Keresés

Részletes keresés

hurráoptimista Creative Commons License 2006.01.23 0 0 85

" doors  (szar unalmas színtelen rock)"

pink floyd (unalmas buta zene)"

Többiek? Vérzik már ez a szegény bölény, több sebből is... ki adja meg a kegyelemdöfést ennek a dögnek?

Előzmény: vadászbölény (84)
vadászbölény Creative Commons License 2006.01.23 0 0 84

jóhát nézzük: a drogosokkal kezdjük!: doors  (szar unalmas színtelen rock)

pink floyd (unalmas buta zene)

marianne faithfull (ezt nem ismerem)

többet nem írtál. háromból kettő szar, harmadikat nem ismerem szép arány. másrészt meg egy zenész gondolom példát mutat a fiatalságnak. gondolom te is őgy kezdtél drogozni, hgy odament egy haverod "hallot pista, itt egy füves cigi, nem mered? gyáva vagy? a PAJOR is szív " te pedig ugyan remegő térdekkel de bevállaltad, mert a pajor volt a bálványod! és aztán meg mi lett belőled.....

örülök, hogy elismered, hogy leiskoláztalak. a stílusod botrányos, de majd ha felnősz és elkezdel igényes zenéket hallgatni, talán megjön az eszed is!

Előzmény: hurráoptimista (78)
hurráoptimista Creative Commons License 2006.01.23 0 0 83

" Én megmondom: a Talk Talk."

Viccelsz velem?! Ugyan már, ne röhögtess! Francokat. Egy közepesen sikeres, vendégzenészekkel fellépő new wave zenekar volt. Itthon totálisan periférikus, külföldön (értsd: a nyugaton) ugyan közismert, de erősen kétlem, hogy szembe tudott volna menni a Modern Talking-lázzal, ami az egész világon végigsöpört akkortájt. De írhattam volna Tears for Fears-t helyettük, tökmindegy.

Előzmény: rettentó (79)
Piss Creative Commons License 2006.01.23 0 0 82
hurráoptimista Creative Commons License 2006.01.23 0 0 81
Pontosan... Azt hiszem, nincs értelme vitatkozni ezekkel a belterjes csökevényekkel. Visszamegyek levegőzni, eltévedtem. Ezek itt a: "legalja".
Előzmény: drakulady (77)
Bárzene Creative Commons License 2006.01.23 0 0 80
Én nagyon megértem ezeket az előadókat és támogatom is a kezdeményezést, bár igazság szerint én eddig nem is tudtam, hogy ingyen is le lehet tölteni a cd-ket. Ha valaki tud olyan oldalt ahol Fresh meg Unisex van akkor legyen szíves adja meg a címét, mert én nem találtam a neten, megkérdeztem e-mailen néhány kiadót is (persze cseles voltam, mert azt mondtam azért kell, nehogy véletlenül odakattintsak :DD) de még sajnos nem válaszoltak.
rettentó Creative Commons License 2006.01.23 0 0 79
"Nyilván 1986-ban több Modern Talking lemez fogyott, mint teszem azt Talk Talk. Hogy melyik képvisel maradandó(bb) értéket, azt így, 20 év elteltével el lehet dönteni." Én megmondom: a Talk Talk. Ugye, aki a Republicot meg Szentpétery Csillát emlegeti az csak viccel? Nem mintha ízlésről akarnék vitatkozni, de ezek tipikus példái annak, amikor igényesként adják el a középszerűt. De amit a kereskedelmi rádiók játszanak, abból tényleg ez a legjobb, bizonyára ez tévesztett meg. További példák: Princess, Crystal, Jamie Winchester. Szóval ezek szerint ne hallgassak egy világsztárt, csak azért, mert az itteni kiadójuk nem importálta a lemezt piaci okokból. A Qeennek például aligha kapható az összes lemeze. Vagy a Nirvanától a Bleach. Kicsi a piac, aki ide született, hallgasson Groovehouse-t, de nehogy letöltse a fájlcserélőről, mert akkor szemét kis punk.
Előzmény: hurráoptimista (71)
hurráoptimista Creative Commons License 2006.01.23 0 0 78

" nekem a drog által sugallott művészet, nem igazán értékes!"

Helyes, dobjuk ki a kukába a már említett Police-t (Sting bevallottan kokainozott a '70-es évek végén, '80-as évek elején), Doors-t, Pink Floyd-ot, Marianne Faithfullt. És vagy többtucat (?) zenekart. Nagy neveket! Te szegény, szegény kis bölömbika.

"pajor tamás pedig kemény drogos volt, füvezett!"

Hűha, aki füvezik, az már kemény drogos! Szigorú egy bölény vagy! Képzeld, kőkeményen heroinozott, a sír széléről jött vissza saját maga! Megtért. Az ÁMEN zenekar énekese azóta különben, és éljen 120 évig.

