A földszinti villalakásokhoz tartozó kertek, ahol szépen vannak ápolva, már gyönyörű fűvel büszkélkedhetnek.
Kivéve ott, ahol a "hátipumpás ember" lepermetezte gyomirtóval... :-( Gondolom a fűben levő egyéb gyomokat gondolták kiirtani, de szerintem rossz szert használtak...
Először is köszönöm, hogy a nappali kapuzárási "pánik" probléma meghallgatásra talált és már csak sötétedés után zárjuk kulcsra a bejárati kaput.
Tudja már valaki, hogy mi lesz az utca név?
Egy másik téma, amit talán érdemes lenne felvetni szeptember 4-én. Napok óta nézem, ahogy a szegény kertész (vagy ki) kűzd a belső parknak csúfolt romhalmazzal. Lelkiismeretesen locsol, mintha azzal bármit is elérne. Mert ne áltassuk magunkat, az építési törmeléket hiába is szórták le fűmaggal, abból soha gyep vagy pázsit, de még csak egy kis zölden burjánzó parkocska sem lesz. Még hónapokkal ezelőtt a parkrendezés kimerült abban, hogy az udvaron ottmaradt sittet ledózerolta egy munkagép és a területet felszórták fűmaggal. Nagyon remélem, hogy ezt így ebben a formában nem vette át a ház. Addig, amíg nem hordanak oda termőföldet, amit már be lehet füvesíteni, addig ez így elfogadhatatlan. Gaz, méretes tégladarabok, betontörmelék és hasonló "tájidegen" elemekkel van tele a park és sajnos a homokozó is. A földszinti villalakásokhoz tartozó kertek, ahol szépen vannak ápolva, már gyönyörű fűvel büszkélkedhetnek. Már rég ilyennek kellene lennie a közös belső parknak is. Ehelyett viszont igen lehangoló képet mutat.
Igen, azt hiszem, ez elég alap, hogy valaki érezze, hogy az éjjel fél 12 nem a megfelelő időpont a fúrásra.
A házszámozáshoz meg annyit, hogy mielőbb kérjünk egy határozatot, hogy akkor most ki milyen szám alatt lakik, mert akkor is, ha nem kapkodja el az ember az átjelentkezést, van azért már mindenkinek egy-két olyan szolgáltatója, akinél a József u. 177. szerepel. Ha más nem, akkor az Elmű, de találkoztam már jópár lakóval, akik a T-csoportnál is igénybe veszik már a szolgáltatásokat, illetve egyéb feladókkal is lehet találkozni a postaládákban. Erre tényleg mielőbb szükség lenne, mielőtt még 5-10 helyre kell szaladgálni a változásbejelentés miatt. Javaslom, hogy ezt is említsük meg a 4-i közgyűlésen.
Sajnos elég gyakori az esti fúrás... Én sem örülök, amikor arra ébred vagy inkább riad a gyerek, hogy fúrnak valahol. A házirendek szokták tartalmazni, hogy hány óráig lehet zajjal járó tevékenységet folytatni, de aki magától nem jut el odáig, hogy este nem illik fúrni, kopácsolni, annál félő, hogy a házirend szerinti előírás sem vezet eredményre.
Egyszer összefutottunk az építésvezetővel és ő említette, hogy várjunk még ezzel a lakcímbelejelentkezősdivel, mert hogy állítólag az önkori rájött, hogy azért mégis csak gáz a köv. párhuzamos utcában is ugyanaz a cím (amire laikusként elsőnek azt mondtam, hogy egy bődületes marhaság, mert soha senki nem fog megtalálni semmivel :-)) Mi gyorsan szót is fogadtunk, mondjuk addig sem kapkodtunk még az átjelentkezéssel.
Tegnap este pedig egy órási 52-es tábla virított a főbejárat felett, mellette pedig B lépcsőház. A Hársfavirág u. jelen pillanatban 50-es házszámig volt számozva. Tehát az 52 rendben is van, mint soron következő házszám, ami azt jelenti, hogy beigazolódni látszik az építésvezető infója...
