Mikola István a Fidesz miniszterelnök-helyettes-jelöltje. Én meg emlékszem ennek a jómadárnak azokra a megnyilatkozásaira, amelyek szerint a megerőszakolt nőnek is szülnie kell (tapló!). LEgutóbb az abortusztabletta ügyében nyilatkozott meg a nemzet orvosa, nagy bölcsen.
hát igen, mondjuk ez igaz. szép álmokat szövögetünk a tabletta ingyenességéről stb. közben ez valszeg csak azokat érinti akik tartós kapcsolatban élnek, és a tabletta nem véd a nemibetegségek ellen. :-(
asszem van itt sok sokkal fontosabb tennivaló, mint az abortusz betiltása.
Csak az az érdekes, hogy ez a bizonyos "normális" szint úgy tűnik, gyorsabban nő, mint az átlagkereset - legalábbis valami ilyesmire utal a nyugat-európai gyerekszámcsökkenés.
Értem én, hogy nem akar senki 8-10 gyereket szülni nyomorba, meg hogy azt akarja, tanuljon, legyen magánélete stb. - de hogy a "normális" szinthez miért tartozik hozzá a kamerás mobil és a PlayStation, azt már kevésé tudom felfogni. Ez egy idő után már a majomszeretet kategória, szvsz.
Persze, a gyerekekre hat a legjobban a reklám, őket fogja a leginkább bántani, ha valamijük nincs, ami a másiknak van... De normális szemléletű neveléssel talán azért ez is ellensúlyozható.
Csakhogy - ha valódi hívő keresztényekről van szó - itt jelen van egy másik, még erősebb félelem. Az sem biztos, hogy népünnepély, ha két kiforratlan kölyök családot alapít, mert megcsúsztak a kanyarban... ebből is sok tragédia származott már.
Ezt nem lehet dumával megoldani. A probléma akkor is egyedül a lányé marad, a fiút sem a mikrokörnyezet nem ítéli el, sem fizikai, sem erkölcsi, sőt legtöbbször anyagi következményei sincsenek ránézve a felelőtlenségnek. Ezért is olyan visszataszító, amikor férfiak ítélkeznek ilyen ügyben, ők alkotnak rá szabályt, törvényt, szankciót...
ez tényleg jó 5let lenne szerintem is! azért az éves kötelező vizsgálatot mindenképpen szükségesnek tartom, de ha minden OK akkor adjanak ki egy kártyát vagy a cytologiai papírral egy évig lehessen vény nélkül vásárolni a patikában 4x3 havi adagot.(hogy ne lehessen a szomszédasszonynak is venni, vizsgálat nélkül)
Hááát az biztos, hogy a velem egyidős, és fiatalabb évfolyamok határozottan el lettek baszva, még számomra is félelmetes az az értékrend, ami divatossá vált. A kiscsajok hülyék, és azt hiszik, ha valaki 18 éves korára szűz marad, az már úgy is fog meghalni, a sok kis surmó meg azt számolja hányat tud lefektetni egy hét alatt. Így nehéz is bármiféle szexuális kultúráról beszélni.
Lehet, bár ez akkor a konzervativizmus legrosszabb formája - az a helyzet, amikor a társadalomban a vallás tanítása még megvan, a szelleméből viszont már semmi.
Érdekes, hogy keresztény körökben szokás a leginkább összeházasodni egy nem kívánt gyerek miatt az abortusz helyett - pedig a "megaláztatástól való félelem" valószínűleg itt a legerősebb.
Azért ez érthető valamilyen szinten. Ebben a generációban sok emberke van, aki nehéz anyagi körülmények között nőtt fel. Jó, hogy mindent meg akar adni a gyerekének. Persze ez sem tökéletes modell, de a párommal majd akkor vállalunk gyereket, ha normálisan el tudom tartani őket. És ebbe nem csak a "nem halunk éhen" kategória tartozik bele.
