Keresés

Részletes keresés

brekege Creative Commons License 2007.10.18 0 0 100

Tudatositani az emberekben, hogy mi is történik egy kaparáskor és foglalkozni amár megszületettekkel egyáltalán nem egymást kizáró tevékenységek.

Én nem itélek el senkit azért mert abortusza volt a legkisebb mértékben sem. CSak sajnálom az elvesztett lehetőséget. Egy élet elvesztett lehetőségét.

Előzmény: zsuzsa (99)
zsuzsa Creative Commons License 2007.10.18 0 0 99
Hát nem egy fáklyásmenet ... esetleg próbálkozz meg vele.

Unom ezt az állandó álszent moralizálást, gügyögést a párhetes embriókért. Emberek vagyunk, X ideig élünk és mi is mind meghalunk, aztán születnek helyettünk újabb emberek. Tehát ha én nem születtem volna meg, az lehetőség lett volna a szüleimnek egy másik gyerek megszületésére. talán épp ő lett volna az új Beethoven :-) A megszületettekkel kéne többet foglalalkozni, pl hogy ne cigizzen tizenévesen vagy épp ne haljon éhen Afrikában, bár nem akarok demagóg lenni.

Azon elgondolkodott valaki, hogy miért / kinek kellenne az az őssejt, amit spontán vagy müvi abortumokból vonnának ki ? Már megszületett embertársaink betegségeit gyógyitgatnák vele. Vagy ők már nem fontosak? az családjuk számára ők a legfontosabbak..
Előzmény: Lúdas Matyi (92)
Lúdas Matyi Creative Commons License 2007.10.18 0 0 98

Nagyon helyes következtetés :)

Arra is gondolva, hogy micsoda büntetés ilyen előzmények miatt meddővé válni.

Előzmény: Perichole (96)
brekege Creative Commons License 2007.10.18 0 0 97

Ne haragudj Aliz, de miért zavarnak ezek a képek?

Ez a valóság. Ez történik abortuszkor.

KÉnyelmetlen nézni? Azt elhiszem

Én nem vagyok vallásos, de bizony szerintem is emberölés az abortusz. Ugyanis, elvesszük egy ember lehetőségét arra, hogy megélje a saját örömeit, kínjait, fájdalmait, boldogságát. Ez tény. Nem lélek kérdése, hanem realitás kérdése.

Az, hogy a törvény mégis engedélyezi csakis azért van, mert még mindig szerencsésebb, mint a titokban elkövetett küretek, amelyekben a nők is meghalhatnak vagy meddővé válhatnak - ergo nem tudnak tovább szaporodni.

És még mindig jobb, mint a csecsemőgyilkosság -volt korszak, amikor ez volt a születészabolyás módszere -, mert társadalmunk a kialakult morál miatt azt már nem viselné el. Magysarul megint arról van szó, amit itt már valaki leírt: az törvényileg engedélyezett abortusz kevesebb kárral jár, mintha nem engedélyeznék.

Amiről a topik szól: az az igazság, hogy így elsőre meglehetősen kettős érzelmeim vannak. Egyrészt szerintem reális veszély az üzletiesedése az abortusznak, másrészt viszont beteg embereket lehet megmenteni. FEltéve, ha igaz, hogy ez tényleg segít.

Viszont, mivel még nem bizonyitott tény ez a dolog, idegen őssejt beültetése szerintem emberkisérlet kategóriába tartozik. Ez viszont már ujabb morális kérdést vet fel.

Egyszó mint száz, én jelenleg nem tudom eldönteni -szerintem kevés hozzá az infom, hogy ez a jelenlegi állapotában jó vagy rossz-e?

Előzmény: AliceCsodaországban (89)
Perichole Creative Commons License 2007.10.18 0 0 96

off

Köszönöm neked, hogy ennek a honlapnak a linkjét idetetted. Én ugyanis végignéztem az összes fotót és a videót is. És úgy döntöttem, minden olyan lány- és nőismerősömnek megmutatom, akik előtte még állnak a gyermekvállalásnak, és akár előfordulhat velük, hogy nem kívántan teherbe eshetnek. Mert bízom benne, ha végignézik, milliószor meggondolják, szabad-e védekezés nélkül szexuális életet élni.

on

Előzmény: Lúdas Matyi (87)
Lúdas Matyi Creative Commons License 2007.10.18 0 0 95
Nyilván nem véletlen, hogy az abortusz egy olyan munka, amit az orvosok többnyire utálnak elvégezni.
Előzmény: Törölt nick (94)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.10.18 0 0 93
Kushadjál már...
Előzmény: Lúdas Matyi (92)
Lúdas Matyi Creative Commons License 2007.10.18 0 0 92

én sajnos többször szültem

Hm. Freudi elszólás ?

De gondolom, hogy akinek volt abortusza, az nem fáklyás menet, és pláne kegyetlen látvány neki egy abortum, hallottam olyat, hogy megmutatták valakinek a sajátját.

Előzmény: zsuzsa (91)
zsuzsa Creative Commons License 2007.10.18 0 0 91
Hát sorry , én sajnos többször szültem és amugy is materialista vagyok. Nem tudsz felizgatni.

