Keresés

Részletes keresés

Lothiriel Creative Commons License 2007.04.30 0 0 988
Hmmm.

Daniel Hillard/Mrs. Euphegenia Doubtfire - Robin Williams "férfi játszik nőt, hogy a gyerekei közelében lehessen" bohóckodása.
(Mrs. Doubtfire)
Előzmény: Reventlow (987)
Reventlow Creative Commons License 2007.04.27 0 0 987

Fanny Hill - nem tudom, kicsoda ő pontosan, mert a híres-hírhedt könyvet nem olvastam. Sőt be kell, hogy valljam, "róla" onnan tudok, hogy anno elolvastam Sam J. Lundwall Visszatérés a Földre című sci-fi regényét. Ott szerepelt Fanny Hill (tán egy bekezdésben), akit a több ezer éve a Földön magányosan hagyott Agy megszemélyesített, megvalósított más regényhősökkel együtt, hogy ne unatkozzon.

John Cleland: Memoirs of a Woman of Pleasure(Egy örömlány emlékiratai) 1748

Előzmény: Lothiriel (986)
Lothiriel Creative Commons License 2007.04.27 0 0 986
Fanny Price - a legkevésbé határozott-markáns egyéniségű, ám mégis igen szerethető Austen-hősnő.
(Jane Austen: Mansfield Park)
Előzmény: Reventlow (985)
Reventlow Creative Commons License 2007.04.14 0 0 985

Zufa Cenva - a Rossak nevű bolygó főboszorkánya vagy fővarázslőnője, (kinek mi tetszik). E csoport az előfutára a később Bene Gesserit néven ismert vérvonal-programnak, melynek végén - egyetlen férfiként - Paul Atreides áll. Zufa Cenva volt az anyja Norma Cenvának, aki meg tudta valósítani a térhajlításos űrutazást, és irányítója azoknak is, akik mentális erővel képesek voltak elpusztítani néhány Titánt, ám maguk is életüket vesztették közben.

(Herbert - Anderson: A Dűne legendái trilógia - A Butleri Dzsihad, A Gépirtó Hadjárat, A corrini csata)

Előzmény: Lothiriel (982)
Lothiriel Creative Commons License 2007.04.01 0 0 984
Á, csak a szokásos. *legyint*
Előzmény: Reventlow (983)
Reventlow Creative Commons License 2007.04.01 0 0 983
Nem lehet játszani, a kereső nem működik. Legalábbis nekem azt hazudja beütött tíz karakter után, hogy "minimum négy karakter" kell. Szerintem a négynél több a tíz.
Előzmény: Lothiriel (982)
Lothiriel Creative Commons License 2007.04.01 0 0 982
Há! Na végre, folyton Rupert Everett blokkolt.

Vince Everett - Elvis Presley szerepe a Jailhouse Rockban.
Előzmény: Reventlow (981)
Reventlow Creative Commons License 2007.03.22 0 0 981

Roscoe Lever - a piszkos tizenkettő egyike. Erőszakos bűncselekmény miatt elítélt ő is, fontos szerepet a regény vége felé kap, amikor a küldetés majdnem amiatt hiúsul meg, mert a rejtőzködés ideje alatt a kastélyban meg akar erőszakolni egy fiatal nőt a személyzetből, de az egy ollóval leszúrja.

E.M.Nathanson: A piszkos tizenkettő

Előzmény: Lothiriel (980)
Lothiriel Creative Commons License 2007.03.20 0 0 980
Kyle Reese - fiatal katona, akit az ellenállás vezetője visszaküldött a múltba, hogy megvédje az anyját a gépek által visszaküldött terminátortól. Így Reese a saját születése előtt nemzi a fiát, az ellenállás előbb említett vezetőjét. A kígyó meg a farkába harap, én meg egy jót kínlódtam, hogy lehetőleg értelmesen írjam le mindezt.
(Terminátor film)
Előzmény: Reventlow (979)
Reventlow Creative Commons License 2007.03.19 0 0 979
Dicky Moe - a Tom és Jerry című általam egyébként igen kedvelt rajzfilmsorozat egyik epizódjának szereplője. A fehér bálna, Moby Dick után természetesen. Egyébként szörnyű volt mind a T&J epizódok közül, ami abban az időben készült, a rajzolástól a történeten keresztül a zenéig. Ez is.
Előzmény: Lothiriel (978)
Lothiriel Creative Commons License 2007.03.10 0 0 978
Hmmm... ha beírom Dickont a Secret Gardenből végem van.

