Keresés

Részletes keresés

beszti1 Creative Commons License 2006.06.13 0 0 53

Én nem gondoltam ennyire durva helyzetre.. Csak tudom, hogy szembe is voltak betörések, karcolások és feltörések, bár nem olyan mértékben, mint ebben a bizonyos budai lakóparkban.

Én ezért gondoltam a biztonsági rendszerre. A probláma az az, hogy a mi garázsunk még bonyolultabb is, mert kétszintes és nehezebb átlátni..

De, azért vettem itt lakást, mert a közbiztonság megfelelőnek látszik, a tér-figyelő kamerák megnyugtatóak, de azért azt be kell látni, hogy a terem garázs nagy veszély. Szerintem veszélyesebb, mint az utcán való parkolás. ( Nem a 8.kerületben, hanem általánosan). Éjszaka még az utcán is többen járnak, mint ahányszor mozgás van a garázsban. Ebből adódnak a gondok. Mert, ha belegondolsz, a kapunyitót nem nagy feladat lemásolni, vagy mahinálni egyet, tehát a garázsba a bejutás "gyerekjáték". És éjszaka a sötétben nyugodtan dolgozhatnak. Ha jön valaki legúgolnak, vagy beállnak valamelyik sarokba. És idejük erre meg van bőven, mert (rendőr ismerőstől tudom) úgy csinálják, hogy egyik figyeli a lépcsőházat, ha felkapcsolják a villanyt valamelyik szinten, akkor riaszt és ha már nincs mozgás folytatják. Ha pedig a garázskaput nyitja valaki kintről, azt időben észreveszik, mert zajjal jár és mire felér a kapu, már rég "elbújtak".

Ez az ismerős mondta, hogy előfordult olyan, hogy valaki hazaért kocsival és éppen a mellette álló autót törték fel úgy, hogy az illető észre sem vette, mert az autó másik oldalán voltak "összekuporodva". Csak a kamera rögzítette és így el tudták őket kapni vagy a biztonsági szolgálat jött ki, ezt már nem tudom.

A hátsó kapu beszereléséről, mi a véleményed?

Előzmény: cimbóka (52)
cimbóka Creative Commons License 2006.06.13 0 0 52

Hát azért még vannak őslakosok bőven. Én legalábbis látom őket.:-)

Térfigyelő kameráról: az elmúlt 3 hónapban -a Futó utcában a házunknak fényes nappal ellopták a kaputelefonját(!), a szemben lévő házban lerohanták valakik az egyedül élő idős nénit és vittek, amit láttak, a házunkban is próbálkoztak és a mélygarázsban csak a riasztó riasztotta el a hívatlanokat, a Vajdahunyad utcában a fiam barátjának autójának hátsó ablakát du.2-kor betörték, és az otthagyott táskát elvitték. És ez csak az amiről én tudok. Pedig én nem is lakom ott! Csak a gyerekeim.

Szóval azért még lenne hova fejlődni! Szerintem.

Előzmény: Ace Combine (51)
Ace Combine Creative Commons License 2006.06.12 0 0 51
0éves koromtól a kerületben lakom. Qrva nagy tévhit hogy rossz a közbiztonság. Különösen az utóbbi 5-6-7 évben, amióta felszerelték a térfigyelő kamerákat.