Picit lemaradtam az eseményekről, mert én még nem tudtam hogy nem a József utca 177-ben lakom. Benneteket ki értesített erről és mikor? És akkor mi az új cím?
hááát ööö... no ezért nem kell elkapkodni semmit és kijelentkezni a régi címről :-))
Az eszembe jutott amúgy, hogy anno az Elmü, amikor telepítette pl. a mérőórákat, akkor ők József utcára vették fel. Most ezzel is nekem kell vesződni, hogy megértessem velük, hogy az a fogyasztó nem is József utca, meg nem is volt az soha? vagy hogy van ez?
illetve fogunk kapni olyan önkormányzati határozatot, amit kaptunk anno, hogy mi József utca vagyunk, most az új címről is? vagy annak már mi rohangálhatunk utána? vagy elég, ha bemegyek az önkormányzathoz az adásvételimmel és akkor ők tudni fogják, hogy most melyik utca, hány szám alatt is vettem lakást?
Igen, ez tök jó, csak annyiban nehezíti a körülményeket, hogy aki már leadta egy-két helyen, Elműnél, máshol levélcímnek, az most visszalép a startmezőre, mert mégsem a József u. 177-ben lakik. Apropó, a 177-es szám nincs kinn sehol. Én épp egy előfizetést intéznék, de milyen címre is???
Én annyira nem ragaszkodnék a 131-es késői járatához,mert hozzánk behallani a buszt, és a 231-es is jár arra, ami este 10:30-kor indul utoljára, igaz egy kicsi séta kb. 10 perccel több. A fúrásnak én sem örültem tegnap este. Ezt közgyűlésen érdemes lenne a házirendbe belevetetni.
A jövő heti közgyűlés kapcsán dobnám be a kérdést, hogy nem szeretnénk-e szorgalmazni az Önkormányzatnál, ill. rajtuk keresztül a BKV-nál, hogy a 131-es este 9 után is járjon. Úgy tudom, az ilyesmit a társasház kezdeményezi, ha jól rémlik, akkor Árpádföldön is futottak egy ilyen kört.
Nem tudom, valakinek feltűnt-e már, de nem ártana kitenni az új, Határúttal párhuzamos utca és a József utca kereszteződésében a kihajtásnál egy kötelező haladási irány jelet, mert aki nem tudja, hogy a József utca egyirányú, az könnyen szembekerülhet a forgalommal.
Csatlakoznék Ednhez, nappal nem kellene kulcsra zárni a kaput, mert csak kényelmetlenséget okoz. Valamint aki tegnap éjjel 1/2 12-kor fúrt az F-ben, az a továbbiakban lehetőleg mellőzze az éjszakai fúrást! Köszi!
Egy kérésem lenne, ami még pénzbe sem kerül. Csak egy kis figyelem. Az F épületről tudok csak beszámolni, hisz azt ismerem. A lényeg: a bejárati ajtón a kapukódok már kifogástalanul működnek, kívülről kilincs nincs, csak a kóddal és kulccsal lehet bejutni. De vannak, akik ennek ellenére még pluszban kulcsra zárják a bejárati ajtót. Nappal is. Ami rohadt zavaró, pláne, ha valakit a lakásból szeretnék beengedni. Mert a kulcsra zárt ajtót a lakásból nem tudom kinyitni. Ilyenkor vagy le kell ballagni vagy ha kalandvágyó az illető, akkor a garázson át leküldöm a -1-re.
Az lenne a kérésem, hogy mondjuk este 22 és reggel 7 között, ne zárjuk kulcsra a bejárati ajtót, mert gyakorlati haszna nincs. Úgy meg pláne nem, hogy a garázson keresztül csak az nem jön be a házba, aki nem akar.
