Keresés

Részletes keresés

szentimrei.agnes Creative Commons License 2021.03.21 0 0 9889

Kedves Púpliliom, ha maradt még a Lászlónak felajánlott növényekből (főleg a fekete díszfű), én is szívesen fogadnám. Cserébe a lentebb írtakat tudnám ajánlani, vagy edényes enciánfát, kínai hibiszkusz és leander ágakat dugványnak, 3 éves frangipanit cserépben (nálam nem szereti a helyet).

Előzmény: Púpliliom (9879)
pintjano Creative Commons License 2021.03.20 0 0 9888

Nekem ami van tüskés szedermálna az nem annyira tüskés mint vad szeder... Tüskenélülit kaptam de nem élte túl a nyarat. üdv PJ

Előzmény: diszbab13 (9886)
szentimrei.agnes Creative Commons License 2021.03.20 0 0 9887

Kedves László, pár növényt én is fel tudok ajánlani:

-boglárkacserje

-törpemandula

-kokárdavirág, őszi aszter(halványlila), madárhúr, kis meténg

-majoranna, tárkony, menta

Szívesen kiásom és becserepezem őket, cserébe annyit kérek, hogy el kell jönni érte Dél-Pestre.

Előzmény: Nyugikert (9872)
diszbab13 Creative Commons License 2021.03.19 0 0 9886

Valakinek nincs véletlenül  TÜSKE NÉLKÜLI szedermálna  /tayberri/ gyökeres hajtása ?   Nekem van tüskés, nagyon finom és korai, de annyira szúrós, hogy 2 db kesztyün is át szúr. A vad szedret is lepipálja.

Máskülönben  Szabolcs -Szatmári , Kisvárda közeli vagyok

Evif Creative Commons License 2021.03.18 0 0 9885

Köszönöm szépen :-)

Előzmény: taormina001 (9882)
Gizellamama Creative Commons License 2021.03.17 0 0 9884

Győr -Sopron megyében,de ha a Csörsz utcában levő biopiacra éete mész el tudom küldeni szombat délelőtt át is tudod venni.

Előzmény: taormina001 (9883)
taormina001 Creative Commons License 2021.03.17 0 0 9883

Kedves Gizellamama, hol találhatók a ribizlik?

Előzmény: Gizellamama (9880)
taormina001 Creative Commons License 2021.03.17 0 0 9882

Nekem van, és sajnos csakugyan nagyon sarjadzik. Rendszeresen irtom a sarjakat, így idén még nem törtek elö, de gondolom, majd fognak. Szólok, ha így lesz, málnát szívesen fogadok majd.

Előzmény: Evif (9881)
Evif Creative Commons License 2021.03.16 0 0 9881

Sziasztok, úgy értesültem, hogy a trombitafolyondár igen gyorsan terjed, ezért gondoltam megkérdem, hogy van e valakinek két tő gyökeres, szaporított felesleg, amit elültethetnék budapesti átvétellel? Cserébe téli jázmint, vagy elszaporodott málna tövet, vagy madagaszkári kutya tej babát tudok felajánlani, az utóbbi szobanövény. Köszönettel: Évi

Gizellamama Creative Commons License 2021.03.13 0 0 9880

Helló !

Mostanában nem  nézegettem ezt az oldalt, látom kerestek ribizli és josta dugványokat. nálam van

jó néhány belőlük ami felesleg, már gyökeresek és sajnálom kidobni őket.

Előzmény: Törölt nick (9873)
Púpliliom Creative Commons License 2021.03.11 0 0 9879

Kedves László! Nekem is van pár évelőm, amit szívesen megosztok Önnel. Fekete kígyószakáll, tündérfürt, talajtakaró Phlox, díszfű, gólyaorr, egyenlőre ezek vannak biztosan. 

taormina001 Creative Commons License 2021.03.11 0 0 9878

Ribizke és egres gyökeres dugványokat szívesen fogadok.

Előzmény: taormina001 (9877)
taormina001 Creative Commons License 2021.03.11 0 0 9877

Amorphophallus bulbifer gumókat és 3 színü Achimenes rhysomákat ajánlanék föl szeretettel rászorulóknak.

taormina001 Creative Commons License 2021.03.11 0 0 9876

Komolyan???

Egyhónap alatt senkinek semmit nem sikerült fölajánlani a kertkedvelö kollegának? Hát ez szomorú!

Én tudok adni ha kicsit jobb idö lesz mindenféle talajtakarót és sziklakerti növényt: molyhos madárhúr, kis meténg, díszcsalán, Sedum, Iris, meg amit még találunk.

Késöbb Canna és Mirabilis rhysomákat

Nobody1 Creative Commons License 2021.02.22 0 0 9875

Hölgyek és Urak!

Valaki tudna adni sárga termésű húsos somról oltóvesszőt postaköltség ellenében vagy valami másért csereberébe?

pintjano Creative Commons License 2021.02.17 0 0 9874

Ribiszke már egy éves dugványokat én is tudok, ha kell (több piros, kevesebb fekete), Jostát csak most dugványoztam... Persze tudok szedni dugványozásra alkalmas vesszőket ribizlikből. üdv PJ

Előzmény: Törölt nick (9873)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.17 0 0 9873

Kedves Réti-pipi-tér!

