A kertünben kinőtt gombákról szeretnék egy szakértőt megkérdezni. Nem tudom hogy kerülhetett hozzánk és mikor. Ilyen gombával még nem találkoztam, képen sem. Az az érdekes benne, hogy a friss vágás helyén sárga színűvé vált, ahol csigák megrágták a kalapján is.
Tudja esetleg valaki mi a neve?
Úgy tudom a természetben a sárga a veszély és riasztás színe.
Nálatok a kertben nem szoktak váratlanul megjelenni ilyen ismeretlen lakók?
Tegnap leltem rá a "gyapjas báránykákra", nem tudom beazonosítani. Tud valaki segíteni? Piruló őzlábgombára gondoltam, de ahhoz túl pikkelyes a tönkje és nem is pirult, amikor kettévágtam
évekkel ezelőtt hoztam 50 zsák gombatrágyát Tétényből, és elterítettem a szükséges(nek vélt)helyekre...tavasszal annyi gomba nőtt, a környéken mindenki azt evett( még élnek)...most is hozatok, de már majrézok, mert a napokban más, ismeretlen gombák is bújnak elő...szépek, szépek, de az anyósom az istennek sem akarja megkóstolni, én szintén, a kutya meg nem szereti...
szóval csak a gombatrágyán (ból) növő szép fehér gombát javallanám(ha van) rántva nagyon jó( bár a nagyi ebéd óta furcsán néz..)
Hát, ez megoldódott. hanem, ha már beindult ez a topic, nem lehetne esetleg további kerti gombaélmények helye? Kivadult csiperkék, tintagombák, földbe ásott fatönkön termesztett laska. Mit tudom én mi. Én csak annyit tudnék hozzátenni, hogy egyszer találtam a kerti komposzthalom tetején egy piruló őzlábgombát. Amit egyébként nagyon jól ismerek, de ez annyira más volt, hogy csak a határozókönyv vezett rá.
szóval ezt szerettem volna linkelni Egyébként teljesen igazad van! Senki ne fogyasszon olyan gombát, amiről nem tudja „halálbiztosan”, hogy az jó, ehető.
(Ha nem is ért az ember a gombákhoz, legalább a gyilkos galócát, jó ha fel tudja ismerni. Több mérgező is van, de az a legveszedelmesebb.)
Üdv mindenkinek! A kertünben kinőtt gombákról szeretnék egy szakértőt megkérdezni. Nem tudom hogy kerülhetett hozzánk és mikor. Ilyen gombával még nem találkoztam, képen sem. Az az érdekes benne, hogy a friss vágás helyén sárga színűvé vált, ahol csigák megrágták a kalapján is. Tudja esetleg valaki mi a neve? Úgy tudom a természetben a sárga a veszély és riasztás színe.
Nálatok a kertben nem szoktak váratlanul megjelenni ilyen ismeretlen lakók?