Én nagyon erősnek érzem, hogy se szó, se beszéd, kifizette a közös képviselő ezt az összeget. Annak fényében, hogy tényleg alig pár lakásban laktak azidőtájt és semmi nem üzemelt. Sem a világítás a garázsban, mert nem is volt átadva (már át van?), sem a garázskapu, se lift, se semmi, ahogy vizs is írta.
4-én lesz újra közgyűlés, és én nem szeretném, ha ilyen "gondosan" kezelnék tovább a pénzünket. Mert én nem erre fizettem be pl. a nulladik havi közösköltséget...
És én azt sem értem, hogy miért fizetem a közös költséget a teraszom után... kicsit erős, hogy az fizessen többet, akinek anno a tervező 25 nm-es teraszt tervezett. Nem a lakás szerint, hanem a terasz mérete alapján. Az E földszintjén van egy lakás a legszélén, a belső kert felé. Hát nem irigylem őket. Azért fizetnek sokkal több közös költséget, mert legalább 35 nm a teraszuk. Ez az így nem túl fair...
A közgyűlésen többen felvetették, hogy egyes alvállalkozók a társasház áramát használják. Ezt én is tapasztaltam, legutóbb szóltam is, mire kihúzták, de hamarosan folytatódott a munka, nyilván átmentek a másik lépcsőházba.
A tervezett villanyköltség 600 ezerről 900 ezerre nőtt, amit a közös képviselő azzal indokolt, hogy alábecsülték a fogyasztást. Na de ennyivel? Júniusban és júliusban a lift nem üzemelt, a külső kerti világítás sem működött, és elég kevés lakó költözött be. Ezzel szemben mindennapos gyakorlattá vált, hogy az alvállalkozók a társasház áramát használták a nem éppen csekély energiaigényű gépeik működtetéséhez. Hogy is van ez? Ki engedte meg? Persze így egyszerűbb és ami a legfontosabb, olcsóbb is nekik. Úgy teljesíti a szerződésben vállaltakat, hogy közben más áramát használja.
Talán nem alaptalanul merült fel a büntetőjogi felelősség kérdése...
Elvárható, hogy a Terra Zebra megfelelően kompenzálja a lakóközösséget az alvállalkozók igencsak vitatható áramhasználata miatt.
Én hívtam a közös képviselőt csütörtökön, és azt mondta,hogy a takarító hétfőn kezd. Hétvégén láttam,hogy a csempebolt mellett (nem tudom mi lesz majd ott) hosszabbítóval használják az F lépcsőház 1. emeletén lévő konnektort. Legszívesebben kihúztam volna belőle. Nem hiszem, hogy ott még nincs áram.
Hát látod a közös képviselő szerint le kell nyelni a 100 valahány ezer forintos áramdíjat.Kíváncsi leszek, hogy a következő számla mekkora lesz.
Engem a felszíni parkolók elválasztása zavar. Észre nem lehet venni. Miért nem festik inkább fel?
Gyanítom szeptember 4-én is sokáig közgyűlünk, remélem azért nem 48%+20% lesz ott megint.
1. Ha a Terra alvállalkozói szándékosan, nekünk kárt okozva használták az épitési munkálatokra az áramunkat (minimum 110.000 forint értékben) szerintem büntetőjogi felelősséget is felvet. Nem tudom, hogy a közös képviselö ezen gondolkozik-e? Vagy a Terra ezen kárunkat hogyan kivánja kompenzálni.
Még a mai nap is a közös áramforrásunkat használják pl szivattyúzásra.
2. Az E épület csupa kosz, mocsok a közös kőpviselö által igért takaritónak hirét sem látjuk.
3. A beigért kertészt sem láttam még, a szétázott növények teljesen elrothadva "nézelődnek" a közös kertben.
Persze, hogy az enyém volt. Átvettem papíron, mint ahogy azt az egy nyamvadt eredeti kulcsot is, aminél igencsak meglepődtem, hogy egy zárhoz általában nem egy kulcs tartozik...
