Keresés

Részletes keresés

cc Creative Commons License 2006.03.17 0 0 45
Krausz Tamasra gondolsz?
Előzmény: imbisz (-)
ejropalepke Creative Commons License 2006.03.17 0 0 43

Plusz  a jogászok, joghallgatók.

A történelemtanárok többségének kedvenc napilapja a  NaNem.

Kivétel, akinek meg nem.

Például a Történelemtanárok Egyesületének az elnöke - akinek pillanatnyilag nem jut eszembe a neve - éppen nem jobbos.

fekete kokárda Creative Commons License 2006.03.17 0 0 42

az "átkos" képviselőinek egyre szemtelenebb grasszálása

Helyesen:

az "átkos" képviselőinek egyre pimaszabb grasszálása

Előzmény: zogu (41)
zogu Creative Commons License 2006.03.17 0 0 41

A történelem azt tanítja nekünk, hogy a baloldal gyilkos rendszert működtetett 40-80 évig, és mind gazdasági téren, mind erkölcsileg megbukott!

Továbbá azt is tanítja, hogy egy bukott diktatúra után (lásd Hitler) el kell távolítani a hatalom közeléből a régi rend képviselőit, és az alapoktól kell újrakezdeni.

Nagyjából ez az a pohár, amelybe 90 után nem öntöttek tiszta vizet (majdnem sehol) a posztszovjet államokban.

Következmény: mérhetetlen korrupció, átláthatatlan összefonódások, harácsolás, kiárusítás, elképesztő igazságtalanság, a szegényebb rétegek mind nagyobb lecsúszása, az "átkos" képviselőinek egyre szemtelenebb grasszálása mindenütt. 

Ez a történelem mégoly csekély ismeretében is végtelenül felháborító és elfogadhatatlan!

Előzmény: sajtoskenyér (8)
gunyoros Creative Commons License 2006.03.17 0 0 40
Rákosi elvtárs vájár is volt, meg szövőnő is:-)
Előzmény: Libastop (36)
I. C. Augusto Octavian Creative Commons License 2006.03.17 0 0 38

Először is a kommunistákat én nem sorolnám a bal oldalra. Kétségtelen hogy a kommunizmus baloldali mozgalomnak indult, és végéig annak vallotta magát. De ma már tudjuk hogy diktatúra volt keményen.

A félreértés abban áll, hogy mind a jobboldali, mind pedig a baloldali gondolkodás csak demokráciában értelmezhető. A diktatúra az diktatúra, akár jobbosnak, akár balosnak állítja be magát. Tehát amikor a jelenkori jobb és baloldalról beszélünk (mármint demokráciában értelmezve) akkor igazából egyik pártra sem lehet ezt ráfogni. Ez megerőszakolása a tényeknek.

Helyesebb a liberális, és a nemzeti megfogalmazást használni..

Előzmény: sajtoskenyér (28)
fekete kokárda Creative Commons License 2006.03.17 0 0 37
Az értéket teremtő és a lumpenproletárt azonos módon díjazták a szocializmusban. A világ legigazságtalanabb rendszere volt.
Előzmény: gunyoros (32)
Libastop Creative Commons License 2006.03.17 0 0 36
Most ne hari, de Rákosi mikor volt vájár?
Előzmény: gunyoros (32)
mr. gerison Creative Commons License 2006.03.17 0 0 34

én laikus vagyok,

de azt gondolom, hogy a bűvös szó a kontextus .. gyakran előfordul, hogy ugyanazt a dolgot, jelenséget az ember teljesnmásképp látja .. ha tágabb vagy szűkebb kontextust vesz .. ha az események, tények egy tágabb körét veszi kontextusként ..

az az ember, aki csak az adott hetet, hónapot, évet látja maga előtt, nyilvánvalóan szemellenzőt hord, és kizárja magát (még ha nem is akarja) a tisztánlátás élményéből ..

sajtoskenyér Creative Commons License 2006.03.17 0 0 33
 Hidd el, eléggé ismerem :) Mondjuk szerintem se mi vagyunk a világon a legszerencsétlenebb nép, a lengyelek és a zsidók tényleg hatványozottan többet "szívtak" az idők során.
Előzmény: Törölt nick (31)
gunyoros Creative Commons License 2006.03.17 0 0 32

baloldal csak elvett javakat a megteremtőitől,

Lelki szemeim előtt látom, amikor a bánya tulajdonos felhozza a bányából a szenet, oszt a vájár meg elveszi tőle....

