Sziasztok! Kihasználatlanság miatt eladó fél éves lumix tz 55.Gysz. UQ4LCO10394 Számla, garanciapapir van, ajándék fotóstáska. Ár 50000 Ft. A gép hibátlan, alig használt.
Lehet-e videó közben fixálni a fókuszt, hogy ne pulzáljon az AF? Ha videó módban EV shiftelek, hogy ne égjen ki pl.az égbolt, akkor
ezt az EV értéket megjegyzi kikapcsolás után is a gép? A stabilizátor kikapcsolható videó módban? Vagy legalább állítható, hogy optikai vagy digitális legyen?
Próbáltam, nem jobb. Sokkal jobb ha maximális felbontásban fotózok és amikor Irfanview-vel "átmásolom", akkor a számítógépen már a kisebb felbontásban landol (pl 2000X1500 pixel). Ilyen felbontásnál ISO3200-on is zajtalanok az új Pana gépek ;) Eleve kisebb képet csinálva a fényképezőgéppel kicsit rosszabb a végeredmény.
Én is egy ideig vacilláltam rajta pár hete (Sony/Canon/Pana). Sony HX50-et vettem az év elején. Pont a Canon és a Pana megjelenése előtt :/ Pár napig volt a kettő együtt (Sony/Panasonic), konklúzió: A Sony-nak picivel részletgazdagabb volt a képe (a zajszűrést minimálisra téve), viszont így meg kétszer annyi zaj volt rajta, Ugyanannyi zajjal a Sony már festményesedett és kevesebb részlet látszódott. A Canon képe hasonló a Pana-hoz, de a kereső napfényben jól jön. 14 éves digitális fényképezőgépes múltam alatt ezt a kis Panasonic-ot szerettem meg a legjobban.
Fantasztikus kis gép. Igaz, hogy 100%-ban nézve a 18 megapixeles képek szemcsések, de nekem nincsen szükségem ekkora felbontásra. Infarview-vel a kártyáról már eleve úgy másolom a számítógépre a képeket, hogy 2000*1500-ra kicsinyítem őket. Így még ISO3200-őn is elhanyagolható a zaj. A teljes felbontású képeket nem is nézegetem, csak az átmásolt 2000*1500-as képeket. A 24-720mm-rel meg jól meg lehet komponálni a képeket, minimálisan van csak szükség croppolásra.
végül nem a TZ sorozatot választottam, hanem a Canon Powershot SX700-st. 20.000 Ft kedvezmény volt rá, és így sokkal olcsóbb volt, mint a TZ60-s. Tudásban pedig hasonló a kettő.
Kíváncsi vagyok, hogy érdekelne-e valakit egy kizárólag japán menüvel rendelkező TZ 7-es gép. Szerintem, az ikonok elegendően beszédesek, és amúgy is könnyen kezelhető gép. Előnye az európai modellekkel szemben, hogy a videofelvétel nincs 30 percben korlátozva, így videokamerának is használható.