Örömmel venném, ha a ribiszke és josta dugványokból tudna adni nekem.

Cserébe fel tudok ajánlani:

Húsos som

Hóbogyó

Nyári orgona

Aranyvessző dugványokat

Myrabolan magcsemetét(alanynak)

illetve

Haroma szilva

Bergeron kajszi

Farbaly kajszi

Vega cseresznye

Csengődi meggy

Pándy meggy

Babygold őszibarack

Champion öszibarack

Royal Glory öszibarack

Goldend Delicious alma

Pónyik alma oltóvesszőket

Üdvözlettel: Krisztián

Előzmény: Réti-pipi-tér (9858)
Nyugikert Creative Commons License 2021.02.05 0 0 9872

Kedves Kertészkedők!

Nagy tisztelettel köszöntök mindenkit, aki az oldalt látogatja.

László vagyok Budakalászról, két éve nyugdíjas ként vásároltam egy szép területen fekvő telket itt helyben, sajnos, a kert nagyon el volt hanyagolva, tele cserjével, vad szilvával, a kerítés szétbontva stb.

Most jutottam el odáig a munkákkal, hogy sor kerülhet a beültetésre, kertépítésre.

Néhány gyümölcsfát már az elején elültettem, de a dísznövények még hátra vannak.

Szeretném széppé varázsolni, hogy az unokáim (5 fő) is jól érezzék benne magukat.

Néhány növényt (gyümölcsfa) meg tudok vásárolni, helyesebben azt muszály, de amit lehet, inkább ajándékba, vagy kevés ellenszolgáltatás fejében (csere munka: fúrás, faragás, hegesztés stb.) szeretném beszerezni.

Szinte minden dísznövény, főleg virágok, magok, de kövek, járólapok és amik a kert díszét szolgálnák érdekelne.

Itt Budapest környékén eltudok menni értük.

Köszönettel: László

KIKERICS52 Creative Commons License 2020.11.01 0 0 9871

Bugás hortenzia tövet adok  vörös és citromsárga császárkoronáért cserébe.

Fotót tudok küldeni.

e-mail cím: kikerics52@freemail.hu

CBNora Creative Commons License 2020.10.28 0 0 9870

Kiástam egy fehértarka levelű bodzát. Ha valakinek esetleg kell, Gödöllőről elvihető.

veda23 Creative Commons License 2020.10.02 0 0 9869

Sziasztok!

XVII. kerület, Madárdobról elvihető növények és különböző méretű műanyag cserepek ingyen. Október 5-6-án kiraknám a ház elé, cserébe szívesen fogadunk más növényeket :)
Cserépben:- begónia (kis- és nagy levelű)- gyömbér
Vágva, vízbe áztatva (gyökereztetés alatt):- Ficus lyrata-  begónia (kis- és nagy levelű)

Legyen zöldebb a világ!

taormina001 Creative Commons License 2020.06.10 0 0 9868

Én nem hiszem, hogy anyagi oka van; én magam, -talán emlékszel- mindig is megtagadtam a postázást. Aztán a rászorulók mexervezték valahogy maguknak, hogy ki-ki hozzájusson, amire szüksége volt.

Előzmény: bombaba (9864)
taormina001 Creative Commons License 2020.06.10 0 0 9867

Köszönöm az elismerö soraidat; nyugodtan keress, ha szükség van valamire, bár ez nálam is idény jellegü, és mindig igyekszem mihamarabb megszabadulni a fölöslegtöl, lehetöleg jó gazdát találva nekik, ami azonban egyre nehezebben megy.

Előzmény: MDmot 3020 (9863)
bombaba Creative Commons License 2020.05.16 0 0 9866

Nem hiszem, hogy rá vannak az én tippjeimre szorulva. 

De nem írom le, mikre gondolok a tippjeik alatt, amiket nem tőlem hallottak. 

Előzmény: Nobody1 (9865)
Nobody1 Creative Commons License 2020.05.15 0 0 9865

"(Még jó, ha..."

Nem kéne tippeket adni. Van így is éppen elég. :(

Előzmény: bombaba (9864)
bombaba Creative Commons License 2020.05.15 0 0 9864

Nem akarlak lelombozni, megvan az érdeklődés is, az adakozókedv is, csak épp a csere vagy adományozás feltételei változtak meg. Már rég megszűnt a max "2 kg-ig levélként küldhető" postai kategória, a postai csomagárak meg annyira felmentek, hogy akár drágább a küldés, mint a növény megvétele. 

Pesten kellene olyan  társaságot keresned, akikkel tudsz zöldségelni. Az ország távoli részével ez nem jön össze, mert az már nem gazdaságos, nem éri meg. 

(Még jó, ha adót nem kell befizetni a saját termékért.) 

Előzmény: taormina001 (9860)
MDmot 3020 Creative Commons License 2020.05.14 0 0 9863

Szia!