Egy nagyon csendes kérdés. Hova a csudába tűnik el az "őslakosság" a kerületből??? Már kezdek összeesküvés elméleteket gyártani:)
Előzmény: beszti1 (49)
Ace Combine Creative Commons License 2006.06.12 0 0 50
Itt a kerületben nem nagyon hallottam ilyen esetekről. Kopp-kopp. Elképzelhető hogy az "úri":) budai körzetben dívik a kocsifeltörés ezen formája. A biztonságtechnikai cégtől való véleménykérésről(legalább is ami a szomszédban van) óvakodnék. Paranoiás vagyok lehet, de nem szeretném ha egy éjszaka "meggyőznének" arról minket, hogy szükség van rájuk:) Van rá példa...De persze vannak kivételek, fogalmam sincs melyik cégről van szó, általánosságban beszéltem.
Előzmény: beszti1 (49)
beszti1 Creative Commons License 2006.06.12 0 0 49
Nagyon leálltatatok:)! Azóta utánna érdeklődtem. Azt mondják, hogy kevés a 2 kamera, úgyhogy valószínű arról ilyen formában le kell tenni, mert különben nagyon drága lenne. Kaptam egy olyan tippet, miszerint a szomszédban egy biztonságtechnikai cég van és tőlük kéne megvalósítási tippeket kérni, illetve árajánlatot. De erre még ráérünk. Egyelőre ennyi.
Előzmény: beszti1 (47)
Waratah Creative Commons License 2006.06.10 0 0 48
Szia, milyen ez a wifi. Írtam a megadott címre, de nem jött válasz. (én a 25-ben fogok lakni)
Előzmény: Törölt nick (39)
beszti1 Creative Commons License 2006.06.05 0 0 47

Nekünk a földszinten lett. És múlt héten megkötöttük a szerződést is:). Szóval most már biztos szomszédok leszünk:) Tárolót sajnos nem találtunk a közelben.

Azért kérdeztem a parkolót, mert arra gondoltunk, hogy kellene rakni garázsajtót hátra. Mert ott nem lesz. És jelentősen lecsökkenne a fűtés ktg-e télen, és zárt is lenne a garázs. És fejenként (ha 70 lakással számolok) 5.000 Ft-ból bőven megvan egy elektromos kapu is.

Meg amire még felhívták a figyelmünket ismerősök, hogy szereltessünk fel kamerát, ami bizonyos ideig rögzíti is az a felvételt. Mert hogy a teremgarázs veszélyes, mert ha valaki bejut, akkor például az éjszaka folyamán nem nagyon van lenn senki.

És lehet, hogy egy kamera elég is lenne a autó bejáróhoz, ami leveszi a rendszámot és ha nagyon a biztonságra megyünk, akkor egy a bejárati ajtóhoz. Az meg csak le lesz adva, hogy milyen rendszámúak mozoghatnak benn.. Bár a szomszéd épületet erre nem kötelezhetjük..

Illetve azt mondták, hogy az első félévre érdemes a portaszolgálaton gondolkodni, mert a legtöbb új építésű lakásban ekkor van probléma. Mert még nem ismerik egymást a lakók és nem tudják ellenőrizni, hogy ki miért van benn. És ebben tényleg van is valami.

De itt is van más lakásnak is fóruma és ott is olvastam, hogy egy budai 11.kerületi újépítésű lakóparkban, most szerelik fel a kamerát, mert 1 évvel a beköltözés után a teremgarázsban egy éjszaka alatt a legtöbb autót felnyitották és végig karcolták..

Előzmény: Ace Combine (46)
Ace Combine Creative Commons License 2006.06.05 0 0 46
Szia!

Pinceszinten. Ha jól emlékszem azért, mert ott találtam megfelelően elszeparált parkolót. Nünükém a kocsi fényezése/szépsége, úgyhogy a következő autótól egy méteres betonoszlop választ el:) Ti vettetek? Tároló lett végül is?
Előzmény: beszti1 (45)
beszti1 Creative Commons License 2006.06.03 0 0 45

Hát, új téma:)

A földszinten vagy a pinceszinten vetettek parkolót?

Ace Combine Creative Commons License 2006.06.02 0 0 44
Hát...meglátjuk.

"Aggályaid teljesen jogosak.. De akkor csak nem adnák ki az építési engedélyt rá, vagy igen?"

Magyarországon? 2006-ban?:(

A lift nekem sem lenne jó, meg tudom érteni az okokat. Álltam én már fél órát a Szép utcai liftesgarázsban. Meg gondolom jó drága. De az ő egyéni szoc.problémájuk, amit ránklőcsöltek. Gondolom úgy sem tehetünk semmit:(
Előzmény: beszti1 (43)
beszti1 Creative Commons License 2006.06.01 0 0 43

A közösköltségbe beszállnak szerződés szerint.

Aggályaid teljesen jogosak.. De akkor csak nem adnák ki az építési engedélyt rá, vagy igen?

