Keresés

Részletes keresés

Matene Heni Creative Commons License 2008.04.25 0 0 32576
Sziasztok 6 hónapos múlt a kislányom de nagyon szereti a joghurtot mit gondoltok rosszat teszek vele ha adok neki.A könnyű és finom danont szoktam venni.De imádja.
Anyós Creative Commons License 2008.04.25 0 0 32575
Ez az öntapadós hőmérős cucc jópofa, mi is "felnyaltuk" :-) a gyerek homlokára az oltások után. Valamelyik biztosító adta valamelyik csomagban reklámajándéknak.

Előzmény: zsazsi30 (32569)
Matene Heni Creative Commons License 2008.04.24 0 0 32572

Nagyon édes és jobbulást neki.

takiheni Creative Commons License 2008.04.23 0 0 32570
gyönyörű édes kicsi sziv.
zsazsi30 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 32569
Ágy néz ki, javul a kölök. :-))
Mondjuk már kap antibiotikumot is, de ma már jobb a kedve.

Babaúszásra én még a legnagyobbal jártam, mi szerettük, gyerek élvezte a vizet, el is fáradt, meg megbarátkozott a vizzel. Szerintem jó dolog, nem kapott ott el semmilyen betegséget. (meg én sem)

És a kis betegem:

takiheni Creative Commons License 2008.04.22 0 0 32568
Erre csak azt tudom mondani,hogy nekem nem egy ismerősöm csupa negativ dolgot mesélt az egyiknek a lánya olyan szinten beteg lett a babuszás közbe nyelt viztől,hogy a fertőző osztályon kötött ki infúzióval a gyerek.Ja és nem beszélve arról,hopgy több felnőtt és csecsemő egy vizbem,hát nem tudom ez mennyire higénikus......én csupán ezekből  a szempontokból nem tartom hú de jó dolognak.
Anyós Creative Commons License 2008.04.22 0 0 32567
Legalábbis remélem ezt kérdezted.:-)
Előzmény: Anyós (32566)
Anyós Creative Commons License 2008.04.22 0 0 32566
Ugye van két öltöző, a férfi meg a női. Valamelyikteknek magával kell vinnie a babát, ott bent pedig valahova le kell tenni miközben az ember felveszi a gatyáját. Nos ott voltak kis asztalok, arról akart legurulni a baba.
Előzmény: blendike (32565)
blendike Creative Commons License 2008.04.21 0 0 32565
Babaúszásre vinnénk,nem a sima medencébe, isten ments! Az ismerősök jókat meséltek róla.Meglátjuk.
Eztet kérdezem ám én!hová tették a gyereket?:
"Viszont a csecsemőúszáson az öltözőben az egyik picit sikerült elkapnom, apukája tán egy másodpercig nem nézett rá mert húzta a gatyáját, az kőre esett volna 1 méterről."
Előzmény: Anyós (32564)
Anyós Creative Commons License 2008.04.21 0 0 32564
Strandon NE!!!

A felnőtt medencében összeszed minden nyavalyát, a gyerekmedencébe meg te nem mehetsz be.

A babaúszásnál a víz kimondottan dagonya-meleg és teli van fertőtlenítővel.

