Ha csak öten mennénk és fejenként 2000-ret beadnánk a közösbe, nem hiszem hogy ne lenne az az alkalmazott aki 10.000-ért ne töltene el velünk néhány órát, akár fél napot.
Alig mertem megállni (igazából meg sem álltam,csak lassítottam), egy kattitntás erejéig. Azért a testi épségem/életem többet ér egy képnél... Nem is komponáltam csupán kat-kat és tünés.
Már szereztem DIN9-es lapkát (175 Ft a Vár Kertészetben), már csupán a 67mm-es szűrő hiányzik. Nincs valakinek egy régi 67mm-es szűrő, karcos, hiábás? 1.000-1.500Ft megér nekem!
1-2.000Ft-t én áldoznék rá! De felvigyázó nem volt velünk mikor bementünk. Csak kifelé megnézték a csomagteret, hogy nincs-e benne valami... Adtak egy belépő papírost amit alá kellett íratni azzal a személlyel akihez mentünk (ez szokványos a nagyobb gyárak, üzemek esetén). Azt nem nézték, hogy közben mert is csatalnglunk (persze hivatalos ügyen voltunk, nem pedig játszani...)
Szerintem valakinek vennie kellene a bátorságot és odamenni a portáshoz, majd elmesélni neki mit is akarunk. Ő majd átirányítaná a kompetens személyhez. (vagy beleröhögne az arcába :) ) Szerintem az esély annál nagyobb minél többen vagyunk (3-5fő), bemesélnénk, hogy egy fotóklub vagyunk és Szolnok régi építményeit, műtárgyait fotózzuk.
Egy biztos, megérné vállalni a nevetség tárgyát, mert tényleg olyan dolgok vannak odabent amit érdemes fotózni. A terület pedig akkora, hogy akár egy egész napos fotótúrát is el lehetne ott tölteni!!! (Mi kocsival mentünk a túlsó végéhez egy kapcsoló-berendezéshez, és percekig haladtunk az autóval mire odaértünk. Közben nézelődtem, hát... Többször megfogadtam már, hogy a gépemet viszem magammal mindenhová. De az ilyen lehetőségeknél még soha nem volt nálam :( )
A másik ilyen a Cukorgyár volt. A bontás fotózásáról lemaradtam. Pedig az sem volt piskóta!!!