Én inkább azt tartom szomorúnak, hogy akik már aláírták az előszerződést, azoknak csak így simán beváltoztathatnak. Mert abban reménykedtem, hogy majd Ti nem mentek bele és megoldva.

Amúgy nem a behajtással van a gondjuk, mert az tényleg megoldható lenne egy üzlet kihagyásával, hanem a rámpa.. vagyis nincs annyi hely, hogy lehajtsanak. De még mindig nem értem, a lift mért nem jó nekik...

Ace Combine Creative Commons License 2006.06.01 0 0 42
Erre nem gondoltam hogy a pinceszinten akarnak közlekedni:/. Az tényleg csak azért lenne aggáj(vagy ly :P)os, mert nyílván elő fog fordulni olyan eset, hogy a másik házban v.ki beenged egy külsős autót az övé mellé, ami hely híján ad-abszurdum a mi termünkben állna meg...:( Nem vagyok egy besugó/csősz/feljelentgető/pattogó típus, de hazudnék ha azt állítanám, nem zavarna. Ami zavar még, az az épület statikai sérülése lehet...

Jelzem, a szomszéd ház építői monnyanak le, ugyanis az 5 üzlethelyiség egyikének a feláldozásával igen egyszerűen megoldható a lejáró kérdés...

Az OTP-nél pontosan tudom miért nem látják a problémát ebben. Tipikus esete annak, amikor v.ki más f@xával veri a csalánt...Nyílván évekkel ezelőtt megvették a telket, aztán örültek hogy valaki megvette végre. Az építtetőnek nem lesz még felvonulási területe sem, olyan xar helyen van. Az OTP meg belemegy mindenbe csak ne az ő problémája legyen már az a qrva telek. Reméljük a liftünket nem akarják használni...A közösköltség miatt is érdekes lehet az átnyitás(gépészet miatt)
Előzmény: beszti1 (41)
beszti1 Creative Commons License 2006.05.31 0 0 41

De nem az udvart törik át, hanem a pinceszintet.

A lényeg: mivel a pinceszinten van a garázsuk és pici az alapterületük, nincs hely autólejárónak.

Így 2 megoldás van: Vagy lift viszi le az autókat vagy a mi garázsunkon keresztül (a pinceszinten áttörik a falat) járnának be. Amit küldtél anyagban benne is van, hogy "áttört".

Én felhívtam a Datalit és rákérdeztem, teljesen biztosak benne, hogy a szomszéd házon (vagyis rajtunk kersztül) oldják meg a bejárást. Joguk van hozzá, mert az OTP valami miatt belement, a szerződésben benne van a jog.

Az OTP szerint elképzelhető, hogy ez megsem valósul. Mikor rákérdeztem, hogy lehetne megakadályozni, kiderült, hogy sehogy. A szomszéd ház építési engedélyt csak akkor kérhet az áttörésre, ha a mienket már átadták. Így, ha az épület megsérülne, már nem terhelhető ezzel az OTP. Ezekután már csak a hatóságtól függ. Ha megadják az engedélyt, akkor építik.

És sajnos ezt Ti sem tudjátok megakadályozni (írtad, hogy nincs benne a szerződésetekben), mert csak előszerződésetek van.. A véglegesben benne lesz.

Mégegyszer: Nem sok autóról van szó. Még nem tudják, vagy 14 parkoló lesz vagy 21. De továbbra sem örülnék a dolognak. Bár az OTP-nél nem látják, mi rossz van ebben.

Előzmény: Ace Combine (40)
Ace Combine Creative Commons License 2006.05.31 0 0 40

Ez a műszaki dokumentáció

Itt parkolóliftről van szó, szekcionált garázskapuval. Elvileg nem lenne szükség kapura, ha áttörnék az udvart...Vagy igen?:)

Jól hangzik a Wi-fi, úgy is ilyen hálózatot akartam kiépíteni otthon...Jó is?

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.30 0 0 39
A harmadikon vettem.

