Az összeesküvéselméletek általában arról szoktak szólni, hogy az ellen nem az, aminek látszik, mert álcázza magát és félre vezet, valódi céljait titkolja, hogy annál hatásosabban valósithassa őket meg. Te meg elhiszed, hogy ilyen van, de reménykedsz, hogy van fehér boszorkányság is, és nem az ellen, hanem a baráti tankok alkalmazzák a maszkirovkát, tehát a pertraktált cikket nem egy kretén nyilas köcsög irta -- akivel szivélyes szövetséget kötöttél, akár akarod, akár nem --, hanem egy kommunikációs wizard, aki barátot, ellenséget átver a palánkon, hogy helyzetbe hozza Pokornit.
Holott csak arról van szó, hogy egy táborban, egy zászló alatt drukkolsz azokkal, akik gyűlölnek mindent, ami emberi. Szóval te is egy takacsi vagy, bár egyelőre nem teljesen barátkoztál meg a gondolattal.
Olvass sok alfredoot és megérted a szerző a priori kiindulóállapotjának tarthatatlanságát Pokornival szemben.(Hornnal pedig az az összes baj, hogy saját magától egy sima kis köcsög)
Másrészről a szerző nem érti meg a Fidesz politizálásának a lényegét, hogy képes befogadni sokféle alapállást, ezeket tudja koherens egészbe szervezni és kifele egyfajta eredőt kommunikálni. Ebbe bőven belefér Pokorni, úgy mindenestül. A szerző által elvárt valamiféle központosított elv valójában, ráadásul nem is Orbánon, hanem inkább Kövéren keresztül érvényesül. Azzal, hogy Pokorni várhatóan előtérben nagyobb szerepet vállal, még nem is Orbán valóságos szerepe csökken, hanem csak a viszfény egyes rajongók szemében.
Ha feltűnik a szerzőnek Deutsch eltűnése, majd olajozott módon az előtérbekerülése, talán használhatná analógiaképzésre egyéb eseményeknél is.
Azt viszont nem árt tudatosítani a cikkíró fellelkesült követőiben, hogy meddig tart az érvényességük. Látom nem teccik, te is szíves pöködnéd a markot. Sőt, talán dörzsölnéd is a tenyered?;))
Szálljatok már le a döglött lóról. Épp zajló folyamatok eredőjeként egyesek a korábban hangoztatott igények mentén kezet nyújtanak, míg ti ebbe bele akartok köpni. Hát nem. Legalábbis nem a mi kontónkra.
Az a véleményem, hogy az MN nem rendelkezik akkora anyagi fügetlenséggel, hogy egy ilyen direkt politikai lépést megengedhessen magának egyeztetés nélkül.
Amennyiben egyeztetés történik, akkor azért nem tartom valószínűleg, hogy egy tisztán negatív hozadékú akcióhoz adnák az engedélyüket a Fidesz stratégák. Jelenleg semmi oka Kövérnek, hogy a jobbszél felé gesztusokat tegyen, sőt inkább abban érdekelt, hogy felépüljön egy olyan helyzet, amiben pont a kormányzati cselekvések kellős közepén fogy el a támogatottság. Nem előbb, és nem később. Azt még elképzelhetőnek tartom, hogy a kormányzati konszenzusos igény megvalósulását, a megszorításokban való közreműködést egy szélsőséges irányba mozduló, össze-vissza kommunikáló Fidesz képpel akarják ellehetetleníteni.
Neked is mondanám ezt a Vermer dolgot. Az a bajom, hogy akkor érteni véltem azt amit erről a fajta kommunikációs stratégiáról mond, de nem tudom a lényegét saját szavaimmal megfogni, csak van egy halvány kis érzésem arról, hogy ez a történés nagyon olyan szagú.
Amit Pokorniról mondasz rájátszás témában, abban nem hiszem, hogy lenne célszerűség. Ez a reál alapú manipuláció végülis nem a hagymaszagú konyhaasszonyoknak szól, hanem inkább a ballib mérsékelt értelmiségi attitűdű, középosztály státuszújairól, akiknek leesett mára, hogy a kormányzati intézkedések az ő bőrükről is szólnak, de a törzsi szembenállás keretei között nincs mozgásterük. Nekik egy eljátszott szerep azonnal az ellenkező hatást váltaná ki, ugyanis Pokorni nincs akkora szinész, hogy hitelesen játsszon szerepet, ez már bebizonyosodott. Jobb tehát a reakció nélkül hagyás, mint bemászni rázós helyzetbe, aminek a hozadéka némi emóció lehet, vagy a bukás.
Minden tisztességes ember" holokausztos", akit borzaszt ártatlan emberek meggyilkolása. Nem? A pápa is "holokausztos"? Neki is a szadeszban lenne a helye adott esetben?
Én mondtam egy véleményt. /Konzervativ liberális szemléletű ember számomra jobban illik az MDF-be./
Nyilván ez nem tetszik Neked. Ez nem baj. De jobban örültem volna egy tisztességgel megfogalmazott ellenvéleménynek, mint annak, hogy azt az egy kis soromat "sunyi provokációnak" nevezed. Az ilyesmiben inkább konzervativ vagyok, mint Te.
Jobbfóbiás /meg semilyen fóbiás/ nem vagyok, már nem is leszek erre a kis időre, de azon sem csodálkoznék, ha más azzá válna az ilyen szavak hatására, mint a Tiéd.