Ma olvastam, hogy januártól 65%-al nő a gázár. Ezt ki fogja tudni kifizetni????????????????? Még napokkal ezelőtt is arról volt szó, hogy nem lesz több meglepetés Gyurcsány-intézkedés!
http://www.falanx.hu/brutalis_gazaremeles_januartol
Nos akkor játszunk el a gondolattal, hogy mától mindenkinek a befizetett nyugdíj, eü. járuléka kizárólag saját számláját gazdagítja, és kizárólag a befizetésnek megfelelő mértékben. Mit tippelsz, ebben az esetben naponta hány nyugdíjas, adócsaló, minimálbért kereső fagyna meg a hideg lakásokban, hullna el a kórházban, miután megfelelő mennyiségű befizetés hiányában megtagadták tőle a kezelést?
Annyira szeretem amikor játszátok a kőkemény kapitalistát. Ne csak játszuk, hangemberek.
Így igaz!!!!! Én is szigeteltem ezerrel, évekkel ezelőtt!!!!!! Most csak 19 fokot engedek meg a lakásban és vettünk jó meleg gyapjú pulcsikat, meg meleg zoknit:)))))
Alkalmazkodás!!!!!!! ezerrel, aki nem tud alkalmazkodni, az pusztuljon el!!!!!:(((((( Ez a természetes kiválasztódás!!!!!!! Hála a rendszerváltozásnak, hogy végre eljutottunk ide. Akik meg túlélik a hideget és éhezést, azok egy új emberi fajtát hoznak létre, bőrük kicsit sötétebb, de a romlott ételeket is kiválóan hasznosítják és szépen átveszik a hatalmat!!!!! Az élet márcsak ilyen!!!!!!:((((((((
nem kell elfogadni a piaci árat... lehet kommunizmusért rinyálni...
ez van, ps. aki keveset keres 4 dolgot tehet...
1. elmegy külföldre melozni (becsülettel sokat) és jól keres...
2. át és továbbképzi magát és jobban keres, új állás stb.... esetleg megy külföldre ezután...
3. dolgozik, és megpróbál megélni...valahogy (a munkán kivül semmit nem tezs a hosszútávú biztonságáért a lehetőségeinek növeléséért)
4. nem dolgozik, csak sír, rinyál...
TUDOM, nem ilyen sarkított a kép, de nálunk az emberek 90% eszébe sem jut a továbbképzás, átképzés, változtatás, mobilítás amivel saját esélyeit javítaná... max akkor, ha munkanélkűlí lett és nincs más út... de a többség akkor sem, nálunk a jól fizetett nyugdíjas állás a norma még mindíg... (elvárás szinten...)
Igaz, behozza a 23 millió románt és lőttek a magyar munkavállalóknak:((((((( Ez kell a dolgozóknak, nem a grenadirmars!!!!!!!! A magyarok meg mehetnek nyugatra dolgozni, a nyugatiak, meg mehetnek amerikába, az amerikaiak japánba, a japánok Kíná....... de hisz azok jönnek hozzánk!!!!!!!!
Majd meglátjuk... eddig havi X volt, most Y ami minimális különbség, január után meglátom mi lesz, ha kiesik a támogatás... ennyi, kiszámolom, hány százalékot emeltek...
Teljesen egyéni lesz ki mit fizet, függ lakástól, kazántól, hőszigeteléstől, belső hőmérséklettől amit beállít...
ps. én kb. 1500 m3-t használok (általányban évente +/- 50m3 eltérés) eddig kb 6800 Ft, támogatással, 5000 ft körül... most egy 7000 Ft körülire számítok, ami a fűtés+melegvíz+főzés, méf nem is sok, a villany víz is 6000 Ft körül...
90 m2 modern jó höszigetelésű ház, igencsak profi turbó igen magas hatásfokú kazánnal...
most áldom magam, hogy az építésnél a 38-as porotetmre ráhuzattam 7 cm hőszigetelést még, a jobb ablakokat vettem, és 100 K val többet áldoztam a kazánra... visszajött 3 év alatt, és még most is hozza a befektetett pénzt...
A szomszéd aki pont akkor építkezett, és ugyan olyan házat, 2x fizet, mert nem hőszigetelt, és nezei kazánt vett... kellett a pénz a pezsgőfürdőre és hasonló fontos dolgokra...
de ez más tészta, ki mennyire figyeli az ilyen dolgokat, mert szerintem a legtöbben nem igazán nézik, vesznek valamit és kész... a fürdő átépítése fontosabb, mint a hőszigetelés, és jó fűtés...
Valóban, semmi sincs ingyen, kivéve a magyar munkavállaló munkaereje!!!!!!:(((((( Azt húgyért, szarért veszik:((((((((( Örüljünk a világpiaci áraknak, aki keveset keres, az dögöljön meg!!!!!!!
Igazad van, sajnos én sem érek túl sokat :-( eszmefuttatásom alapján. Érdekes azért ez a megközelítés ha jobban megnézzük: elvonnak mindent mint a gondoskodó állam idelyében, majd azt mondják piac van, ennyi és kész. Legyen piac, mindenkinek jobb, csak akkor nem kéne a jövedelmem 80%-át így-úgy visszagyűjteni.
A kis köcsög újságíró esztelenül összeadja a számokat, a szerkesztő jól megdícséri a gyíkot, aztán kinyomtatják és 9.5 millió magyar meg elhiszi. (A sávos árképzés nem középiskolai anyag ?)
De, legalább lesz miről beszélni egy jó hétig. És lehet gyorsan topicot is nyitni.
Csakhogy a helyes cím az lenne, hogy "Hogyan lesz a 25-ből 65, esetleg 70, illetve a cikk szerint rögtön 100."