A 30% tényleg jó eredmény, csak az a baj hogy állambácsit nem érdekli X meg Y személyes problémája, miszerint nem lehet gyereke :-((((( Ő azt mondja, szüljenek azok, akiknek lehet, mert igy sokkal olcsóbb :-(((
"Az orvosnak annyit kell keresnie, hogy ne a pénzért gyógyítson"
Aki ilyen kimond az egyéb aljasságra is képes. Mutasson nekem valaki egy olyan orvost, aki nem a pénzért (munkabér, para stb.) gyógyít. Megjegyzem, nincs ezzel semmi baj, viszont parasztvakítás, ha valaki azt terjeszti, hogy a gyógyítás, beleértve az orvosi ellátást, gógyszereket stb. nem pénzért történik!
felismerik a betegséget ? Nekem 1x lett volna szükségem rá, de felismerés helyett adott egy beutalót, 6 hét múlvára ultrahangra. Másnap elmentem privát ultrahangra, következő héten operáltak. Azalatt a 6 hét alatt komolyabb bajom is lehetett volna, ugyanis laborra se küldött el, pedig abból is rögtön látszott volna a gond.
Eltöprengtem, hogy mihez is ért , azon kivül, hogy valahogy megvette azt a praxist, amiből holtáig eléldegél anélkül, hogy bármilyen erőfeszitést is tennie kéne. Nyilván egy csomó beteg jattol neki, hogy tovább tartsa betegállományban ( 8 évig dolgoztam kórházban diplomás szakemberként, tudom tovább tart a a táppénz, ha fizet a beteg ) , különösebb kockázatot nem vállal, ha nagyon zöldül a beteg, elküldi szakemberhez, beutalja kórházba azonnal. Még egy ultrahang sincs nála, én az enyémnél EKG-t se láttam és még az orromba se tud benézni, amiatt is gégészhez küld.
Azt, hogy fáj a torkom, magam is meg tudom állapitani.....
csak tunnám feledni a feudális professzori renccert az orvosoknál; szerencsétlen nem professzor orvosoknak jut a fizetni nem tudó beteg, a profnak meg meghatározott, középosztálynak is túlzó tarifája van; jja, de, még ágyat sem biztosít, hogy szerencsétlen beosztott műthetne, mert kell a hely a pénzes betegeknek, meg a legjobban fizető határontúliaknak, és, mindenzt megfizeti minden tb-t fizető állampolgár, meg a határontúlról is cdak a pénzesek jöhetnek szóba; de, azért a szentesi csaló orvosokat fel kellett menteni, hogy ezeket a zsaroló sarlatűánokat mennyien fizettük meg, a magyar, pénztelen beteg meg mlebénulhatott, nem volt esélye csípőprotézisre
A múlt heti Házon kívül című műsor azt sejteti, hogy Horváth Ágnes hazudik:
"Ez tehát az ok az államtitkár szerint: a meddőségi centrumok Magyarországon nem elég hatékonyak. Adataik szerint ugyanis Európában az első próbálkozások feléből gyerek születik. A szakember azonban nem ismer ilyen adatot. Intézetük a 30 százalékos sikerességével Európa élmezőnyébe tartozik."
Miért ne legyen jobb autójuk auz átlagnál? Azért egy magasan kvalifikált rétegről van szó, nem egy gyári munkásról. Elég baj az, hogy nálunk halál primitív, tanulatlan emberek járnak 10-20 milliós autókkal (inkább ezekre irigykedj), vagy mondjuk egy vízvezetékszerelő órabére magasabb mint a professzoré, aki életmentő műtétet végez, pedig azért neki egy kicsit nagyobb a társadalmi hasznossága.
Nem lehet hogy a nagy zúgolódásnak az az oka, hogy az automatába befizetett pénzből pontosan kiderül az orvos-beteg találkozók pontos száma, és nem lehet pl. leadni az oep-nek hogy én hetente orvoshoz járok, holott évente egyszer ha elmegyek hozzá.
Persze lehet hogy a tényleges pontos elszámolás alapján az orvos jövedelme elfogadhatatlanul kevés lenne, de ez egy másik történet.
Csesszétek meg. Akkor meg ne panaszkodjatok a 1,5 perces számlázási időre, ha teljesen normális, hogy inkább a beteget külditek ki, mint az ellenőrt.
Clients first. Ezt még egy apehossal is meg lehet értetni. Hacsak nem rajtaütést hajtanak végre, méltányolniuk kell az ügylet (itt: orvos-beteg találkozó) normális lezárását és tiszteletben kell tartaniuk a beteg jogait a privát vizsgálatra.
Én értem, hogy az OEP nagy úr. De ha ezért nem harcoltok, akkor hamis minden hivatkozásotok a betegek érdekeire. :((
buta fiú; ez nem a mostani sztrájk idején jött ki, évekkel ezelőtt, azért akkor még votl annyi lelkiismeretfurdalás, hgoy vigyázzanak, mennyit követelnek, mert hiteltelenek; ha jól rémlik, még Mikola idején volt az a sztrájk; csókol anyád, Lujza!
Csak az a bibi hogy a körzeti doki nem teheti meg, hogy kiküldi az oep-est. ha ő ott találja a lovét számla nélkül akkor kőkeményen megbünteti. függetlenül attól, hogy mennyire fifikás az illető orvos.
apámnál ez nem sikerült; hiába ment orvoshoz, nem talált semmit, utána már, mikor röntgenre kiírta, csak műtét jöhetett, menthetetlen gyomorrákkal, 44 évesen, 1 katona, egy elsőéves egyetemista (én), egy szakmunkásképzős elsőéves, egy általános iskolás végzős, egy 6 éves, kései gyerek, akik a mútét után már nem tudtak beszélni apj8ukkal, ki volt kötve, csak a szemáével intett, hogy menjenek el, ne lássák 44 éves volt, a háziorvos még mai rendel, nyögdíj után, halndósági statisztikáját nem tudom, de, neekm ez is schock volt
A társadalombiztosítás területén valőban szükség lenne egy alapvető reformra! Valami olyan működési rendszert kitalálni, hogy a mindenkori kormány ne pofázhasson bele a befolyt összeg elköltésébe s ne is lophassa azt el!
te Etiópiában lakol? kerengett itt az indexen is, ami kiszivárgott otvosi kamaria ülésről, hogy maradt mégvalami lelkiismertfurdalásuk, hogyan tunnának társadalmi támogatást szerezni szrtjájkukhoz, amikor látják a környéken alkók autóparkjuk, amivel a tanácskozásra érkeztek, milyen magasan áll az átlagszinvonal felett!
Lehet hogy neked ez a tapasztalatod de én szerencsés vagyok a házi orvosommal. Hasi fájásom volt, nem mert kockáztatni beküldött a kórházba kivizsgálásra semmit sem találtak még egy "nyomorult vakbél" sem. Írta mindenki a hülyébbnél hülyébb gyógyszereit. Kb. 2 hét múlva visszamentem és megkérdezte munkabeosztásomat. Kiderült túlhajtottam magam, rendszertelenül étkezem stb. Írt Neurosan port. Azóta semmi bajom.Tisztelet a dokimnak.