Ne hagyjuk, bűzölögjön csak mindenki okulásra!!! Elegem volt az örökös tapintatból, hogy inkább bele se szólok, ha úgy látom itt tényleg hülyék vitatkoznak, úgyse tudom meggyőzni őket.
Ezt a bandát nem lehet tapintattal elhallgattatni, ki kell menni nekünk is és kutyaszarral megdobálni őket hangos kereplőzések közepette.
A komancsok soha nem dobáltak magyarokat, ez az (új) úri keresztény polgárok kiváltsága. MInt ez a nácimosdatás is ugye. Csak gratulálni tudok... még sehol nem olvastam, akár egyetlen balos is Rákosit kezdte volna mentegetni.
"A megszállásig tartotta magát,rájött az embertelenségre.Ezért kellett a fiának meghalnia."
Horthy Istvan repulofohadnagy es kormanyzohelyettes 1942 augusztus 20-an zuhant le egy repulobalasetben a keleti fronton./ Akkor meg Mo megszallasaig es a zsidok elkhurcolasaig majdnem ket ev volt meg .
Nyilas tisztségviselő, 1944-1945-ben a nyilas párt rendőrségi összekötője. Mindent elkövetett, hogy segítse a zsidókat, megszervezte a nagy gettó fegyveres védelmét. Jelentős szerepe volt abban, hogy egyes nyilas csoportoknak terveik ellenére sem sikerült tömegvérengzést rendezni a nagy gettóban a felszabadulás küszöbén.
KÖsz, de a mostani "konzervatív fiatalok" sokat tesznek azért, hogy nagyjából az is megízlelje a régi "keresztény úri magyarok" feelingjét, aki eddig csak könyvekbl olvasta. Le merem fgadni, hogy tagja vagy a Jobbiknak is... :-(((
Én így utólag (anno harcos antikommunista lévén) azt mondom: még minidg a komcsik voltak jobbak!!!
Szerintem nagyon nagy szerepe van a kommunista szellemű történelemoktatásnak abban, hogy napjainkban az emberek többsége téves, katyvaszos információkkal rendelkezik a "felszabadulás" előtti jó 25 évről, közte a nyilasokról is.
A ballib gondolkodók, politikusok pedig sokat tesznek azért, hogy ez az állapot így is maradjon.
Azt gondolom,h Horthynak sokat köszönhet az ország,az itteni zsidóság.
A megszállásig tartotta magát,rájött az embertelenségre.Ezért kellett a fiának meghalnia.
A kormányzó című film azt is elmeséli,h hány zsidó családmenekült Magyarországra a
szlovák fasiszták elől.A kenderesi sírnál a mai napig láthatóak a zsidóság köszönő emlékkoszorúi.
Horthy megvetette Szálasit,és innen nézve szerencse,h a nyilasoknak csak 5 hónap jutott.Belegondolni is szörnyű,mi lett volna,ha Szálasi vezeti a nemzetet 38tól.
Meg tudom érteni a "balosokat", mert a felvezető után rögtön az összahasonlítás körül matatsz. Így eléggé provokáció szaga van a prodzsektnek. Nem beszélve arról, hogy kérdése(i)dnek jelentős szakirodalma van, tehát ha kiváncsi vagy, nem a polidilin kéne kezdeni. :)
Aha.. szereted a történemet a magad módján nézni. Nem vagy te véletlenül azonos azzal a nyilas budakeszi (katolikus naná) történelemtanárral, aki "pusztán történelmi érdeklődésből" nyilas egyenruhában díszelgett és az osztályát is nyilas egyenruhában fényképeztette le???? Ő is a történelem "tárgyilagos " felfogására hivatkozott! Van neked nyilas nagypapid, akinek az egyenruháját őrizgeted???
Persze az átlagember megelégszik a berögzült sztereotípiákkal, vagyis, hogy a nyilas az százszor rosszabb mint a kommunista, maga az ördögi megtestesülés.
A tárgyilagos szemléletre kevés igény mutatkozik, mondhatom, szerintem sajnálatosan.