Mivel eddig Délegyházával foglalkozó topic nem volt, viszont nekem, aki itt tengetem mindennapjaimat, hiányzott egy ilyen fórum, így létrehoztam egyet.
Remélem a jövőben minél többen látogatnak ide, akár konstruktív jobbítás vágyától vezérelve, vagy csupán némi csevelyre vágyva.
Kifejezett kérésem a topic lakókhoz annyi, hogy tiszteljük meg egymást, a nem sértő, normális hangnemmel, valamint a dedós eszmefuttatásoktól, és (különösen az országos) politikától mentes tartalommal!
Kellemes fórumozást!
Informálisan annyit tudok, hogy született egy ügyvédi beadvány a témában, ami tételesen cáfolja az engedélyeket, számításokat, stb., úgyhogy úgy néz ki, mégsem lesz bánya.
Tudnátok nekem abban segíteni,hogy hol találok leírást a tervezett délegyházi programokról???Fellépéseket szervezek,és a csapattal mennénk Délegyházára is,ha volna megfelelő program...sportbemutatóról lenne szó...:))
Sem az adó, sem a véleményem nem új, csak úgy látszik, eddig valahogy nem jött elő. Igaz, mindegy, mert ahogy kutyaugatás nem hallatszik az égig, ezt sem hallják meg.
Egyébként az adó nem annak szívás, aki dönthetett, mint te is, hanem annak, aki nem.
„Hűha, úgy látom az "üdülős" egy nem túlságosan kedvelt állatfajta felétek. Azért bemerészkedtem ide kérdezősködni.... Befizettük ám a szemétdíjat egész évre, meg a stég után amit kell az önkorinak, egy darab nyugdíjas kutyával rendelkezem, aki sosem ugat, kakálni a saját udvarunkban fog, tinédzserkorú bulizni vágyó családtag nincs. :) „
:-DDDDDDDDDDDDDDD
Minden üdülőssel azért hál' istennek azért nincs baj. :-)
A tiltott fürdőzés miatt tekintetében még nem hallottam olyanról, aki ismert volna olyat, aki tudott volna olyan esetről, hogy valakit megbírságoltak emiatt. Meg aztán azt a suicid hajlamú közterületest sem nagyon találták még meg eddig, aki egy kánikulai napon bement volna a „sirály nemstrand” közönsége közzé tiltott fürdőzésért bírságokat osztogatni.
Mivel még nagyjából ilyen
-
hideg a víz, így idei fürdő szezon még nem igazán van, ezért túl sokat nem is lehet mondani róla.
Egyébként Isten hozott minálunk! (Persze az is lehet, hogy autóval jöttél. :-) Ha publikus az infó, a sétány melyik oldalán sikerült megcsípni álmaid üdülőjét?
Üdv mindenkinek! Hűha, úgy látom az "üdülős" egy nem túlságosan kedvelt állatfajta felétek. Azért bemerészkedtem ide kérdezősködni.... Befizettük ám a szemétdíjat egész évre, meg a stég után amit kell az önkorinak, egy darab nyugdíjas kutyával rendelkezem, aki sosem ugat, kakálni a saját udvarunkban fog, tinédzserkorú bulizni vágyó családtag nincs. :)
A Kéktó sétányon tett szert a család egy kis vízparti házikóra. Szomorúan olvastam a város honlapján a fürdési tilalomról szóló rendeletet, emiatt kezdtem helyi fórumot keresgélni, ahol megtudhatom, hogy működik ez a gyakorlatban. A topikon végigrágva magam (bizony, az elejétől, bár a választási időszak kissé foghíjas és emiatt nehezen értelmezhető volt, de gyanítom, nem veszítettem sokat) akkor úgy tűnik, a tiltás ellenére sem fognak minden hétvégén megbírságolni, ugye? Bár az idei helyzetről még nem írt senki, van valami változás?
Gondolom az adóforma bevezetése valahogy úgy történhetett, hogy gondolkoztak nagyjaink, hogy miből is lehetne finanszírozni az útfelújítást, meg az óvoda bővítést.
Terheljék rá azokra akik használják? Azt nem lehet, mert azok mind itt szavaznak, és a következő választásokon az bukta lehet. Erre kitalálták, hogy jó Magyar szokás szerint fizettessék ki azokkal, akik nem használják sem az ovit mert a gyerekük nem ide jár, és az úton is talán csak szökőévente mennek végig, azaz az üdülősökre. Azokkal meg mindent lehet, úgysem tudnak ellene tenni. És tényleg nem.
És nem jut senkinek az eszébe, hogy bő két évtizeddel ezelőtt a délegyháziaknak mi volt a véleményük a varsányi vezetésről, aki csak bekaszálta a pénzt Délegyházáról, de vissza semmit nem juttatott, még csöppeket sem. Nem tudom, csak én látok itt párhuzamot?
