Keresés

Részletes keresés

régi vendég Creative Commons License 2006.03.12 0 0 261
hát igen, mondjuk ez igaz. szép álmokat szövögetünk a tabletta ingyenességéről stb. közben ez valszeg csak azokat érinti akik tartós kapcsolatban élnek, és a tabletta nem véd a nemibetegségek ellen. :-(

asszem van itt sok sokkal fontosabb tennivaló, mint az abortusz betiltása.
Előzmény: mb3rgyulolo (252)
VIII. Nagyapó Creative Commons License 2006.03.12 0 0 260

Csak az az érdekes, hogy ez a bizonyos "normális" szint úgy tűnik, gyorsabban nő, mint az átlagkereset - legalábbis valami ilyesmire utal a nyugat-európai gyerekszámcsökkenés.

Értem én, hogy nem akar senki 8-10 gyereket szülni nyomorba, meg hogy azt akarja, tanuljon, legyen magánélete stb. - de hogy a "normális" szinthez miért tartozik hozzá a kamerás mobil és a PlayStation, azt már kevésé tudom felfogni. Ez egy idő után már a majomszeretet kategória, szvsz.

Persze, a gyerekekre hat a legjobban a reklám, őket fogja a leginkább bántani, ha valamijük nincs, ami a másiknak van... De normális szemléletű neveléssel talán azért ez is ellensúlyozható.

Előzmény: mb3rgyulolo (246)
Aragorn Creative Commons License 2006.03.12 0 0 259
Csakhogy - ha valódi hívő keresztényekről van szó - itt jelen van egy másik, még erősebb félelem. Az sem biztos, hogy népünnepély, ha két kiforratlan kölyök családot alapít, mert megcsúsztak a kanyarban... ebből is sok tragédia származott már.
Előzmény: VIII. Nagyapó (249)
kanpanycsend Creative Commons License 2006.03.12 0 0 258

Hát hogyne lenne!

Egy komcsi gyalázkodó genetikusan igazat mond.

Előzmény: Törölt nick (255)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2006.03.12 0 0 257
Az egyik filmben van erre egy jó analógia: olyan, mint zokniban zuhanyozni... :/
Előzmény: Törölt nick (256)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.12 0 0 256
Most nem azé', de gyakorlatilag semminek nem árt... nem értem az utálatot.
Előzmény: Antisystem (251)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.12 0 0 255
Ellenben igaz:-)
Előzmény: kanpanycsend (247)
Aragorn Creative Commons License 2006.03.12 0 0 254
Ezt nem lehet dumával megoldani. A probléma akkor is egyedül a lányé marad, a fiút sem a mikrokörnyezet nem ítéli el, sem fizikai, sem erkölcsi, sőt legtöbbször anyagi következményei sincsenek ránézve a felelőtlenségnek.
Ezért is olyan visszataszító, amikor férfiak ítélkeznek ilyen ügyben, ők alkotnak rá szabályt, törvényt, szankciót...
Előzmény: Zanik (243)
régi vendég Creative Commons License 2006.03.12 0 0 253
ez tényleg jó 5let lenne szerintem is! azért az éves kötelező vizsgálatot mindenképpen szükségesnek tartom, de ha minden OK akkor adjanak ki egy kártyát vagy a cytologiai papírral egy évig lehessen vény nélkül vásárolni a patikában 4x3 havi adagot.(hogy ne lehessen a szomszédasszonynak is venni, vizsgálat nélkül)
Előzmény: Antisystem (237)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2006.03.12 0 0 252
Hááát az biztos, hogy a velem egyidős, és fiatalabb évfolyamok határozottan el lettek baszva, még számomra is félelmetes az az értékrend, ami divatossá vált. A kiscsajok hülyék, és azt hiszik, ha valaki 18 éves korára szűz marad, az már úgy is fog meghalni, a sok kis surmó meg azt számolja hányat tud lefektetni egy hét alatt. Így nehéz is bármiféle szexuális kultúráról beszélni.
Antisystem Creative Commons License 2006.03.12 0 0 251

Ez is baj - a felviálgosításnál tudatosítani kéne a fiúkban, hogy bizony az ő felelőségük is!

Ez teljesen igaz, 50%/50%.

Az óvszert meg a lányok egy része ugyanúgy utálja, mint a fiúk egy része...

ÜdV

kanpanycsend Creative Commons License 2006.03.12 0 0 250

100 %

Előzmény: kelendo (245)
VIII. Nagyapó Creative Commons License 2006.03.12 0 0 249

Lehet, bár ez akkor a konzervativizmus legrosszabb formája - az a helyzet, amikor a társadalomban a vallás tanítása még megvan, a szelleméből viszont már semmi.

Érdekes, hogy keresztény körökben szokás a leginkább összeházasodni egy nem kívánt gyerek miatt az abortusz helyett - pedig a "megaláztatástól való félelem" valószínűleg itt a legerősebb.

Előzmény: Aragorn (240)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.12 0 0 248
Ebben mondjuk van igazság:-)
Előzmény: suto (230)
kanpanycsend Creative Commons License 2006.03.12 0 0 247

ez nyomós érv, és olyan balliberális!

Előzmény: Második Tiglátpilézer (239)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2006.03.12 0 0 246

Azért ez érthető valamilyen szinten. Ebben a generációban sok emberke van, aki nehéz anyagi körülmények között nőtt fel. Jó, hogy mindent meg akar adni a gyerekének. Persze ez sem tökéletes modell, de a párommal majd akkor vállalunk gyereket, ha normálisan el tudom tartani őket. És ebbe nem csak a "nem halunk éhen" kategória tartozik bele.