Elkapni nem kellett mert nekem derékig ért a víz és szinte úsztattam alányúlva.
Előzmény: blendike (32562)
blendike Creative Commons License 2008.04.21 0 0 32563
Cegény Boldi!:(Gyorsan gyógyuljatok meg!:)Az infralámpát nem tudom lehet-e használni, itt a neten nem írnak róla valamit?Kincső szemét 3 hónapig biztos ragasztgatni kell, aztán remélem addig rendbejön.Titkon még abba is bízom, hogy szemüveg se kell majd.Mivel nem tudtam kiszedni a doktornőből miért milyen dioptriás szemüveg kell, így én is "homályosan" látok:P Az az egy pozitív van benne, hogy nagyon jó szakembernek tartják, ezért biztos használni fognak a javaslatai.A stílus meg...csak győzzem cérnával!
Előzmény: zsazsi30 (32561)
blendike Creative Commons License 2008.04.21 0 0 32562
Persze elméletben igazad van, de a gyakorlati megvalósítás már nehézkesebb.Én is eldöntöttem, hogy csak határozottan, aztán az lett belőle ami..de 3 hónap múlva hátha "felkészültebb" leszek!A doktornő viszont tudta, hogy hogy kell lefogni-volt karmolás is az arcán a lánynak grrrrrrrr
Ja az uszodás sztorinál arra gondoltam, hogy hogy kaptad el a gyereket?:)itt nálunk is van babaúszás, csak mivel ezt a mi strandunkat nem szeretem, még szoktatom magam a gondolathoz, hogy vigyük.Párom is össze vissza dolgozik, most kocsink sincs, a strandon is minden nyavaját összeszedünk(hát akkor egy baba?!)így várat még magára a válasz.Talán majd nyáron.
Előzmény: Anyós (32560)
zsazsi30 Creative Commons License 2008.04.20 0 0 32561
nnna, lelketlen lefogásból nekünk most kijutott a hétvégén! :-(
krupp már teljesen elfajult, ugató köhögéshez totális orrdugulás, hiába szivjuk le, hiába cseppentünk Sterimart, nem sokat ér sajna. ezekhez mindhez le kell fogni a csemetét. ráadásul be is lázasodott, és nem akar enni. tegnap délben evett utoljára rendesen, se délután sem este, csak ilyen 50-et kb. teát azt jobban elfogadja. ma is eddig 350-et evvett, napi adagja kb. 1000ml.elég rossz a kedve, szeme ia csúnya, jól lecsapta őt a betegség. szerencsére éjszaka viszonylag rendesen alszik igy is.

infralámpát nem tudjátok, lehetne neki használni? hátha feloldaná a slájmot, mert köptetőt is kap, de az nem különösebben használ.

hidegpárásitó szerintem használ neki, szobájában, ahol megy, nem köhög annyit.

Blendike: sajnálom a kislányodat, ez a sok macera! de örülj neki, hogy időben elkapták, minél hamarabb kezelik, annál jobb. mennyi ideig kell ragasztani a szemét?
Anyós Creative Commons License 2008.04.20 0 0 32560
A szemcseppentéssel meg ne légy depis, valójában megértelek.

Lehet, hogy cinikusan hangzik, de a gyerek kezelése hasonlít az állatorvosi kezeléshez, mondjuk a macskáéhoz. Egyszerűen keményen, határozottan le kell fogni, megfelelően stabil helyzetbe és különösebb lelki elfacsarodás nélkül elintézni ami kell. Az ordítással szimplán nem kell foglalkozni.

Nem törődhetsz azzal, hogy minél kevesebb kellemetlensége legyen pl. a szemcseppentésből, mert neki ártasz vele. Ugyanis mindenképp kellemetlen de ha ebből elveszel 10%-ot a finomkodással akkor 3-szorosára növeled a macerát, mert pl. nem bírsz becseppenteni.

