Keresés

Részletes keresés

vattacsa Creative Commons License 2015.03.15 0 0 4037

Szia! Valószínű,hogy félreérthetően fogalmaztam,sajnos nekem is csak egy pár

ezüstbúza cochinom van,sajnos rám ragad ez,hogy családként beszélek róluk.

Az igaz,hogy végre sikerült keltetnem tőlük és kelt 4 jérce és egy kakas,de nem 

eladók.Tulajdonképpen azért,mert nagyon "göröngyös" és túl hosszú volt az út

amíg idáig elértem,hogy nekem is van most már ebből a színből.Ha lesz eladó,

akkor jelzek.Itt van a kép az én ezüst búza cochinjaimról:

Előzmény: Macko007 (4035)
Zsolt f.04 Creative Commons License 2015.03.14 0 0 4036

2014 Agusztusi kelésű, kék színű Törpe Cochin kakasok eladók! Szép egyszínűek nem színhibásak,nem tarka a nyakuk! Szüleik nálam vannak,meglehet nézni őket! Elkezdtek verekedni,ezért sürgős lenne az új gazda jelentkezése! :)

Macko007 Creative Commons License 2015.03.10 0 0 4035

Szia!  Nekem van már ezüstbúzám de csak egy pár,német országba kiállitáson vettem {50euro/db}, tyúkokra lenne jobban szükségem ha esetleg adnál el belőlük vissza is tudnék majd adni belőlük már mint a szaporulatukból,ezek nagyon szép madarak csak hát egy tyuk van a kakashoz. 

Előzmény: vattacsa (4034)
vattacsa Creative Commons License 2015.03.09 0 0 4034

Szia!

Úgy kell kezdjem,hogy most kicsit veszélyben van az amit elterveztem,mert sajnos nem sikerült

a monori börzén felhajtani ezüst búza kiskakast,úgyhogy a régi csapatot kell noszogatnom,hogy legyen tojás.De ugyanígy jártam a porcelán színűvel is,mármint nem találtam olyat ami mind minőségben,mind árban elfogadható lett volna és abból nincs is kakasom,és ami talán a legfájóbb,hogy imihb sem jelzett a fekete babos kakasokról úgyhogy jelenleg abból sincs új kakas csak az öregek.Az a baj ezekkel a ritkább színekkel,hogy kevesen tartják és nem is nagyon tudunk egymásról(plusz jó messze lakunk a másiktól) és így a vérfrissítés is elég nehéz.

Most találtam egy srácot akinek van ezüst búza színben cochinja,de neki meg nincs eladó már belőle.

De nem adom fel,megpróbálok majd minden lehetséges dolgot,hátha sikerül.Képeket majd teszek fel,igaz előtte kell majd készíteni róluk,nem szoktam fényképezni őket.

Előzmény: Macko007 (4032)
vattacsa Creative Commons License 2015.03.09 0 0 4033

Rendben,örülök neki!Ha szükséged van információra írd ide ki és ha tudunk segítünk!

Előzmény: Tóth László Bence (4031)
Macko007 Creative Commons License 2015.03.09 0 0 4032

Üdv!Ezüstbuza cochin érdekelne engem ha lesz rá mód és lehetőség a fiatalokból, akár tojás,csibe,növendék formájában is.Gondolom szépek ha van róluk képed tehetnél föl párat.

Előzmény: vattacsa (4030)
Tóth László Bence Creative Commons License 2015.03.07 0 0 4031

Köszönöm kedvességed.. Már van egy család cochinom!! :) Nincs gond Velük.. :)

Előzmény: vattacsa (4030)
vattacsa Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4030

Igen,tervezek csirkéket,bár mindig megfogadom,hogy most nem,aztán jön a tavasz és megint ott

vagyok,hogy mégis keltetek.Monorra szoktam menni,igaz nem mindig örömmel,de a fölösleges

kiskakasokat itt a környéken lehetetlen eladni,levágatni meg nem akarom őket.Most hétvégén is

megyek,remélem az időjárás megkönyörül,ha nem is rajtam mert majd én felöltözök jobban ha

kell,hanem az állatok ugye nem tudnak felvenni semmit,én inkább őket sajnálnám ha olyan lenne

az idő.Őszinte leszek,nyáron nem szoktam menni,sokkal több a lehetőség betegségek behozására

mint ilyenkor.Én neked azt tanácsolom,hogy ne csirkével kezd,hanem egy családdal,nem kell kiállítási

minőség(írtad is),de azokkal előbb jön a sikerélmény(tojnak,költenek)mint a csirkével.Kevésbé hajlamosak a betegségekre is a felnőtt egyedek és össze vannak szokva ami szintén nem elhanyagolható.Arra figyelj,hogy fajtatiszta és színtiszta cochinokat vegyél,kevert színűek is szépek,

