Keresés

Részletes keresés

skorpio07 Creative Commons License 2009.06.21 0 0 24

Szia Dom!

Ha gondolod, velem is társaloghatsz esetleg. :)

skorpio07

Előzmény: Dom_Guss (23)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.06.17 0 0 23

Fórum a dominikai köztársaságról az itt található:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9119377

Dom_Guss Creative Commons License 2009.06.17 0 0 22
Még mindig senki? A végén magammal kell hogy társalogjak......hmmmm
Előzmény: Dom_Guss (21)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.03.10 0 0 21

Sziasztok!!

MEGHALT A FÒRUM???????????????

nyusiktm Creative Commons License 2008.03.07 0 0 20
megeri kitartonak lenni!en is kivancsi vagyok dominikara ,sok jot meseltek rola!jol esne mar egy par het lazulas ott!
Előzmény: skorpio07 (7)
nyusiktm Creative Commons License 2008.03.06 0 0 19
udv. mindenkinek a forumon!szeretnek majd utazni dominikara buvarkodas celjabol.kivancsi lennek,leteznek-e egesz napos hajoturak 2-3 merulessel?Es meg erdekelne motoros tura is.erdelybe jarunk rendszeressen de szeretnek kulonbozo helyeket folfedezni!erdekelne minden tapasztalat,informacio!tibi
Dwald Creative Commons License 2008.03.01 0 0 18
Keso valasz, tudom, de talan meg hasznat veheted.
1. Los Haitises, eszakkeleten, motorcsonakos kirandulassal a mangroviak kozott, erdemes eleg idot raszanni. Cano Hondo-nal van egy kis kikoto, professzionalisak, de lehet a Samana felszigetrol is atjonni, viszont ez hosszabb motorcsonakos atkelest jelent a Samana-oblon keresztul es ez szeles idoben nem ajanlott, foleg kis csonakkal nem.
2. Punta Rucia (vagy Rusia) az eszaki parton, azoknak akik buvarkodni szeretnenek
3. Bahia de las Aguilas, a delnyugati parton, azoknak akik nem a kenyelmet keresik, ez a szarazabb resze az orszagnak (kaktuszokkal meg agaveval es kis, ezustos levelu palmakkal), a viz fantasztikus, a homok feher es a playa elegge elhagyatott. Kajat, vizet vinni kell.
4. Samana, eszakkeleten, hegyes-volgyes felsziget nagyon jo hotelvalasztekkal es viszonylag jo ettermekkel, sok playaval, p. Rincon, p. Las Ballenas... Nekem leginkabb Las Terrenas telepules es kornyeke tetszik. Itt sok francia el es ez meglatszik az epuletek stilusan.
5. Baya Hibe vagy Punta Cana/Bavaro aki az all inclusive hoteleket szereti. A tengerpart gyonyoru mindket helyen, a kiszolgalas megbizhato, nincsenek meglepetesek.
6. a haiti hatar kozeleben van par szep hely azoknak akik a jaratlan utakat szeretik, hegyi esoerdok ahol 18-20 foknal sohasincs tobb. A Nalga de Maco ("beka feneke") nemzeti parkban pl. Hotelek nincsenek, bungalok berelhetok Rio Limpio-ban.

A rumon es a szivaron kivul mit lehet itt venni? Nem sok mindent. Borostyant es larimart (egy szep, vilagoskek feldragako) talan. Santo Domingo ovarosaban vannak turistaknak szant boltok, a kinalat elegge lehangolo. Lehet par jopofa polot kapni taino indian motivumokkal...

remelem jol erzed magad, az idoven biztosan nincs gond mert hetagra sut a nap mar hetek ota
Előzmény: giorguno (17)
giorguno Creative Commons License 2008.02.04 0 0 17

Sziasztok!

Nekem lenne egy nem pont teljesen idevágó kérdésem?

Mi február végén megyünk Dominikára és érdeklődnék, hogy mit érdemes megnézni, mi az amit az utazási irodák nem mutatnak meg??

Hol érdemes vásárolni és mit?

Illetve hol tudnék jó szivart venni egy pár dobozzal olcsón?:)

A válaszokat előre is köszönöm!!

Szép napot mindenkinek:)

skorpio07 Creative Commons License 2008.01.17 0 0 16

Szia!

Küldtem neked e-mailt! :)

Előzmény: reaand (15)
reaand Creative Commons License 2008.01.17 0 0 15

Ird meg az emil-cimedet,az enyim publikus,tudsz uzenni. De akar msn-n is beszelhetunk. Ahogy neked jobb.

Ott legalabb nem szolnak bele:D

Előzmény: skorpio07 (14)
skorpio07 Creative Commons License 2008.01.16 0 0 14

Szerinted valaki attól igazán magyar, mert itthon él ebben az országban? Nem hinném.

Ezt írod: "Nem hiányzol senkinek."
Lehet véleményed bárkiről, de azért a te egyedüli véleményedet ne királyi többesben fogalmazd meg, mert tetszik vagy nem tetszik, nem vagy rá felhatalmazva, hogy az összes itthon élő magyar nevében nyilatkozz!!!