Az igazi ok azonban az volt, hogy állítólag a x db tárolóhoz x-y fajta zárat tudtak venni és ezért egy-két tároló nyitotta egymást, amire valaki rájött. Így most le kellett cserélni párét és most már nem nyitja bárki-bárkiét. Ezzel nincs is baj, csak az eljárás módja idegel fel... talán nem úgy kellett volna ezt intézni, hogy "majd egyszer úgy is észreveszi, ha be akar menni oda és akkor jelentkezik a kulcsért"... hanem lehetőleg rám telefonálni...
Ez a birtokháborítás amúgy nekem is megfordult a fejemben... :-))
No ez az... erről beszélek. Az a valaki pedig a kedves építettő volt. (csak, hogy én is érthető legyek teljesen.) Az új kulcsokat átvehetem az építésvezetőnél.... most hogy észrevettem ezt a kis málőrt és utánuk telefonálgattam!
Az felháborít, hogy hogy hogy jöttek ehhez? Meg ilyen módon, hogy egy árva szót sem szólnak az egészről...
Ha nem tudod bedugni a kulcsot abba a zárba, amit korábban bezártál, akkor egy dolog történt. Nem egy, hanem kettő kulcs volt az átadott tárolodhóz és bezárták. Nekünk is hasonló történt.
Átvettük a tárolót, teljesen üres volt. Egyik este lementünk szétnézni és láttuk, hogy a két szomszéd tárolóajtaja nyitva (gondolom nem vették át, vagy még nem pakoltak bele) a miénk pedig zárva van. Kulcs bedug elfordít és láss csodát, kinyílt, de tele volt szerszámokkal, kisgépekkel. Értékük nem tudom pontosan mennyi lehetett, de kis fejfájást okozott volna nekik. Ki kellett volna dobálni mindet az utcára. De nem vagyok olyan. Pár nap múlva lementem nyitva volt a tárolóm. Kiszedtük a zárat belőle. Most hozom majd a sajátomat.
Lenne egy költői kérdésem - nem tudom, hogy mást is zavar-e de engem marhára:
egy átadott tárolónál miért kell a tulajdonos tudta nélkül lecserélni a zárat? És ha kell is, akkor arról miért nem lehet értesíteni az illetőt, hogy "héjj haver ez és ez történt és itt az új kulcs"? Nincs meg a TZ irodában talán a telefonszámunk, hogy szólni tudjanak?
Isteni érzés, amikor nem tudod bedugni a kulcsot abba a zárba, amit korábban saját kezűleg zártál be!
Jövő héten majd azon kapom magam, hogy a lakásajtómon fogják lecserélni a zárat?
Nálunk is elég gáz a lépcsőház. Újra kifestették, lefestették a korlátokat is, aztán valaki megint költözködött vagy nem tudom mit csinált, de megint vannak sérült részek a falon és a korláton is. Ennyire vigyáznak a kedves lakók. A liftben meg tiszta kosz minden,mert a takarítónő olyan szépen felmosott, hogy a liftnek a padlója is tiszta fehér. Én nem néztem, hogy áll a ti oldalatok, de azt pikk-pakk lerakják, tehát a 3. héten dolgoznak majd szerintem rajta:(
Azt valaki tudja, hogy amíg úgy néz ki a lépcsőház ahogy (mérhetetlen a kosz még mindig), addig miért kellett beindítani a liftet? Csak azért, hogy az is legalább olyan színvonalasan nézhessen ki mint a lépcsőház???
A járdáról meg azt hiszem csak álmodhatok, bár a kedves építettő ígérete szerint 3 hét múlva lesz, de ezzel a munkatempóval, amit hétvégén is produkáltak (embert nem láttunk aki azon szorgoskodott volna, hogy az utat építse) szerintem megszorozhatom még valahánnyal azt a hármat.
