Keresés

Részletes keresés

tourmalet Creative Commons License 2007.02.06 0 0 165
Köszi az értelmes, lényegretörő választ..
Előzmény: malaclopo (156)
tourmalet Creative Commons License 2007.02.06 0 0 164
Nem erről beszélek, de mindegy..
Előzmény: malaclopo (158)
zsuzsa Creative Commons License 2007.02.06 0 0 163
A 30% tényleg jó eredmény, csak az a baj hogy állambácsit nem érdekli X meg Y személyes problémája, miszerint nem lehet gyereke :-(((((
Ő azt mondja, szüljenek azok, akiknek lehet, mert igy sokkal olcsóbb :-(((
Előzmény: Pillepalack1 (155)
mibi Creative Commons License 2007.02.06 0 0 160

"Az orvosnak annyit kell keresnie, hogy ne a pénzért gyógyítson"

Aki ilyen kimond az egyéb aljasságra is képes.  Mutasson nekem valaki egy olyan orvost, aki nem a pénzért (munkabér, para stb.) gyógyít.  Megjegyzem, nincs ezzel semmi baj, viszont parasztvakítás, ha valaki azt terjeszti, hogy a gyógyítás, beleértve az orvosi ellátást, gógyszereket stb. nem pénzért történik!  

malaclopo Creative Commons License 2007.02.06 0 0 158
a hasznosság pedig csak a feudális professzrok, és kosztályvezető főorvosoknál jelnetkezett, zsebben, az oep által biztosítotton felül
Előzmény: tourmalet (152)
zsuzsa Creative Commons License 2007.02.06 0 0 157
felismerik a betegséget ? Nekem 1x lett volna szükségem rá, de felismerés helyett adott egy beutalót, 6 hét múlvára ultrahangra. Másnap elmentem privát ultrahangra, következő héten operáltak.
Azalatt a 6 hét alatt komolyabb bajom is lehetett volna, ugyanis laborra se küldött el, pedig abból is rögtön látszott volna a gond.

Eltöprengtem, hogy mihez is ért , azon kivül, hogy valahogy megvette azt a praxist, amiből holtáig eléldegél anélkül, hogy bármilyen erőfeszitést is tennie kéne. Nyilván egy csomó beteg jattol neki, hogy tovább tartsa betegállományban ( 8 évig dolgoztam kórházban diplomás szakemberként, tudom tovább tart a a táppénz, ha fizet a beteg ) , különösebb kockázatot nem vállal, ha nagyon zöldül a beteg, elküldi szakemberhez, beutalja kórházba azonnal.
Még egy ultrahang sincs nála, én az enyémnél EKG-t se láttam és még az orromba se tud benézni, amiatt is gégészhez küld.

Azt, hogy fáj a torkom, magam is meg tudom állapitani.....
Előzmény: Szopránszabó (131)
malaclopo Creative Commons License 2007.02.06 0 0 156
csak tunnám feledni a feudális professzori renccert az orvosoknál; szerencsétlen nem professzor orvosoknak jut a fizetni nem tudó beteg, a profnak meg meghatározott, középosztálynak is túlzó tarifája van; jja, de, még ágyat sem biztosít, hogy szerencsétlen beosztott műthetne, mert kell a hely a pénzes betegeknek, meg a legjobban fizető határontúliaknak, és, mindenzt megfizeti minden tb-t fizető állampolgár, meg a határontúlról is cdak a pénzesek jöhetnek szóba; de, azért a szentesi csaló orvosokat fel kellett menteni, hogy ezeket a zsaroló sarlatűánokat mennyien fizettük meg, a magyar, pénztelen beteg meg mlebénulhatott, nem volt esélye csípőprotézisre
Előzmény: tourmalet (152)
Pillepalack1 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 155
A múlt heti Házon kívül című műsor azt sejteti, hogy Horváth Ágnes hazudik:

