Keresés

Részletes keresés

betoppanó rokon Creative Commons License 2007.10.31 0 0 85

Ez bizony így van. :)

Tudnék írni oldalakat, az ilyen jellgű szervezetek kapcsolati rendszeréről.

Nem fogok. :))))

Előzmény: feketemadár (80)
wizes Creative Commons License 2007.10.31 0 0 84
2007 van.
Előzmény: Khelben (82)
wizes Creative Commons License 2007.10.31 0 0 83

Röhögj és élvezd mennyi idióta bunkó van a fórumon!

Előzmény: betoppanó rokon (81)
Khelben Creative Commons License 2007.10.31 0 0 82
Fotózni/filmezni bármit/bárkit szabad (kivéve ahol nem, katonai cuccok, stb).
A közzétételhez kell a fotón/filmen lévő felismerhető(!) emberek engedélye.
Igen, ha 2000-en vannak rajta és felismerhetők, akkor mind a 2000-é.
Előzmény: wizes (66)
betoppanó rokon Creative Commons License 2007.10.31 0 0 81

Nem eléggé, azt hiszem. :)

Előzmény: wizes (78)
feketemadár Creative Commons License 2007.10.31 0 0 80
:-))))
Különben nem bántani akarom én a jogvédőket... talán tényleg szükség van rájuk, sőt, biztos, hogy szükség van. De ha én jogvédő lennék, ezerszem meggondolnám, hogy milyen ügyben, kikért emelem fel a szavam. Tudom az emberi jogok veleszületett és elidegeníthetetlenek...stb.. de azért mégis. Sokszor nagyon "küldöttnek" tűnnek. Azt meg -elkerülendő a perek- nem írom le, hogy milyen érdekes emberekkel találkoztam már "pályafutásom" során...
Elég talán ha csak azt mondom, a legtöbb ilyen szervezet tagjai ügyvédek....aztán vannak nekik társaik, azoknak meg ügyfeleik...
Előzmény: lujo2 (73)
wizes Creative Commons License 2007.10.31 0 0 79

Nu az a baj: az elerettentő példát is utánozzák!

Őlégh 1 unikum!

;<))

Előzmény: hócipő (77)
wizes Creative Commons License 2007.10.31 0 0 78
Lekicsínyled?
Előzmény: betoppanó rokon (71)
hócipő Creative Commons License 2007.10.31 0 0 77
Mutogatni kellene.... mármint Téged... de... elrettentő példaként...
Előzmény: Törölt nick (55)
betoppanó rokon Creative Commons License 2007.10.31 0 0 76
Lehet, hogy élne csak törné a követ Recsken.
Előzmény: feketemadár (74)
lujo2 Creative Commons License 2007.10.31 0 0 75
ezen én is meglepődtem :-)
Előzmény: 33nev (69)
feketemadár Creative Commons License 2007.10.31 0 0 74
Az lehet. De neked szerencséd van. Ha lenne ÁVH, te már nem élnél (ez nem fenyegetés, még véletlen sem, ez tény).
Előzmény: Törölt nick (70)
lujo2 Creative Commons License 2007.10.31 0 0 73
nem bánnám, ha az egyik tasz-os kocsija lenne, aztán ha panaszra menne, elhajtanám, és figyelmeztetném a tüntetők jogaira. talán elgondolkodnának
Előzmény: feketemadár (63)
feketemadár Creative Commons License 2007.10.31 0 0 72
Elárulok valamit, ha akarod elhiszed, ha akarod nem. 2007. márciusa előtt az újkori történelemben soha nem viseltek csapaterőben a rendőrök azonosítót. Az okait már többször leírtam...
Előzmény: ardiles (58)
betoppanó rokon Creative Commons License 2007.10.31 0 0 71
Te meg simán ostoba vagy.
Előzmény: Törölt nick (70)
33nev Creative Commons License 2007.10.31 0 0 69
De jó! Ez a nyilvános weboldal 4 különböző biztonsági ellenőrzést végzett a linuxos browseremen, míg végre megmutatta a képeket. Gratulálok! Egyes bankok ugyan kevesebből megússzák, de paranoia rulez!
Előzmény: lujo2 (24)
feketemadár Creative Commons License 2007.10.31 0 0 68
:-)))) kicsit fáradt lehetek :-)))) vagy a tudatalatti ??? :-))))
Előzmény: betoppanó rokon (57)
betoppanó rokon Creative Commons License 2007.10.31 0 0 67
Azért, hogy mikor megy a teszkóba a feleségével és gyerekével, akkor az igazmagor akivel szemben, korábban intézkedett/látta a kurucon/látta a sorfalban ne vegyen tőle elégtételt a vélt sérelmei miatt.
Előzmény: Törölt nick (62)
wizes Creative Commons License 2007.10.31 0 0 66

Akkor minden túrista aki valahun a világ bármely részén fotózik-filmez mind tűrvénytelen mi?

Röhej!!

