A gabonakörökhöz való viszonyuk alapján az embereket két csoportba tudom osztani: vannak a szkeptikusok, és vannak, akik hisznek abban, hogy ezek nem ember keze által alkotott dolgok.
"Napjaink gabonakörei egyre bonyolultabbak, és bárkik is az alkotóik, értenek a matematikához, és van humorérzékük. A tervezéshez számítógépet, GPS-t és lézert használnak, a gabonaszárak megdöntéséhez pedig a csúcstechnológiát is bevethetik.
Richard Taylor, az amerikai Oregon Egyetem fizikusa 1996 júliusában Dél-Angliában, a világ gabonakörökben leggazdagabb térségében nyaralt. Egy éjszaka arra ébredt, hogy három férfi beszélget fojtott hangon a ház előtti parkolóban. Az emeleti ablakon kinézve látta, hogy egy nagy ív papír felett tanácskoznak, majd elsietnek egy földúton. Azon az éjjelen 194 új gabonakör jelent meg egy közeli mezőn. A minta 115 métert ívelt át, és egy Gaston Julia francia matematikus által 1918-ban kifejlesztett egyenleten alapult. Vajon a három férfi taposta be ezt a mintát a búzamezőbe a rövid nyári éjjelen? Ha igen, hogyan csinálták?
Taylor - aki az anyagtudományi intézetet vezeti az egyetemen - hisz abban, hogy a gabonaköröket tudományosan is érdemes vizsgálni, de nem a hozzájuk kapcsolódó UFO-történetek miatt. A Physics World című folyóirat 2011 augusztusi számában azt írja, hogy a gabonakörök a "leginkább tudományos" művészeti alkotások. Mára több mint tízezer gabonakört és legalább kétezer mintát dokumentáltak. Egyes kutatók a matematikai mintákat létrehozó algoritmusokat dekódolják, mások a taposás mechanizmusát próbálják megfejteni."
A gabonakör "készíítőkről" besztélünk úgy-e? Azokról az emberekről,akik próbálják hamisítani az "eredetit".
S,hogy mi értelme lenne?
Ezt talán tőlük kellene megkérdezned!
( Mellesleg nekem nagyon tetszenek ezek a lélegzetelállítóan bizarr ábrák,és kíváncsi lennék,vajon tényleg bírnak- e valamiféle jelentéssel,és lehetnek- e "üzenetek",amiket előbb vagyutóbb megérthetünk.)
De miért hülyéskednének ? Mi értelme lenne ? És az a feltételezett jelentés hogy komolyabban, tehát megfelelő eszközökkel és érzékelőkkel pásztázd az eget talán jóindulatú figyelmeztetés is lehet !
Reggel az utazás közben azon morfondíroztam,hogy milyen különös asszociációs kapcsolatba hozta az egyik fórumtársunk a fényképezőgépet, és a gabonakör rajzolatát.
Milyen ügyes! - gondoltam. Teljesen valósnak tűnt számomra is a "hasonlóság".
Percekkel később találkoztam egy ovodás kislánnyal, és boldogan mutatta az új fényképezőgépét,és megkért mosolyogjak,mert készül a fotó rólam.
Sokszor nem tudom eldönteni,hogy a gyermekek rendelkeznek olyan különleges képességgel,hogy kitalálják a gondolataimat,vagy én vagyok e rájuk olyan hatással.
Mielőtt ide ültem volna a gép elé,valamilyen módon szerettem volna ezt a reggeli érdekes "gabonakörös" - fényképezőgépes történetemet elmesélni neked, de akkor még nem sejtettem,hogy Te adod meg a kezdő mondatot ( kapcsolatot )amibe " belekapaszkodhatok".
Ennél profibb nem is lehettél volna! :)
Miután elkészült a fotó, elköszönt a kislány, az apukája indult Miskolcra :)
ott lakik a kisfia,akivel pedig a múlt héten találkoztam.
és tudod Ő mivel fogadott akkor engem?" Ölég robotos mozgással",és elárulta,hogy ő a "terminátor-óriás"!
Miskolci sörözgetés közben chateltem és ott suttogta Tibet irányából egy - ölég robotos mozgása miatt idiótának tűnő - óriás ;) Mondjuk ölég Anderseni mesének tűnt, de hát.. :)