Eszednél vagy???

Előzmény: samiel (22)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.17 0 0 31

Ez szerintem optikai csalódás. :-)

Ugyanis csak az vélekedhet így, aki csak a magyar történelmet ismeri.

De nézzük egyszerre a görög, albán, szerb, bulgár, román, lengyel, cseh, szlovák, finn litván, észt történelmet. Vagy akár az írt. A kuaukázusi népeket már ne is említsük ( örményország, grúzia).

Sőt, hogy le is köphessetek. A zsidó történelem sem egy diadalmenet. (Az utóbbi 50 év az nem reprezentatív.)

Előzmény: sajtoskenyér (14)
Libastop Creative Commons License 2006.03.17 0 0 30

Teljes mértékben egyetértek. Én ugyanezt az utat jártam be. Talán azzal a kivétellel, hogy én 80-ban már nem hittem Kádárban. Lehet, hogy idősebb vagyok?:)

I. C. Augusto Octavian Creative Commons License 2006.03.17 0 0 29

Nálunk szerencsésebb sorsú nemzeteknél van egy ismert mondás a politikáról:

"Az értéket amit a jobboldali kormányok megteremtenek, azt a baloldaliak elköltik."

sajtoskenyér Creative Commons License 2006.03.17 0 0 28
 Ez csodálatos. Remélem akkor sem a baloldali MSZP-re, sem a baloldali Fideszre nem szavazol. Mert ha az analógiád alapján a mai baloldal is csak elvesz, rabol, lop, osztogat, akkor nehezen nevezném a Fideszt, mint volt liberális, volt konzervatív, jelenleg balos populista pártot jobboldali pártnak. Nem akarom megrendíteni letisztult világképedet, de ma sem a baloldal, sem a jobboldal nem jelenti ugyanazt, mint anno. Nincsenek kommunisták, nincsenek reakciósok. Ha mindent a történelem szempontjából próbálunk értelmezni a jelenben, téves következtetésekre juthatunk.
ancsil01 Creative Commons License 2006.03.17 0 0 27

na, tőled is eltiltanám a gyerekemet :)))

nem azért, mert jobbos vagy - az végül is szíved joga. De olyan botorságot mondani, hogy a baloldal nem adott soha semmi pluszt, ráadásul a francia forradalmat felhozni példának - nem kimondottan a szakmai tudás csúcsa :(((

figyelő Creative Commons License 2006.03.17 0 0 26
Marhaság.
jakka Creative Commons License 2006.03.17 0 0 25

Ez forditva van.Ha valaki nem buszke hazafi es konzervativ,akkor nincs ra eselye,hogy ebren birjon maradni egy gimnaziumi tortenelemoran igy nem is valhat belole tortenelemtanar.:)

Ez olyan mint,hogy:legyel uszo fiam,nezd meg azok milyen szep szal vallas eros emberek.Pedig valojaban az eleve erre genetikailag legalkalmasabbak lesznek szep szal vallas uszok,a tobbiek meg kiselejtezodnek,ha probalkoznak is.

kestengo Creative Commons License 2006.03.17 0 0 24

Mert egy életen át hazugságot kellett tanítaniuk!

Talán ez elég indok.

ancsil01 Creative Commons License 2006.03.17 0 0 23

Azért, mert valamivel jobban ismerik a történelmet, mint a plebs.

ha tényleg ismernék, akkor nem beszélnének hülyeségeket

Előzmény: zogu (6)
samiel Creative Commons License 2006.03.17 0 0 22
Tekintve, hogy a kérdéssel érintett vagyok, azt tudom válaszolni, hogy a történelemmel foglalkozók világosan látják azt, hogy az un. baloldal, a francia forradalommal kezdődően soha semmilyen gazdasági pluszt, nem teremtett. Az újkori történelemben az un. baloldal csak elvett javakat a megteremtőitől, vagy a tulajdonosaitól, hogy aztán az ő sajátos szempontjai szerint elossza azokat az eszmei hűbéresei között. Illetve nagyrészt megtartsa magának.

