Keresés

Részletes keresés

türelmes f.k. Creative Commons License 2006.04.11 0 0 71
Azért csak kockáztassuk meg:-)
Előzmény: MazdaGazda (68)
narancsfing Creative Commons License 2006.04.11 0 0 70
hajjaj! :o)))
Előzmény: Törölt nick (65)
MazdaGazda Creative Commons License 2006.04.11 0 0 69
Mármint a letargia Gyurcsány győzelme esetére értendő, természetesen
Előzmény: MazdaGazda (68)
MazdaGazda Creative Commons License 2006.04.11 0 0 68

:)))

Egyébként én is örülnék, ha a Fidesz nyerne.

Négy legjobb barátom közül két fideszes, két baloldali. Ahogy ismerem őket, a két baloldali megrándítaná a vállát, ha Orbán győzne, a két "jobbos" közül az egyik (50 %) viszont nem csak szomorú lenne, hanem egyenesen letargiába esne, úgy érezné, hogy Mohács és Trianon után itt az új sorscsapás.

Na most, a fideszes győzelem a baráti körömben két elégedett és két kevésbé elégedett embert eredményezne. A szoci viszont két elégedettet, egy kevésbé elégedettet és egy öngyilkosságközeli állapotba kerülőt.

Ezt nem kockáztathatjuk :)

Előzmény: asinus (62)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.11 0 0 67
Korunk Jézusa... Ez jóóó!
Előzmény: evangeline (66)
evangeline Creative Commons License 2006.04.11 0 0 66

Ti vagytok xarban....korunk Jézusa miatt.És ez sajnos igaz akkor is, ha nyer.Ha veszít, akkor meg kétszeresen(elnézve/olvasva itt sok beírást).

Előzmény: anyabanya (16)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.11 0 0 65

Egyszerre bukik a két gátlástalan vigéc?!

Orbusconi

Póli Creative Commons License 2006.04.11 0 0 64

:)

Előzmény: asinus (62)
Póli Creative Commons License 2006.04.11 0 0 63

Szerintem, a feltétlen hit, a vakhit egyáltalán nem mindegy, hogy mi felé irányul !

Ha a Túlvilág (Isten, a Megváltó, stb.) felé, az még valóban lehet irigylésreméltó, hiszen túl azon, mindenre ad magyarázatot, elűz minden kétséget, ha nem szeretjük a kétségeket, de az se elbukni, se dehonesztálódni nem tud !  Sőt még a sorscsapások is elviselhetőbbek az "Isten útjai kifürkészhetetlenek" eufémizmussal,

és lehet megnyugodva tovább menni...

De egy politikusban, és egy általa vezérelt (vigyázat ! nem vezetett, hanem vezérelt !) politikai pártban való feltétlen vakhit !?  Szerintem annál rosszabb nincsen, mert előbb utóbb jön a csalódás választási vereség képében (mondjuk ehhez demokrácia is kell), jön a pofon, jön az Armageddon. Jó ebben az esetben is még nyújthat a Vezér vígaszt, de mi van, ha visszavonul a Vezér, ha hírtelen meghal a Vezér, ha bíróság elé állítják a Vezért, vagy akármi ? Új Vezér nem terem minden bokorban (vs. Isten, aki mindenütt ott van), mi lesz akkor rajongó emberünkkel ??!

Előzmény: MazdaGazda (58)
asinus Creative Commons License 2006.04.11 0 0 62
Nahát! Rátaláltam a saját álláspontomra. Te itt azt fejted ki mélyebben és bővebben amit én úgy fogalmaztam, hogy a Fidesznek drukkolok, mert az ő híveik sokkal szomorúbbak szoktak lenni, mikor vesztenek. Altruista vagyok:) Az persze más kérdés, hogy hova szavazok.
RAMBO Creative Commons License 2006.04.11 0 0 61
OFF
Én tanultam a Gyöngyösi Fősulin, életem talán legszebb másfél éve volt...
Előzmény: Campi (43)
MazdaGazda Creative Commons License 2006.04.11 0 0 59

írtak = írtam, csak túl közel van a két billentyű egymáshoz :)

MazdaGazda Creative Commons License 2006.04.11 0 0 58

Részben volt némi irónia abban, amit írtak.

Részben viszont tényleg irigylem, ha valaki vakon tud hinni bármiben, bárkiben.

Pl. hasonlóképpen (és már irónia nélkül) irigylem azokat, akik feltétel nélkül hisznek a Túlvilágban. Nem tudják, milyen. Soha nem látta senki. De mégis hiszik, és így könnyebb megbékélni az élettel, halállal.

