Nah, immáron 3 hét telt el, de ugyanúgy horkolok mint az állat. Szóval kb. a faxom is ki van ezzel az egésszel. Úgy látszik nekem nem hat ez a fajta műtét. Nem hiszem el! Elegem van, kurvára elegem van!
No, tegnap átestem rajta még egyszer újfent. Most jobban sikerült az érzéstelenítés is, így hosszabb másodperceket is bírtam mialatt nyomta neki a rádiósugarat. Magyarán talán jobban is sikerült az egész, meg ugye már egyszer kezelt feluletről beszélünk. Abszolut nem fájt, utána sem. Kicsit kellemetlen érzés jön utána, olyan, mintha gyulladt lenne a torok, kellemetlen nyelni, beszélni, de nem fáj. Ha ez sem hozza a kívánt javulást, többször nem érdemes ezt a fajta beavatkozást alkalmazni. Akkor a mandula-kivétel/felezés irányába kellene elmozdulnom, de odáig egyelőre nem agyalok rajta.
Szóval a fájdalom miatt nem kell aggódni, viszont a hatásosságában van némi bizonytalansági faktor. Viszont a lézeres vagdalást is ecsetelte, hogy több beteg fordult hozzá, hogy javítson rajta, csak hát ugye utólag már ott nincs mit tenni. Magyarázta, hogy a lézeres kezelésnél a hegesedés olyan állapotot eredményez, mintha a lágyszájpadot egy kertészeti fóliaborda alakra feszesítené. Sokaknál a sörhab kijön az orron keresztül tehetetlenül, mert a kifeszített lágyszájpad nem dolgozik a nyelés irányába. Na mindegy, biztos van itt olyan, aki túl van a lézeresen és működik nála minden, bővebben tud róla beszámolni.
Megcsinálja mégegyszer, mert mégsem sikerült. Másfél hónap után továbbra is horkolok elalváslor és hajnal-reggel is. Szeptember 3-án lesz, majd utána meglátjuk változik-e valami. Majd megírom ide. üdv.
Már a hegesedés is alig látszik, fájdalom az szinte sosem volt. Most hullámzó a hatás, vannak éjszakák, mikor végig horkolok, vannak mikor csak hajnalban egy keveset. A doki azt mondta várjak másfél hónapot a beavatkozástól számítva és utána jöhet a tényleges megállapítása a sikerességet illetően. Az még legalább 2 hét.
Na, az elmúlt éjszaka pedig teljesen horkolás mentesen zajlott. Szóval csak jól sikerült ez és úgy néz ki használ is, csak nálam jó két hét kellett a "műtét" után, mire jelentkezett a hatás.
Annyi a fejlemény, hogy tegnapról ma reggelre a párom szerint észrevehetően lightosodott a horkolás. Elvileg 2 hétre rá jön az eredmény, bár erősen egyénfüggő. Szóval most várok egy-két éjszakát, hátha ez a javulás jele. Ja, és ezt a fajtát 5-6 évente ismételni kell, a lézeres vagdalás örökre szól, így az is, ha elcsesznek valamit. Ha a fájdalom a legfőbb taszító, akkor inkább a rádióst válassza, de ott benne van a pakliban, hogy nem sikerül eléggé hatásosan. Nekem a mandulámat is mindenáron ki akarták venni, holott nem gócos, plusz lézerrel egymenetben a lágyszájpad vágással, mindezt altatásban. Na ez nekem sok lett volna, ezért választottam inkább a rádióst.
Basszus, akkor ez lehet nem fog használni.Mennyi idő múlva kellett volna javulnia vajon? Na ettől félek én is, hogy sok tortúra a semmiért. Hát most elbizonytalanodtam. Köszi, hogy elmondta.
Hááát...ott tartok, hogy holnap felhívom az orvost. Két hete volt a "műtét", de ugyanúgy horkolok, mint a fűrésztelep. Egy kis heget látok az uvala felett, máshol nem, pedig beszúrkálta sok helyre a rádiófrekis villácskát. Eddigi betegeinek (kb. 70 db) visszajelzéséből azt vette le, hogy 10/8-nak sikerül, úgy látszik én a maradék kettőbe tartozom. Remélem ingyen megcsinálja mégegyszer, mert 85 rongy volt a beavatkozás+10 rongy a megelőző konzultáció. Ja, és előtte muszáj alvásdiagnosztikát is készíteni máshol, mert apnoe-s betegeknek nem csinálnak ilyet. Az is 20 ezer volt. Ez mind itt Szegeden. Amúgy nem fáj, a műtét után kb. 1 nap után semmit nem érezni, ellentétben a lézeres kínokkal. Hallottam olyat, hogy valaki evés előtt cataflamozta magát hetekig, annyira fájt. Na ez a fajta abszolut nem, bááár nem is használ :-DDD. Akkor lenne ez hatásos, ha altatásban végeznék ilyen egynapos sebészeten, mert akkor nem telítődik fel érzéstelenítő folyadékkal a lágyszöveti rész, és úgy jobban hatásos a rádiófrekis besugárzás. Na mindegy, holnap beszélek a dokival a hogyantovábbról, mert ez így felesleges kör volt.
Szia, a behelyezését könnyű megtanulni, egy hajlított drótról van szó, bevonva talán szilikonnal, azt hiszem. A férjem egyedül arra panaszkodott, hogy amikor meg volt fázva, bajban volt, mert ez a cucc ha a szájában van, csak az orrán át tud valamiért lélegezni. Ez pedig ugye náthásan szívás.
Elwinte kicsit fájt a torka, mert irritálta az idegen anyag, de 3-4 nap után elmúlt ez az érzés.
Az ára nem mérvadó, mi külföldön élünk és a vizsgálattal együtt számlázták ki a 180ezer forintnak megfelelő összeget.
Véletlenül találtam meg a topicot, nekem a férjem érintett, elég komolyan. Sajnos nemcsak horkol, de nagyon komoly tüneteket is okoz az apnoéja. Kb 3-4 hónapja használja a Velumount "készüléket", és azóta semmi de semmi baja nincs. Az az orvos javaslata, hogy tesztelja .ég par hónapig, és ha beválik, akkor szájpadlás-műtét. Hogy milyen műtét, em tudom, mert mindig azt mondja, hogy ő sem tudja, csak annyit sikerült kiszednem belőle, hogy a manduláit is kiveszik.