Azt irtad, hogy FR-o.ban 0 nap jogviszonyod van, ezek utan nem hiszem, hogy a francia nyugdijtorveny vonatkozna rad. Ezert az orszag szerinti megkulonboztetes, az egyeni pedig azert mert x ledolgozott ev kell a teljes nyugdijhoz (legyen mondjuk ez 40 ev) Az en esetemben mivel 25 evesen kezdtem el dolgozni itt 65 eves korom utan kapnek teljes nyugdijat. Most azt hiszem 62 eves koromtol vagyok jogosult a nyugdijra, mehetek nyugdijba (ki hogy mondja) de mivel hianyzik 3 ev nem kapnam meg a 100%-ot csak mondjuk 80%-ot. (Erre hasznaljak a "décote" szot itt) Pierre Dupont aki 18 eves kora ota dolgozik viszon 2 ev bonusszal rendelkezik 62 evesen igy neki mundjuk 110% lenne.
Nem vagyok nyugdijszakerto tenyleg ne vedd keszpenznek amit irok ezek csak a korulottem elhangzo beszelgetesek, erre-arra olvasott cikket altalam valo ertelmezese.
Az RSA nyugdijas korig jar, utana az ASPA tolti be ezt a szerepet, az RSA-t a Caf intezi ha jol tudom az ASPA-t a CNAV ( Caisse National Assurance Vieillesse). A CAF-nal/CNAV-nal biztosan jobban fel tudnak vilagositani, hogy meddig adjak az RSA-t es mikortol az ASPA-t, mert a nyugdijkorhatar orszagonkent es egyenenkent valtozo.
Franciaországi munkavállalásnál előnyt jelent a DELF/DALF nyelvvizsga megléte? Ezekkel a nyelvvizsgákkal van lehetőség a szakmámban elhelyezkedni közgazdászként?
Személyszállítással foglalkozunk és szeretnénk autóbuszt venni Franciaországból, sokan hordanak be onnan autókat, és egyre több autóbuszt is láttam már ami onnan származik, viszont semmilyen netes oldalt nem találtam ahol esetleg tudnék keresgélni, vagy ha tudtok valami nagyobb, kereskedést ahol használt autóbuszokkal foglalkoznak az is nagy segítség lenne.
Sziasztok, tegnap jöttem haza Párizsból, csak pár napot töltöttem ott, és teljesen úgy érzem, hogy nem élhetek anélkül, hogy pár hónapot egyfolytában ne töltsek kint. Minden zuga érdekel. Férjem egy híres tetováló, szerintem az ő portfóliójával bármelyik szalonban elhelyezkedik, ettől nem tartok, viszont van egy 12 és egy 15 éves gyerekem, és nem tudom, hogy őket fél évre is akár felveszik-e Párizsban iskolába, egyáltalán mik ennek a lépései. Ha valaki túl van már ilyen problémán, és megosztaná velem a tapasztalatait, pl. ennyi időre lehet-e szállást találni, stb., nagyon megköszönném.
Szerintem attol is fugg ,hogy hova koltoztok es, hogy mit vezettel mint sofor. H a szemelyszallitasban voltal jelen a Côte d'Azur-on, vagy turistak altal felkapott helyeken tobb eselyed van mint mashol ha tudsz ajanlolevelet felmutatni. Ha teherszallitasban dolgoztal akkor a nagy nemzetkozi aruszallitassal foglalkozo cegeknel probalkozz szerintem. A Geodis azt hiszem a legnagyobb. Esetleg most jott el az ido atnyergelni a szemelyszallitasra es felcsapni buszsofornek. Egyre masra alakulnak illetve bovulnek az Eurolines szeru nemzetkozi buszjaratok ahol biztosan +-t jelent az angol nyelvtudasod illetve angliai tapasztalatod. Repterek nagy kikotok kornyeken szinten elony az angoltudas.
Tudna valaki segiteni es tanacsot addni, Jelenleg angliaban elek francia felesegemmel es 2 gyerekunkel. Tervezzuk hogy franciaorszagba kotlozzunk. En sajnos nagyon alapsziten beszelem a nyelvet. Mekkora eselyem van hogy talalok barmilyen allast? nagy sofori tapasztalatom van. Angolul folyekonyan beszelek es irok.
SZIASZTOK! HÉTFŐN NOV.14.EN FRANCIAORSZÁGBÓL MARSEILLE KÖRNYÉKÉRŐL INDULUNK HAZA MISKOLCRA DEBRECENBE! 2 SZEMÉLYT ELTUDUNK VINNI! IGÉNYES AUTO EVES IVÁS DOHÁNYZÁS NINCS! NAGYCSOMAG NEM FÉR BE CSAK KISEBB táska! A TÖBBIT PRIVATBAN!
Segítsègeteket szeretnèm kérni! Barátnőmnek küldtem egy bizonyos emailt egy francia email címről ami a meglepetèsem kezdete szerepel benne, viszont, valahogy elment mellette, mert nem vette észre. Megszeretnék kèrni valakit, hogy egy francia szàmról írjon neki egy sms-t. Nagy segítség lenne, így mentenétek meg :) Nyugodalom, semmi kamu vagy csalás nincs ebben, csak egy meglepetést akarok a számára!A részleteket privàtban.
Az Institut hongrois honlapjan nezz korul, erdeklodj. Van egy jo hosszu lista ahol talahatsz olyan csoportosulasokat amik erdekesek lehetnek szamodra (egyik sem konkret iskola de lehet, hogy tovabb tudnak igazitani)
Sziasztok.azt szeretném kérdezni h nem tud e valaki magyar iskolát Párizsban vagy a környékén ami nem hétvégi iskola hanem normál általános kint élő magyaroknak.válaszotokat előre is köszönöm.
Szia.én talán annyiban tudok segíteni h én itt szültem kint 6 hónapja a kisfiamat s mi már szülés előtt igényeltük az itt úgynevezett caf-ot s csak 10 hónap után kaptuk meg ppedig mi itt élünk.lehet h nektek több idő.
franciaországban lakom jelenleg megszuntba munkaviszonyom ezáltal segitsegeteket kérem abban ha valaki tud valamely formában munkalehetőséget hoszu távravaz jelezze nekem leginkább rouen vagy kőrnyékén kellene és az mégjobb lenne ha vizvezetékszerelőit mert ahoz értek de jelen hejzetben bármely munka érdekel válaszokat hálásan kőszőnőm
A gyerekeid apja nem probálta még megérdeklődni Franciaországban, hogy mi a helyzet? Neki nem lenne egyszerűbb? Ha még nem, akkor probáld meg a www.frontnational.com-on. Ők majd útba igazítanak.