Ezt felismerni nem kell, hogy akadémia tag legyen az ember, de csak 35-40 évesként kezdi el látni világosan. A később érő tipusok is ugyanígy rájönnek erre (hogy nickeket is említsek PuPu, vagy özv. Bitera) de 50-60 körül járva már fékezőleg hat a gondolkodásukra annak bevallása, hogy egész életükben rossz oldalon álltak.

Nekem is volt 1980-85 között kádári időszakom, a rendszerváltáskor SzDSz-es, 1994-ig, amíg megtaláltam a helyemet. Ezért nem tudom igazán elítélni nézetükért a most nálam fiatalabbakat.
fekete kokárda Creative Commons License 2006.03.17 0 0 21
A régi rendszerben a történelem tanár volt az akinek a legtöbbet kellett hazudnia, őket követték a magyar tanárok. Aki ma magyar történelmet tanít annak nem lehet egy 70 évig fennálló, majd megbukott kommunista rendszer szimpatikus és folytatható.
ancsil01 Creative Commons License 2006.03.17 0 0 20

"...és folytatta, ez olyan dolog, mint hogy az orvosok nem nagyon cigiznek.."

a tanárodat sem az eszéért szerethetik - az orvosok között legalább olyan a cigizők aránya, mint bármely más foglalkozású csoportnál.

Amúgy meg nem hiszem, hogy foglakozási ártalom lenne, vagy ha igen, akkor én vagyok a kivétel :)))

I. C. Augusto Octavian Creative Commons License 2006.03.17 0 0 19
Igen. Valószínűleg az említett töritanár, amikor "lejobbosozzák" nagyon jól tudja milyen szép hosszú dupla órát lehetne tartani abból ki is jobbos és balos valójában. Nem ártana az itt fórumozóknak sem egy ilyen törióra.... :-)
Előzmény: RontóPál (16)
Libastop Creative Commons License 2006.03.17 0 0 18
Kritizálni lehet, de csak ha olyan teszi, mint mi. Ha idegen teszi, akkor a legrosszabb magyart is megvédem! A leghülyébb cselekedet is jó!:)
Előzmény: sajtoskenyér (14)
sajtoskenyér Creative Commons License 2006.03.17 0 0 17
 Hát igen. 89 előtt az ment, hogy a parasztokat alja módon kizsákmányolták. Ma már az megy, hogy nem is volt olyan rossz a parasztnak... :)
Előzmény: Libastop (13)
RontóPál Creative Commons License 2006.03.17 0 0 16

Az a történelem tanár, aki ma az alapján véli magát jobbosnak, h azonosul a jobbosnak mondott mo-i politikával, az rosszul ismeri a történelmet.

Ha csak azonosul, akkor meg balos.

sz Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15
az én töritanárom 98-ban mdf-esként indult az önkormányzati választáson.
az osztályfőnököm földrajz-töri szakos volt (nekünk csak földrajzot oktatott), ő viszont utálta a fideszt, de a szocikat is fikázta rendesen.
sajtoskenyér Creative Commons License 2006.03.17 0 0 14
 Minden magyart én sem szeretek, mégsem vagyok liberális. Aki pedig jól ismeri a történelmünket, tudja, hogy többször voltunk hülyék, mind okosak. Valahogy mindig beszoptuk.
Előzmény: Libastop (11)
Libastop Creative Commons License 2006.03.17 0 0 13
Nem lehet velük vitatkozni, mert nem értik a történelmet. Mert ideológiai alapon tanítottak. Szerencsére engem nem, ezért vagyok jobbos elfogult!:)
Előzmény: ex_lx (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!