A közkedvelt játék újabb változata.
Minden kitalált irodalmi, filmes figura ér Bugs Bunneytól Josef K-ig, a mondabeliek még elfogadható határesetet képeznek. A történelmi regények valóban élt szereplői nem játszanak.
Kéretik a teljes név (lehet állandó jelző is mint pl. Szavatartó Lóránt) mellé azt is bevésni, miben szerepelt az illető.
A topikalapító és más egyéb lelkes topiktárs élhet a javítás jogával, ha hibás (már szerepelt, történelmi személyiség, elgépelés történt stb.) megoldást találnak.
Hajrá!
Fanny Hill - nem tudom, kicsoda ő pontosan, mert a híres-hírhedt könyvet nem olvastam. Sőt be kell, hogy valljam, "róla" onnan tudok, hogy anno elolvastam Sam J. Lundwall Visszatérés a Földre című sci-fi regényét. Ott szerepelt Fanny Hill (tán egy bekezdésben), akit a több ezer éve a Földön magányosan hagyott Agy megszemélyesített, megvalósított más regényhősökkel együtt, hogy ne unatkozzon.
John Cleland: Memoirs of a Woman of Pleasure(Egy örömlány emlékiratai) 1748
Zufa Cenva - a Rossak nevű bolygó főboszorkánya vagy fővarázslőnője, (kinek mi tetszik). E csoport az előfutára a később Bene Gesserit néven ismert vérvonal-programnak, melynek végén - egyetlen férfiként - Paul Atreides áll. Zufa Cenva volt az anyja Norma Cenvának, aki meg tudta valósítani a térhajlításos űrutazást, és irányítója azoknak is, akik mentális erővel képesek voltak elpusztítani néhány Titánt, ám maguk is életüket vesztették közben.
(Herbert - Anderson: A Dűne legendái trilógia - A Butleri Dzsihad, A Gépirtó Hadjárat, A corrini csata)
Nem lehet játszani, a kereső nem működik. Legalábbis nekem azt hazudja beütött tíz karakter után, hogy "minimum négy karakter" kell. Szerintem a négynél több a tíz.
Roscoe Lever - a piszkos tizenkettő egyike. Erőszakos bűncselekmény miatt elítélt ő is, fontos szerepet a regény vége felé kap, amikor a küldetés majdnem amiatt hiúsul meg, mert a rejtőzködés ideje alatt a kastélyban meg akar erőszakolni egy fiatal nőt a személyzetből, de az egy ollóval leszúrja.
Kyle Reese - fiatal katona, akit az ellenállás vezetője visszaküldött a múltba, hogy megvédje az anyját a gépek által visszaküldött terminátortól. Így Reese a saját születése előtt nemzi a fiát, az ellenállás előbb említett vezetőjét. A kígyó meg a farkába harap, én meg egy jót kínlódtam, hogy lehetőleg értelmesen írjam le mindezt. (Terminátor film)
Dicky Moe - a Tom és Jerry című általam egyébként igen kedvelt rajzfilmsorozat egyik epizódjának szereplője. A fehér bálna, Moby Dick után természetesen. Egyébként szörnyű volt mind a T&J epizódok közül, ami abban az időben készült, a rajzolástól a történeten keresztül a zenéig. Ez is.
Dick Stone - prémvadász. Elválaszthatatlan barátjával, Will Parkerrel együtt sok kalandon esik át a Vadnyugaton, majd a ponkákkal vívott harc során életét veszti. (Legalábbis úgy emlékszem)
John Carew - angol katona, aki mint az Idegenlégió egyik zászlóaljának 27-es közlegénye feljelenti barátját, Henry Fécamp 63-as közlegényt Villiers százados meggyilkolásáért. A feljelentésre - és arra hogy Fécamp magára vállalja a gyilkosságot - azért kerül sor, mert a két katona megegyezik, pénzt dobnak fel Szaidzsáért, az arab leányért, akibe mindketten szerelmesek. A vesztes magára vállalja a gyilkosságot, a nyertes pedig felveszi a nyomravezetői jutalmat és nősülhet. Carew a fejet választja
A feldobásra kölcsönkért ötsousnak azonban mindkét oldalán fej volt, amiről Fécamp nem tud. Hosszú ideig tart, míg - végigszenvedve a büntetőtábort és a Csontbrigád borzalmait, Fécamp rájön az igazságra , és Carew - aki maga követte el a gyilkosságot - elnyeri büntetését.
Valamikor Kabos László szereplésével a televízió bemutatott egy bohózatot. Nagyon régen volt.
A szereplő neve pont illik ide. És elkezdtem keresni. Szerencsém volt, Kabos László szerepeinél megtaláltam. De csak a darab címét tudtam kikeresni, meg a szerző nevét. A darab tartalmát már nem. És nem emlékszem többre.
Uszagi Fudzsiko - A korábban már említett Toda Hiromacu hadvezér legkedvesebb unokája. Szörnyű dolgok történnek vele. Férjét, a fiatal reményteljes szamurájt egyetlen pillanatért - amikor kardot ránt az urát Toranaga régenst megsértő Isido tábornokra - kivégzik, nemkülönben csecsemő gyermeküket is. Fudzsiko - annak fejében hogy később szeppukut követhet el - hat hónapra a barbár navigátor, Blackthorne ágyasa lesz. Így állapodnak meg Toranagával.
David Croner vagy ismertebb nevén Hosszú Davy - Karl May egyik hőse, szerepel több könyvben, így az Ezüst-tó kincse, A Medveölő fia és A sivatag szelleme c. művekben barátjával, Köpcös Jemyvel együtt.
Anusia Borzobohata-Krasienska - lengyel nemes úrhölgy aki Wisnowiecki herceg udvarában a hercegasszony udvarhölgye. Szerelmei között találhatjuk a legendás nagyerejű litván Podbipietát, akinek halála után szíve Andrzej Kmicic irányába fordul, ám őt el nem nyerhetvén Michal Wolodyjowskinak nyújtja kezét. (A harmadik kötetben A kislovagban már nem szerepel, korai halála miatt)
Kunta Kinte vagy ahogy gazdája nevezte Toby - a gambiai mandinka törzsből származó fiatal fiú, akit elrabolnak és rabszolgának adnak el Amerkába. Mivel állandóan megszökik, levágják egyik lábfejét. Ha jól emlékszem, unokája lesz szabad emberré a polgárháború után.A családtörténetet feldolgozó filmsorozat hallatlanul népszerű volt annak idején, akkor gimnazista voltam.