"A véleményed tarts meg magadnak és ne köpködjél vissza."

Milyen jogon kéred azt bárkitől is, hogy tartsa meg a véleményét, amikor te fennhangon kürtölöd szét a saját véleményedet? Más szemében a szálkát, a magadéban meg a gerendát sem igaz???? Vagy bort iszol és vizet prédikálsz? Na neeee...

És legközelebb, mielőtt ilyen súlyosan sötét megnyilvánulást teszel, előbb tanulj meg magyarul helyesen írni!!!!! ("el mehettél" helyesen: elmehettél; köpködjél helyesen: köpködj) 

...Te igaz nagy magyar! :D:D:D

Előzmény: mondjam vagy ne (11)
skorpio07 Creative Commons License 2008.01.16 0 0 13

Nem tudom, kérdezhetek-e tőled itt, vagy esetleg inkább e-mailben még pár dolgot. Pl. hogy Milanoban mennyibe kerül a lakásbérlés, mennyi a havi rezsi és ehhez képest mennyi az átlagkereset. Szóval ilyen jellegű dolgok érdekelnének, ha nem zavarlak a faggatózásommal. :)

Most még nagyon képlékeny, hogy hova is lenne érdemes mennünk, ahol tényleg boldogabban élhetünk, mint itthon, és mindenféle információ, tapasztalat érdekel, amit külföldre "települő" magyaroktól kaphatok. Igaz, a topik témája nem pont ennek indult, de eddig sajnos nem tolonganak itt a dominikai magyarok! :D

Sok egyéb országba kivándorolt magyarok topikjait is olvasgatom, de még nem értem a végükre, elég sok ilyen van. Aztán majd a végén döntünk valahogyan. :)

Előzmény: reaand (10)
reaand Creative Commons License 2008.01.16 0 0 12

Azt hiszem akkor inkabb ne mondjad...ez a visszakopkodos beszolas visszakoszon toled mindehonnan,mas hozzaszolasaidbol is.

De az enyimben nem talalom a visszakopkodest. Es amugy nem veled beszelgettem,ha nem haragszol. Bar nem gondolom,hogy szegyellnem es meghuznom kene magam,mert elni tudtam a lehetoseggel,hogy valtoztassak az eletunkon. Evekig nyagycsalados szulokent 2 munkahelyen dolgoztam, es nem esett le az aranygyuru(mert nem is volt) az ujjamrol,hogy nem letezo szabadidomben elmenjek takaritani is. Mindezt nem panaszkent es magamat sajnaltatni mondom. De talan ertheto,hogy ha volt lehetosegem valasztani,nem maradtam elokeloen a kuszobot ragni,vegignezni ahogy a gyerekeim nem jutnak sokra mert nincs mogotte elegendo anyagi hatter.

Nem kopkodok vissza,ahogy te viszont beszologatsz mindenkinek. Magyarok vagyunk es azok is maradunk. A gyerekeim itthon magyar tortenelmet es magyar irodalmat tanulnak,es nem hagyom hogy elvesszen a magyarsagtudatunk. De mindezt sajnos nem a sajat hazamban kell megtennem. Bar maradhattam volna otthon is,sirankozni,nyavajogni,segelyert kuncsorogni. Es maradthattam volna otthonrol irigykedve kopkodni a tobbit,akiknek sikerult,mert volt bennuk batorsag tullepni sajat korlataikon.

Igen,ahogy mondod valoszinuleg nem hianyzok senkinek a te fajtadbol. Hianyzom az edesanyamnak,aki 45 ev munka utan rokkantan a havi nyugdijat hagyja a gyogyszertarban. Hianyzom otthon tanulo fiamnak,akinek csak az evenkenti tankonyvei a magyarorszagi havi fizetesembe kerulnek.

Javasolnam,hogy indits egy topikot,kopkodjunk a kulfoldon elo magyarokra cimmel.

Előzmény: mondjam vagy ne (11)
mondjam vagy ne Creative Commons License 2008.01.16 0 0 11

Már régen el mehettél volna.

Nem hiányzol senkinek.

A véleményed tarts meg magadnak és ne köpködjél vissza.
Előzmény: reaand (10)
reaand Creative Commons License 2008.01.16 0 0 10

Hat igen,en is tudtam hogy nem a sultgalambot kell varni a szamba...A szakmamat meg szerettem,nem akartam valtani,ezert ugy gondoltam,akkor keresek egy helyet ahol meg is lehet elni a fizetesembol. Azt hiszem azzal,hogy tobb idot tudok tolteni a csaladommal,mert nem masodallasba rohanok es hogy a gyerekeim megtanulnak meg egy nyelvet minimum a magyar melle anyanyelvi szinten,sot a kicsi mar a franciat is kezdi egeszen jol..hat mar ezekkel sokkal tobbet adtam neki,mint amit ma az atlag magyar csalad adni tud. 2 evvel ezelottig kulfoldon nem jart soha,most az utolso ket evben tobb orszagot ismert meg mint a csaladban eddig barki. Es nem a tengerparti nyaralohelyeket.