"fülelj bele egy kis Tiestoba, vagy mondjuk menj el egyszer Szeifert egyik progressive house estjére!! ennyi!

leiskoláztalak!!"

Így van, leiskoláztál. Fogj kezet szépen Mr. Rock-kal és sétáljatok elfele. Veled itt és most ért véget a beszélgetésem... House! Úristen, hova keveredtem!!!

Előzmény: vadászbölény (76)
drakulady Creative Commons License 2006.01.23 0 0 77
Erről olvastam múltkor egy intejút valakivel, aki épp a rádiók kínálatát értékelte. Az illető átlépte a horvát határt és egyből kitágultak a zenei határok. Sokkal több réteg ízlését figyelembe veszik, míg itt a Coldplay is alternatív bandának minősül.
vadászbölény Creative Commons License 2006.01.23 0 0 76

ne haragudj, de az én álláspontomat nem rettentó után fogom kialakítani. nekem SAJÁT SZUBJEKTÍV véleményem van, kár hogy nem érted.... kár hogy ez a te életedből kimaradt!

"Egy Sting, Police " ez például látod butaság, sting sokat szerepel a reggeli danubiuson is!

"soha nem a mennyiség fogja meghatározni nálam, hogy mi a JÓ és mi nem" pont te magyarázol arról, hgy a jó zenekarokat itthon kevesen ismerik. akkor most már felejtsük el a mennyiséget?

"Nyilván 1986-ban több Modern Talking lemez fogyott, mint teszem azt Talk Talk." : a brother lui című MT számot , bármikor meg tudom hallgatni. erről a tiktakról (HAHA) még ne hallottam, de az tény, sok szaklapban is az év énekese volt Dieter Bohlen!

ha nem tudnád bunkókám eza a MODERN TALKING ÉNEKESE, ZONGORÁSA!

"Pajor Tamás után szabadon " ne haragudj, de nekem a drog által sugallott művészet, nem igazán értékes!

pajor tamás pedig kemény drogos volt, füvezett!

"Közel 30 éves zenekarok, akik külföldön teltházas koncerteket adnak. Garázsbandák." ez a baj veled kispofám, hgoy csak ilyen régi , elavult, avas, kopottas, ódivatú szarokat hallgatsz! fülelj bele egy kis Tiestoba, vagy mondjuk menj el egyszer Szeifert egyik progressive house estjére!! ennyi!

leiskoláztalak!!

hurráoptimista Creative Commons License 2006.01.23 0 0 75
Kénytelen vagyok mégis megszólalni! Nehogy már te mondd meg, ki mit vegyen/hallgasson! Jesszus! És hogy a Republic kemény?! Ja, mint a hígfos. "Fajin". Ammemi?! (Nehogy válaszolj!!!)
Előzmény: Mr. Rock (73)
Mr. Rock Creative Commons License 2006.01.23 0 0 74
Off, tisztán technikai kérdés: Hogy működik az ignore-listád, ha mégis látod, amit írok?
Előzmény: hurráoptimista (72)
Mr. Rock Creative Commons License 2006.01.23 0 0 73
Az is jellemző, hogy drakulady is "véletlenül" pont Mayhamet szeretne venni... Szerintem sincs semmi baj abból, ha ilyen semmiféle emberi értéket felvonultatni nem tudó produktumokkal nem szennyezzük tovább a kisdiákok fejét. Ott van helyette pl. a Republic - remek, kemény, de mégis dallamos zene, fajin szövegek, etc., vegyenek azt.
Előzmény: vadászbölény (68)
hurráoptimista Creative Commons License 2006.01.23 0 0 72
Nem, rosszul értetted, de te amúgy is az ignore-listán vagy már. Szerintem inkább hagyjuk egymást, mindenkinek jobb lesz!
Előzmény: Mr. Rock (69)
hurráoptimista Creative Commons License 2006.01.23 0 0 71

Hiába vagy bazi nagy állat, kedves bölény, az agyad a tyúkéval vetekszik. Mert. Egyrészt olvasd el rettentó hozzászólását. Ugyanazt kifogásolja, amit én. Másrészt: az én általam kedvelt zenéket közel sem 40-50 ember hallgatja szerte a világ jobbik térfelén, hanem rengetegen, csak hát Magyarország birkaország, itt még a fiatalok is a silány moslékot hallgatják. Egy Sting, Police már kuriózum számba megy. Harmadrészt: lévén a zene elsősorban nálam MŰVÉSZET és nem szórakoztatás (valahol nyilván az is, de nem elsősorban), így soha nem a mennyiség fogja meghatározni nálam, hogy mi a JÓ és mi nem. Tudod, Szegő Tibor, a Budapest Rádió egykori programigazgatójának zseniális mondatát tudnám mondani neked: "azért, mert a szarra millió légy repül, az még nem jelenti azt, hogy a szar JÓ." Nyilván 1986-ban több Modern Talking lemez fogyott, mint teszem azt Talk Talk. Hogy melyik képvisel maradandó(bb) értéket, azt így, 20 év elteltével el lehet dönteni. Negyedrészt: ne hazudj. Azt mondod: "ma már olyan nagy a zenei kínálat, olyan gazdag a rádiók kínálata, hogy mindenki megtalálja a fogára valót". Egy lófaszt. Menj ki Ausztriába, de akár Prágába is (hogy Angliáról vagy az USA-ról ne is beszéljek). Amiről te beszélsz, az ezekben az országokban valóban így van. Magyarországon nincs igazi alternatíva. Középszar állapotok vannak, Pajor Tamás után szabadon (ha nem tudnád, a Neurotic egykori énekeséről van szó, mindegy): ez itt még mindig a "westbalkán".