Ahhoz hogy egy háznak legyen használatba vételi engedélye talán nem csak a lifteknek kellene működni (szerintem), hanem minimum elvárható, hogy a lépcsőház legalább járdán megközelíthető legyen, kifestett legyen a kukatároló és ne azért legyen ott egy szerencsétlen kuka, mert az egyik építésvezető látta, hogy a B-ből az F-be cipelem az összehajtogatott kartondobozainkat, és áthuzat az egyik emberével egyet....
Jaaa és a felszíni beállók utolsó három helyénél (lassan egy hete) valahogy elfogyott a térkő...
Annyit előre bocsájtok, hogy nem vagyok TZ-s, aki ismer, az tudhatja, sőt! Valószínűleg komoly jogi vitába fogunk keveredni a TZ-vel a terasz miatt, de ez más kérdés...
Most a gklejárókról (pontosabban az F épületrész teremgarázshoz tartozóról. Megjártam. 2x is. Először egy dobozos kisteherautóval, majd egy sportkocsinak minősülő leültetett kocsival.
1. Nem igaz, hogy nem lehet fellátni, mert végig lehet látni a korlátokat, és sokat segít, hogy nincs törésvonal a feljárón (mint mondjuk az Árkádban)!
2. Lehet kontrollálni a kocsit, nem kell ezerrel feltörni a mélyből, persze úgy, hogy a kuplung se menjen tönkre és meg lehet állni az előtt a rész előtt, ahol gyalogos feltűnhet, na persze ismerni kell a kézifékes indulás módját.
3. A feljáró előtti terület nem járdának minősül, hanem úttestnek, ezért a gyalogosoknak kötelességük megállni és szétnézni, sőt szerintem a gyalogjárda még csak nem is játszótér, és ezt jó, ha megtanítjuk a gyerekeinknek!!
4. Ha a XVI. kerületben körbejártok, nagyon sok magánház feljárója sokkal meredekebb!
Természetesen nem azt mondom, hogy átlagos a közlekedési helyzet, de kis figyelemmel elkerülhető a veszély. Persze ha meg azt veszem, hogy a József utcába rendszeresen hajtanak be szembe autók (nem biciglisek vagy robogósok, ami persze nem azt jelenti, hogy nekik elnézhető lenne!), akkor sajna biztos, hogy előbb-utóbb várható valami "esemény" a feljárónál, hisz a legalapvetőbb szabályokat sem tarjuk be sokszor!
Rettenetes még olvasni is. De sajnos nem lep meg, hogy ez megtörtént. Én úgy állok ki a garázsból, hogy nem a lépcsőházban megyek le a garázsba, hanem kimegyek az utcára, felmérem, hogy mekkora a mozgolódás és lesétálok a lehajtón a kocsihoz. Nem mintha sokat számítana, de mégis. Ma pl munkások cipekedtek, láttam, hogy még van két adag valami, amit pont a felhajtó előtt kell elvinniük. Így kivártam és után kezdtem csak el kiparkolni. Nem mertem két fuvar között elindulni.
És az külön rizikó faktor, hogy mellettünk (F épület) pedig pont ott lesz a cukrászda. Ahova gondolkodás és körülnézés nélkül fognak futni a gyerekek fagyiért. Így ha szegény gyerek megússza, hogy az E előtt nem csapják el, még túl kell jutnia az F-n is. Szó se róla, dupla adag fagyit érdemel az a gyerek, amelyik ép bőrrel veszi az akadályokat.
Ne haragudj, nem akarom elviccelni a dolgot, nálunk is van gyerek és rémálmaimban jön elő, hogy ott kell feljönnöm.
Egy teljesen más levlistán egy saját garázs építése kapcsán mondta valaki, hogy valamilyen építész-szabvány szerint a pincegarázsok (mélygarázsok) lejárata max 20%-os lehet. Közelebbit nem tudok, de szemre (csak a József utcait láttam) ez jóval redekebb...