Keresés

Részletes keresés

lakattt Creative Commons License 2007.07.08 0 0 37
" nem olvastam, akár egyetlen balos is Rákosit kezdte volna mentegetni."

Itt a nyilasok a téma, ha nem zavar...
Előzmény: vergődő madár (33)
vergődő madár Creative Commons License 2007.07.08 0 0 36
Ne hagyjuk, bűzölögjön csak mindenki okulásra!!!
Elegem volt az örökös tapintatból, hogy inkább bele se szólok, ha úgy látom itt tényleg hülyék vitatkoznak, úgyse tudom meggyőzni őket.

Ezt a bandát nem lehet tapintattal elhallgattatni, ki kell menni nekünk is és kutyaszarral megdobálni őket hangos kereplőzések közepette.
Előzmény: Törölt nick (32)
bolemann lajos Creative Commons License 2007.07.08 0 0 35
Hány gyereket (0-18) öltek meg 48-tól 90-ig?
Előzmény: Törölt nick (29)
bolemann lajos Creative Commons License 2007.07.08 0 0 34
A másik fiára gondolt, de azt csak szőnyegbe csavarták. Istenem szegényke, két szunyókálás között hallott valamit a töri órán.
Előzmény: Derek (30)
vergődő madár Creative Commons License 2007.07.08 0 0 33
A komancsok soha nem dobáltak magyarokat, ez az (új) úri keresztény polgárok kiváltsága.
MInt ez a nácimosdatás is ugye.
Csak gratulálni tudok... még sehol nem olvastam, akár egyetlen balos is Rákosit kezdte volna mentegetni.
Előzmény: Törölt nick (29)
lakattt Creative Commons License 2007.07.08 0 0 31
Ne kérdezz, tudsz te erre válaszolni. a vidékieket Horthy vitette el, a pestiekre meg már nem volt idő...
Előzmény: bolemann lajos (22)
Derek Creative Commons License 2007.07.08 0 0 30

"A megszállásig tartotta magát,rájött az embertelenségre.Ezért kellett a fiának meghalnia."

Horthy Istvan repulofohadnagy es kormanyzohelyettes 1942 augusztus  20-an zuhant le egy repulobalasetben a keleti fronton./ Akkor meg Mo megszallasaig es a zsidok elkhurcolasaig majdnem ket ev volt meg .

Előzmény: Szittya Fergeteg (12)
vergődő madár Creative Commons License 2007.07.08 0 0 28
Nomen est omen
Téged se veszlek komlyan.
Előzmény: Szittya Fergeteg (25)
bubus Creative Commons License 2007.07.08 0 0 27

Sokféle nyilas volt.

például:

Szalai Pál

Szalai Pál

1915-1994

Nyilas tisztségviselő, 1944-1945-ben a nyilas párt rendőrségi összekötője. Mindent elkövetett, hogy segítse a zsidókat, megszervezte a nagy gettó fegyveres védelmét. Jelentős szerepe volt abban, hogy egyes nyilas csoportoknak terveik ellenére sem sikerült tömegvérengzést rendezni a nagy gettóban a felszabadulás küszöbén.

vergődő madár Creative Commons License 2007.07.08 0 0 26
KÖsz, de a mostani "konzervatív fiatalok" sokat tesznek azért, hogy nagyjából az is megízlelje a régi "keresztény úri magyarok" feelingjét, aki eddig csak könyvekbl olvasta.
Le merem fgadni, hogy tagja vagy a Jobbiknak is... :-(((

Én így utólag (anno harcos antikommunista lévén) azt mondom: még minidg a komcsik voltak jobbak!!!
Előzmény: kobranko (15)
Szittya Fergeteg Creative Commons License 2007.07.08 0 0 25
Így könnyebben megjegyzed.
Előzmény: Szittya Fergeteg (18)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.08 0 0 24

Részemről a megítélésük: broáf.

Ez történik, ha földbuta lumpenprolikat maskarába öltöztetnek, és fegyvert adnak a kezükbe. Sajnos elég keveset akasztottottak fel közülük.

bolemann lajos Creative Commons License 2007.07.08 0 0 23

Félreértés ne essék

Eszemben sincs félreérteni. :(

Előzmény: kobranko (-)
bolemann lajos Creative Commons License 2007.07.08 0 0 22

Hogyan maradhatott meg a pesti gettóba összezsúfolt zsidók tömege egészen a háború végéig?

És vajon hova tünt többmint félmillió vidéki zsidó?

Előzmény: kobranko (-)
Lebenstod Creative Commons License 2007.07.08 0 0 20
:D
Előzmény: lakattt (19)
lakattt Creative Commons License 2007.07.08 0 0 19
"Talán sikerül itt különbséget tenni a nemzeti radikalizmus és a nyilas rémtettek között."

Először is a nickedet változtasd meg.
Előzmény: Szittya Fergeteg (18)
Szittya Fergeteg Creative Commons License 2007.07.08 0 0 18

Jó ötlet a topik,sajnálnám,ha süllyedne.Talán sikerül itt különbséget tenni a nemzeti radikalizmus és a nyilas rémtettek között.

