Szükségem volt egy tavalyi bankszámla kivonatra. Felhívtam a telebankot, a kódos azonosítás után 55 (ötvenöt) perccel már fel is vették, végül közölték hogy ezt csak személyesen tudom intézni. Bementem hát személyesen ahol közölték hogy ezt nyugodtan lehet Telebankon keresztül intézni. Ügyfélbarátok, na.
Annyit nem költöttem hogy megérje. A gyereknél voltunk kint, mindenhol ő fizetett ahol együtt voltunk csak Londonban a buszon meg a metrón kellett külön fizetni meg a reptéren hazafelé. Idén voltunk először, jövőre már tudom majd hogy így megy ez. Pár száz forint az egész, csak piti lehúzásnak találom. Költsék orvosságra...:-)
eleve azt, hogy bármilyen hazai bank kártyájával fizettél revolut vagy bármilyen hasonló fintech helyett. a magyar bankok árfolyamai szarok, a raiffeisennél ráadásul van ez is, hogy dollár az elszámoló devizanem, így dupla konverzió van. minden devizás vásárlásod hasonlóan jó deal lesz, nem kell erőltetni
Angliában kártyával fizettem, ezt itthon úgy számolták el hogy átváltották a fontot dollárra vételi árfolyamon és azt fizethettem ki, így fontonként ráfizettem vagy 15 forintot.
Hol rontottam el, mit kellett volna máshogy csinálnom?
Igen, pont az az egyik előnye, hogy a visszaváltás költségén kívűl más bukta nincs. Időarányosan kapod a kamatot is.
Toilet Duck Antilimescale a 802-ben tett be egy elég látványos kalkulátort, hogy melyik időtávban, mi érheti meg.
Én excelben szoktam rajzolni havi bontásban a különböző variációkra egy-egy vonalat. A nagyobb kamat ügye nagyobb meredekség, a nagyobb levonás pedig az Y tengelyen tolja lefele. A vonalak metszéspontjaiból lehet látni, hogy milyen időre melyik érheti meg jobban.
Nekem CIB-es a főszámlám, ide érkezik a fizetésem, illetve ezt szoktam megadni ha utalást várok. De ehhez a számlámhoz részben az általad vázolt kockázat és persze a kártyadíj miatt az elmúlt több, mint egy évtizedben nincs kártyám. Volt egy két éves ingyenes akciós időszak, akkor kértem. Ugyan nálunk pont van kártya alszámla.
ON
Az államkincstárból magánszemélynek, köztük magadnak ingyen utalsz. 1-2 éve még csak a saját számlára volt. A TyggeR által vázolt opció szerintem jó lehet neked is.
Köszi, ez akkor azt jelenti, hogy rövid időn belül a bünti 0,25 %-ot levonva is "plusz"ban jövök ki?
Ez akkor igaz úgyis, ha jól értem, hogy bármelyik két kamatperiódus között sem úgy kell számolni, hogy az utolsó kamatfizetéskor ismert összeg mínusz 0,25 %, ha kiveszem. Mivel nem úgy működik, minte egy sima bankbetét, hogy ha nem érem el a következő kamaitfizetés időpontját, akkor nem kapok az ott jelzett kamatból semmit sem (csak közeledve a kamatfizetés időpontjához az utolsó napokon érem el azt az összeget, amit jelez pl az app, hogy következő kamatfizetés xxx ft)
Számomra nem túl szimpatikus ez a bank, az Erstevel ők kezdték el a devizahiteleket terjeszteni, miattuk terjedt el így akartak piaci részesedést növelni. Nekem nem volt devizahitelem, viszont látom mit csináltak.
Nekem is p gold 2.0 csomagom van. A prémium betéti kártyámról loptak le pénzt, nem keveset mikor külföldön használtam online fizetésnél, valahogy megszerezték a kártya adatokat. Az akkori rafis premiumos tanácsadóm rögtön intézkedett és a bank visszautalta a pénzt. (Bejelentettem náluk előre, hogy mikor hol tartózkodom az utazás alatt, így az ő "hibájuk" volt, mivel 19 tranzakcióval szedték le a pénzt, elvileg a UK-ből (ahol nem voltam). Nem tűnt fel nekik az egész akkor. )
Azóta fizetem az sms dijat hogy ertesitsenek tranzakcióimról, a "felesleges" pénzt meg egyszerűen lekötöm (tok mindegy a kamat), így azt nem tudják leszívni. Jó ez a csomag amúgy, tényleg alig va költség. Volt hogy nem teljesítettem a havi 400-at, akkor sem vontak le havidijat mert előtte nagyobb összegű utalás jött (férjnek már vettek le havidijat nem teljesítés miatt).
