Badacsonytomajon az irodában adják a kulcsot, ingyenes, és tiszta, rozsdamentes szaniterekkel, szappannal...
A Déli Vasúton vannak cifra dolgok, jó büdi budik Zamárdi-felső, Széplak-felső... :-) Világos TM, mégis tavalyelött példás WCje volt, vaszleg a szomszéd étterem tartotta karban.
Osztopán Hauptbahnhofon abszolút nincs WC nem tom a fszt. és a váltókezelő bakter hol végzi a dolgát.
Múltkor egy Bo-ban olyan WC volt hogy állt a víz az alján és benne egy iránytábla feküdt...
Pl: ha nem fűtik a vonatokat, akkor belefagyhat az utasba. És költségcsökkentés is történt. Sőt még az utas egészsége is megóvásra kerül, mert ha a fűtött kocsiból kiszáll, megfázhat. Így ilyen gond nem lenne...
Én Ausztriában januárban majdnem behidaltam, amikor Breitensteinben szólított a szükség. Forgalmi szolgálat nincsen: de zsír tiszta váróteremből nyílt a budi előtere, majd onnét a fűtött budi. Friss illat, tisztaság. -:))))
OFF Kondi biztos van benne, mondjuk 100µF/50V, vagy talán valami hasonló... én biztos találnák benne kondit, ha nem is mással, de levegő dielektrikummal. :-DD ON
Sopronban sem olyan gáz. Látszik rajta, hogy takarítják, de a vandalizmus nyomai is látszanak rajta sajnos. Monoron a zsír új állomás budija katasztrofális állapotú. Mondanom sem kell, hogy Mürzzuschlag, Bruck ad. Leitha teljesen korrekt WC szempontból, ingyen. Wr. Neustadt és Linz is korrekt, 50 centért. Hosszabb utaim során többnyire inkább az ICE/EC/IC-n dobom a sárgát, ha van rá mód. :-)
Hát fizetősben is láttam már hányingerkeltőt. De nem fizetőben is tisztát.
Bár itt megjegyezném szvsz, hogy nem csak a Máv hibája a kocsikban uralkodó káosz, mert, ha azt mindenki rendeltetésszerűen használná, akkor nem ez lenne a helyzet. Bár a vízhiány okozhat érdekes formációkat...
Végre egy igazi hiánypotló topik! Már nagyon sokat gondolkoztam azon, minek a WC a vonatokra, amikor egy-egy jól sikerült vonatkereszt alkalMÁVal az egész vonat közönségének lenne ideje elmenni!?