Határozottan, keményen, "lelketlenül" (ha érted mit akarok vele mondani) kell csinálni az ilyet.
Előzmény: blendike (32558)
Anyós Creative Commons License 2008.04.20 0 0 32559
Az uszodával semmi extra nem volt, az Almássy térre jártunk babaúszásra. Alapvetően jópofa volt, a gyerek élvezte a lubickolást a vízben, csak éppen úszni nem tanult meg mert az valójában egyrészt egy kemény munka, másrészt pedig 4-5 gyereknél többel nem lehet egyszerre foglalkozni mi meg voltunk vagy 15-en. Aztán amikor kijöttünk vele, úgy elaludt mint a gép, jól kiszívta az erejét a lubickolás.
Előzmény: blendike (32558)
blendike Creative Commons License 2008.04.19 0 0 32558
Sziasztok!Itt vagyok már,figyeltem, csak elég depi vagyok 1 hete és össze kellett kaparnom magam, hogy ne legyen az egész irományom tele pöntyöri szájú "szmájlival":P
A következő történt:Kincső már pár hetesen is bebandzsizott, mikor elfáradt a sok figyelésbe, de a 3 hónapos oltásnál mondta a doktornőnk, hogy már ki kellett volna nőnie, adott egy szemszakorvos nevet, hogy vigyük el.Hétfőre kaptunk időpontot.Ez a doktornő elsőre egész szimpi volt, mondta, hogy jó, hogy elhoztuk mert van a lányomnak gyermekkori kancsalsága.Írt fel 3 hónapra való szemtapaszt, egyik nap egyik, másik nap másik szemét kell letakarni.Aztán csütörtökön mentünk megint, mert nézte a fénytörést a szemében, amihez ki kellett tágítani a pupilláját.Az a nap egy rémálom volt.Délután fél 5re mentünk, fél 3tól fél óránként csöppenteni kellett K. szemébe, hogy kitáguljon a pupillája.Ez pont az az idő, mikor alszik, így minden cseppentést nagy ordítás követett(persze az is hozzátartozik, hogy az apjával ketten bénáztunk a szemcseppel és kb. minden 3. fele bele is ment a szemébe-több volt az arcán, a kezünkön és a peluson amit a felesleg felitatására szántam, mint a szemébe)-mire megnyugodott a cseppentés után és elaludt, kezdődött a cirkusz elölről.A doktornő már nem volt olyan készséges, mint elsőre, olyan erőszakosan vizsgálta meg szegénykémet, én még így sírni sose hallottam:( Amikor megnézte mondta, hogy kész vagyunk.Jó és mondom:sikerült megvizsgálni a szemét?-igen. Hallgatás.Kincső hason alszik? mondom nem, háton, utál hason lenni.-Akkor majd ha megtanul hasalni, akkor ír fel szemüveget, 3 hónap múlva kontroll.Ennyit sikerült kiszedni a doktornőből.Oké, nem vártam, hogy avasson be a szemészet rejtelmeibe, de basszus ezt hétfőn is megmondtam volna, hogy nem hason alszik, ő meg azt, hogy akkor még nem tud felírni szemüveget.3 hónap múlva úgyis újra meg kell vizsgálnia, akkor ez az egész mire volt jó?35 km oda és annyit vissza utaztunk ezért, meg tágítottuk a pupilláját.Szerencsére Kincső este már vigyorgott, de én még este is remegtem az idegességtől.Kezdem azt is feldolgozni, hogy a lánykámból kis kalóz lett, de még idő míg megszokom.Sajnálom szegénykémet, mert biztos zavarja, elég nyügi lett.Az esti fürdés se egyszerű, mert akkor már le szoktuk venni a tapaszt.Úgy odagyógyul!Hogy lehet sebtapaszt fájdalommentesen levenni a vékony bababbőrről????Ebbe segítsetek?Próbáljuk vizzel áztatni picit, de alig bírjuk lehúzni!!!Help!
Kaptunk egy tájékoztatót is, hogy ez a gyermekkori kancsalság fiatalabb a gyerek, annál biztosabb, hogy orvosolható, sőt muszáj felelősségteljesen takargatni a szemet, mert az a szem, amelyiket kevésbé használja, "elfelejt" látni.Komolyan kell venni.Az én lelkivilágom másodlagos.
Heni, ez az altatási káosz nem lehet/lehetett semmi!Nem irígyellek érte!
Zsazsi, ez a párásító segít?
Anyós az az uszodás sztori hogy volt?
takiheni Creative Commons License 2008.04.19 0 0 32557

Képzeljétek tegnap a kicsi fiam kacagot és mit látok a szájába kijött az első foga.Na legalább már ez is megvan......A lányom folyamatosan énekli az anyáknapi énekeket mondtam neki,hogy az ünnepségen tuti bőgni fogok erre ő MIÉRT BETEG LESZEL?....

Jó mi?

zsazsi30 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 32556
hát, képzeljétek, ebben a remek városban ahol lakunk (megyeszékhely amúgy) 1 melegpárásitót találtam, de az ugye nem jó, meg 1db hidegpárásitót! valami nethause vagy mi a márkája, meg nem is volt drága, nekünk meg ugye most kellett megvenni, mert most beteg a gyerek, de azért... :-((((

amúgy kipróbáltuk, nagggyon párásit, már lejjebb kellett kapcsolni, mert nedves lett a szőnyeg is!
Előzmény: zsazsi30 (32555)
zsazsi30 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 32555
hát nálunk a napi 1 szokott lenni, nekünk emelte a doktornő 2-re.

