Dologból hazafelé jövet bementem a kocsmába egy pohár sörre.
Értelmes felnőtt ember, éppen arról beszélt, hogy inkább kitelepül családostól külföldre, mert nem bírja elviselni, hogy a kommunisták gazdasági romlásba döntik az országot.
Mi van itt?- kérdeztem.
-Felnőtt emberként képes vagy amiatt óbégatni, mert vesztésre áll a kedvenc pártod? Hát milyen világban élünk?
Nekem mindig az volt a bajom a fiúkkal, hogy soha nem dolgoztak!!!Ebből következik aztán, hogy ők képesek elhinni a saját, propaganda szövegüket, mert azt hiszik,hogy minden olyan egyszerű, mint ahogy azt, egy vagy két mondattal előadják! Nem lehet gazd.kérdésekről néhány szóval, néhány perc alatt nyilatkozni!!!
5.Dehogynem a kormány tehet, nem tett semmilyen jogharmonizációs lépést annak érdekében, hogy a becsületesen adózó és alkalmazottaknak munkát adó cégeket védje az egy projektre alakult, "beszállíttatok, majd fizetés nélkül csődöt jelentek" cégektől.
Ezt ugy mondod, mint ha kotelezo lenne beszallitani tegnap alakult cegeknek. Amit Te irtal, az a beszallito uzleti kockazata, az allamnak sok koze nincs hozza -- ha meg csalard csodre gondolsz, az mar igen regota buncselekmeny. Legy nyugodt, nem csak zsebtolvajok ulnek a bortonokben.
"Miközben a felsőfokú intézmények a diplomás pályakezdők tömegeit bocsátják ki, a hazai cégek sok esetben munkaerő-kölcsönzéssel vagy külföldiek foglalkoztatásával kénytelenek megoldani a szakmunkáshiány problémáját. A középfokú végzettség presztízse viszont alacsony, ezért a fiatalok diplomaszerzésre törekszenek, így a jól képzett szakmunkások felértékelődnek az álláspiacon. Mindez növeli az elhelyezkedési esélyeiket, s a fizetésükre is jótékonyan hat."
Ki kezdte el szajkózni, hogy mindenkinek legyen diplomája?
Azért, Te vak, mert hideg volt! Van épitös nálunk is. Nem azért nem dolgoztak, mert nem volt meló, hanem mert ilyen idöben nem lehet betonozni. Illetve mostmár lehet, de 2-3 hete még izgalmas volt. Ne csak azt lásd, hogy otthon ülnek, kérdezd meg miért.
Én is vidéken élek, kisvárosban mint Te. Nem vagyok közalkalmazott, sem nyugdijas. A baráti körömben sincs. Mindenki munkával keresi a lét. Nem érezzük magunkat vacakul, akármennyire szeretnétek is bedumálni, és még narkót, meg cigit sem kell csempésznünk hozzá. Jó lenne ha ezt a skatyulyázást befejeznétek.
Bax Batman! Mielött hülyeséget gajdolsz nézz már szét a fideszben! Az összes igazi régi komcsi mind ott lakik! Kóka, meg Gyurcsány? Ne röhögtess már! Cirka az én korosztályom. Nekünk már csak a gulyáskommunizmus jutott, meg a hirék a diktatúráról.
Abban egyetértünk, hogy ha ha fidesz nem, vagy nem ilyen lett volna nem jut idáig a politikai hiszti, összexarozva a hétköznapi állampolgár mindennapjait.
Bemásolnék egy adatot az Ecostat-tól 2002 májusából.
Az ECOSTAT objektív lehetőségei - a statisztikai és pénzügyi adatbázisai - eredményeként az ország egyik jelentős gazdaságelemző intézete,amely már több évtizede tudományos műhelyként is ismert; gazdaságkutató, prognosztikai, ökonometriai és céginformációs tevékenységet végez.
Tehát :
" Rosszul alakult az államháztartás egyenlege az év első három hónapjában. Márciusig a hiány elérte a 243 Mrd Ft-ot, ami az éves előirányzatnak közel a fele. Ennél is rosszabb megvilágításba helyezi a belső egyensúly alakulását az, hogy az EU módszertan szerint számított egyenleg - melyet az előcsatlakozási szerződéseknek megfelelően kell számítani - az elmúlt évben nagyobb mértékben romlott, mint az a hazai statisztikában láthatóvá vált. Összességében az év egészére 550 Mrd Ft hiányt prognosztizálunk."
Most 2006-ban 51 % , azaz szinte ugyanannyi százalék.
Franciao. nem a mi adósságunk fáj, hanem a sajátja ! meg saját frissen diplomázott( piacképtelen ) első munhely NÉLKÜLI fiatalsága! Ez a hivatkozásod nem volt jó!
No, látom a leckét már megtanultad! Most kellene egy kicsit ebből a gykorlatban megvalósitani, ami azért más! megjegyzem: amit Te mostanában tanultál, azt a Gyurcsány és a Kóka már RÉGEN tudja!
A topikismertetőhöz azért hozzátennék annyit, hogy még mindig jobb ha ezért akar valaki elmenni, mint pl két liberális ismerősöm, akik 2002-ben a választások előtt azért fontolgatták, hogy elmennek innen, mert nagy volt az esély egy fidesz győzelemre.
Szóval nem az volt az ok, hogy a fidesz tönkrecseszi az ország gazdaságát, hanem hogy nem ők, az ország eszei kerülnek hatalomra.