de ha el szeretnéd majd adni a felesleget akkor nem igazán kell senkinek.Most láttam törpe cochinként hirdetve kopasznyakú meg búbos hosszúfarkú keverék törpéket,gondolom azért,hátha

valaki bekapja a horgot(ja és egy csapat ilyen keverékért kértek 20ezer pénzt).Még annyit,hogy ne párat vegyél(tyúk+kakas)mert ezzel én is megjártam,egy tyúk nem tyúk,bármi történhet vele,esetleg

nem tojik,vagy megsérül,vagy bármi más,és év közben nem fogsz tudni venni másikat,ezt már én tapasztaltam,sőt még kakast is csak nehezen,mert mindenki csak annyit tart meg,amennyi kell neki.

És persze külön helyük legyen,külön kis udvarral,nem a nagy tyúkok közé valók,mert ott csak tönkremennek.

Üdv. 

Előzmény: Tóth László Bence (4029)
Tóth László Bence Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4029
Hát igen sajnos az messze van.. Tervezel majd csirkéket? Előnevelteket esetleg? Egy pár porcelán cochinra vevő lennék.. Monorra szoktál járni? Esetleg majd ott átvenném őket!! Persze nem most majd a nyári börzék egyikén.. :)
Előzmény: vattacsa (4028)
vattacsa Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4028

Szia!

Bocs,nem mindig tudok idekerülni a gép elé!Ahogy nézem a hozzászólásaidat,elég messze lakunk

egymástól,én Nagyatád mellett lakom,Somogy megyében.

Van két család fekete-babos cochinom,egy család ezüst búza,és ha minden jól alakul akkor ebben az évben lesz egy család porcelán és egy család barna szegett,plusz az ezüst búza jércikékhez szeretnék

egy kiskakast és akkor belőlük is lesz egy csapat.Sok ez így,én is így vagyok vele,de ezt 3 év alatt 

értem el és tulajdonképpen mindegyik színt megkedveltem,bár mondjuk fekete-babosat nem is akartam,most meg abból van a több és még abból is kellene a fiatalokból valahogy egy új csapat,de

erre majd még aludni kell párat,és akkor még ott a nagy kedvencem az ezüst szegett,de abból csak

kakasom kelt és nem sikerült hozzájuk tyúkot venni,úgyhogy most valahol kéne tojás ebből a színből

(ami ki is kel)hátha lesz tyúk is.És akkor még ott van a kék szín is ami megint érdekes.

Előzmény: Tóth László Bence (4027)
Tóth László Bence Creative Commons License 2015.03.04 0 0 4027
Egyébként hol laksz? Milyen színűek a cochinjaid?
Előzmény: vattacsa (4025)
Tóth László Bence Creative Commons License 2015.03.04 0 0 4026
Ezer hála a jótanácsokért!! :)
Előzmény: vattacsa (4025)
vattacsa Creative Commons License 2015.03.03 0 0 4025

Szia!

Én sem kiállításra tartom őket!Nem érdekel sem pontszám,sem serleg,sem az ilyen-olyan

kapható tenyésztői címek!Szerény véleményem szerint nagyon sokan csinálják az állatok

szeretete miatt ezt az egészet és nem a kiállításon elérhető pontszám miatt.

Jó takarmányt nem azért kell nekik adni mert valahol esetleg ki akarnád állítani őket,hanem mert

ahhoz,hogy megfelelően fejlődjenek,egészségesek legyenek kell a tiszta,jó minőségű takarmány.

Mindegy,hogy az táp vagy szemes takarmány mindenképpen jó minőségűnek kell lennie,mert 

máskülönben csak gond és baj lesz velük,teljesen mindegy milyen állatfajról van szó.A takarmány

nem lehet koszos,dohos,penészes mert attól főleg a baromfi félék elég gyorsan átköltöznek a

másvilágra.Ha meg megakarod gyógyítani őket mert betegek akkor rá megy a pénzed,mert a 

gyógyszerek nem túl olcsóak és vagy hatnak vagy nem.

Én 2-3 hétig adok nekik indító tápot,aztán kb.1 hét alatt fokozatosan átszoktatom őket nevelő tápra.

Fokozatosan azt jelenti nálam,hogy az indító tápba amit egy nap megesznek mindig több nevelő tápot teszek aztán egy hét után már csak nevelő tápot kapnak.Tehát mondjuk első nap 5:1 az arány,a második nap 4:2,harmadik nap 3:3,stb.Majd két hétig kapják a nevelőt és itt újra az előbbi szisztémával át lehet szoktatni őket búzára,kukorica darára,vagy más magkeverékre.