képzeljétek, délelőtt a gyerek derült égből villámcsapásként elkezdett ugatva köhögni, irány doktornéni, szerinte virusfertőzés, fulladtak-e be a nagyobb gyerekeim? mondom nem, de kruppos volt mindkettő, évekig visszatért nekik. na akkor lehet Boldi be fog fulladni, ipekakuánát, calcimuscot, meg fenistil cseppeket irt föl, sok mindent nem adhat neki, mert még nagyon kicsi. gyerek most már nagyon rekedt, remélem nem lesz gond, állitólag az 1-2. éjszaka a legnagyobb veszély a befulladásra. megyek, veszek neki hidegpárásitót, hátha segit neki éjszaka.
olyan a gyerekem, mint a tankönyvi ló, mindenféle betegséget elkap, amiről a nagyokkal ilyen korukban nem is hallottunk! remélem azért kinövi
takiheni Creative Commons License 2008.04.18 0 0 32554
Na szóval a VIGANTOL cseppet  mindenkinek ajánlott 2 cseppet bevenni a napi 1 hülyeség ezt 1 éves korig utána lehet napi 1,majd 2 évesen a téli illetve ősszi (ez forditvsa mindegy)időszakba célszerü újra adni.Nekem a kislányomnak elég nehezen nőtt be a feje lágya,bár szerintem mostanába ahogy felesel ááámindegy a kicsi meg csak kúszik mint a gép és mindent szószerint mindent a szájába vesz.Huuuuuuuuuu kicsit fáradt vagyok és szét megy a fejem.kész.
Előzmény: zsazsi30 (32552)
zsazsi30 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 32553
áááá, közben már meg is kaptam a választ, köszi! :-)). igen valami ilyesmire gondoltam én is.
Előzmény: zsazsi30 (32552)
zsazsi30 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 32552
ez oké, amit nem értettünk, az az volt, hogy a babámnak nagy a kutacsa, ezért 2 csepp Vigantolt kap naponta, és dokinéni szerint minimum 3 órát legyen levegőn naponta. szóval nagy kutacs-- D vitamin -- levegőn való tartózkodás összefüggés. talán a vitamin felszivódása, de az a napfény, nem? dokinéni nem napfényt, levegőt mondott. szóval nem tudom.
Előzmény: Anyós (32550)
luckymom Creative Commons License 2008.04.18 0 0 32551

D3-vitamin vagy kolekalciferol a bőrben keletkezik napsugárzás hatására előanyagából, a 7-dehidrokoleszterinből.  A D3-vitamin pedig a csontosodás egyik lényeges faktora. Ez az összefüggés, a levegőzés és a nagykutacs között.

Anyós Creative Commons License 2008.04.17 0 0 32550
A kutaccsal elsődlegesen akkor van baj ha nagyon beesett (azaz ki van száradva a gyerek) vagy nagyon feszes, azaz túl nagy az agyvíz nyomása.

A nagy kutacs nem tudom mit jelenthet nálad, tudtommal néhány gyereknél több éves korig elhúzódhat a kutacs benövődése. De mutasd meg a gyermekorvosnak és mondjon ő véleményt erről.

A D vitamin kétségkívül a csontfejlődésben játszik, ha kapja a napi 1 csepp Vigantolt akkor nem lehet vitaminhiánya.
Előzmény: zsazsi30 (32549)
zsazsi30 Creative Commons License 2008.04.17 0 0 32549
na, ezt annyira én se, gondolom valahogy a D vitaminhoz lehet köze.
Anyós, nem tudsz esetleg segiteni?
Előzmény: takiheni (32548)
takiheni Creative Commons License 2008.04.17 0 0 32548
Nekem a lányom aludt csak a babakocsiba a fiam nem.Mi köze van a nagy kutacshoz a levegőzéshez,ezt nem igazán értem.Én mostanába ugy csinálom,hogy ha alszik és kint jó idő van kinyitom rá az ablakot betakarom nyakig és ugy alszik.
Előzmény: zsazsi30 (32547)
zsazsi30 Creative Commons License 2008.04.17 0 0 32547
éjszakai sétálás: nem semmi! én erre nem lennék képes.