Egy fiatal srác szerintem magasról leszarja, hogy védekezik a csaj? Nem fogja kísérgetni az épp aktuális barátnőjét az orvoshoz! Ez is baj - a felviálgosításnál tudatosítani kéne a fiúkban, hogy bizony az ő felelőségük is! Szegény buta tini csaj pedig attól fél, hogy elmulasztja a körény adoniszával való párosodást, és persze belemegy az óvszer nélküli aktusba!
Hála Istennek ennél azért nagyobb misztériumrendszer van körülötte (szerelem kifejeződése, stb.). Lehet, ez éppúgy érzék kérdése, mint mondjuk a költészet iránti affinitás, de hogy ha nem hallasz verseket, mit sem fogsz tudni a költészetről, az is elég valószínű...
Hát az az én bajom, hogy nem tekintem teljes jogú embernek. Egyszerűen nincs olyan fejlettségi szinten, hogy ezt elmondhassam róla. Nehéz kérdés, és nem én fogom feltalálni a spanyol viaszt. Egy gyerek születése csodálatos dolog- és aki úgy dönt, hogy lemond róla, az szerintem is jobb, ha megteszi.
Hidd el, még ha nem is terveztek gyereket, karrier vagy anyagi okok miatt nagyon kevés nő vállalná az abortuszt. Még mindig sokkal több a félelem, a kiközösítettségtől való rettegés, a magárahagyottság, a rossz házasságon belül erőszakos úton fogant gyermek (el se hinnéd, mennyi ilyen van), a nagyon fiatal, egyedülálló lány tanácstalansága, tudatlansága... ezekből jönnek össze sajnos a nagy számok.
Az a csaj, aki fűvel fával lefekszik, nem védekezik és erre a fiút se kötelezi! Nos, az nincs rendesen felvilágosítva! A szexuális felvilágosítás nem csak biológiai vagy orvosi legyen! Hanem a normális, egészséges szexuális kapcsolatokra is oktasson! Családmodell, mértékletesség, stb.!
Ma a nőknek túlságosan bonyolúlt az út a megfelelő fogamzásgátláshoz! A tabletták drágák!
Nézd, ahogy én látom, többnyire nem az a baj, hogy nincs az a 2 kHUF-ja a párnak a 3 havi doboz Triregolra, sokkal nagyobb probléma szokott lenni maga a cselekvési sor, ahogy meg tudod szerezni. Ugye nem bemész a patikába és megveszed, hanem előbb nőgyagyászt kell keríteni, időt kell egyeztetni, pénzt kell adott esetben rászánni, ha vizsgálatra küld el kell menni a laborba, stb. Szóval komoly tervezett cselekvések sorozata.
Nem baj, csak épp azt tudom nagyon nehezen megérteni, amikor valaki azért nem vállal gyereket, mert "nem tudna neki mindent megadni" - és emögött sokan főként anyagiakat értenek.
erről én is hallottam már, de a dokik nem nagyon és Magyarországon tudomásom szerint semmilyen eszköszt nem helyeznem be a méhbe, csak ha szültél már 1 gyereket, de ha terveztek még többet is akkor az első szülés után sem javasolt. (betokosodás, gyulladások stb miatt) de ez már baromi nagy kitérő volt.
Nézd, ha egyszer a magzatot embernek tekinted, ez csak annyiban érzelmi demagógia, amennyiben a kukába/Taigetoszra kitett csecsemő sorsának leírása is az...
Ha jobban megnézed, én is kb. ezt állítom. Illetve kicsit pontosabban, hogy a valódi anyagi szükség nagyon kevés abortusznak oka. Az, hogy valamiképp "többet akarunk" - amiben elég sok anyagi tényező van - már jóval többnek, szerintem. Bár lehet, hogy ez inkább kevés gyerek vállalásánál (fogamzásgátlásnál) jellemző, ha már megvan a dolog, kevésbé...