Aki szereti ezt a garázst, illetve bánná a megszüntetését itt leírhatja az érveit! Valamint szedjük össze -lehetőleg fotókkal- a tőlünk "elvándorolt" buszokat és megszüntetett(Alvállalkozósított) viszonylatainkat.
a 2008-2009-es PK-nál, mikor még BKK csak a Vitézy fejében vetődött fel, már áprilisban kiadták a tervezetet mindenféle szakszerű infirmációval, letölthető, mindenki számára hozzáférhető módon.
Könyörgöm, holnapután iskolakezdés van, és arról sincsenek még konkrét információk. Akkor mégis mit csinálnak a BKV és a BKK székházban reggeltől estig?
Mert menetrend és biztos útvonal nincs. Utastájékoztatás nincs. Elméletileg, sőt szerintem gyakorlatilag is, állomány sincs ehhez az új menetrendhez. Akkor mi van?
Iszonyat sok ? a szemekben? Erről miért az utasok tehetnek?
Értem a problémádat,és én a pártodon állok.De ha egyszer nincs még meg,hogy melyik járat pontosan hány órától meddig jár,hol ál meg,addig kár kelteni a feszültséget.Egyébként teljesen igazad van,ennek már rég meg kellett volna lennie,hogy az utasok is rákészüljenek.
Elnézést, hogy Én kifecsegtem ezt az államtitkot. Megyek is az SzSz tiszthez akasztáasért. :D
Mégis miért nem lehet idejében tájékoztatni a tisztelt utasokat, hogy milyen változások lesznek a közeljövőben?
2012. Augusztus 31-én kirakták a hirdetményt, miként 2012. Szeptember 1-jétől esténként villamospótlás lesz az 1-es villamos vonalán.
Ez a nesze semmi fogd meg jól alapú utastájékoztatás kötelezővé vált a BKK létezése óta?
Utána meg csodálkoznak, ha megveri az ideges utas a zavarelhárítót vagy a járművezetőt?
Vagy netén minden korosztályból, minden utasnak kutya kötelessége internettel és reggel-délben-este mellenőriznie a BKV vagy BKK honlapját, hátha lesz valami nagyobb pótlás vagy valami?
Ha netán ma is lesz járművezetői vagy utastájékozatói ember támadás, akkor ne csodálkozzanak.
Ezt az október 1-jei változást vajon mikor fogják kihirdetni? (Megyjegyzem, már régesrégen ki kellett volna, hogy tudjanak tervezni az emberek.
Szeptember 30-án?
Amióta ez a BKK-BKV és BKV-BKK harc megy, azóta az egész utazóközönség teljes mértékben le van sz*rva.
Még 100%-ra nincs kész az októberi változás,meg is kértek,hogy ne írjak róla semmit.De ha már itt tartunk,a szeptemberi járatsűritésünk után hétfőn már látni lehet,mennyire lesz zavaros a haladás Ferenciek és Keleti között,és erre októberben rájön a 133-233E,szerintem gáz lesz.
De ha nagyon káoszos lesz a 33-as család, akkor sincs gond, mert akkor 7E -vel tovább megyek Szt. Imréig, onnan 114-es család, ahogy eddig is csináltam. 33-as csak akkor jó, ha Budafoki út tiszta és dugómentes, viszonylag sűrűn jár (<6 perc) mert akkor egy szempillantás alatt Budafokon vagyok.
Igen, abban az irányban gáz az Astoria, de a legtöbb sofőr még egy árva 415/localo -t sem mer kikerülni (meg is értem miért, még jól a kiskörúti lámpa előtt a középső sávba kell menni, hogy egyáltalán esély legyen rá, melléállva a "lassú" járatoknak)
Legalább Buda felé van rendes megállója az Astoriának, ott lehet kerülgetni, reggel úgyis Budafok felé megyek, hazafele meg már jobban ráérek. :D
Hát nem tudom Te hogy vagy vele, de pl egy Astoria megállóhelyen a Blaha Lujza tér felé amikor megáll előtted 2 csuklós autóbusz, vajon hogyan tudod kikerülni az előtted álló 2 járművet. Mert az autósok veled párhuzamosan érkeznek a Ferenciek tere felől és márpedig ha ők meglátnak egy autóbuszt balra kitett irányjelzővel, akkor inkább átmennek az utat szabálytalanul, gyalogosan keresztező édesanyjukon is, csak nehogy bekerüljön eléjük 20 mp-re egy autóbusz. Tapasztalat.
Már csak az hiányozna, hogy közben az autósok bemehetnek a busz-sávba, de a buszok nem mehetnek ki onnan, és minden megállóban csak 1 busz állhat..... -.-"
De most komolyan ha a gyorsjárat nem mehet be a középső sávba, akkor mi értelmük van? Hogy előzik meg a "lassú" járatot, mondjuk az Urániánál???
"Ahol autóbusz forgalmi sáv van, a menetrend szerint közlekedő autóbusz és trolibusz - a bekanyarodás és kikerülés esetét kivéve - csak ebben a forgalmi sávban haladhat."
Az új KRESZ szerint, 2011. Januárja óta még a gyorsjárat sem közlekedhet a második sávban sem.
Kerékpárost nem előzhetsz meg a sávban, mert átléped a felezővonalat.
Nosza hajrá, be kéne tartani.
Majd megnézni ezen buszok menetidejét, a menetrendről már nem is beszélve. És talán nem találnának ki ilyen agyament ötleteket. A Keleti még érdekes lesz, azzal a két oldali MM megállójával együtt.
De akkor a reggeli csúcson kívül miért van egyáltalán tömegközlekedés és taxi, miért vannak nyitva a benzinkutak, a hazajutás már mindenkinek a saját problémája, nem? :D