Na, hasonló, megkérdőjelezhetetlen hit vezérli a Fidesz (elsősorban ifjú) táborát. Ők valóban tragédiaként élnék meg, ha maradna a Gyurcsány-kormány.

Én nem élném meg tragédiaként, ha visszatérne Orbán. Azt sem gondolom, hogy az Altus Rt-s bulik törvényesebbek, tisztességesebbek, mint a Happy End-es bulik. Nem gondolom, hogy a "mi kommunistáink" tisztességesebbek, mint "azok". Itt is, ott is van takargatnivaló, van vétkezés, van bűn. Egyik sem jobb a másikánál. Én programok, kultúra, szimpátia szerint szavazok, de nem vág agyon, ha egy másik program, másik kultúra, másik tradíció nyer.

Én azt élném meg tragédiaként, ha megszűnne a demokrácia, és nem lehetne dönteni arról, hogy ki vezesse az országot. Ha visszatérnének a harmincas vagy a hetvenes évek, amikor Horthy, illetve Kádár elvtárs döntötte el, hogy ki legyen a miniszterelnök, és látszatdemokrácia volt vagy még az sem. Ha alkotmányjogi, választójogi trükkökkel egy Mikola-féle elintézné, hogy az egyik bűnszervezet 20 évig szabadon rabolhasson, a másik bűnszervezetet kiszorítva. Mert a kormányváltás lehetetlensége ezt jelentené. Ez egy Pintér kontra Tasnádi típusú harc lenne a védelmi pénzekért, és semmi más.

Előzmény: Póli (56)
Káoszfüggő Creative Commons License 2006.04.11 0 0 57

"A nemzet alapvető érdeke, hogy az MDF koalíciós tárgyalásokat kezdjen

a Fidesszel!" - idézi a nemfideszes HírTV egy budafoki MDF alapszervezet

nyílt levelét.

Póli Creative Commons License 2006.04.11 0 0 56

"Irigylem a fideszesek fanatizmusát, hogy ők sorstragédiaként élnék meg a (sokadik) választási vereségüket."

Mi ebben az irigylésreméltó ?!  Hogy gyűlölni fogják a fél országot !?  Hogy a (tényleges) tavasz helyett ismét négy évnyi telet látnak ?!  Hogy olyan országban fognak élni ismét 4 évig, ahol (szerintük) az antikrisztus uralkodik ?!

Én sajnálom őket...

Előzmény: MazdaGazda (51)
Póli Creative Commons License 2006.04.11 0 0 55

Sose indulj ki magadból, ha elképzelsz egy tőled fényévekre lévő szituációt !

Előzmény: Törölt nick (45)
MazdaGazda Creative Commons License 2006.04.11 0 0 54

Kövér Lászlónak meg vajon mi köze az antalli örökséghez?

A saját ökörségéhez, ahhoz van köze.

Előzmény: Póli (46)
cézété Creative Commons License 2006.04.11 0 0 53

Szóval ha mégsem nyerne a Fidesz (a korábban felsorolt és "külső" okok miatt), akkor lesznek újraszámolási és egyéb tüntetések?...

Akkor is, ha netán a várt és hiányzó 75 mandátumból csak 45-50-et sikerülne megszerezni?

És lesz újra: "A haza nem lehet ellenzékben!"?

Ü: CzT 

Előzmény: Aladár007 (37)
fromdtod Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52
Egy két megjegyzés a véleményedhez.

Budapest: Takarítsd ki és nem lesz koszos. Meg szállj ki az autódból! Ne másra várj! Vagy ne panaszkodj!
Aggódó állam! Aggódjon érted a kommunista párt. Engem hagyjon békén mindenféle állam, mert a végén kiderül, hogy kérni fog tőlem valamit. Azt meg nem szeretném.
Előzmény: Aladár007 (25)
MazdaGazda Creative Commons License 2006.04.11 0 0 51

Nem kell lenézni egymás szavazóit. Rossz olvasni, hallgatni a sok gyűlölettől fröcsögő jobb- és baloldalit.

Büdöslábú parasztok? Agymosott prolik? Fasiszták? Kommunisták?

Nevetséges.