ma már 2x kellett visszaforditani Boldit a hátára, az a baj, hogy felébred rá, úgyhogy eddig tök jól aludt, 2- 3 órát egyhuzamban napközben, na ennek most lőttek.

nektek a babakocsiban alszik még a bébi? Boldi már nem akar, pedig eddig alighogy elindultunk már aludt is, most max. 15-30percet. dokinéni azt mondta, hogy naponta min. 3órát legyen kint (nagy a kutacsa), de igy ez egyre nehezebb, mert ha feléred, és megunja a nézelődést, akkor ordit
Előzmény: takiheni (32546)
takiheni Creative Commons License 2008.04.15 0 0 32546

Na szóval a kislányom amikor megszületett még sárga volt egy picit mikor haza hoztuk.Én az okos csecsemő és gyermekáploó végzettséggemmel minden 3 órába este is felköltöttem enni,majd amikor már lement róla egy hét után ,akkor már húúú de szivesen aludtam volna éjszaka csak nem igy történt.A kicsim hasfájós lett szoptattam és már szinte mindent kizártam az életemből ,hogy biztos ettől vagy attól fáj a ghasa,majd megkezdődött a móka 20 órakor elaludt és 1 óráig aludt utána reggelig üvöltött és ez igy ment 3 hónapos koráig pihi egy szem se majd kezdődött a fogzás.orditás.dentinox gél panadol viburcol kúp minden játszott aludni semmi.kijöttek a fogak az orditás nem maradt el mert akkor már ült és négy kézláb ment 6 hónaposan.Minden volt dudolás szoba hinta,illóóloajok(ilang-ilang és levendula)sőt végső elkeseredésembe még este télen 24 óra után nem birtam felöltözteteem és hajnalig sétáltam vele a társasház körül,mert a babkocsiba elaludt DE be vittem leöltöztettem és hoppm felébredt.Azt mondta a védőnő,hogy ütögesem a fenekét mert majd a ritmikus mozgás de jó lesz neki.Hát minden módszer pár hónapig tartott csak és azt mondtam ilyen nincs.

mannamanna Creative Commons License 2008.04.15 0 0 32545

Hát hogyne érdekelne, mesélj csak.

Most voltunk doktornéninél súlymérésen, mondtam neki az alvást, azt mondta, örüljek, ha éjjel alszik, nem baj, ha nappal nem. :) Ki lettem segítve. :)

Beszéltünk az etetésről is, mutattam neki Hipp meg Milupa mintát, hogy adhatom-e már a gyereknek (4 hós van a zacskókra írva), azt mondta, hogy tej, tejpor van bennük, tegyem el egy éves kor utánra.

Előzmény: takiheni (32544)
takiheni Creative Commons License 2008.04.15 0 0 32544
Na ha mesélni kell az alvásról altatásról erről oldalakat tudok irni na meg a módszerekről.TÉNY:minden gyerek más (ez most olyan volt,mint a domestos reklámba)na mindegy elkalandoztam.Szóval az én fiam napi rendje:felkell reggel 7 kor eszik legkésőbb 2 óra mulva alszik,felkell olyan 11:30 kor ebédel  majd 13-14 óra között ujra alszik elmegyünk 15.30 kor a tesóért az oviba vagy utána eszik és alszik majd eddig olyan 17-18 óra között volt a fürdés,mivel ő utána már nem kellt fel,de mióta óraátállitás volt most 18 után fürdik olyan 19 óra fele eszik,de ez változik és ő utána már nekem alszik legfeljebb 24-1 óra között kell fel hogy félálomba egyen de alszik is rögtön vissza.Ennyi nagyon kevesett sir bár mondjuk,most a foga miatt kicsit nyűgösebb és nehezebben alszik el.NA DE!A lányom amikor csecsemő volt és még kisded korábba is a napunk abból állt,hogy orditott nem aludt enni ugyan szépen evett,de se nappal se éjszaka nem volt hajlandó aludni és a férjemmel élő hullák lettünk.Módszerekről (altatási) tudok mesélni ha érdekel bárkit ugyanis mi mindent kipróbáltunk hátha valakinek bejön valamelyik....
Előzmény: mannamanna (32542)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!