"szóval szerintem Teneked kéne új kedvencek után nézni, a gimnáziumi garázsbandák ideje lejárt!"

Aha. Clan of Xymox, And Also The Trees, Sisters of Mercy, Dead Can Dance... Közel 30 éves zenekarok, akik külföldön teltházas koncerteket adnak. Garázsbandák.

Roló, függöny. Teljes sötétség.

"a jó komolyzene pedig impertetálható a popzenébe is!"

Hóóógyne, impertetálható! Hát bazmeg, ilyet se hallottam még, de ez jó, ezt megjegyzem!!! :DDDD In-ter-pre-tál-ha-tó az, te nagyon buta. Ennyire azért ne legyel poliészter... öö... polihisztor.

Előzmény: vadászbölény (65)
drakulady Creative Commons License 2006.01.23 0 0 70
A vonatjegy árát meg el lehet küldeni a " Magukra Maradt Rajongók CD Boltba Való Utaztatásáért Közalapítványba":-)
Előzmény: rettentó (63)
Mr. Rock Creative Commons License 2006.01.23 0 0 69
Csak tudni kell megkülönböztetni a szart az aranytól.

Ha jól értem a példádat, akkor hihetünk az emberek általános ítélőképességében, miszerint az arany értékes, a szar pedig nem. Lefordítva ezt a művészet világára, amit sokan szívesen hallgatnak és vesznek az értékes, és valóban művészinek nevezhető, amire pedig csak egy igen szűk, elvakult, érdekesnek és elitnek tűnni akaró réteg kíváncsi ideig-óráig (mert előbb-utóbb jó eséllyel az ő eszük is megjön), az pedig valóban a zenetörténelem szemétdombjára való.
Előzmény: hurráoptimista (57)
vadászbölény Creative Commons License 2006.01.23 0 0 68

jóhát mondjuk szeirntem nem is baj, hgy a könnyen befolyásolható fiatalság nem jut hozzá a dekadens, CSAK NEGATÍV mondanivalót hordozó punk zenéhez. A green day például nagyon kellemes dallamos muzsikát játszik, és nekik ráadásul még eredeti gondolataik is vannak!

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.23 0 0 67
éles szememet és előrelátásomat dícséri ez a topik
Előzmény: Piss (14)
glasstiger Creative Commons License 2006.01.23 0 0 66
amazon.com?
vadászbölény Creative Commons License 2006.01.23 0 0 65

nade pityú!

hát arról van szó, hogy itt az internet, ha a te kis balfék kedvenceid negyven embert mozgatnak meg, akkor velük vana hiba! mamár egy kis polgárpukkasztgással nem lehet kárriert építeni mint régen, ma már olyan nagy a zenei kínálat, olyan gazdag a rádiók kínálata, hogy mindenki megtalálja a fogára valót. aki a kemény rockot szereti, annak ott a hooligans, vagy mondjuk a junkis (ők is újak, most voltak a tévében!) aki az érzelmesebb dalokat, annak ottvan Zséda, aki a latino musicot (::DD) annak pedig mondjuk a fiesta, de a lényeg, hogy ezeregymillió másikat is mondhatnék! például ottvan szentpétery csilla, az ő példája mutatja, hogy a komoylzenére mindig lesz igény! a jó komolyzene pedig impertetálható a popzenébe is!

szóval szerintem Teneked kéne új kedvencek után nézni, a gimnáziumi garázsbandák ideje lejárt!