"Ez tehát az ok az államtitkár szerint: a meddőségi centrumok Magyarországon nem elég hatékonyak. Adataik szerint ugyanis Európában az első próbálkozások feléből gyerek születik.
A szakember azonban nem ismer ilyen adatot. Intézetük a 30 százalékos sikerességével Európa élmezőnyébe tartozik."
tourmalet Creative Commons License 2007.02.06 0 0 152
Miért ne legyen jobb autójuk auz átlagnál? Azért egy magasan kvalifikált rétegről van szó, nem egy gyári munkásról. Elég baj az, hogy nálunk halál primitív, tanulatlan emberek járnak 10-20 milliós autókkal (inkább ezekre irigykedj), vagy mondjuk egy vízvezetékszerelő órabére magasabb mint a professzoré, aki életmentő műtétet végez, pedig azért neki egy kicsit nagyobb a társadalmi hasznossága.
Előzmény: malaclopo (133)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2007.02.06 0 0 151
Fejből nem, de valahányszor felébred bennem a kíváncsiság, fellapozom a Magyar Köztársaság költségvetését és a gyorsjelentéseket a PM honlapján. :)
Előzmény: zi_laj (145)
Arapiles Creative Commons License 2007.02.06 0 0 150

Nem lehet hogy a nagy zúgolódásnak az az oka, hogy az automatába befizetett pénzből pontosan kiderül az orvos-beteg találkozók pontos száma, és nem lehet pl. leadni az oep-nek hogy én hetente orvoshoz járok, holott évente egyszer ha elmegyek hozzá.

Persze lehet hogy a tényleges pontos elszámolás alapján az orvos jövedelme elfogadhatatlanul kevés lenne, de ez egy másik történet.

Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2007.02.06 0 0 149
Csesszétek meg. Akkor meg ne panaszkodjatok a 1,5 perces számlázási időre, ha teljesen normális, hogy inkább a beteget külditek ki, mint az ellenőrt.

Clients first. Ezt még egy apehossal is meg lehet értetni. Hacsak nem rajtaütést hajtanak végre, méltányolniuk kell az ügylet (itt: orvos-beteg találkozó) normális lezárását és tiszteletben kell tartaniuk a beteg jogait a privát vizsgálatra.

Én értem, hogy az OEP nagy úr. De ha ezért nem harcoltok, akkor hamis minden hivatkozásotok a betegek érdekeire. :((
Előzmény: seabeast (144)
malaclopo Creative Commons License 2007.02.06 0 0 148
buta fiú; ez nem a mostani sztrájk idején jött ki, évekkel ezelőtt, azért akkor még votl annyi lelkiismeretfurdalás, hgoy vigyázzanak, mennyit követelnek, mert hiteltelenek; ha jól rémlik, még Mikola idején volt az a sztrájk; csókol anyád, Lujza!
Előzmény: seabeast (139)
zi_laj Creative Commons License 2007.02.06 0 0 147

Mért? Belepofázik? Bele!

Van köze hozzá? Nincs!

A másra költést nehéz bizonyítani!

Előzmény: Törölt nick (140)
zi_laj Creative Commons License 2007.02.06 0 0 145
Te pontosan tudod, hogy mennyi folyik be, s mi hova folyik el??
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (138)
seabeast Creative Commons License 2007.02.06 0 0 144
a való élet a forrás. az oep-es vagy az apeh-es kopogtat és belép a rendelőbe(tapasztalat). általában az orvos a beteget küldi ki inkább ha megteheti.
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (142)
seabeast Creative Commons License 2007.02.06 0 0 143
mennem kell, de azt még megjegyzem, hogy volt még pár vérforraló rész a kiküldött vizitdíjjal kapcsolatos tájékoztatóban.