Ha keltetsz velük(mert fognak költeni)akkor majd meglátod,hogy nem fogyasztanak olyan sok takarmányt,szerintem tanulóként is fogod bírni.10-15 törpe cochin csirke nem eszik olyan rengeteget.

Viszont ocsut azt lehetőleg ne főételként,szerintem a szüleid segítenek néhány kiló kukoricát,búzát,

napraforgót vásárolni és néhány hét alatt meglátod,hogy mennyi takarmány fogy és akkor már tudsz

kalkulálni,ocsut meg csak mellé ha megeszik és természetesen mindent vályúba bele,nem a földre.

Előzmény: Tóth László Bence (4024)
Tóth László Bence Creative Commons License 2015.03.03 0 0 4024
Világos mint a Nap!! Tápot hány hétig,hónapig adjak neki? (itt kell megjegyezzem hogy nem kiállítási célra akarom őket tartani) Mivel szűkösek az anyagi határaim(tanulok) nem hiszem hogy fogom tudni dúsítani Nekik a kaját... :( Ezzel együtt megér Szerintetek egy próbát? Vagy tuti a felsűlés??
imihb Creative Commons License 2015.03.03 0 0 4023

Szia!

Nem csak a cocbinnak hanem minden állatnak kicsi az ocsuban a tápérték!Azt csak ilyen 3. Vagy 4. Fogásnak add nekik,a jó takarmányozást nem fogja helyettesiteni egyik állatnál sem.

Megeszi,de nem nagyin tud mit hasznositani belőle,úgyhogy egészítsd ki tengeri,tritikálé,napraforgó stb-vel hogy normálisan nőjenek,jól tápláltak legyenek,megvahigyan vattacsa is írta kicsi korban én sem hagynám ki az inditó tápot!

Előzmény: Tóth László Bence (4022)
Tóth László Bence Creative Commons License 2015.03.03 0 0 4022
Pedig kaptunk kb. 15 mázsa ocsút.. Mivel tudnám Nekik jobbá tenni? Igy akkor nem érdemes tartanom cochint?? Ha csak szinte azzal tudnám etetni? Nyilván míg kicsit tápot kapnak. Egyébként mennyi ideig kell Nekik tápot adni?
Előzmény: vattacsa (4020)
Tóth László Bence Creative Commons License 2015.03.02 0 0 4021
Sok hasznos, érdekes dolog van benne!! Köszönöm. :)
Előzmény: vattacsa (4020)
vattacsa Creative Commons License 2015.03.02 0 0 4020

Szia!

Nekem Törpe cochinok vannak,róluk van némi tapasztalatom.A nagy hőséget(30 C-felett)

nehezen viselik,olyankor elvonulnak árnyékos helyre(nálam a gépszínbe vonulnak olyankor

be,vagy bemennek az ólba).A nagy hideget szintén nehezen élik meg,főleg éjszaka,ilyenkor

mindenképpen ólban a helyük ami lehetőleg szigetelt legyen,hogy védjen a hidegtől.Az esőt

illetve a havazást az enyémek szintén nem szeretik,valószínű,hogy a sok lábtoll miatt,mert

az átnedvesedve hideg.A takarmányra én odafigyelek,ocsut nem adok nekik,ha lenne sem

adnék,de kiegészítésnek esetleg adhatod,de ne az legyen a fő ennivaló(ahogy imihb is írta,valószínűleg nem sok a tápérték benne).Nálam télen kukorica,búza,napraforgó a menü,de kapnak durvára őrölt kukoricát is,tavasztól pedig magkeveréket(a galamboknak készítenek ilyen magkeveréket,takarmányosnál lehet venni)főleg azok kapják,amiktől keltetni szeretnék.A napos csirkéknek indító táp+kamilla tea,aztán ahogy nőnek,úgy lehet fokozatosan áttérni másik takarmányra,de én az indító tápot nem hagynám ki.

Az elhelyezéshez még annyit,hogy ha lehetséges,minden képen legyen olyan hely ami véd az időjárás

viszontagságai ellen(pl.egy fedett rész az ól előtt ami véd a szél és eső ellen,ahol tudnak enni,fürdeni,üldögélni,akkor is,ha rossz az időjárás,ami mostanában sokszor előfordul).

Remélem tudtam segíteni,természetesen ez az én véleményem,másnak lehet más tapasztalata is! 

Előzmény: Tóth László Bence (4018)
imihb Creative Commons License 2015.03.02 0 0 4019

Szia!