Előzmény: hurráoptimista (61)
hurráoptimista Creative Commons License 2006.01.23 0 0 64
Szívemből beszéltél! Naaa, azért csak van itt egy-két gondolkodó arc is! :-))
rettentó Creative Commons License 2006.01.23 0 0 63
Ha igazán nagy rajongó, felutazik Bp.-re, megveszi a vonatjegyet oda vissza (ami már majdnem egy cd ára), megveszi a CD-t egy metalboltban (ha éppen nem fogyott el) és tiszta lehet a lelkiismerete :-DD Nekem is alapvetően azzal van bajom, hogy még híres előadók kevésbé híres lemezei sem kaphatók, pedig én arra is kíváncsi vagyok, még akkor is, ha a Lajtától Kamcsatkáig csak engem érdekel a Földön. Mindenki tesztelje le: Sex Pistols: Nevermind the Bollocks. Lehet szeretni, nem szeretni (én az utóbbi vagyok), de fontos lemez, rocktörténeti mérföldkő, szinte közhelyes album. Londonban szerintem mindenhol kapható, itt meg be kell érte járni a fél várost. Hát még vidéken.
Előzmény: drakulady (59)
hurráoptimista Creative Commons License 2006.01.23 0 0 62

Ha így van, akkor viszont elnézést kérek, megkövetlek. Vagy Te fogalmaztál félreérthetően, vagy nekem nem sikerült az, amiről a topic elején pont én papoltam: nem tudtalak "dekódolni" és értetlen voltam. Maradjunk az utóbbinál!!! ;-)

Elnézést és ne haragudj rám.

Előzmény: PaidinCigarettes (60)
hurráoptimista Creative Commons License 2006.01.23 0 0 61
Teljesen egyetértek. Tudod, valahol szomorú, hogy 60 hozzászólásból - ahogyan én látom - értelmesen és reálisan egyedül Te látod ezt az egészet 1-2 egyéb hozzászólás mellett... A többi? Szóra sem érdemes. Az országról szól, és a balkáni igénytelenségről. Ahol megélhet egymás mellett a Radio Deejay, Danubius, Juventus és egyéb förtelem. Miért? Mert sokan hallgatják. Nagy kanállal adagolják a "népnek" a moslékot, az meg - a többség - örömmel eszi. Megérdemeljük. (Kivéve, aki nem).
Előzmény: drakulady (59)
PaidinCigarettes Creative Commons License 2006.01.23 0 0 60

úgy látom nem érted, optipista, én veled vagyok!!! a művészetről írtakkal teljesen egyetértek!! a snob is arra vonatkozott, amit a bölénymodorú kedves(???) társunk írt be. mivel én vidéki vagyok fogalmam sincs milyen klubbokról beszél, én csak otthonos hangulatú diszkókba járok, ahol nincs ez az állandó pénzéhség meg felületesség.

értsd meg, a te oldaladon állok.

drakulady Creative Commons License 2006.01.23 0 0 59
Hát ebben van valami. Elég szerény cd kínálat van kicsiny országunkban, és az is főleg a populáris kategóriába tartozik. Jó, persze, kinek ki a populáris, de mondjuk egy Black Eyed Peas rajongó igényeit sokkal könnyebb kielégíteni, mint egy black metalosét, aki esetleg Mayhem-mel akarja csillapítani zenei éhségét. Marad a letöltés, és ráadásul itt az előadó sem tehet semmiről, mert a kiadók nem is hajlandók forgalmazni a lemezeiket, mondván, nincs rá igény, csak erre meg erre. (Ide mindenki gondoljon azt, amit akar.)
Előzmény: hurráoptimista (33)
hurráoptimista Creative Commons License 2006.01.23 0 0 58

"de se időm, se kedvem nincs kedvem belefolyni "

Mielőtt miszterrikk nekem esik: elnézést a szóismétlésért, véletlen volt.

hurráoptimista Creative Commons License 2006.01.23 0 0 57

Csak azért nem reagáltam az előbb hozzám böfögött hozzászólásodra, mert nem akarlak ízekre szedni és megszégyeníteni. Ezer és egy ellenvetésem volna, de se időm, se kedvem nincs kedvem belefolyni meddő vitákba. Plána akkor, ha a másik fél ....ööö....korlátolt... hát istenem.

DE!

1. Neked nem vagyok optipista, ahogyan senki sem.

2. Ha engem vadászbirka mellé állítasz, úgy az szintén a saját értelmezésbeli hiányosságodat (ergo: korlátoltságod) támasztja alá. De hajrá, én drukkolok Neked!!!

(3. A 'snob' meg sznob, ha már magyarul akarsz írni. És kibaszottul nem sznobság, ha már itt tartunk. Csak tudni kell megkülönböztetni a szart az aranytól. Ennyi.)

Előzmény: PaidinCigarettes (54)
vadászbölény Creative Commons License 2006.01.23 0 0 56

háhá, majd lefordultam a székről, a röhögéstől! rajtad röhögök cigó! Te biztos a bankba, meg az E-ba jársz az igénytelenek közé! gyere csak le egyszer a Club 7-be, vagy az Old Men's-be, ahol valóban az Igényes Zene és az Igényes Közönség uralkodik! óhh, azok a szenvedélyes esték....

Előzmény: PaidinCigarettes (54)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!