például azt írja, hogy a vizitdíj az oep támogatásnak minősül...hol az?az emberek fizetik be pluszban. mi köze ennek az eophez.
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2007.02.06 0 0 142
Erre valami forrás? Megnézném én azt, hogy miközben vizsgál az orvosom, betipeg valaki és nem megy ki első kérésre.
Előzmény: seabeast (137)
FitymáLó Creative Commons License 2007.02.06 0 0 141
A jelenlegi eüs vezetést látva rövidesen az egész ország ott érezheti magát.
seabeast Creative Commons License 2007.02.06 0 0 139
nézd, hülyesége beszélsz megint és demagóg vagy. a töredéke ment el az orvosoknak erre a gyűlésre, a döntő többsége otthon volt vagy rendelt.
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2007.02.06 0 0 138
A dolgok jelen állása szerint a kormány nem ellopja, hanem kipótolja az eü. kasszát. az majdnem ugyanaz. :)
Előzmény: zi_laj (134)
seabeast Creative Commons License 2007.02.06 0 0 137
Csak az a bibi hogy a körzeti doki nem teheti meg, hogy kiküldi az oep-est. ha ő ott találja a lovét számla nélkül akkor kőkeményen megbünteti. függetlenül attól, hogy mennyire fifikás az illető orvos.

Előzmény: Kettes számú törzsvendég (125)
malaclopo Creative Commons License 2007.02.06 0 0 136
apámnál ez nem sikerült; hiába ment orvoshoz, nem talált semmit, utána már, mikor röntgenre kiírta, csak műtét jöhetett, menthetetlen gyomorrákkal, 44 évesen, 1 katona, egy elsőéves egyetemista (én), egy szakmunkásképzős elsőéves, egy általános iskolás végzős, egy 6 éves, kései gyerek, akik a mútét után már nem tudtak beszélni apj8ukkal, ki volt kötve, csak a szemáével intett, hogy menjenek el, ne lássák 44 éves volt, a háziorvos még mai rendel, nyögdíj után, halndósági statisztikáját nem tudom, de, neekm ez is schock volt
Előzmény: Szopránszabó (131)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2007.02.06 0 0 135
"S főleg nem kellene egy ilyen barom minisztert rájuk szabadítani, akinél sajna még a Mikola is értelmesebb!

Talán nem véletlen, hogy orvosaink norvégiába, Angliába, Svédországba sat. mennek inkább dolgozni!"

Talán nem véletlen, de talán inkább mégis csak a magasabb fizetésért mennek külföldre. :-)
Előzmény: zi_laj (126)
zi_laj Creative Commons License 2007.02.06 0 0 134

A társadalombiztosítás területén valőban szükség lenne egy alapvető reformra! Valami olyan működési rendszert kitalálni, hogy a mindenkori kormány ne pofázhasson bele a befolyt összeg elköltésébe s ne is lophassa azt el!

malaclopo Creative Commons License 2007.02.06 0 0 133
te Etiópiában lakol? kerengett itt az indexen is, ami kiszivárgott otvosi kamaria ülésről, hogy maradt mégvalami lelkiismertfurdalásuk, hogyan tunnának társadalmi támogatást szerezni szrtjájkukhoz, amikor látják a környéken alkók autóparkjuk, amivel a tanácskozásra érkeztek, milyen magasan áll az átlagszinvonal felett!
Előzmény: seabeast (123)
Szopránszabó Creative Commons License 2007.02.06 0 0 131

Felismerik a betegségedet, hogy ne halj meg idő előtt.

Előzmény: zsuzsa (124)
14-69 páncélvonat Creative Commons License 2007.02.06 0 0 130
Lehet hogy neked ez a tapasztalatod de én szerencsés vagyok a házi orvosommal. Hasi fájásom volt, nem mert kockáztatni beküldött a kórházba kivizsgálásra semmit sem találtak még egy "nyomorult vakbél" sem. Írta mindenki a hülyébbnél hülyébb gyógyszereit. Kb.  2 hét múlva visszamentem  és megkérdezte munkabeosztásomat. Kiderült túlhajtottam magam, rendszertelenül étkezem stb. Írt Neurosan port. Azóta semmi bajom.Tisztelet a dokimnak.
Előzmény: zsuzsa (124)
zi_laj Creative Commons License 2007.02.06 0 0 129
És bérli a rendelőt általában!
Előzmény: seabeast (115)
zi_laj Creative Commons License 2007.02.06 0 0 128

Sajnos az államtitkár hazudik!

Vagy csak ostobácska?

Előzmény: Or Kán (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!