Ez Tata, Tatabánya, Oroszlány és vonzáskörzete vasútmodellezőinek topicja. Itt lehet megbeszélni a klubhoz tartozó dolgokat, segíteni egymásnak. Lehet csereberélni. infót közölni kiállításokról, börzékről. A haragszom rád tipusú üzeneteket , azt kéretik nem itt nyilvánosságra hozni.
http://gvk-egyesulet.hu/
Szia! Köszi,csak az baj hogy németül csak annyit tudok hogy Luke, Ich bin der fater.....meg azt hogy ja meg nein! Ennyi, ezt szerintem édes kevés hozzá...:D:D:D
De tudok franciául is! Lűűűk, zsösz vin de papá...:D:D:D
Kérlek segítsetek nekem. Szeretnék egy terepasztalt meg is van hogyan alakítom ki. De most csak az analóg rendszerhez van elég pénzem. Szerintetek ezt át lehet alakítani később digitálissá, úgy hogy a terepasztalt ne kelljen szétszerelnem?????
Természetes minden megoldható. Pl a A Roco cég gyárt olyan "digitális" vagont amelynek nyilik az ajtaja. Erre több megoldás is van pl "kivágódik" az ajtó ha csak egy váltó állító mágnes szerőséget teszel bele és egy rudazattal összekötöd az, ha finomabb nyitást szeretnél akkor mindenféla képpen valamilyen motort kell bele tenni. A világítás és a lámpák nem gond egyszerően megoldható. Lehet kapni készen vasúti kocsikba való belső világító LED-es panet, azt alapul véve átalakítható.
Hailling egy osztrák "tuja" gyártó, de biztosan találsz a cseheknél is villamos modelleket. A téma felkent szakértője Csukló, keresd meg és biztosan segít.
Köszönöm a kérdésekre a válaszokat, illetve segítséged! Tudnál abban segíteni,hogy ki készíthet villamosokat ilyen felszereltséggel? " Ajtók automatikusan nyílnak, lámpák működnek" Ha lehet Ganz vagy Tatra villamosokra gondoltam!
Bár az is oda van írva hogy mind elfogyott.... de érdeklőd meg náluk,biztos lesz még!
Az ajtók nyitását biztos meglehet oldani valahogy, mert láttam már olyan vasuti kocsit is aminek automatikusan nyiltak az ajtajai mikor megált egy állomásnál!
A világítást azt meglehet oldani elég könnyen! Csak egy kis jártasság kell hozzá...
Villamosokkal kapcsolatban lenne kérdésem, H0-ás méretben szeretnék Tatra vagy Ganz csuklós villamost vásárolni de nem építőkészletben hanem már gyártva. Hol lehet ilyen kész villamosokat vásárolni? Az nagyon lényeges, hogy motorizált legyen!
Szerintetek van olyanra lehetőség hogy a villamosnak automatizált ajtaijai legyenek és égjenek a lámpái?
mert a BurgerI által felajánlott teremre elkezdett szervezkedni a csapat, fiktíven már időpont is felmerült (okt21-23), legalább István follyék bele a diskurzusba, nehogy árnyékra vetődjünk.