Egyébként Matyesz, te szoktál menstruálni ? mert az se sokkal jobban néz ki....

Úúúristen,most számoltam ki, hogy én már kb 280 potenciális lelket dobtam ki szárnyas betéteken meg tamponokon ( termékeny életszakaszomból természetesen levontam a gyerekeimmel áldott hónapokat ), akikből mind zigóta és magzat lehetett volna.
AronSatie Creative Commons License 2007.10.18 0 0 90

En is tamogatom, mint tan kiderult. Ketsegkivul moralis dilemma, de az abortusszal jaro dilemmak soraban meglehetosen a sor vegen kullog, mert ez joforman kompromisszum nelkul eldontheto.

Előzmény: AliceCsodaországban (88)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.10.17 0 0 89
Közel 40 ezres beírásom alatt nemigen szoktam szólni a modiknak, de ha nem hagyod abba az iylen képek feltételét, feljelentelek, csak szólok előre.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.10.17 0 0 88
Ha így van akkor se okoz bennem semmiféle lelkifurdalást az, hogy támogatom. Mint említettem, engem a már élők érdekelnek.  
Előzmény: AronSatie (86)
AronSatie Creative Commons License 2007.10.17 0 0 86

Ez olyannyira nem biztos, hogy nem igy van. Eppen hogy embriokat. Lefagyasztjak, felajanljak masnak, vagy akar meg is semmisitik. Ujabban meg feajanljak ossejtkutatasra.

Jobb hijan van ez igy, persze, mert ez nem kis erkolcsi dilemma (na persze nem Tamaskanak).

Előzmény: AliceCsodaországban (82)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.10.17 0 0 85
Nem érdekel.
Előzmény: Törölt nick (81)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.10.17 0 0 84
Engedelmeddel nem nézem meg és amúgy szarok rá. Án úgy vagyok vele, hogy engem a már megszületettek és az élők érdekelnek, nem a még meg nem születettek és a halottak. Ezeket meghagyom a szektásoknak meg a hívőkek, meg a mélyen vallásosoknak akikről ugyebr tudjuk, hogy vallásos és a mélyen vallásos között annyi a különbség mint a madár és a jómadár közt.
Előzmény: Lúdas Matyi (71)
AronSatie Creative Commons License 2007.10.17 0 0 83
Es hazudni szoktal-e?
Előzmény: HitetlenTamaska (79)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.10.17 0 0 82

Nem tudom mennyire rosszul tudom, elég sokat olvasgattam ro-ként a lombikos topicot, és nekem ez jött le. Mindenesetre az biztos, hogy nem embriókat, hanem petesejteket küldenek az enyészetbe - ha egyáltalán.

A többiekkel egyetértek.   

Előzmény: zsuzsa (69)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.10.17 0 0 80
Nem kell ennyit filozofálni mert bedilizel tőle.
Előzmény: Tzp (67)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2007.10.17 0 0 79
Csak megfelelo absztrakcios keszseggel rendelkezem, ami persze a humorerzeknek is szukseges feltetele.
Előzmény: AliceCsodaországban (73)
zsuzsa Creative Commons License 2007.10.17 0 0 78
Csirkére.

Előzmény: Lúdas Matyi (71)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2007.10.17 0 0 77
Nos en pragmatikus vagyok, es a gyilkossagot kolcsonossegi alapon itelem el: Ha felnek attol, hogy egy pulyka is meg tudna olni engem, nem ennek pulykahust.

Egyebkent az oles elvetendosegi kriteriumanak a felelmeben tartast, es a megeolthoz fuzodo jogos erdekekeket tekintem alapvetonek.
Ezert alapvetoen nem itelem el az abortuszt, es nagyon kevesse tartom tarsadalmilag veszelyesnek az anya altal elkovetett csecsemogyilkossagot.
Es tamogataom az euthanasiat, ahol a az alany felelmet az eletbentartasa es nem a halala okozza.
Előzmény: Tzp (70)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.10.17 0 0 76

Hát én a bibliai értelemben valóban teszek rá, nem tudok mit kezdeni az első hárommal így sem, és nem is érdekel. HOgy neked ez lelki válságot okoz arról sem tehetek. Ne adjál abortumot és kész.

(Gondolom te a "ne ölj" paracsra gondolsz, de ez annyira sokféleképpen értelmezhető, hogy nem érdemes belemenni ebbe a vitába. Nem ölök embert és elitélem aki embert öl, de egy párhetes magzat vagy zigota még nem ember ÉS MÉG NINCSEN LELKE.)

Előzmény: Lúdas Matyi (74)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.10.17 0 0 75

Mert ez erkölcstelen és gusztustalan.

És - nem győzöm hangsúlyozni!!!! - semmi szükség erre, van éppen eléág nyersanyag így is.

Előzmény: sashimi (61)
Lúdas Matyi Creative Commons License 2007.10.17 0 0 74

Hálistennek (juj de profán) nálunk nem az egyház fogja megmondani, hoyg mi az amit erkölcsileg lehet vagy nem.

Hurrá, akkor most már teszünk a tízparancsolatra...

