Egy hat napos, majdnem minden kultúrális igényt kielégítő firenzei utazás megvalósítható terveit szeretnénk bemutatni sok képpel és sok információval.
Később további és egyéb tényekkel gyarapíthatjuk firenzei tudásanyagunkat, de a hat nap maradjon meg művészeti egységként.
Megtaláltam, bár még nem az egész képet, csak az alsó mezőt, az utolsó vacsorával. A Santa Croce templom canecolójában van.Bár a te képed is elég kicsi, de ha megnézed az alakok fölötti díszítést, látszik, hogy ez az.
az a harmadik nagyon izgat, de nem találom. Most elég fáradt vagyok, de addig nem nyugszom... Saját képed? Mert akkor tudod, hogy hol jártál, ki lehetne találni.
A második biztos, hogy a Pazzi kolostor kerengője, a negyedik szerintem így első ránézésre a Palazzo Veccio árkádja, a többit nem tudom, a másodikkal már találkoztam, az biztos. Majd utána nézek.
Véget ért a séta ? Van néhány képem, amit nem tudok beazonosítani. Segítesz? Az első 3 valószínűleg a Capella Pazzi, az utolsó pedig valahol a Pitti mellett, talán.
És kinek nem tűnt fel az Arnó partján ez a szép templom? Szinte semmit nem írnak róla a könyvek. Pedig szinte minden fényképen , amit a Ponte Vecchióról készítünk ott van szép kupolájával a Chiesa San Frediano. Bejárata az Arnó felől van. A templom mellett nagyméretű cisztercita kolostor van. Valójában nem sok érekesség van benne, a XVII. században felújították barokk stílusban, akkor építették a kupolát is. De a barokk nem túlzottan pompás formájában díszítették sem kívül, sem belül. Mint látványosságot a kupola belső festését említik a könyvek.
és egy pillanatra visszatérek a Bobolira, egyszer érdeklődtem másik kijárat felől, most látom, hogy a Piazzale di Porta Romanánál nincs kijárat, de közte és a főbejárat között, valahol a Limoniánál van egy kijárat a Via Romanára.
1534-35 között épült, katonai célokra használták a XX. század közepéig, aztán raktár lett, most, meg mint mondod, valami expók szoktak lenni benne. Ha jól értelmezem csak kívülről érdekes, vsz. emenni nem is lehet. Pedig jó nagy helyet foglal a város térképén:-)
Szerintem a katonai erőd túristáknak nincs megnyitva, kongresszus-, meg vásár központ. Én is vásárokra jártam oda (3 évig ez volt a "szülinapi ajándékom", mert mindig pont akkor tartották) A teljes átépítés miatt belül semmi eredeti sincs, csak a történetére lettem volna kíváncsi. Az egyik oldalán egy nagy park van, tele színesbőrűekkel, akik a parkban "élnek", a parkon túl pedig az Arno, ahol reggelente cigány asszonyok mostak a mocskos vízben, a család meg a parkolóban egy lepukkant lakókocsiban aludt, nyitott ajtónál.