Nem érzékenyebbek mint egy selyem tyúk,de például azért egy törpe csak kisebb testhővel van ellátva,ezért ha csapatban vannak egy ólban akkor is bezárom őket még ilyenkor is éjszakára.

Az ocsu jó,de nem tartalmaz annyi tápláló részt mintha normális kaját kapnának.Ezt ahhoz lehetne viszonyítani a normál takarmányt és az ocsut mintha te kapnál egy egész szelet friss kenyeret minden jóval ellátva,meg mellé egy hatalmas szelet parizert(ez a normál takarmánykenyeretapnáln egy 4 napos egész szelet kenyeret a sarkán egy csepp májkrémmel.(ocsu)

Ez csak összehasonlitás volt,kiválogatja az ocsubol is ami esetleg jó neki csak legtöbbször nem sok van benne hasznos anyag.

Ez az én véleményem,de szivesen meghallgatom másét is!

Előzmény: Tóth László Bence (4018)
Tóth László Bence Creative Commons License 2015.03.01 0 0 4018
Kérdésem lenne a kedves fórumozókhoz.. Kinek milyen tapasztalata van a törpe ill. óriás cochinnal kapcsolatban. Hidegre-melegre érzékenyek? Ki mivel eteti őket? Az ocsúról mi a véleményetek? Lehet nekik azt adni? Vagy kinek mi vált be? Köszönöm a válaszokat.. :)
vattacsa Creative Commons License 2015.02.28 0 0 4017

Köszönöm szépen a válaszod!

Értem,sajnos nálam is többször előkerül Puskin meg az anyegin.

Azért reménykedem,mert szeretnék vérfrissítésnek két kiskakast.

Várom majd a jelzésed!

Üdvözlet!

Előzmény: imihb (4016)
imihb Creative Commons License 2015.02.28 0 0 4016

Ha Puskint rá tudom beszélni az anyeginnal,akkor megyek Monorra,de előtte majd még úgy is jelzek :)

Előzmény: vattacsa (4014)
Lakatos Friderika Creative Commons License 2015.02.26 0 0 4015

Üdv!

Gyöngyszürke törpe cochint,családot,vagy tojást,csibét keresek.köszönöm

vattacsa Creative Commons License 2015.02.25 0 0 4014

Mély Tiszteletem az úrnak!

Engem is érdekelne Törpe cochin kakas,egy mindenképpen,de elképzelhető,hogy kettő.

Olyan kellene,ami majdnem fekete(az egyik képen van ilyen).

Sajnos azonban én is csak Monoron tudnám átvenni,jövő vasárnap.

Hátha rá tudnánk beszélni az indulásra(Monorra)!

Előzmény: imihb (4006)
bigdove Creative Commons License 2015.02.21 0 0 4013

Köszönöm.

Akkor majd kialakul, vagy nem :)

Ha esetleg jössz akkor írjál  itt.

Köszi még egyszer.

Üdv

Előzmény: imihb (4012)
imihb Creative Commons License 2015.02.20 0 0 4012

Ez a tengermély tisztelet már jól hangzik! :)

Jómagam egyenlőre nem terveztem,hogy megyek,de ha a közelemből megy valaki akkor nagyon szívesen küldök fel egy kakast,vagy ha tudsz valakit aki esetleg a környékemről megy fel(Hajdúböszörmény),rokon barát ismerős,és bejön érte akkor neki is oda adom.

Vagy a sokadik változat,hogyha addig meggondolom magam és mégiscsak megyek Monorra,ugyanis ez nálam hirtelen jön :)

Előzmény: bigdove (4011)
bigdove Creative Commons License 2015.02.20 0 0 4011

Tengermély tiszteletem.

Tapintatosan érdeklődnék ,hogy a Monori börzére egy jóvágású kakast el tudnál -é juttatni?

Köszönöm a választ. :)

Előzmény: imihb (4006)
imihb Creative Commons License 2015.02.19 0 0 4010

Miért ne nézhetné meg?Természetesen megnézheti,sőt mondjam azt hogy a cochinokhoz az emukon keresztül vezet az út? :)

Előzmény: szaniko83 (4009)
szaniko83 Creative Commons License 2015.02.17 0 0 4009

Akkor a férjem nagyon boldog lesz, ha esetleg megnézheti az emukat, mert őt is érdeklik ezek a madarak.

Előzmény: imihb (4008)
imihb Creative Commons License 2015.02.17 0 0 4008

Szia! A fő csapásvonal nálam az emuk,abböl van tőbb,baromfiból viszont jelenleg csak törpe cochinok vannak,bár ha időm és helyem engedné visszahoznám azbóriás brahmákat is :)

Várom majd jelentkezésedet !

Előzmény: szaniko83 (4007)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!