Előzmény: AliceCsodaországban (72)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.10.17 0 0 73

Ennyire még én sem vagyok liberális, és nincsen is erre semmi szükség.

Tamáska te olyan jó érzékkel tudod  a legmegfelelőbben provokálni az álszeneteket, hogy nem is tudom, hogy ez szndékos vagy önkéntelen-e.... :-((((

Előzmény: HitetlenTamaska (52)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.10.17 0 0 72

...nem csak az alkalmas anyagi és szellemi feltételek miatt választották hazánkat ilyen célú cég létrehozására.

És?

Hol itt a baj? Nálunk adódott egy lehetőség amit kihasználtak, a választ úgyis a jövő adja meg.

Én MINDEN próbálkozást támogatok, ami az élők kínjait enyhíti és az életbenmaradásukhoz szükséges dolgokat bővíti. Nem azért, hogy 200 évig éljenek, mert ezt én sem akarnám, nincsen is ilyen veszély, csak talán a halálba vezető út kevesebb fájdalommal lesz kikövezve, hogy patetikus legyek.

Hálistennek (juj de profán) nálunk nem az egyház fogja megmondani, hoyg mi az amit erkölcsileg lehet vagy nem.  MÉG nem vagyunk szekuralizált ország, bármennyire is áhítják olyan nagyon egyes csoportok.

Előzmény: Tzp (53)
Lúdas Matyi Creative Commons License 2007.10.17 0 0 71

"Ez egy legalább 3 hónapos, ha nem több abortált magzat, méghozzá feltehetően spontán vetélés eredménye, mert ha kikaparták volna, nem lenne egyben. "

Szerintem stimmel a kb. 11- 12 hét, de vákumos technikával egyben maradhat.

Itt van még több kép is művi abortált magzatokról:

http://www.pravonazivot.sk/potrat/

El lehet dönteni, hogy csirkére, vagy emberre hasonlít-e.

:(

Előzmény: AliceCsodaországban (23)
Tzp Creative Commons License 2007.10.17 0 0 70
Azért nem találsz kivetni való ebben, mert a test részének tartod az emberiót, holott nem az. Az emberió már különálló egyed, ami "csak" kötödik a szülő testéhez, mert a kifejlődéshez és növekedéshez szüksége van az anyára. A kontrasztot jobban lehet látni, ha felismered azt, hogy egy ember kifejlődése alapvetően a megtermékenyítéstől kezdve kb 2-3 koráig minimum tart, ugyanis úgy néz ki, hogy a tényleges tanulási szakasz ezutána kezdődik csak, az első pár év csak a magzati élet folytatása tulajdonképpen. Nem véletlenül mondta Ceizel is egyszer - bár ő genetikai alapon - hogy az ember koraszülő faj. Ha a te logikádat követnénk, akkor 1-2 éves csecsemőt még nyugodtan megölhetnénk.
Előzmény: HitetlenTamaska (52)
zsuzsa Creative Commons License 2007.10.17 0 0 69
Ezt most szerintem is Alice tudja rosszul. Azt mindenki kérheti, hogy lefagyasszák, de ha a szülők másképp nem rendelkeznek, akkor néhány év után kidobásra kerülnek a petesejtek, bár azt nem tudom, hogy megtermékenyités előtt vagy utáni állapotban.. Nemrég cikkeztek erről, ugyanis sokan sajnálták kidobni, más párnak felajánlani azt hiszem csak családon belül, rokonoknakl ehet, talán még egy lehetőség van, felajánlani tudományos célra.

Azt hiszem, ha az 1-2-12 vagy akárhány éves gyerekem vagy akármelyik rokonom súlyos beteg lenne, rohadtul nem érdekelne, hogy egy párhetes embrióból származik-e az őssejt vagy honnan. Megtilthatják morális okokra hivatkozva ezt a fajta őssejt-szerzést, akkor majd a kinaiak vagy mittudoménkik fogják csinálni, a gazdag betegek odautaznak és megkapják az életmentő kezelést, a szegények pedig megdöglenek itthon,bár morálisan teljesen kikezdhetetlenül :-(

Megjegyzem a donor petesejthez is simán hozzájuthat az az anyuka, akinek valami miatt nincs peteérése, már ha van pár millió forintja és kiutazik érte külföldre. Morális okból nálunk tilos a petesejt-donáció, de ezzel csak a szegényekkel b@sznak ki, mert a gazdagok megoldják külföldön.

Egyébként ha a müvi abortusz tilos lenne, akkor is lenne elég spontán abortuszból származó embrió ( az első trimeszterben sok terhesség spontán megszakad ) .

A magzatot meg nem kéne jobban sajnálni, mint az életképes, megszületett illetve megnőtt gyereket. A magzatvédők sokszor esnek abba a hibába, hogy az utóbbiakat le se tojják, azt már akár pitbullok is megehetik, de a kétcentis magzatért eszelősen küzdenek.
Előzmény: AronSatie (66)
bogel Creative Commons License 2007.10.17 0 0 68
Hmm. Ezek szerint te megnézted.

Fene a gusztusodat.
Előzmény: Lúdas Matyi (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!