Annyi még hogy azóta nagy a fluktuáció a tanácsadóknál, de sűrűn szerencsére nem kell nekem, jelenlegiazt sem tudom ki a tanácsadóm :)
Az ezirányú véleményed osztom. Én is megtakarítási számla helyett használom arra, ami 4-6 hétig jó eséllyel nem kell. Plusz annyi előnye van, hogy 1 Ft a névértéke, így tetszőleges tétel vehető, adható. A lekötött betéttel szemben az is egy előnye, hogy itt fixen 0,25%-nyi minusz van csak. Persze fordulónapkor az sincs.
Ugyan meg van az a hátránya, hogy pl. hétvégén, éjszaka nem tudod eladni és a számládra utalni.
a máp+ napi kamatozású. 0,25 mínusszal indulsz valóban, de aztán elég hamafr már pluszban vagy. nyilván nem nagy pluszban, de a napi kamatozás miatt minden nap egy kicsit jobban állsz. nyugodtan ellenőrizd: vegyél máp+-t, és nézd meg minden nap a kincstárban, mennyit adnának aktuálisan érte, a második hónapban már előrébb fogsz járni, mint a névérték
de inkább megmutatom: a 2027/02 máris pluszban van (a kincstár mindig azt az összeget mutatja, amennyiért vissza is vásárolná az adott papírt). következtetés: a máp+ bőven kivált minden banki betétet (és még elég sok veszteségmentes kiszállót is ad)
Annak a 30 napnak inkább 90-nek kellene lennie nem?
Ugyanis ha véletlen mégis kell 90 napon belül akkor azzal a map+ "takarekszamlaval" bukoban vagy és 90 napnál vagy 0-n, a 0,25 visszaváltasi költsége miatt! Kivéve a kamatfordulokor amely az első évben kétszer van.
Továbbá megemelhetik bármikor azt a visszaváltasi költséget a kamatfordulok között, sőt mondhatjak azt is, hogy kamatfordulon kívüli időben ne akard visszaváltani! Valószínűleg nem fog előfordulni, legalábbis ez az utóbbi, de az esélye nem nulla! Azért ezzel tisztában kell lenni!
Én magam is megtakarítási számlának használom a nap+-t de azért a 0-nal több pénzt tartok a ciben. A Cetelemet ma már csak arra használom, hogy néha hó elején ha szükséges, akkor ide oda tologatom róla a pénzt, hogy a CIB számla ingyenesség feltételeinek biztosan megfeleljek.
szemelyes velemenyem, hogy bankszamlan, 0.01 szazalek kamatert barmennyi penzt parkoltatni eleve luxus, igy nalunk ez eleg konnyen megoldja a limitproblemat (a szamlakon tobbnyire 0 ft van). es mivel a raiffeisennel van apple pay, a fizikai kartyat sem vettuk meg elo a fiokbol soha
Köszi, nekem akkor ez így kiesik. Az egy dolog, hogy nem lehet elpakolni a pénzt külön zsebbe, de hogy még a limit módosítás is extra pénz, az külön vicc így egyben, legalább a limittel lehetne játszani… Sajnos lopták már el a kártyám és érintés nélkül levásároltak róla elég sok pénzt.
(egyébként meg minden olyan pénz, ami 30 napon belül nem kell, a kincstárban van a legjobb helyen máp+-ban, a legtöbbünk számára az a "megtakarítási számla")
nincs ilyen megtakarítási számla a raiffeisennél. de sokkal több értelme van raiffeisen mellé egy cetelem takarékszámlát nyitni, ami látra szólóan is 1 százalékot ad, ráadásul ingyen. és amit oda átteszel parkolni, azt garantáltan nem lopja el senki...