A szomszéd ház:

http://www.datali.hu/

érdekesek a nm árak…

327e/nm az első emeleten egy 60 nm-es és ha figyelembe veszem, hogy konyhabútor sincs (ami kb 500e), akkor 335e/nm – azért az OTP 10%-al olcsóbb, itt 300e/nm az első emelet, konyhabútorral

wifi kipróbálva, remekül működik, nincs sem korlát, sem belépési díj, de számla sincs róla :), ha valakit érdekel, az ide írjon: wifi-futo@freemail.hu

beszti1 Creative Commons License 2006.05.30 0 0 38

A tietekben még nem szerepel, a mienkben már igen..

Nem OTP-s, de az OTP valami miatt mégis szerződést kötött vele.. Fogalmam sincs miért tették, de biztos nagyon jó (...) okuk volt rá.

Nem tudom, hogy mi van azokkal, akiknek a szerződésében nincs benne. Nem tudom, hogy a többség kell ehhez vagy mindenki. Mert, ha mindenki, akkor megakadályozhatjátok, ha a többség, akkor az így valószínű meglesz..

Előzmény: Ace Combine (37)
Ace Combine Creative Commons License 2006.05.29 0 0 37
Én úgy tudom hogy az nem otp-s ház lesz. Ebből következően nekünk/nekik mi(otp-nek) mi közü(n)k van az ő kocsibejároikhoz? Nincs itt a szerződés, de ha az enyémben nem szerepel, akkor elvileg másokéban sem. Ebből nem az következik hogy bekaphatják? Csak kérdezem:)
Előzmény: beszti1 (36)
beszti1 Creative Commons License 2006.05.29 0 0 36

Csak mostantól fogják beleírni a szerződésbe a szolgalmi jogot. Amiket eddig kötöttek, abban nincs.

A pinceszinten fúrnak autóátjárót  a másik épületbe a tervek szerint. Ez lesz a másik épület autó be és kijárója.

Elvileg pici a szomszéd épület (sarok épület) alapterülete és máshogy nem tudnák megoldani a garázsba bejárást. Illetve felvetették még az autóliftes megoldást, de elvetették, csak azt nem tudom, miért...

De még elég bizonytalan, mert lehet nem kap a szomszéd épület rá építési engedélyt és ha minden igaz, azoknak is alá kéne írni, akiknek ez a szerződésében nincs benne.. És remélem, azokank nem is lesz kedve aláírni, bár biztos fognak érte pénzt ajánlani.. De talán akkor is lesz valaki, aki nemet mond! Mindenesetre a mi szerződésünkbe már sajnos belefoglalták.

Jelenleg ennyit tudok.

Nem sok autóról, kb 15ről van szó. De én akkor sem örülök, hogy köteles vagyok megengedni, hogy átfúrják az épület falát és annak sem, hogy 15 autónak lesz távírányítója és legálisan ki-be járhat.

Ace Combine Creative Commons License 2006.05.29 0 0 35
ad 1: szolgalmi:)
ad 2: gondolom nem wifi, csak valamilyen mikrós cucc(nem hallottam róla jókat)
Előzmény: Ace Combine (32)
Ace Combine Creative Commons License 2006.05.29 0 0 34
A netet még én sem tudom. Állítólag ADSL-rőől van szó:( Hol hallottál a wifi-ről?
Előzmény: Törölt nick (29)
Ace Combine Creative Commons License 2006.05.29 0 0 33
Üdv. lakótárs! :)

Már 3-an vagyunk:) Hanyadikon vettetek lakást? A miénk utcai, de a 4.-en nem nagyon hallani a macskakövet. Későbbi tervek szerint a Ráday utcához hasonlóan lezárják majd a Futó u.-t is.
Előzmény: Törölt nick (31)
Ace Combine Creative Commons License 2006.05.29 0 0 32
Csak azért nem értem ezt a szorgalmiutas dolgot, mert egyszerűen nem lesz fizikailag lehetőség a megvalósítására. Vagy félretúrják a homokozót a kert közepén? Nem tudom elképzelni...
Előzmény: beszti1 (28)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.27 0 0 31
Sajnos már csak udvari volt, de nekem tetszik, mert csendesebb az utcainál. Ezek az ablakba épített páramentesítők tönkrevágják a hangszigetelést, ami a macskakő miatt... Persze mindkettőnek van egy csomó előnye/hátránya.
Előzmény: beszti1 (30)
beszti1 Creative Commons License 2006.05.26 0 0 30

Ti hol néztetek/vetettek? Hányadik emelet? És kertre néz vagy udvarra?

Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.26 0 0 29

Sziasztok!

Üdvözlet minden kedves leendő szomszédnak.

Mármint milyen kertszomszédok? Akikkel a telek határos? Mindegyiknek van utcai kapcsolata, akkor miért mennének a mi telkünkön keresztül? Ez valami szorgalmi jog olyan ingatlan részére, amelyiknek nincs utcafrontja vagy kijárata? Nem csak arról van szó, hogy aki csak garázst vesz, de nincs a házban lakása, az is kap szorgalmi jogot?

Ti hogy oldjátok meg az Internetet? Azt hallottam, hogy van wireless a környéken, 1M 4000 Ft, nincs korlátozás.

Előzmény: beszti1 (27)
beszti1 Creative Commons License 2006.05.26 0 0 28

Voltam ma a helyszínen. A szomszéd teleknek lesz szolgalmi joga, de ez nem érint sok autót. Egyelőre semmi biztosat nem tudok, hétfőn telefonálok a központba.

De úgy tűnik, mégis ez a legtökéletesebb lakás:)!

Azért, ha van rá módod, kérlek nézd meg, hogy már a Ti szerződésetekben is benne van-e!

Ja és persze ne szorgalmi, hanem szolgalmi jog:) csak már tegnap este későn írtam:)

Előzmény: beszti1 (27)
beszti1 Creative Commons License 2006.05.26 0 0 27

Szia!

Teljesen le vagyok törve.. Ma kaptuk kézhez a szerződés-tervezetet.

Te tudtad ,illetve olvastad a szorgalmi-jogos sorokat?

Hogy keresztül járhatnak majd rajtunk a kertszomszédaink autóikkal? Szorgalmi joguk van a garázson keresztül járni, persze beszálnak a közös költségbe..Illetve építkezés alatt is ott járhatnak majd keresztül.

Ergo sok olyan embernek lehet oda kaputávirányítója, akik nem is a mi épületünkben laknak, mégis legálisan jönnek be. 

Sokszor voltam ott is és a központban is, de ezt nem mondták.

Holnap elmegyek és megkérdezem, de a szerződésben benne van..Szóval nem sok esélyt látok rá, hogy ne így legyen..

Mi így értelmeztük a sorokat. Ha eddig nem tudtad, akkor olvasd el Te is a szerződéseteket, hogy benn van-e, illetve hogy Te hogy értelmezed.

Annyira reménykedem, hogy ne így legyen, mert akkor ugrik az egész és én már teljesen beleéltem magam, hogy költözöm, mert minden szempontból tökéletes volt.

Előzmény: Ace Combine (26)
Ace Combine Creative Commons License 2006.05.12 0 0 26
Utcai, eleve olyat is akartunk. Tős-gyökeres belvárosi révén nekem ez a természetes:) Udvarit is néztünk, a földszintiek nagyon tetszettek az elrendezésük miatt, de nem mertük bevállalni
Előzmény: beszti1 (25)
beszti1 Creative Commons License 2006.05.09 0 0 25

Mondjuk az a 200 különbség nem is annyira sok, hogyha azt nézed, hogy a saját igényeid alapján alakíthattad ki a lakást:)! Azért a nagyobb lakásoknál elég nagy a különbség:)! Nem is bánom már annyira;)

Amúgy a Ti lakásotok udvari vagy utcai? Mert most, hogy rendbe tették az udvart, már az udvari lakások is elég vonzóak.

Előzmény: Ace Combine (24)
Ace Combine Creative Commons License 2006.05.08 0 0 24
Nem emlékszem pontosan, de egy picivel 20 fölött voltak a nagyobb lakások. Mi nem a 43-ast vettük meg, csak 43m2 a lakás:) Ez a lakás emlékeim szerint kb. 200k-val lett olcsóbb.
Előzmény: beszti1 (23)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!