Szeretnék egy felmérést csinálni arról, hogy ki mennyi pénzét kockáztatná egy "örökmozgó" létezése ellen, Tehát ki mennyire biztos abban hogy az utóbbi évszázadok fizikai,kémiai, biológiai...stb... törvényeit nem lehet kvázi cáfolni, azért kvázi mert, csak látszólag cáfolat. (matekot nem veszem bele, mert az szerintem embertől függő dolog)
Mondok egy példát: Ha csak a számokat nézzük akkor egy bármilyen Hőszivattyú is örökmozgóknak tekinthető, pedig nem az.
A fogadást úgy is megfogalmazhatjuk, hogy ki fogad a mai (18. 19. 20. sz.) tudományos nézetek határtalansága mellett,
(gondolok itt például a Telekinézisre/pszihokinézisre , mert ha jól tudom a telekinézis létezését a tudománynak nevezett kreálmány nem fogadja el. nem azt akarom sejtetni, hogy a tudomány egy rakás K @ K I, csak azt hogy olyan jelenségek is léteznek amit nem fogad el.
kezdek: 0 FT
ÜDV
Tudománnyal komolyan foglalkozó ember még nem felfedezett/feltalált/bizonyított dolog létezése ellen nem fogad.
Én ezt úgy finomítanám, hogy még nem bizonyított dolog létezését nem zárja ki biztosra. De mint magánember gondolhatja a dolog létezésének illetve adott személy általi felfedezettségének esélyét olyan kicsinek, hogy 'magánemberként' fogadhat ellene.
Alig több mint egy órája írtad: "Igazából ez a bizonyíték/ezek a bizonyítékok már létezik/ léteznek. Nekem az a feladatom, hogy az index.hu fórum olvtársak/fórumozók/topiclakók számára is elérhető , megtapsztalható legyen" Teljesítsd a feladatod! Utána akár fogadhatunk is.
A tudomány nem igazán volt materialista, csak abból indult ki, mert azokat a törvényeket tartotta bizonyíthatónak.
Gondolj Einsteinre, Newtonra, Huygensre, Thomsonra, Heisenbergékre, Franklinra, ezek mind rendesen idealisták voltak, erről van is egy elméletem, de azt majd máskor.
"a mai tudomány által elfogadott "törvényeket" tovább nem tekinthetjük kiterjeszthetetlennek." Senki se állítja, hogy a mai tudomány által elfogadott törvények Végső Igazságok lennének.
Az 1. és 2. ellen bármilyen tét.
"Igazából ez a bizonyíték/ezek a bizonyítékok már létezik/ léteznek." Még mindig ezeket a bizonyítékokat várom.
Bocs, csak a topikindítóra reagáltam az elébb, ez már fogadási alap, de az örökmozgó és a paranormális cuccok között komoly minőségi különbség van.
Vigyázz, normális tudomány nem zárhatja ki a parajelenséget (max nem tudja bizonyítani), hiszen az ember maga is energiaforrásokból él, és energiát termel.
Az emberi szó a felvett energia más energiává való formálása, energiaveszteséggel, az akaraterő is ilyen.
Tehát normális tudomány nem nem fogadja el a parajelenségek létezését, hanem a jelenlegi bizonyítékokat nem találja meggyőzőnek.
Erről tehet többek közt az a sok barom is, aki kamuzik, mert ezzel akar pénzt keresni.
"ki mennyi pénzét kockáztatná egy "örökmozgó" létezése ellen"
0 Ft-ot, mivel 13,7 milliárd éve valami megmozdult, egyfolytába mozog, és nem is nagyon lehet leállítani a mozgását, tehát örökké mozog.
Az más kérdés, hogy a természettel szemben mi csak veszteséggel tudjuk ide-oda alakítgatni az energiát, de ebben nem a fizika a hibás. :O)
A Földön alattunk-felettünk (mellettünk?) rengeteg energia van, csak fel kéne használni. Ha esetleg fegyverként fel lehet(ne???) használni, akkor meg is teszik, te meg fizesd a borsos energia számlát. :O)
Tudománnyal komolyan foglalkozó ember még nem felfedezett/feltalált/bizonyított dolog létezése ellen nem fogad.
JÓ észrevétel, Kiváncsi vagyok hogy itt a tudomány fórumon hány " tudománnyal komolyan foglalkozó ember van, most kiderül ki a komoly., úgy látom te az vagy :)
Ilyen hülyeségbe tudományosan gondolkodó ember nem mehet bele.
denemám :-)
************** Telekinézishez Te hogy állsz hozzá? csak azért kérdezem , hogy mennyit gyakoroljak? :))
1. Tudománnyal komolyan foglalkozó ember még nem felfedezett/feltalált/bizonyított dolog létezése ellen nem fogad.
2. Ha nyerek esetleg, az azt jelenti, hogy nincs lélekvándorlás, és pl. nincs örökmozgó az idők végezetéig: akkor meg hogyan veszem fel a pénzt a világvége pillanatában, ami tudományos szempontból el se jön?
Tehát van esélyem a vesztésre, ez esetben fizetnem kell mindenképpen, mert korrekt ember letétbe helyezi a tétjét, de nyerés esetén még a tétemet sem kapom vissza, mert életem végéig nem jár le a fogadás.
Ilyen hülyeségbe tudományosan gondolkodó ember nem mehet bele.
8 éven belül bizonyíték fog megjelenni arra nézve, hogy a mai tudomány által elfogadott "törvényeket" tovább nem tekinthetjük kiterjeszthetetlennek.(lehet hogy egy kicsit bugyuta fogalmazás?) Ez a bizonyíték több formában jelenhet meg:
1. működő eszköz/gép/készülék ami a mostani tudomány számára ismeretlen eredetű forrásból képes energiát kivenni/előállítani/átalakítani olyan formává amit a mai energiaigényes gépek/eszközök/készülékek felhasználni képesek és/vagy 2. Emberi "tudat/gondolat/akarat/hit" által létrehozott mozgásforma ---
Természetesen ez is csak egy kiírás kezdemény, szép lassan fog csiszolódni, ,segítsetek a csiszolásában. Igazából ez a bizonyíték/ezek a bizonyítékok már létezik/ léteznek. Nekem az a feladatom, hogy az index.hu fórum olvtársak/fórumozók/topiclakók számára is elérhető , megtapsztalható legyen, Tehát keresek/kutatok/kérdezek/tapasztalok