Aztán persze ott a mérleg másik oldala, az egyszeri üdülős, aki pont lesz*rja, hogy mi van itt, csak legyen, és csinálják meg mert neki ez jár, és ő már huszon-harmincon éve ide jár, és ez így van azóta, és ezért neki előjoga van mindenhez, pl a más portája elé hordani a szemetét, és az legyen onnan eltakarítva! Hát ilyenkor azt mondom, hogy akkor fizettessék meg velük az elszállítást. Mert azokat az irdatlan kupacokat nem a helyiek hordják össze. (Legalábbis errefelé.) Más tészta, hogy hiába szednek be akármennyi zsét, abból ide ugye így sem, úgysem nagyon jut.
Mikor szó volt róla, hogy az önkormi eladná a part egy részét az elsősori lakóknak amiből csak a mi környékünkön a sok négyzetméter miatt egy nagyon baráti árral is egy gyors fejszámolás után súlyos tízmilliók folyhattak volna be a köz kasszájába, de egyből megindult a nyaralós üvöltőkórus, hogy a tavaknak körbejárhatónak kell lenni, (miért is?, a szabad kutyaszaratás, és szemetelhetőség miatt?) és hogy hogy képzelik hogy őket elzárják a víztől?! (Ami persze nonszensz, mert ilyet senki sem akart, ráadásul lejutni pont most nem lehet igazán.) A legszebb az volt, mikor egy olyan nyaralós mondta ezt aki önhatalmúlag zárt le egy partrészt kerítéssel kapuval lakattal mindenki elől, és ráadásul még az önkormányzatot is beperelte mert az felszólította, hogy bontsa el. :-/
Hja kérem! Ha ennyire fontos, hogy a parton lehessen kutyát szaratni, virágot/gyümölcsöt lopni, szemetelni, mindenki szájába bebámulni, partot ingyen lezárni, akkor tessen csak zsebbe is nyúlni, ha nem volt jó az első, az „eladós” megoldás.
Amiért én mégis ellenzem ezt az adót az az, hogy ez szvsz nem más, mint egy ketyegő bomba.
Miért?
Mert eladásra ösztönöz, és mint ilyen ingatlan ár letörő.
Ez nem azért mert így ezen a területen mindenkinek a zsebéből komoly pénzeket vesznek ki, amelyek az adó értékének a többszörösét teszik ki. Ez, hogy elértéktelenítik a tulajdonainkat, csak simán disznóság az itt élőkkel szemben.
A rosszabb az, hogy olyanokat ösztönöz betelepülésre, akiket nem kéne. Aki kevés pénzel rendelkezik, és nem baj, ha nincs fürdőszoba mert fürdeni nem akar, nem baj, ha egy szoba van, mert elalszanak mind a tízen a földön, nem baj, hogy messze az állomás, mert a postás kihozza a segílyt, a bolt sem gond hogy nincs, mert úgyis a szomszédba mennek beszerezni, meg a tavakra éjszakánként, az sem baj, ha nincs a közelben meló, mert a fantasztikumot amúgy sem kedvelik, és az sem baj, ha girbegurba utcák vannak, mert elég ha ők kiismerik magukat. És elég, ha az első ilyen család keze beteszi a lábát. Akkor rohamossá, és visszafordíthatatlanná válik az értékvesztés, és a szlömösödés. És ez nem csak itt szívás, hanem a faluban is, mert az a közös kasszát is hazavágja, nagyságrendekkel többe kerülve mint a mostani ingatlanadós nyereség.
És ez nem lenne egyedi eset. Lásd pl a Lyukóvölgy vagy a többi ilyen településrész esetét.
És ha hozzávesszük, hogy egyes dél-pesti kerületek az általuk rehabilitálni kívánt területen élőket nem kevés pénzel vettek rá a lelépésre, akkor csak a jó isten irgalmának köszönhetjük, hogy ide még nem csapott be a fent említett menykő. Mert a szlöm ellen pedig csak egy fegyver van, a magasan tartott ingatlan ár.
Ugyanígy ketyegő bombaként tekinthetünk az egy telekre occsóért felhúzott kettő, vagy több lakásos „tömegszállás” jellegű dolgokra. Ezek legkésőbb a következő „gazdaságilag lecsengő időszakban” szinte biztosan elintézik a falut.
Amíg nem késő addig kellene rendeletet hozni a friss parcellázásoknál, illetve változtatásoknál a minimális (legalább 6-700 nm-s ) telekméretről, illetve hogy erre csak egy lakás húzható fel, max x százalékban.
Sajnos a hatalom általában nem néz ekkora távlatoba, úgyhogy szvsz bekötött szemmel rohanunk a szakadék felé.
Egy hete, a négynapos hétvége óta a víznyomás nálunk a gyalázatos, és a nemlétező között van, azaz hogy nincs. A zuhanyrózsa teljesítményére valszeg a 90-es prosztatás nagyfater is képes percenként pár liternyi átfolyást ráverni. A kérdésem az, hogy csak minket, boldogít az ország top 10 árú szolgáltatója ezzel a teljesítménnyel, vagy demokratikus a hiba és mindenhol fennáll?
