Olvastad a beszédet? Értetted is? Erős a gyanúm, hogy neked is csak - mint általában a jobboldal szelektív memóriájában - ezek a kifejezések maradtak meg:
hazudtunk reggel és este
böszmeséget
elkúrtuk
kurva ország
lószart mama
Kb. idáig terjed a többségi fidesz szavazótábor szövegértése és amit abból rögzíteni bírt.
Sokszor leírtam már: az a beszéd egy "cégvezető" zártkörű beszélgetése volt a közvetlen munkatársakkal arról, hogy a "főprojektet" közös erővel elbaszták. Ha nem szivárog ki, most nincs miről beszélni.....
Miért is mondjon le? Mert te, meg néhány ezer hőzöngő ezt így tartanátok helyesnek?
Egyébként az én lelkiismeretem tiszta, mert nem rájuk szavaztam (ezt már korábban kiveséztük). De elfogadtam a helyzetet: tegyék rendbe amit elkúrtak. Hogy 2010-ben mennek-e vagy maradnak, ezek után nem nagyon érdekel.....
Ja. Minden demokráciában általános, hogy a választást követően lebukik a miniszterelnök a hazugságbeszédével és ezután nem lemond és eltakarodik, hanem a választók örömére és egyetértésével mégis lesz adóemelés. És még te fideszdroidozol....
De látszik ám! Van egy törvényesen lezajlott választás, ahol van győztes és van vesztes. A végeredmény 4 évre szól! A győztes kormányt alakít (ha tud), a vesztes pedig ellenzékbe vonul. Ez az, amit egy fideszdroid soha nem fog megemészteni....
És ezért van az is, hogy a győztest Ő és pártja ellenségnek és nem ellenfélnek tekinti (már ha érted, mi a két szó értelme közt a különbség), hogy nem képes elfogadni azt, ha valaki más véleményen van mint Ő (megbélyegzi: gonosz, elvakult, esetleg light-os formában elvakult, megtévesztett szoci-szavazó). Pedig az elvakultakat nagyobb számban tömöríti a fidesz szavazótábora......
Ebből is látszik melyik az értelmesebb. Az mszp szavazók akkor is csak legyintenének, ha árvereznék an ingóságaikat, ja persze arról is a Zorbán tehetne...
"az ostoba mszp szavazók dühét volt hivatott levezetni,"
Én feldühödött mszp szavazóval még nam találkoztam. Feldühödött fidesz szavazóval annál többször sajnos..... Ezek a képek pontosan nem a szoci szavazók miatt lettek odatéve. A szoci szavazó - ha kiábrándult - max legyint, és csendben kifizeti a vizitdíjat. A fidesz szavazó meg anyázik egy jót vérben forgó szemekkel....volt hozzá szerencsém...... :(
Attól, hogy elvbarátaid - tisztelet a kivételnek, mert van - viselkedését az ellenfél szavazótáborára vetíted, még nem lesz igazad..... Csak arra gondolj, hogy 2006 őszén sem feldühödött szoci szavazók kezdték.....
Szerintem semmi uszítás nem volt benne. Mint írtad az ostoba mszp szavazók dühét volt hivatott levezetni, akik azt hitték erről is a Zorbán + a burzsuj orvosok tehetnek és őket vegzálták.
Hogy mi volt abban az uszítás? Kicsit sem álszent kérdés..... Azt, hogy kik vezették be a vizitdíjat tudta az egész ország..... De derága jó doktoraink még tájékoztatták erről külön a lakosságot. Kirakták az automaták oldalára vezetőink fényképeit, hogy a betegeknek legyen mire köpködniük, hőzönghessenek egy jót a kórházak bejáratában.....
Tehát tájékoztattak mindenkit arról amiről már amúgy is mindenki tájékoztatva lett....
K...va jó.... Kicsit ostoba húzás volt, csak magukat járatták le vele a kórházak orvosai....
Lassan írom, hogy megértsd. Betettem nektek a kampány definícióját. Tehát a kampány a választókkal történő eszmecsere. A kritizált esemény nem e célból manifesztálódott, hanem csak egy átlagos önkormányzati míting volt. Első következtetés: nem kampány. A törvény a kampányt tiltja. Mivel nem volt kampányesemény, a törvény nem vonatkozik rá. Második következtetés: szar ez a topik.
Neked vannak érveid? Ez új. Akkor miért mindig a mszp propagandát ontod magadból? No megtaláltad már a Gyurcsányos választási csalásról nyitott topicodat?
Amikor a fideszes polgarmester es korhazigazgato utasitotta az embereit hogy plakatoljanak kormany ellen uszito dolgokat a korhazakban is akkor nem zavart?
Mert az nem tajekoztatas volt, hanem szimpla uszitas.
Kötelező lesz kitenni az Egészségügyi Minisztérium a vizitdíj és kórházi napidíj mellett felsorakoztatott érveit tartalmazó kampányanyagokat a rendelőkbe és kórházakba.
Ehhez miccósz, toloba bazmeg? Ez kicsivel nagyobb, mint pár trikó. Törvényes?
Ja, én is mentem, mert ez észmentességet igénylő topik, de azért még:
"választási kampány – eredetileg a választásokat megelőző időszak, amelyet a pártok – részben formálisan biztosított keretek között – a szavazók meggyőzésére használnak. A politika mediatizációja és perszonalizálódása azonban kikényszerítette a permanens, választásoktól választásokig tartó kampányt. A tömegkommunikáció pedig a politikai üzenetek tartalmával szemben azok csomagolásának jelentőségét erősítette fel. A politikai szereplők nyilvánosság előtti megnyilvánulásai a kampány alapvető jellemzői, innen indulnak ki a választók meggyőzésére irányuló viták és a politikai szereplők imázsformálásai, melyen a politikusokról, pártokról és egyéb intézményekről a nyilvánosság előtt kialakult kép változását értjük."