Na a firefox-ban megnyitotta végre (az opera nem). Hát így sem olvasható, pedig az eredeti méretet szúrtam be, de az index ugyanakkorában mutatja :-( Szívesen elküldöm mailben a képeket bárkinek, akár az egész újságot is beszkennelhetem :-)
A színvonal valóban változatlan, és ami még meglepőbb, a külcsín is, pedig a címlapokat néha át szokták dizájnolni... Köszi, hogy feltetted! A zindex kb. 800*1024 pixelig engedi kb. a képeket, és úgy olvashatók lennének az ízelítők is....
Akit érdekel, annak el tudom küldeni mailben a normál, olvasható méretben a képeket (eddig 20 kép van). Ez a tartalom jegyzék, remélem olvasható lesz valamennyire:
:-) Ez nekem is megvan és még mindig bent a lakásban tárolgatom. 2004 óta minden száma megvan és ilyen téli napokon, mikor már eléggé depis vagyok előveszem az összeset és végiglapozgatom. (Jó kis elfoglaltság,de egyre tovább tart. Egyre több az újság:-)
Hmmm, jól elfelejtődött a dolog... Rendrakáskor találtam egy 2004/4.-es Csodakertet, ha ez még elég régi, akkor ollóztam belőle pár oldalt, a ferdeség a vaku becsillanása ellen van, nem a beépített libella hiányára utal ;-):
Szétnéztem kicsit az időjós oldalakon, a metnet-en már most hétvégére is nagyon kemény, -10C°alatti értékeket jósoltak múlt héten, aztán ahogy egyre múlnak a napok, egyre kevesebb mínusszal rémisztgetnek... Szerintem ezt a februári hideget bírja a legnehezebben az ember is meg a kert is.
Itt nálunk is már két napja esik a hó, tiszta fehér minden. A kertbe is csak hóembet építeni megyünk ki. Nem is maradunk sokáig, mert olyan viharos szél fúj, hogy még a hóember fejéről is állandóan lefújja a sapkát:-) Egyébként ez az időjárás ilyenkor még nem meglepő, csak nekünk esik nagyon rosszul, akik a tavaszt várjuk már régóta. Még jövő hétre kemény mínuszokat jósol az időjárás, de utánna remélem nagyfokú enyhülés várható.
Nézegettem a hő/ótérképet, csúnyán beboíthatott benneteket... ITt délután volt szabályos hóvihar olyan erős széllökésekkel, hogy vízszintesen fújta a havat, úgyhogy újfent fehér minden. Nézd a jobbik oldalát, tizenpár centi hó már szigetel a növények tövénél is valamit, ha a riogatós mínusz tizenfokos éjjelek jönnek, legalább ennyi előnyünk legyen a hótakaróból...
Csíráztatás: szerintem próbáld ki Nóra remek módszerét: nedves törlőkendőben/wcp apírban szóra bírni a magokat, ez helytakarékos és elég akkor tudni, hova rakod a cserepeket, mikor már kicsíráztak...
Bizony az ablak mögött (ami nekem meg kifejezetten tetszik ;)) tényleg egy kis kamélia van, nem is olyan kicsi.
Nem tudom, talán egy csomaggal elvetek a hétvégén, attól függ milyen lessz az idő. Itt mától szombatíg tartó tartós, és kiadós havazást ígértek (fél méteres hótakarós végeredménnyel), ami már el is kezdett havazni, és a szél is rettenetesen fújt ma. Ha nem lessz nagyon rossz az idő én elvetek egy csomag kínai szegfűt. Aztán meglátjuk mi lessz. Bár ha belegondolok, nagyon nincs helyem hova tenni a tálcákat idebent. Na még kitalálom holnap, hogy hogy is legyen. :D
De nagy itt a pangás... No, megnéztem, mit mond a holdnaptár kedvenc újságunk középső oldalpárján (jól láttam, hogy a borzalmasan ciklámenpiros nyílászáró mögött egy virágzó kamélia erősít rá a szirupra?), és mivel idén ezt is ki akarom próbálni, feb. 15-16-ot mond virágos ültetési időnek. Hátha! :-)
Szerintem meg arról van szó, hogy a szoboszlói nem olyan mint a pesti. Abból gondolom, hogy sokszor nem azok az akciók vannak itt mint ott. De ha minden jól megy akor oda kerülök gyakszira szoboszlóra, na akkor aztán tudok majd minden kis belső infót, szorítsatok!
Ezek szerint ott kiürítették a készletet.Itt Pesten kupacokban voltak a tavalyi növények,volt amelyik elfagyott,de a java átvészelte a telet. Turkálni kellett köztük,mert segítség az nem volt.
Még jó, hogy nem vittem dugipénzt, mert akkora csalódás volt, hogy hihetetlen. Semmi nem volt szinte kint. Bent persze gyönyörű tavaszi virágok, ciklámenek, orchideák, tavaszi hagymások cserépben. Nem vettünk semmit. Bár tudtam volna válogatni, dehát amiért tulajdonképpen mentünk, abból olyan is volt a választék, így üres kézzel távoztunk :S
Örülök hogy megmaradtak! Az enyémek még nem mozdultak,itt hidegebb van. A tavon a jég kb.10cm. Csodakertesek! Oázis-ban 20-50%-os leárazás februárban!!!!!! Yvett-től tudtam meg,és elszaladtam a X.ker. Kőbányai úti-ba.Volt sok minden,sikerült turkálni egy Hydrangea "Teller"tövet.Rózsaszín. Cserjékre 40% kedvezmény!
Nálunk főleg a veteményest díszíti, ott férnek el legjobban az ilyen elszórt magról kelő egynyáriak. Tápdús talajon szebb, mint az évelőink soványabb talaján.
Sajnos ezek a fajok nem. De a Coreopsis tinctoria nagyon szép. Nekem tiszta sötétbordó fajta van, gyönyörű színe van. Hosszan virágzik, mert elszórja a magját, és hol itt, hol ott megjelenik.
Hajtanak a hagymások, és ami a legfurább, hogy megindult a sásliliom is. A varjúháj az minden évben korán startol. A tó partján álló mini rózsa is ígéretesnek látszik. :D(Utolsó előtti 2 képen a Zsuzsókámtól kapott füvek. Úgy látszik megmaradnak, mert a takarás alatt zöld hajtások vannak.
Képzeljétek kaptam egy 2002/8-as Csodakert magazint! Gyönyörű képek vannak benne, és nagyon jó témák, a színvonal már akkor is nagyon magas volt. Most vacakol a szkenner, de ha párom hazajön és megcsinálja berakok pér képet az újságból.