Dick Tracy - képregényzsaru, akit a filmváltozatban Warren Beatty személyesített meg. (Nem, nem láttam és nem is akarom látni.)
Előzmény: Reventlow (977)
Reventlow Creative Commons License 2007.03.09 0 0 977

Dick Stone - prémvadász. Elválaszthatatlan barátjával, Will Parkerrel együtt sok kalandon esik át a Vadnyugaton, majd a ponkákkal vívott harc során életét veszti. (Legalábbis úgy emlékszem)

Karl May: Winnetou

Előzmény: Lothiriel (976)
Lothiriel Creative Commons License 2007.03.09 0 0 976
Miss Evelyn Weston - előbb csak ál- majd igazi Lady Bannister vagyis a Szőke Ciklon
(Rejtő: A szőke ciklon)
Előzmény: Reventlow (975)
Reventlow Creative Commons License 2007.03.05 0 0 975

John Carew - angol katona, aki mint az Idegenlégió egyik zászlóaljának 27-es közlegénye feljelenti barátját, Henry Fécamp 63-as közlegényt Villiers százados meggyilkolásáért. A feljelentésre - és arra hogy Fécamp magára vállalja a gyilkosságot - azért kerül sor, mert a két katona megegyezik, pénzt dobnak fel Szaidzsáért, az arab leányért, akibe mindketten szerelmesek. A vesztes magára vállalja a gyilkosságot, a nyertes pedig felveszi a nyomravezetői jutalmat és nősülhet. Carew a fejet választja

A feldobásra kölcsönkért ötsousnak azonban mindkét oldalán fej volt, amiről Fécamp nem tud. Hosszú ideig tart, míg - végigszenvedve a büntetőtábort és a Csontbrigád borzalmait, Fécamp rájön az igazságra , és Carew - aki maga követte el a gyilkosságot - elnyeri büntetését.

Előzmény: Lothiriel (974)
Lothiriel Creative Commons License 2007.03.05 0 0 974
Oscar Hopkins - a szerencsejátékos pap. A foltja már volt.
(Oscar és Lucinda)
Előzmény: Reventlow (973)
Reventlow Creative Commons License 2007.03.05 0 0 973

Valamikor Kabos László szereplésével a televízió bemutatott egy bohózatot. Nagyon régen volt.

A szereplő neve pont illik ide. És elkezdtem keresni. Szerencsém volt, Kabos László szerepeinél megtaláltam. De csak a darab címét tudtam kikeresni, meg a szerző nevét. A darab tartalmát már nem. És nem emlékszem többre.

Íme a szereplő:

Kovács Lajos

(Gádor Béla: Részeg Éjszaka)

Előzmény: Lothiriel (972)
Lothiriel Creative Commons License 2007.02.27 0 0 972
Georgij Koszkov tábornok - rosszfiú az egyik James Bond-filmből (The Living Daylights)
Előzmény: Reventlow (971)
Reventlow Creative Commons License 2007.02.19 0 0 971

Uszagi Fudzsiko - A korábban már említett Toda Hiromacu hadvezér legkedvesebb unokája. Szörnyű dolgok történnek vele. Férjét, a fiatal reményteljes szamurájt egyetlen pillanatért - amikor kardot ránt az urát Toranaga régenst megsértő  Isido tábornokra - kivégzik, nemkülönben csecsemő gyermeküket is. Fudzsiko - annak fejében hogy később szeppukut követhet el - hat hónapra a barbár navigátor, Blackthorne ágyasa lesz. Így állapodnak meg Toranagával.

