismerősöm akinél a nyuszi szinte úgy bújik hozzá mint egy cica!Már nagyon ügyesen csak a wc-be pisil,de a bogyókat szanaszét szórja a ketrecben és sajnos előfordul,hogy a lakásban is.Én mindig beteszem a wc-be,de nem hiszem,hogy tudja miért.Mi tévő legyek?A másik pedig,hogy sok nádbútor van a lakásba amit szeret megcsócsálni.Hogyan szoktassam le róla?Eddig tapsoltam egyet és rászóltam,de nem mindig válik be.Nem szeretném ilyezgetni így is nagyon félős!
Remélem egy tapasztalt gazdi tud nekem segíteni!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!