Választópolgárok, akik szabadon döntenek. Irigylem a fideszesek fanatizmusát, hogy ők sorstragédiaként élnék meg a (sokadik) választási vereségüket. Előbb-utóbb majd sikerül többséget szerezni (nem úgy, mint 1998-ban, amikor Torgyán átcsábításával sikerült a második fordulót megnyerni, és az MSZP úgy vesztett, hogy a listás választást simán nyerte, hanem tisztességesen). Csak ahhoz még nagyon sokat kell dolgozni (Mikolák félreállítása stb).

velo Creative Commons License 2006.04.11 0 0 50

T. Aladar!

Akkor most donts mar el , a komcsik komcsik vagy nem komcsik, vagy csak akkor ha komcsizni kell:)

Egyebkent itt is baromi antidemokratikusan szamoljak a szavazatokat, merthogy addig szamoljak amig 3x egymas utan ugyan azt az eredmenyt nem kapjak, de nyugodtan mantrazd valasztasi csalasos fidesz(miep) imat:)

hasas_pasas Creative Commons License 2006.04.11 0 0 49

Minden szavazókörben a pártdelegáltak és a többiek együtt addig számolják újra és újra a szavazatokat, amíg meg nem egyeznek a végeredményben. Ha kell, sokszor is. Ugyan minek kellene még ezredszer is végignyálazni a papírokat?

hp

Campi Creative Commons License 2006.04.11 0 0 48
Még nem ebrudálták ki öket, nemsokára (talán már most) fejezödik be a csödeljárás.

Viszont a másik figura arra gondolt, hogy Gy. iparváros VOLT, ami összeomlott, namost, ha valami is összeomlott, az most. Vagy 3 hónap múlva. De remélem nem, lévén apám ott dolgozik. -ott.
Előzmény: anyabanya (44)
kábelbúvár Creative Commons License 2006.04.11 0 0 47

Azé van ott 1 erős anyagi reszketés is.

A Felügyelő Bizoccság nehezen viselné a fuccsba ment beruházást a kampányba...

Másoccor !!

Előzmény: Káoszfüggő (-)
Póli Creative Commons License 2006.04.11 0 0 46

"Az, hogy a jobb oldal legjelentosebb ereje hajlando kompromisszumra, az reszketes a Hatalomert." (?)

Igen, természetesen ! Különösen annak tükréban, amit OV testi-lelki jóbarátja mondott pár hete ! 

"...a kompromisszum Dávid Ibolya-féle változata azt jelenti, hogy az MDF adja a miniszterelnököt. Mivel azonban az MDF-nek esélye sincs a parlamentbe kerülésre, ezért meglehetősen vicces követelésnek tűnik az említett feltétel... Ezt a fajta politikai stratégiát az MDF számára egyébként az SZDSZ-hez közel álló tanácsadók főzték ki boszorkánykonyhájukban. Mert már, aki az MDF-re szavaz, annak semmi köze sincs a jobboldalhoz, pláne a valaha volt Antall József-i örökséghez régen nincs köze." (Kövér László a 2006. március 18-i esztergomi Hídlapban)

Előzmény: Aladár007 (14)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.11 0 0 45
Gyurcsány lenézi és megveti az mszp szavazóit, tudja hogy a nyomába sem érhet a sok szegény szerencsétlen átvert kisember az ő milliárdos vagyonának.
Előzmény: Aladár007 (4)
anyabanya Creative Commons License 2006.04.11 0 0 44
de a husipar kiebrudalt dolgozoi nem a föiskola dolgozoi... ugye:))
Előzmény: Campi (43)
Campi Creative Commons License 2006.04.11 0 0 43
Hatvant talán még megérteném, de Gyöngyösön milyen ipar volt?
Esetleg itt laksz, vagy csak úgy puffogtatsz? Jó messze van/volt a visontai erömü, meg van egy armatúra gyár, ami bezárt kb. '92-ben :)
Ami volt ipar, és jó is volt, az a húsfeldolgozás. Az viszont pont most csödölt be. :((

És még egy plusz dolog, a távmunkát a szocik nagyon eröltették, itt részben megvalósult. Föleg a föiskolára vettek fel új embereket. Terjeszkedik is rendesen a föiskola, az, hogy milyen szinvonal van ott, más kérdés, sajnos mindenhol egyre szarabb. :((
Előzmény: Aladár007 (35)
Póli Creative Commons License 2006.04.11 0 0 42

"Orbán (...) aki le mond a hatalomért, hogy ha ez az ára a változásnak (...)..Talán éppen ezzel bizonyitja, hogy tényleg egy igaz és hiteles ember..."

"Amikor a gazella egy akolba kerül a nagyvaddal, ha az ledől is pár percre az árnyékban, nem a nagyvad, hanem a gazella sorsa van megpecsételve."

Előzmény: anyabanya (8)
kepenu Creative Commons License 2006.04.11 0 0 41
Én azért távolról sem nevezném sem Gyöngyöst, sem pl. Nyíregyházát (ahol szintén tarolt a MSZP) iparvárosnak.
Előzmény: Aladár007 (35)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!