Köszi az infókat, de kicsit lassintsunk le.. :) nekem még ez kissé ingoványos talaj.. :) szóval akkor most így, a gyári imei számmal nem tudom használni a gps-t, meg az általalad mondott nokia maps-szel?
Az IMEI szám marad, ez a product kód, tök más, és simán felülírható, az IMEI nem.
Bár ha jól értem igen, csak gyengébb a gps vevő, de elméletileg működnie kellene....
Igen, működik, és gyengébb a vevő valamiért.
Gondolom nokia maps alapból nincs fent, le kell tölteni vagy .sis vagy java alkalmazásként.... Esetleg más proggit nem ajánlasz?
Igen, le kell tölteni, már nem emlékszem, hogy volt, de ingyen. (talán a PC Suite segít). Más programot nem használtam, de Garmint már láttam N95-re. Működés közben nem.
A Nokia Maps ingyenesen még nem igazi GPS. Megmutatja, hol vagy, útvonalat tervez, számít, modellez, de nem navigál. (néha akcióznak, és akkor navigál is ingyen, de alapból a szöveges navigációért fizetni kell. a program szól, ha fizetned kell érte, nyugodtan megállhatsz az utolsó pillanatban, nem vernek olyan költségbe, amit nem OK-ztál)
Ha jól értem csak a frissitések letöltésekor kell... magáért a gps-ezéshez nem kell fizetni, vagy igen?!
A műholdak használatáért nem kell fizetni, a térkép letöltéséért sem, ha ingyen wifit használsz. Tehát, ha letöltöd itthon Dél-Afrikát, akkor működni fog kint is. De ne felejts el bezoomolni a letöltéskor, mert akkor tölti csak le a részletes térképet. És vannak fehér foltok (pl. Kréta térképénél), de azt látod a letöltéskor, Ny-Európa tulképp megvan.
De, mint mondtam, nekem macerás, állandó GPS-ezésre nem kényelmes, ad-hoc problémáknál jól jön, de ha tényleg kéne GPS, vennék egy Garmint, készülékkel.
Alapból a Nokia Maps-et használja, ha engeded telepíteni. Vevő van a telefonban.
Ha jól működő gps-t akarsz, frissíteni kell az N95 szoftverét. Ezt általában a szolgáltatód nem engedi, nem ajánlja fel a PC Suite sem, mert a telefonod kapott egy számot, amikor eladták neked.
Na ezt a számot simán felül lehet írni (rég csináltam, azért fogalmazok ilyen pontatlanul, bocs) egy kis trükkel, aztán a PC Suite felajánlja a szoftverfrissítést.
Ezután lesz egy sokkal erősebben jelet fogó GPS vevőd, és egy giroszkópod is a telefonban. (az is van benne alapból, csak a szoftvered nem ismeri fel)
Több fórumon is rákereshetsz a a szoftverfrissítésre, leírják pontosan, hogyan kell csinálni.
Az a bizonyos azonosító szám a telefonodon manuálisan átírható, nem tesz tönkre semmit, nem nyúl a szoftveréhez, és nem törvénytelen. Legalábbis azt írják.
Nekem sikerült, azóta a Nokia Maps-szel GPS-ezek, a frissítése ingyenes, az adatforgalmat ki kell fizetned, mintha neteznél. Ergo wifivel ingyen kapod a térképeket.
De aki tényleg komolyan használ GPS-t, az előbb-utóbb úgyis vesz egyet.
Az érintőkijelző feletti rész szedi rendesen az ujjlenyomatokat meg könnyen karcolódik.Ha szolgáltatói szoftver van rajta akkor elég egypár jó alkalmazásból kimaradsz.Én nagyon megvagyok vele elégedve az 5800-al.
Nekem sima N95 volt két napig bírta ha nem nyúztam.Ha sokat telefonáltam akkor egy nap.amelyik neked szimpatikusabb azt vedd meg.Engem egy idő után az a csúszka kezdett idegesíteni azért adtam el,különben jó kis telcsi volt.
Akkor jólvan köszönöm szépen. Olvastam már mindenféle tesztet róla, de most végülis az akksija meddig bírja normál használat mellett, készenlét meg egy-két telefonálás? A sima n95 vagy esetleg a n95 8gb ajánlanád? Én valahogy a 8gb felé hajlok.
És azt honnan tudom hogy felmászik e a hálózatra vagy sem. Vagy be lehet neki állítani, vagy esetleg olyan gps program kell rá. Csak néha kéne a gps, de csak akkor ha ez nem kerül pénzbe.
a GPS ingyenes,ha nem mászik fel a telefon a szolgáltató hálózatára.Nekem nem N95-öm van,hanem egy 5800XpressMusic azon én megvagyok elégedve a GPS pontosságával.Szerintem,ha egy jót fogsz ki akkor nem fogod megbánni.
a GPS ingyenes,ha nem mászik fel a telefon a szolgáltató hálózatára.Nekem nem N95-öm van,hanem egy 5800XpressMusic azon én megvagyok elégedve a GPS pontosságával.
Sziasztok! Nagyon tervezem egy ilyen n95 vételét, bár még nem tudom hogy a simát vagy 8Gb-ost válasszam. Amire kíváncsi vagyok hogy most ez a GPS ez ingyenes vagy használja a mobilszolgáltatót és pénztbe is kerül mindíg egy kicsibe. Mennyire pontos a GPS amúgy? Esetleg van amit ti kimondottan negatív jellemzőnek mondanátok a telefonról, vagyis van valami gyengéje? Előre is köszi szépen. Üdv.: Roli
Hello, A telóm,miután rácsatlakoztattam kábellel a notebook-ra "lefagyott". Csak fehér képernyő és más semmi... Hiába veszem le az akksit,vagy várok 1 órát,bekapcsol és újra csak a fehér képernyő világít:-( Tudna valaki segíteni? Előre is köszi. Üdv,