Teljesen igazat adok a nyaralókra kivetett adók végett a tulajdonosok felháborodásának. Telekadó révén én magam is tapasztalom a súlyát a dolgoknak. Úgy látszik, kedves önkormányzatunk a ZéróMéltányosság keretein belül, mindenkit büntet akit csak lehet. (mert ez már büntetés)
Őket nem érdekli semmi. Az sem, ha nem jut kenyér az asztalra, csak az, hogy befizesd azt a ....*** adót.... mindenféle engedmény nélkül. Köszi.
Szóval, ha valakit esetleg érdekel, van egy ~1000nm-es építési telek az egyik Robinsonban.
üdv,
B.P.
(apropó, ha kell még egy ember demonstrálni, csak szóljatok ;[ )
Egy ismerős ismerőse árul Délegyen egy számára feleslegessé vált 360 hosszú toló kaput, és egy 110-es kiskaput , és mivel sürgős lenne neki, így gyakorlatilag anyag árban. A szerkezetek csupaszok, csak a görgő van a nagyobbikon, úgyhogy az ízlés szerinti felöltöztetés az új tulajra vár, mindamellett jó vételnek tűnik.
Egy egyetemi feladat körében cikket írunk a délegyházi Robinson Öko-parkról. Szeretném a segítségeteket kérni! Ha valaki tud róla egy keveset vagy netán ott lakik/nyaral kérem keressen meg emailben vagy itt!
Pár hónapja már próbáltam itt jelezni az esetleges érdeklődők felé, hogy lenne egy eladó telek, amitől szeretnénk minél előbb megszabadulni. Sajnos azóta sem sikerült komoly érdeklődőt találni.
Ha nem zavar senkit, újra tennék egy próbát... :-)
Délkeleti fekvésű, közművesített lakóövezeti építési telek a Rigó utcában, tóparttól kb 50m-re eladó. Telek mögött erdő található.
Telekterület: 835 nm Villany: van Víz: van Gáz: van
Irányár: 2 000 000 Ft
Érdeklődni: 06/20 - 66 - 55 - 403 vagy a tandrea1982@gmail.com e-mail címen lehet.
Feltöltök egy fotót, de itt egy térkép, hogy kb. hol van a telek:
köszi a választ. A pontos házszámot nem tudom, ott van egy eladó nyaraló, ahol a vékony gát szerű rész elválasztja a tavakat. Igazából most látom, hogy a kis félsziget szerű résznek nem is az Újpesti sor felőli része, hanem térkép szerint a Kéktó sétányra esik. Kb a 2-3. ház onnan, ahol a kis keresztutca belemegy a Kéktó sétányba, ahol a másik kis gát szerű rész van. A koordináta 47.260569,19.077748 a google maps szerint.
Az építményadó jelenleg 1.100,- Ft/m2, az Újpesti soron végig van gerincvezetéke a víznek és a csatornának, ha megírod a házszámot, akkor pontos választ tudok adni arra, hogy a víz és csatorna bekötés megtörtént-e. Egyébként, az Újpesti soron csak egy-két nyaraló van, ahová nincs bekötve a víz és a csatorna.
meg tudnád mondani, hogy mennyit adót vet ki az önkormányzat a nyaralókra? Esetleg azt, hogy mindenhol van-e csatorna? Néztünk az újpesti soron egy kéglit, de a hirdetés gyanús, hogy se víz, se csatorna nincs bekötve.
A csend és nyugalom tényleg főleg a pesti zaj után. Hétköznap, vagy szezon után pedig még inkább. Főleg télen. Az aszfaltos út, ha az építtető mondta, hogy lesz, akkor biztos úgy lesz. Ha gondolod én is ígérhetek neked mellé még kerékpárutat is. :-) Annyira szegények még nem vagyunk, hogy ígérni sem tudjunk. :-) A cementről sajna nem tudok mondani konkrétat, tekintve, hogy nem vagyok orvos. Mondjuk használni biztos nem használ. Ráadásul ez egy elég új dolog. Amit megtehetsz megtehetünk az annyi, hogy minden fórumon tiltakozzunk eme beruházás ellen. Kakucsról már elzavarták őket, így számunkra sem teljesen reménytelen a dolog.
Én mindenképp aláírom majd valahol az ívet, de azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy ezt a beruházást elzavarják majd a képviselők... Sajnos őket már meggyőzték szerintem.
Ha ez megvalósul azzal nekünk is beteszik a kaput, mivel a tervezett helyszín légvonalban alig néhány km-re van tőlünk, és az uralkodó északnyugati szél pont a mi kertjeinkbe, lakásainkba és tüdőnkbe szállítja az összes púder finomságú mérgező mocskot, függetlenül attól, hogy a település mely részén élünk. Aki nem hiszi, nézze meg!
Nem véletlen, hogy nem találtál semmit. A gugli egy kicsit még le van maradva. :-) A házikó, pontosabban a leendő házikó koordinátái: 47.265893,19.07483 valahol a fák helyén. A guglinál remélhetőleg megtalálod itt a zöld nyílnál:
Az Őz utca pedig mint mondtam annyira új, hogy még nincs is, úgyhogy mint itt látható a szomszédos Szarvas utcával ellentétben, ahol már látszik két alap meg egy ház, itt csak a villany póznák, és a gáz csonkok rajzolják csak ki az utca vonalát.