A megalapozott kérdések segítenek abban,h ne legyen a beszélgetés felületes.

Előzmény: schpenoth (11)
kobranko Creative Commons License 2007.07.08 0 0 17

A zsidók szempontjából mindenképpen szerencsés, hogy nem így történt a dolog.

Ha a nyilas hatalomátvétel már 1938-ban bekövetkezik, hírmondó sem maradt volna belőlük, nem kétséges.

Előzmény: Szittya Fergeteg (12)
kobranko Creative Commons License 2007.07.08 0 0 16
Köszi, tanulságos cikk.
Előzmény: comad (14)
kobranko Creative Commons License 2007.07.08 0 0 15

Szerintem nagyon nagy szerepe van a kommunista szellemű történelemoktatásnak abban, hogy napjainkban az emberek többsége téves, katyvaszos információkkal rendelkezik a "felszabadulás" előtti jó 25 évről, közte a nyilasokról is.

A ballib gondolkodók, politikusok pedig sokat tesznek azért, hogy ez az állapot így is maradjon.

Ez ellen kíván felszólalni ez a topic. 

Előzmény: schpenoth (11)
comad Creative Commons License 2007.07.08 0 0 14
Olvassátok el. Alapnak jó lesz. Főleg a nyilas családpolitika érdekes...
kobranko Creative Commons License 2007.07.08 0 0 13
Nem vagyok se nyilas, se katolikus, egyik nagypapám pedig éppenhogy munkásőr volt.
Előzmény: vergődő madár (10)
Szittya Fergeteg Creative Commons License 2007.07.08 0 0 12

Azt gondolom,h Horthynak sokat köszönhet az ország,az itteni zsidóság.

A megszállásig tartotta magát,rájött az embertelenségre.Ezért kellett a fiának meghalnia.

A kormányzó című film azt is elmeséli,h hány zsidó családmenekült Magyarországra a

szlovák fasiszták elől.A kenderesi sírnál a mai napig láthatóak a zsidóság köszönő emlékkoszorúi.

Horthy megvetette Szálasit,és innen nézve szerencse,h a nyilasoknak csak 5 hónap jutott.Belegondolni is szörnyű,mi lett volna,ha Szálasi vezeti a nemzetet 38tól.

Előzmény: kobranko (9)
schpenoth Creative Commons License 2007.07.08 0 0 11
Meg tudom érteni a "balosokat", mert a felvezető után rögtön az összahasonlítás körül matatsz. Így eléggé provokáció szaga van a prodzsektnek.
Nem beszélve arról, hogy kérdése(i)dnek jelentős szakirodalma van, tehát ha kiváncsi vagy, nem a polidilin kéne kezdeni. :)
Előzmény: kobranko (9)
vergődő madár Creative Commons License 2007.07.08 0 0 10
Aha.. szereted a történemet a magad módján nézni. Nem vagy te véletlenül azonos azzal a nyilas budakeszi (katolikus naná) történelemtanárral, aki "pusztán történelmi érdeklődésből" nyilas egyenruhában díszelgett és az osztályát is nyilas egyenruhában fényképeztette le???? Ő is a történelem "tárgyilagos " felfogására hivatkozott!
Van neked nyilas nagypapid, akinek az egyenruháját őrizgeted???
Előzmény: kobranko (2)
kobranko Creative Commons License 2007.07.08 0 0 9

Jobban örülnék az előbbinek, de a balosok már rögtön a pokolba kívánnak itt engem.

Így nem egyszerű a dolog megtárgyalása.

Előzmény: schpenoth (8)
schpenoth Creative Commons License 2007.07.08 0 0 8
El kéne tán dönteni, hogy a topicnyitóban feltett kérdésekre vagy kiváncsi, vagy nyilas-komcsi számháborút akarsz?
Előzmény: kobranko (4)
kobranko Creative Commons License 2007.07.08 0 0 7

Mert?

Tegnap olvastam a fórumon egyik olvtársunktól "nyilasok által kivégzett milliókról".

Szerintem nem kell nyilasnak lennie valakinek ahhoz, hogy belássa: ez kapitális baromság.

És sok hasonló tévképzet és összemosás kering mindenfelé.

Előzmény: Törölt nick (5)
kobranko Creative Commons License 2007.07.08 0 0 6

"Bár mindenki így bűnhödött volna,aki az elmúlt 100 évben a nemzet sírját ásta."

Ebben látod, sok igazság van...

Előzmény: Szittya Fergeteg (3)
kobranko Creative Commons License 2007.07.08 0 0 4

Persze az átlagember megelégszik a berögzült sztereotípiákkal, vagyis, hogy a nyilas az százszor rosszabb mint a kommunista, maga az ördögi megtestesülés.

A tárgyilagos szemléletre kevés igény mutatkozik, mondhatom, szerintem sajnálatosan.

Előzmény: kobranko (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!