Az egyezséget mindketten betartják.

(Clavell: A sógun)

Előzmény: Lothiriel (970)
Lothiriel Creative Commons License 2007.02.12 0 0 970

Amycus (Carrow) - a Hogwartsba betörő halálfalók egyike. A vezetéknév csak feltételezés, nem szerepel a könyvben. (HP)

Előzmény: Yreg (969)
Yreg Creative Commons License 2007.02.11 0 0 969
Amy Leatheran - ápolónő és egyben mesélő Agatha Christie: Gyilkosság Mezopotámiában c. krimijében.
Előzmény: Lothiriel (968)
Lothiriel Creative Commons License 2007.02.11 0 0 968
:oP

Harold Dingle - a vizsgastressz idején vmi fals cuccost próbált jó pénzért rásózni a többiekre - persze Hermione lefülelte. (HP)
Előzmény: Reventlow (967)
Reventlow Creative Commons License 2007.02.10 0 0 967
Sarah Onedin - azt hiszem, Robert Onedin hitvese volt az Onedin család című végtelenített sorozatban.
Előzmény: Lothiriel (966)
Lothiriel Creative Commons License 2007.02.05 0 0 966
Eragon - egy újabb (kamasz által írt) fantasy kamasz hőse, aki sárkánylovassá válik. Valahogy mégse érdekel...
(Christopher Paolini: Eragon; Eldest)
Előzmény: Reventlow (965)
Reventlow Creative Commons License 2007.02.05 0 0 965
David Croner vagy ismertebb nevén Hosszú Davy - Karl May egyik hőse, szerepel több könyvben, így az Ezüst-tó kincse, A Medveölő fia és A sivatag szelleme c. művekben barátjával, Köpcös Jemyvel együtt.
Előzmény: Lothiriel (964)
Lothiriel Creative Commons License 2007.02.04 0 0 964
Sunda Kastagir - a halhatatlanok egyik. Egy ideig együtt lófrált-partizott MacLeoddal. Aztán őt is kinyírta a Kurgán.
(Hegylakó)
Előzmény: Reventlow (962)
Lothiriel Creative Commons License 2007.02.04 0 0 963
Grrrr.
Előzmény: Reventlow (962)
Reventlow Creative Commons License 2007.02.04 0 0 962

Anusia Borzobohata-Krasienska - lengyel nemes úrhölgy aki Wisnowiecki herceg udvarában a hercegasszony udvarhölgye. Szerelmei között találhatjuk a legendás nagyerejű litván Podbipietát, akinek halála után szíve Andrzej Kmicic irányába fordul, ám őt el nem nyerhetvén Michal Wolodyjowskinak nyújtja kezét. (A harmadik kötetben A kislovagban már nem szerepel, korai halála miatt)

Henryk Sienkiewicz: Trilógia

Előzmény: Lothiriel (961)
Lothiriel Creative Commons License 2007.02.04 0 0 961
Hehehe. :oP

Obi-Wan Kenobi - Jedi lovag, Anakin és Luke Skywalker mestere is.
Előzmény: Reventlow (960)
Reventlow Creative Commons License 2007.02.04 0 0 960

Azt hittem már volt, de nem:

Kunta Kinte vagy ahogy gazdája nevezte Toby - a gambiai mandinka törzsből származó fiatal fiú, akit elrabolnak és rabszolgának adnak el Amerkába. Mivel állandóan megszökik, levágják egyik lábfejét.  Ha jól emlékszem, unokája lesz szabad emberré a polgárháború után.A családtörténetet feldolgozó filmsorozat hallatlanul népszerű volt annak idején, akkor gimnazista voltam.

Alex Haley: Gyökerek

Előzmény: Lothiriel (959)
Lothiriel Creative Commons License 2007.02.04 0 0 959
:oP

Leonato - Messina kormányzója, Hero papija, Beatrice nagybácsija.
(Shakespeare: Sok hűhó semmiért)
Előzmény: Reventlow (958)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!