Ritkan nezek ra erre a topikra koszonom hogy eletben tartod. Illetve azt is hogy ennyire szeretsz adni novenyeket! Felemel engem! Ahol lakast berelek ott most kedvet kapott(nem a virushelyzet miatt hanem sajat oromuk vegett) a fele tarsasag hogy rendezzek a kornyezetet a tarsashaz korul ahol meg akad hely az egyik kertresz-kisajatitos szomszed teruleten kivul. Csinaljak es ujra osszejonnek mint 20 evvel ezelott. Megemlitenelek nekik teged mert itt van szandek hogy kialakitsanak valamit. Kitakaritottak szellosebbe tettek a teruletet. Rendeltek eszkozoket a kerteszkedeshez hamarosan megerkeznek. Segiteni fogok abban hogy felasom atforgatom a talajt ketszer illetve a tujasor torzset kisse felnyirom. Szoval megmozdult valami.... ha elfelejtenek agyalni oromuket lelik benne es jol erzik magukat a borukben akkor jo az ido! Jovore lesz kesz szerintem a formaja ennek a kisebb kertresznek es akkor szivesen fogadnank novenyeket es el is mennenk erte! Figyelem ezentul a topikot!

Orulok neked udvozlettel:

Erdesz Zsiraf 

Réti-pipi-tér Creative Commons License 2020.04.28 0 0 9862

Szia,

Jól látod a dolgot.

Én ennek társadalmi problémáját sejtem.

Mindenki ahhoz szokott, hogy leül a gép elé aztán jól elfaxbúkol, azt ezzel virtuálisan jól ki vannak elégítve a vágyai, de amikor meg kellene  mozdulni vagy érte menni, akkor az rendkívül nagy akadályba ütközik. Először is

- el kell határozni, hogy odamegy
- aztán oda kell menni
- személyesen kell valakivel beszélgetni (van akinek ez már problémát okoz, mert teljesen be van drótozva a faxbúkba meg a gugliba)
- aztán még ha ez is sikerül akkor hazaér lebaxa a sarokba és a faxbúk fontosabb mint a növény
- majd holnap elültetem
- most még ez a mesterségesen létrehozott vírus mánia is tetézi a dolgot, mert mindenki be van reccsenve, hogy jaj elkapom és belehalok :)

Aztán ha a csere partner távol van, akkor meg a posta annyi sok pénzt kér már egy sima ajánlott levélért is, hogy sokszor olcsóbb egy boltban megvenni a kész növényt vagy termést, mint küzdeni érte: elültetni, locsolni, kapálni, metszeni stb...

Én így gondolom, hogy elpuhányosodott satnya társadalomban kötöttünk ki és még nincs itt a vége.

zsolt

valamiize... Creative Commons License 2020.04.26 0 0 9861

Sziasztok!
Tudom, ez egy csere-bere topic, de nekem olyan kérdésem lenne, hogy esetleg van-e valakinek eladó egynyári SERLEGLONC (Cobaea scandens) palántája?  Vagy tud-e olyan helyet, ahol kapok ilyen növényt...
Próbáltam magról nevelni, de nekem nem sikerül. 

Nagyon boldog lennék, mert kellene valami szépen futó, sokáig virágzó növény a csupasz teraszomra, de sajnos nincs lehetőségem a teleltetésre, mert nincs hozzá megfelelő helyem, az évelőkből meg nem találtam nekem megfelelőt. Ezért is gondolkodom egynyári növényben. Esetleg még szárnyas feketeszem is jó lenne. Vagy ha valakinek van valamilyen ötlete -akár dézsás, akár szabadföldi megoldásra, ami kúszva/futva dekorálhatná a teraszt-, azt is hálásan fogadom!
Köszönöm!

taormina001 Creative Commons License 2020.04.19 0 2 9860

Emberek, tényleg, van értelme ennek, hogy mindenki csak piszmog magában, ahelyett, hogy összefognánk? Ezt a topicot évek óta kb. én tartom lélegeztetö gépen, és bármit ajánlok, nem kell senkinek. Még néhány éve tucatnyi topiclakó volt itt, akik utánfutóval hordták tölem az egész kert benépesítésére elegendö indító növénykészletet.

Most pl. a zöldségesek ajánlására elmentem gazdaboltba és aranyáron megvásároltam 1 csomag Kecskeméti padlizsánt (állítólag az Magyarországon is beérik) és 1 csomag Black Beauty cukkinit. Elöbbi 460 Ft-ba került, 250-300 mag van benne, (gondolom jövöre lejár), elvetettem belöle 4-et. A cukkini "csak" 260 Ft volt, de abból csak 2-t vetettem el, mert az elég biztosan kel. Az áprilisi  padlizsánvetés persze egyébként is egy agyrém, abból kb. jövö ilyenkorra lesz termés, ha enyhe lesz a tél.

Mi akadálya, hogy összefogjunk és ilyen kiemelt beruházásokat megosszunk egymással? Igazán nem a pénzt sajnálom, hanem a rengeteg kárbaveszö magot, amikböl mind-mind elö növény lehetne, így meg szemét lesz.

Ti nem így látjátok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!