Előzmény: Törölt nick (62)
betoppanó rokon Creative Commons License 2007.10.31 0 0 64

Korábban soha nem viseltek azonosítót a bevetési ruhán a rendőrök, csapaterős szolgálati feladat során.

Előzmény: ardiles (58)
feketemadár Creative Commons License 2007.10.31 0 0 63
Ezekre a "békés, jószándékú" fiatalemberekre gondolsz ? Szóval ők csak attól félnek, hogy a békés és jogszerű tüntetésük miatt hátrány éri őket ???
Én meg a hófehérek vagyok (te meg a......)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.31 0 0 62

"közeli felvételeket szembesitésnek is megfelelö felvételeket késziteni"

Így helyes. Ezt nem csak a rendőrségnek tilos, hanem a sajtónak is. Konkrétan milyen békés tüntetésen történt ilyen? És kit-mit kell békés tüntetésen szembesíteni kivel-mivel? Mi a békés tüntetés fogalma?

Nem tamáskodni akarok, de például egy előre meghirdetett hídelzárás szerinted békés tüntetés? Vagy másról beszélünk?

Annyira elmegyünk elméleti szintre, hogy nem igazán értem, konkrétan mikor, miért is kéne / kellett volna egy rendőrnekfelfednie az arcát... Most ne menjünk vissza egy évvel, maradjunk2007-nél.

Előzmény: ardiles (51)
wizes Creative Commons License 2007.10.31 0 0 61

Nem is akármilyen!!

Válogatott!!

Előzmény: betoppanó rokon (59)
wizes Creative Commons License 2007.10.31 0 0 60
Beteg vagy te délbudai3!
betoppanó rokon Creative Commons License 2007.10.31 0 0 59
Jé, egy hülye!
betoppanó rokon Creative Commons License 2007.10.31 0 0 57

bányelekménnyel

Tudom, hogy elütötted de ez jóóó. :)))

Előzmény: feketemadár (53)
feketemadár Creative Commons License 2007.10.31 0 0 56
Kép- és hangfelvétel készítése
42. § (1) A Rendőrség a rendőri intézkedéssel összefüggésben az intézkedéssel érintett személyről, a környezetről, illetőleg a rendőri intézkedés szempontjából lényeges körülményről, tárgyról kép- és hangfelvételt készíthet. A Rendőrség közterületen, közbiztonsági célból képfelvevőt helyezhet el olyan módon, hogy annak jelenléte az állampolgárok számára nyilvánvalóan észlelhető legyen. A felszerelt képfelvevő elhelyezéséről, működtetéséről tájékoztatni kell a lakosságot. A Rendőrség által készített kép- és hangfelvételek, illetőleg az abban szereplő személyes adatok csak az esemény helyszínén elkövetett bűncselekmény vagy szabálysértés miatt kezdeményezett eljárás során, valamint körözött személy azonosítása céljából használhatók fel.
(2) Ha az esemény helyszínén kép- és hangfelvételen rögzített cselekmény miatt büntető- vagy szabálysértési eljárás nem indult, továbbá, ha az abban levő adatok nem képeznek maradandó értéket, a kép- és hangfelvételt legkésőbb az esemény időpontjától számított hat hónap elteltével meg kell semmisíteni.
Előzmény: wizes (47)
geo13 Creative Commons License 2007.10.31 0 0 54
Korábban írták, hogy az ilyen törvényes tüntetéseken készült felvételeket nem vihetik adatbázisba, és meg kell semmisíteni azokat.
Remélem, hogy így is történik.
feketemadár Creative Commons License 2007.10.31 0 0 53
Tévedsz. CSAK azt a parancsot van joga megtagadni a rendőrnek, aminek végrehajtásával bűncselekményt valósítana meg. A rendőrségi törvény ezernyi előírásának megszegésére igazából adhatna úgy parancsot az elöljáró, hogy a rendőr nem tagadhatja meg a végrehajtását, mert nem bűncslekményre utasítják.
Ne keverd a tövény vagy jogszabálysértést a bányelekménnyel !

12. § (1) A rendőr a feladata teljesítése során köteles végrehajtani a szolgálati elöljáró utasításait. Meg kell tagadnia az utasítás végrehajtását, ha azzal bűncselekményt követne el.
(2) A rendőr a szolgálati elöljáró jogszabálysértő utasításának teljesítését - az (1) bekezdésben foglalt kivétellel - nem tagadhatja meg, de az utasítás jogszabálysértő jellegére, ha az számára felismerhető, haladéktalanul köteles az elöljáró figyelmét felhívni. Ha az elöljáró az utasítást fenntartja, azt az utasított kérelmére köteles írásba foglalva kiadni. Az írásba foglalás megtagadása vagy elmaradása az utasítást adó közvetlen felettesénél bejelenthető, e jog gyakorlásának azonban az utasítás teljesítésére nincs halasztó hatálya.

Előzmény: ardiles (45)
wizes Creative Commons License 2007.10.31 0 0 52

Uff!

Hadd kérdém:  a zArgentin focista nem 2 l-el írta a nevét?

Hm?

Puff!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!