azért szép dolog, hogy amíg mindn országban megtisztelik a vallásokat így-vagy-úgy, addig Gyurcsány képes lenyomni egy húsvéti beszédet anélkül, hogy a kereszténység szó elhangzana benne, hogy Jézust vagy a Nagy Pénteket ne is említsük - ma, Nagy Pénteken :)
de mit várunk egy KISZ-estől, egy ifjú kommunistától?
egyelőre az a helyzet, hogy az ájtatos katolikusok küldekkeresztesháborúba gyerekeket meghalni, boszorkányüldöztek, reformátusokat, eretnekeket ildottak, minden háborút megáldottak, tevékenyen részt vettek az indiánok kipusztításában, a holokausztban! én a zsidók vallását jobban tiszteletben tartom, mert őket állandóan, tervszerűen, a katolikus egyház asszisztálásával minden százdban ötven évenként irtották, de, világháborúkat, és helyi háborúkat csak a keresztény egyház áldásával indítottak a katolicizmus 2000 éve óta
Elnézést, vannak itt magyarok is? Nem magyar magyarok ahogy Hofi mondta, csak olyan egyszerű magyarok. Akik nem magyarabbak másoknál és mások sem magyarabbak náluk. Tehát olyan egyformán magyarok akik egyformán magyarnak néznek más magyarokat is, akikről tudják, hogy velük egy országban élnek és ezt nem érzik felháborítónak. Ilyenekre gondótam ha esetleg itt vónának ilyenek. Illetve vannak itt emberek? Olyanokra gondótam, akik csak úgy egyszerűen tisztelik egymást, mert a magyar magyarok azok utálják egymást. Esetleg keresztények is vannak itt? Akik olvasták a Biblia egy részét, és alkalmazzák is.
bizony, egyformán süt mindenkire, válogatás nélkül; nem érdekli, buta fidesz fan-e; de, semmi mást nem ígér, csak hogy süt mindenkire; nem osztogat senkinek külön sugarat; az emberi élet éltető ereje, csak ebben hiszek; megtanít, hogy magam tehetek mindenről, senki nem éli helyettem az egyetlen életem, mert amikor a nap sugarából egy eltűnik, csillag leszek; és, onokáim is tudják, ha elmentem, nem szabad szomorkodni, már nem napsugár leszek, hanem egy csillag az égen; ha fáj valami, megtalálnak, csak felnéznek az égre, és, elmondhatják, ha fáj valami; és, ha acsilalgot látják, tudják, ők még élnek, megvan a napsugaruk, és élnek tovább; ha örülnek, és véletlenül eszükbe jutnék, akkor is elnézhetnek majd az égre, és, tudják egy vagyok a csillagok közül, onnan örülök velük; nem kellenek hülye, süveges papok, mert elég a nap, a hold és a csillagok, nem adnak semmi alól felmentést, de, semmi előnyt sem adnak, csak az élet lehetőségét, és, utána, az élet folytonosságát lehetővé teő emlékezést; ha nem volt, aki szeretett volna, bizotsan hamar lehullik csillagom
- az előbb voltam fenn a felszínen: csodálatosan süt a nap, csivitelnek a madarak, nyílnak a virágok, és langymeleg szellő fújdogál. mi mégis itt lent élünk a nyirkos, sötét, hideg és dohos földben. MIÉRT?
- mert ez a mi hazánk....
még egy ilyen depressziós Himnuszt, vazze... bezzeg a braziloké!!! :-D
"mert ő egy fillért sem vesz fel abból, nem minálnoksága szolgál arra, hogy lerabolja a gyerekeket, a szegényeket, és klienturáját finansziropzza, mint orbán; "
Persze, persze! Kórházreform (=telekspekuláció), kóka villája, "elk*tuk"...ezt mind nem ő csinálta...tapasztald meg a saját bőrödön, utána beszélj...:((((