Ugyhogy en csak visszauzenni tudok miniszterelnokunknek:mi mar elmentunk mert mar regota nem tetszett! Na de ne keverjuk bele nagyon a politikat.

Előzmény: skorpio07 (9)
skorpio07 Creative Commons License 2008.01.15 0 0 9

Teljesen meg tudlak érteni, ami az itthoni anyagi problémák miatti besokallást illeti. Ha csak magamból indulok ki, felsőfokú végzettséggel köztisztviselőként hazahozok kb. 105 eFt-ot. Ez a párom fizetésével együtt, aki mondjuk hozzám képest jobban keres, arra elég, hogy fizessük a lakáshitelt, a rezsit és éljünk egyik napról a másikra. Nem voltunk nyaralni már harmadik éve, és ezt nem panaszkodásként írom, de úgy gondolom, az élet túl rövid ahoz, hogy az ember elvesztegesse.

Én nem szeretnék abba a hibába esni, hogy csak sajnálkozok, hogy nekem milyen rossz, de közben meg nem teszek semmit annak érdekében, hogy változtassak a jelenlegi helyzetemen.

Örülök, hogy jól érzed magad Olaszországban, és hogy a családoddal együtt boldogan tudjátok eltölteni a szabadidőtöket.
Én is egy ilyen jövő reményében szeretnék külföldön élni, ami nem azt jelenti, hogy munka nélkül akarok jól, jobban élni, mint most, hanem hogy érezzem, van értelme annak, hogy dolgozok. Itthon sajnos ezt már régóta nem érzem...

Előzmény: reaand (8)
reaand Creative Commons License 2008.01.15 0 0 8
Miert pont Milano? Mert Olaszorszag melegebb mint Anglia! Par eve "besokalltam" ahogy mondjak,a megelhetesi problemak miatt. Biztos tudod,milyen sokan mennek az eu-bol kulfoldre dolgozni,hat en is az o taborukat szaporitom:) Anglia nem volt tul vonzo,esos,nyirkos es Olaszorszag kozelebb van. Es itt is keresik a magyar novereket. Igy biztos vagyok benne,ha valami problema adodik otthon,hamar hazatudok menni...amire mar volt is pelda,hogy azonnal utaznom kellett. Itt a tenger 3 oranyira van,kozelunkben hegyek,tavak,a taj gyonyoru. Es az itteni fizetesembol meg tankolni is tudok,hogyelmenjek a csaladommal kirandulni. Hat ezert Milano!
Előzmény: skorpio07 (7)
skorpio07 Creative Commons License 2008.01.14 0 0 7

Szia reaand!

Természetesen szabad érdeklődni, még Milano környékéről is. :)
Én jelenleg még mindig kis hazánkban élek, de úgy néz ki, már nem sokáig. Most dilemmázok a párommal, hogy hova lenne érdemes kiköltözni, és mindkettőnknek szimpatikus a Dominikai Köztársaság. Nem vagyok annyira naív, hogy elhigyjem, amit az utazási irodák a weboldalaikon hirdetnek, ezért is szerettem volna (illetve még mindig szeretném) kint élő magyarok véleményét meghallgatni.

De ha már idevetődtél, akkor te is elmeséletnéd, miért éppen Milano? :)

Előzmény: reaand (5)
skorpio07 Creative Commons License 2008.01.14 0 0 6
Na jó, a mexikóiak is jöhetnének!!! :D
Előzmény: Lebenstod (4)
reaand Creative Commons License 2008.01.14 0 0 5

Skorpio07,ha mar nem tolonganak meg az ottani magyarok meseld mar el nehany szoban Te hogyan es miert,es miert pont ott? Ha szabad erdeklodni innen Milano kornyekerol is:)

Aztan hatha elokerul nehany honfitarsad is ott a kozelben...

Előzmény: skorpio07 (3)
Lebenstod Creative Commons License 2008.01.14 0 0 4
Kapcsold hozzá egész Kozép-Amerikát, hátha akkor!
Előzmény: skorpio07 (3)
skorpio07 Creative Commons License 2008.01.14 0 0 3
Mondjuk azt sejtettem, hogy nem lesz itt nagy tolongás (időeltolódás, miegymás...), de legalább biztosan lesz időm visszaolvasni a hsz-eket! :D
Előzmény: skorpio07 (2)
skorpio07 Creative Commons License 2008.01.14 0 0 2
Én kitartó vagyok... :))
Előzmény: skorpio07 (1)
skorpio07 Creative Commons License 2008.01.14 0 0 1
Azért próbálkozni lehet nem? :D
Előzmény: IanStuart (0)
IanStuart Creative Commons License 2008.01.14 0 0 0
Asszem pont 0 ilyen ember van itt.
Előzmény: skorpio07 (-)
skorpio07 Creative Commons License 2008.01.14 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

Kíváncsi vagyok, sikerül-e "találkoznom" ilyen emberekkel itt a fórumon... :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!