Előzmény: VIII. Nagyapó (236)
kelendo Creative Commons License 2006.03.12 0 0 245
Hurrá! Most már biztos a fidesz veresége! Ez az ember cinikussága miatt a legkevésbé volt elfogadott. Mellesleg ő volt a testvérét kitüntető is!
pevek Creative Commons License 2006.03.12 0 0 244

Egy gyerek születése csodálatos dolog- és aki úgy dönt, hogy lemond róla, az szerintem is jobb, ha megteszi.

És örökbeadja a gyermeket.

Előzmény: mb3rgyulolo (241)
Zanik Creative Commons License 2006.03.12 0 0 243
Egy fiatal srác szerintem magasról leszarja, hogy védekezik a csaj? Nem fogja kísérgetni az épp aktuális barátnőjét az orvoshoz! Ez is baj - a felviálgosításnál tudatosítani kéne a fiúkban, hogy bizony az ő felelőségük is!
Szegény buta tini csaj pedig attól fél, hogy elmulasztja a körény adoniszával való párosodást, és persze belemegy az óvszer nélküli aktusba!

VIII. Nagyapó Creative Commons License 2006.03.12 0 0 242
Hála Istennek ennél azért nagyobb misztériumrendszer van körülötte (szerelem kifejeződése, stb.). Lehet, ez éppúgy érzék kérdése, mint mondjuk a költészet iránti affinitás, de hogy ha nem hallasz verseket, mit sem fogsz tudni a költészetről, az is elég valószínű...
Előzmény: Törölt nick (225)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2006.03.12 0 0 241
Hát az az én bajom, hogy nem tekintem teljes jogú embernek. Egyszerűen nincs olyan fejlettségi szinten, hogy ezt elmondhassam róla. Nehéz kérdés, és nem én fogom feltalálni a spanyol viaszt. Egy gyerek születése csodálatos dolog- és aki úgy dönt, hogy lemond róla, az szerintem is jobb, ha megteszi.
Előzmény: VIII. Nagyapó (234)
Aragorn Creative Commons License 2006.03.12 0 0 240
Hidd el, még ha nem is terveztek gyereket, karrier vagy anyagi okok miatt nagyon kevés nő vállalná az abortuszt.
Még mindig sokkal több a félelem, a kiközösítettségtől való rettegés, a magárahagyottság, a rossz házasságon belül erőszakos úton fogant gyermek (el se hinnéd, mennyi ilyen van), a nagyon fiatal, egyedülálló lány tanácstalansága, tudatlansága... ezekből jönnek össze sajnos a nagy számok.
Előzmény: VIII. Nagyapó (232)
Második Tiglátpilézer Creative Commons License 2006.03.12 0 0 239
Mikola egy fasz...
Zanik Creative Commons License 2006.03.12 0 0 238
Az a csaj, aki fűvel fával lefekszik, nem védekezik és erre a fiút se kötelezi! Nos, az nincs rendesen felvilágosítva! A szexuális felvilágosítás nem csak biológiai vagy orvosi legyen! Hanem a normális, egészséges szexuális kapcsolatokra is oktasson! Családmodell, mértékletesség, stb.!
Antisystem Creative Commons License 2006.03.12 0 0 237

Ma a nőknek túlságosan bonyolúlt az út a megfelelő fogamzásgátláshoz! A tabletták drágák!

Nézd, ahogy én látom, többnyire nem az a baj, hogy nincs az a 2 kHUF-ja a párnak a 3 havi doboz Triregolra, sokkal nagyobb probléma szokott lenni maga  a cselekvési sor, ahogy meg tudod szerezni. Ugye nem bemész a patikába és megveszed, hanem előbb nőgyagyászt kell keríteni, időt kell egyeztetni, pénzt kell adott esetben rászánni, ha vizsgálatra küld el kell menni a laborba, stb. Szóval komoly tervezett cselekvések sorozata.

ÜdV

Előzmény: Zanik (228)
VIII. Nagyapó Creative Commons License 2006.03.12 0 0 236
Nem baj, csak épp azt tudom nagyon nehezen megérteni, amikor valaki azért nem vállal gyereket, mert "nem tudna neki mindent megadni" - és emögött sokan főként anyagiakat értenek.
Előzmény: mb3rgyulolo (226)
régi vendég Creative Commons License 2006.03.12 0 0 235
erről én is hallottam már, de a dokik nem nagyon és Magyarországon tudomásom szerint semmilyen eszköszt nem helyeznem be a méhbe, csak ha szültél már 1 gyereket, de ha terveztek még többet is akkor az első szülés után sem javasolt. (betokosodás, gyulladások stb miatt)
de ez már baromi nagy kitérő volt.
Előzmény: Zanik (228)
VIII. Nagyapó Creative Commons License 2006.03.12 0 0 234

Nézd, ha egyszer a magzatot embernek tekinted, ez csak annyiban érzelmi demagógia, amennyiben a kukába/Taigetoszra kitett csecsemő sorsának leírása is az...

Előzmény: mb3rgyulolo (219)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.12 0 0 233

mikola egy ritka nagy puttinger beképzelt paraszt szerintem, tán őt rühellem egyedül a fityeszben...

grrrrrr még a hideg is kiráz tőle...

VIII. Nagyapó Creative Commons License 2006.03.12 0 0 232

Ha jobban megnézed, én is kb. ezt állítom. Illetve kicsit pontosabban, hogy a valódi anyagi szükség nagyon kevés abortusznak oka. Az, hogy valamiképp "többet akarunk" - amiben elég sok anyagi tényező van - már jóval többnek, szerintem. Bár lehet, hogy ez inkább kevés gyerek vállalásánál (fogamzásgátlásnál) jellemző, ha már megvan a dolog, kevésbé...

Előzmény: Aragorn (218)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!